Pelkään lähteä opiskelemaan

Pelkuriii

Olen käynyt vain ammattikoulun ja vielä sellaisen alan, johon ei voi nykyään enää työllistyä. Olen jo monta vuotta tuon koulun jälkeen tehnyt erillaisia ns. "paskaduuneja" eli töitä, joissa on ollut erittäin huono palkka ja henkinen, että fyysinen hyvinvointi jatkuvasti miinuksella.
Omat vanhempani, osa sukulaisistani ja poikaystäväni painostavat vähän väliä minua lähtemään opiskelemaan.. erityisesti poikaystäväni. Ja mielellään ammattikorkeaan tai yliopistoon. Tunnen itseni riittämättömäksi.

Olen aina inhonnut koulumaailmaa, sillä en ole oikein koskaan sopinut sinne. Olin koko peruskouluni ajan kärsinyt koulukiusauksesta, syrjinnästä ja opettajien nöyryyttämisestä ja piikittelystä. Kärsin jopa paniikkihäiröstä. Uskallan syyttää huonoa koulumenestystäni suureksi osaksi noita asioita.

Peruskoulun suoritettuani päätin, että ammattikoulun jälkeen en enää ikinä lähde opiskelemaan. Ammattikoulunkin kävin välillä hammasta purren vaikka koulu oli mukavin mahdollinen. Pieni, kotoisa, rento ja ystävällinen tunnelma.
Pelko opiskelua kohtaan on silti edelleen valtava.
Tiedän, että en ole fiksu, enkä älyksä. Yleistietoni on naurettavan huono ja saankin kuulla siitä jatkuvasti.. häpeän sitä. Olen hiljainen ja huono puhumaan. Pelkään suuria ihmismassoja ja esiintymistä yli kaiken. Pelkään avata suuni valtavan ihmisjoukon ympäröimänä.
Asun pääkaupunkiseudulla nykyään ja täälä kaikki koulut tuntuvat olevan isoja, pelottavia laitoksia ja ihmiset sitäkin pelottavampia ja itsetietoisia. En halua yleistää, minusta vain tuntuu siltä. :(

Tiedän, että työllisyystilanteeni ei voi muuttua, kuin ihmeen avulla, ellen sitten itse tee asialle jotain. Olen yrittänyt katsella ammattikouluja ja lyhytkoulutuksia.. monimuotokoulutuksia, sillä AMK ja Yliopisto kuulostavat aivan liiiiian pelottavilta. Tuntuu aivan typerältä edes ajatella, että tällainen ihminen, kuin minä, edes yrittäisin hakea niihin.
Muiden painostus on silti raastavaa.. haluavat minun korkeakouluttautuvan.. haluavat sitä enemmän kuin minä itse. Siitä riittämättömyyden tunne.

Onko muilla samantapaisia tuntemuksia, ajatuksia, kokemuksia?
Onko jotain koulutusmahdollisuuksia, joista minä en tiedä?

2

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervetuloa-kerhoon

      Ei sinun kannata lähteä opiskelemaan täällä Suomessa yhtään mitään. Itse olen opiskellut monia tutkintoja, ollut työelämässä, puhun viittä kieltä ja nyt olen yrittäjänä. Suomessa on lama ja se ei parane sillä, että sinä kidutat itseäsi kirjojen parissa, kun et edes halua tutkijaksi. Jos sitä et pidä tieteellisistä teksteistä, päivien perehtymisestä tuhansien sivujen englannin kielisiin opuksiin, älä tee sitä. Lukemiseen vaaditaa innostuneisuutta, uteliaisuutta jne. Minäkään en päivääkään pitänyt koko touhusta, mutta pakotin itseni käymään yliopiston lävitse. Se oli tuskaa, turhaa ja ajanhukkaa. Sitä ei mikään hyvä arvosana korvaa, kun menetät mielenkiintosi vähitellen kaikkea kohtaan.

      Minulla ainut pelastus tästä pakkokoulutussysteemistä oli ymmärtää, että voin alkaa yrittäjäksi. Heittää huithapelit koulutukselle ja olla itse se, mitä haluan. Nyt on vain sellainen tilanne, että Suomessa ei oikein kannata edes yrittäkään. Tilanne on paha, työpaikkoja ei ole ja yritykset eivät tästä suosta nouse. Jos nyt ei käy hyvä tuuri ja pääse tekemisiin juuri niihin yrityksiin, jotka tästä taantumasta jotenkin selviävät.

      Minä kehotan sinua käyttämään googlea ja lähtemään Suomesta pois ja alkamaan yrittäjäksi. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Ruotsi, Norja, Dubai ja Saksa. Jos menet EU:ssa, niin saat asunnon ja tuet aluksi ilmaiseksi ja esim. Saksassa työllistyt aika nopeaan ammattiin, kuin ammattiin. Esim. jos alat ajamaan taksia Saksassa pääset aika nopeaan 5-10 t e kuukausiliksalle. 10t et saa täällä palkkaa mistään. Mieti itseäsi ulos tästä Suomi kuplasta. Mieti, missä olet hyvä. Jos olet hyvä ajaan autoa, niin sitten taksihommiin. Sitten vielä se, että älä lähde palkolliseksi. Kun on vastuu pärjäämisestä, niin sitä tekee tosissaan hommia ja palkkakin on sitten sen mukainen.

      Mieti siis mitä teet hyvin ja ala tekeen siitä. Kirjat voit heittää jorpakkoon.

      • Pelkuriiiii

        Kiitos. Kohensi mielialaa, vaikka hurjalta ratkaisulta kuulostikin. Helpottaa ymmärtää, että se ongelman syy ei ole pelkästään se pelko ja kykyjen puute, vain ihan yleensäkin tämä Suomen tilanne.
        Sen kun saisisin selitettyä muillekkin, niin että ymmärtäisivät.. että ei se koulutus välttämättä takaa mitään.
        Olen tuota yrittämistä itsekkin pohtinut, mutta tosiaan Suomessa se on vaikeampaa tällä hetkellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe