Tartuntatautiuni

Hulluksitulossa

Näin viime yönä unta, että asuin perheeni kanssa vanhassa omakotitalossa, jossa asui paljon muitakin ihmisiä. Ihmisten keskuudessa alkoi levitä sairaus, aivan kuin raivotauti, ja he alkoivat hyökkäillä toistensa kimppuun. Unessa tautisyklejä oli kolme, ja ne lievenivät joka kerralla. Syklien aikana löysimme erilaisia keinoja tartunnan ehkäisyksi, esimerkiksi piiloutuminen.

Viimeinen sykli oli erilainen. Sen aikana me muutimme vanhaan koulurakennukseen, jossa asuimme lapsuudessani. Siellä taudin ehkäisyksi me jouduimme suorittamaan tehtäviä (esim. piiloutuminen, sukeltaminen ja hiihto), jotta emme saisi tartuntaa. Onnistuin suorittamaan muut tehtävät hyvin, mutta hiihtäessä upposin lampeen ja pääsin vasta ihan viime tingassa sieltä pois. Muutama muukin tippui, eikä päässyt enää ylös > sairastuminen. Uni oli todella ahdistava.

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkintaa

      Tartuntatauti unessa symboloi riitelyä, tarkemmin riidanhaluisuutta joka leviää henkilöstä toiseen kuin "tartuntatauti".

      "Ihmisten keskuudessa alkoi levitä sairaus, aivan kuin raivotauti, ja he alkoivat hyökkäillä toistensa kimppuun".

      Ilmeisesti unennäkijän ympäristössä/ympäröivissä ihmisissä on moista kulkutautia (riidanhaluisuus) ilmennyt ja unennäkijän alitajunta nyt purkaa sitä tässä unessa.

      "Unessa tautisyklejä oli kolme, ja ne lievenivät joka kerralla. Syklien aikana löysimme erilaisia keinoja tartunnan ehkäisyksi, esimerkiksi piiloutuminen. "

      Riitelyn laantuessa "sykleittäin", unennäkijä perheineen kehittää varsin näppäriä keinoja välttyäkseen ikävältä riitelyn "taudilta" -- mainitaan piiloutuminen elikkä ei olla tekemisissä riitelijöiden kanssa vaan ollaan "piilossa" heiltä, elikkä välttely ja vähäinen kanssakäyminen = piiloutuminen.

      "Viimeinen sykli oli erilainen....lapsuudessani. Siellä taudin ehkäisyksi me jouduimme suorittamaan tehtäviä (esim. piiloutuminen, sukeltaminen ja hiihto), jotta emme saisi tartuntaa...."

      Samoin jo (edellä kuvailtu) unennäkijän lapsuudessa hyväksi havaittu keino eli aktiivisena pysyminen ja harrastaminen (tehtävien suorittaminen) on hyvä keino "tartunnan" eli riitelyn välttämiseksi koska useinhan riidanhalu juurikin kumpuaa turhautumisesta kun ihmisillä on rakentavan tekemisen puutetta.

    • BLOODisLIFE

      Rabies, vesikauhu, raivotauti unessa tarkoittaa vihamiehiä ja se kun yritit välttää saamasta tautia tarkoittaa että on jokin ylitsepääsemätön vaikeus mutta onnistuit kuitenkin lopulta eli pääset vaikeuksien yli

    • Asuit unessasi vanhassa omakotitalossa oman perheesi kanssa. Käsitän tämän tarkoittavan nykyistä perhettäsi erotuksena lapsuuden perheestäsi.

      Ihmisten keskuudessa alkoi levitä raivosairaus, he olivat siis vihaisia ja riitelivät. Tautisyklejä oli kolme. Tämä voisi tarkoittaa, että olette kotona riidelleet jonkin aikaa.

      Unen aikana muistat, että riitojen kanssa selviytyy kun piiloutuu.
      Tästä ajatuskulku heittää sinut lapsuuteen. Muutitte vanhaan koulurakennukseen, jossa suorititte tehtäviä. Piiloutumista, sukeltamista ja hiihtoa. Nämä viittaisivat lapsuuden leikkeihin ja koulutoimiin. Kenties teillä oli vihainen ja pelottava opettaja. Kenties ne viittaavat lapsuuden leikkeihin, joita teitte kun kotona riideltiin. Joka tapauksessa ajatukset viittaisivat kotoa poissa olemiseen riitojen ehkäisemiseksi tai niiden kokemisen välttämiseksi.

      Viimeinen ajatus suohon uppoamisesta ja sairastumisesta voisi viitata jälleen nykyiseen. Onnistuit aikoinaan välttämään sairastumisen eli riidan, mikset nykyäänkin.

      Tämä kaikki saattaisi viitata lapsuuden muistoihin kotona käytävistä riidoista ja keinoista selviytyä niistä.

      Kaipaat nykyisyyteen ikäänkuin samanlaista poisvetäytymisen mahdollisuutta riitatilanteessa kuin lapsuudessa piditte normaalina toimintatapana. Ilmeisesti se ei ole niin helppoa enää.

      Voimakas ahdistus voisi viitata lapsuuden aikaisiin tunteisiin riitoja kokiessa ja niitä nykyään muistaessa ja verratessa nykytilanteeseen.

      Erikoinen uni, kiitos sen jakamisesta.

    • wgfwrgf

      Tartuntataudit kuvaa huonoa ilmapiiriä.

    • s24sivustaseuraaja

      ensimmäinen ajatukseni unesta oli: suomi24 ja täällä vaikuttava 'henki' ... joitain palstoja lukiessa tulee todella paha olo

      • Kannattaako sellaisia palstoja kovin paljon lukea?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2192
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1294
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      985
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      972
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      850
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe