Lääkkeistä

Kurkkukipu

Onko tullut nieluun turvotusta ja palantunnetta lääkkeistä?

10

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Artsi50

      Kannattaa puhua lääkärin kanssa asiasta. Masennuslääkkeen pitäisi vähentää tulehdusta ja turvotusta.

      • Lääkkeettönnä

        Palan tunne on oire närästyksestä, joten masennuslääkkeet eivät kyllä auta asiaan ollenkaan. Päinvastoin, voivat lisätä oireilua, jonka aiheuttaa mahan löystynyt sulkijalihas.

        Ylipaino sekä rasvaiset, käristetyt ruoat yleensä pahentavat vaivaa. Samoin paprika ja valkosipuli. Monille myös viljakasvit aiheuttavat oireita.

        Närästyslääkkeitä en suosittele käyttämään niiden sisältämän alumiinin takia. Metalli on useissa yhteyksissä liitetty muun muassa Altzheimerin tautiin. Ruokavaliota seuraillen huomaat kyllä mikä sopii, mikä ei. Äärimmäinen keino on leikkaus, mutta leikkauksissa on aina omat riskinsä eikä niihin lähdetä kovin kevyin perustein.

        Mikäli kyseessä olisi allergia, oireita olisi todennäköisesti muitakin eli kasvojen kuumotusta, ihottumaa, ripulia, oksentelua tai vastaavaa.


    • Närästystä

      Viittaa ennemminkin närästykseen tuo palan tunne. Ota lääke pois käytöstä ja katso auttaako se.

    • nopanic

      Lääketeollisuuden kemialliset sopat onkin järkevä ratkaisu. Ei hoideta itse sairautta, vaan siirretään tai lievennetään oireita, ja hankitaan mahdollisesti sivuoireita. Ja lääketeollisuus repii miljardeja. Paniikkihäiriö on psyykkinen ongelma, jonka pystyy hoitamaan itse pelkällä ajatustyöllä. Se on vain omien aivojensa sähkökemiallisen toiminnan "siivoamista". Siinä ei nappeja tarvita eikä terapiaa. Vain luja päätös.

      • Sairausko

        Lääketiede ei suostu myöntämään sitä, että paniikki on ihmisen täysin luontainen reaktio liian suureen henkiseen paineeseen. Se on yksinkertaisuudessaan varoitusmerkki siitä, että ihminen ohittaa omat rajansa. Paniikki pistää ihmisen polvilleen, koska ihminen ei muuten kuuntele itseänsä ja ota tosissaan tarpeitansa. Kun paniikki iskee päälle keho toimii niinkuin sen on ihmisillä kautta aikojen toiminut.

        Rajojen asettaminen itselle ja muille on jo alku. Kaikkea ei tarvitse myöskään kantaa yksin, vaan kannattaa etsiä vertaistukea ja puhua tai kirjoittaa.

        Paniikki"sairaus" on lääketieteen näkökulmasta täydellinen bisnes ja toimii samalla ideologialla kuin vakuutusbisnes, pelon hyödyntämisen kautta.
        Kun oireilusta saadaan tehtyä luonnollisuuden sijasta luonnotonta ja sairasta, lääkemyynnille saadaan perusteet.

        On ymmärrettävää, että hmiset turvautuvat hädässään lääkkeisiin. Se ei kuitenkaan ratkaise mitään. Ratkaisun avaimet ovat jokaisen omissa käsissä. Jos on asiantunteva ja empatiakykyinen terapeutti, terapiakin voi olla toimiva tapa.

        Kannattaa ajatella sitä miksi ihmiselle tulee paniikki. Se tulee siksi, että se suojelee ihmisiä ylikuormituksen aiheuttamilta vakavilta seurauksilta.


    • artsi4g

      Lääketeollisuus toki tekee rahaa masennuslääkkeillä, eikä ne kaikille sovi, mut on ne monen hengenkin pelastanut.

      'Aivojen sähkökemiallisen toiminnan siivoaminen' - kerropa vähän tarkemmin aiheesta!

    • Venlaaaaa

      Mulla oli ihan samat oireet, mut mun tuntemuksen mukaan liittyy ihan paniikkihäiriöön, ainakin mulla kohtaus alkoi noilla oireilla jo ennenkuin aloitin mitään lääkkeitä. Lääkkeiden aloituksen jälkeen myös tuo oire hävisi.
      Lisäks mulle on ihan sama jos teollisuus siitä jotain hyötyy, kun vaan oireet pysyy poissa ja pystyn käymään töissä ja elämään normaalia elämää.

    • skitso

      Joskus, mutta enempi semmoisista tuotteista, ku esm potunviljelijät tekee vaikka niistä siemenpompuloista erikoisherkkuja, joita hyväuskoinen uhrinsa poskeensa pistää - kui vihrei tomaattejakin etikkaliemessä - siitä kai syntyy solaniinimyrkytys, karmea päänsärky, shokki, sekavuus ja hirveä polte kurkussa, pahempi kui mitä esm chili.
      Ruokien sanotaan olevan lääkkei, mutta ainakin ne herkut oli karmeita lääkkeitä - suloisen myrkynkeittäjän herkkuja maistelleena- ei ollu herkkua elosenkään jäläkehe ku oli pannullisen myrkkynääpikkää pstäny poskeensa, enempiki vaivaisen vaellusta.

    • Lääkeseloste

      Ap:lle. Lue ensin se paperi minkä saat lääkkeen mukana. Sieltä voi löytyä syitä mitä se lääke aiheuttaa. Yleensä ovat harvinaisia ne oireet, mutta joillekkin voi tulla.
      Itsellä verenpainelääke aiheutti kielen ja huulten turvotusta. Lääkäri sanoi että olisi voinut mennä nieluunkin, joten se lääke vaihdettiin toiseen. Eli kysy lääkäriltä, keŕro oireesi. Lue se lääkeseloste. Ei muuta.

    • Ellinetsku

      Katso terveyskirjastosta "palan tunne kurkussa" kyseessä voi myös olla psykosomaattinen oire. Lääkärissä asiasta on ehdottomasti mainittava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe