Sytostaatteja lopun ikää?

Syöpähoidot

Kyselisin sellaista, että voiko olla mahdollista että sytostaatteja pitää syödä koko loppuelämä? Läheiselläni todettiin viime syksynä rintasyöpä ja toinen rinta poistettiin. Lääkäri oli kuulemma sanonut ENNEN leikkausta ja hoitojen aloittamista että kyseessä on parantumaton syöpä ja että sytostaatteja pitää syödä lopun ikää. Merkkiarvo oli ennen hoitoja muistaakseni 570 tai jtn, nyt sytostaattihoidon jälkeen arvo tippui noin 300:n. Nyt sitten aloitettiin hormonihoito.
Kyseessä on hyvin pessimistinen henkilö, ja ajattelin antaa vähän lohtua ja sanoin ettei sitä myrkkyä tarvitse ikuisesti syödä/tiputuksessa juosta.
Mutta olin sitten kai väärässä jos kerta lääkäri sanoi niin. Asia tuli läheiseni kanssa vaan puheeksi kun hiukset alkavat nyt kasvaa takaisin, niin hän sanoi että kohtahan ne sytostaatit vie nekin hiukset. Ja kun ei ne peruukit kestä montaa vuotta niin joutuu sitäkin vaihtamaan vähän väliä.
Onko asia näin?

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äskeiseen

      Lisäystä edelliseen, siis jos saa terveen paperit, niin ei kai niitä myrkkyjä tarvitse sitten syödä? Tai voiko siis olla parantumaton rintasyöpä? Ja se sanottiin siis ennen hoitojen aloittamista.

    • jotaintietää

      No ei tarvii syödä aina.ehkä 3kk yksi hoitojakso ja sitten seurantaan.Hiukset lähtee tai sitten ei.sitä ei voi ennustaa.

    • pulpelo

      Hei! Mikäli lääkäri on sanonut jo ennen leikkausta,että syöpä on parantumaton, on syövän täytynyt jo lähettää etäispesäkkeitä muualle vartaloon. Tällöin katsotaan,että sairaus on kroonistunut ,siis parantumaton. Hoitoja on siis luvassa jatkossakin. Syövän merkkiaine parempi kuin ennen hoitoja ,mutta hoitoja varmasti tarvitaan .

    • syöpis

      Vaimoni on popsinut sytostaatteja 13-vuotta. Sitä ennen oli 1:n vuoden piikityskuuri.
      Alusta alkaen oli selvää, että sytot seuraavat koko loppuelämän jonka maksimi oli netin mukaan 12-vuotta. Lääkärit eivät suostuneet antamaan ennustetta.

    • sinisirkku

      Ota selvää mikä on tai oli se tilanne kun viimeksi puhuit lääkärin kanssa. Eli tarkoitan sitä, että onko syöpä saatu kokonaan pois ja syöt vieä varmuuden vuoksi hormoonia vai oliko jo etäispesäkkeitä, metastaaseja. Ja mitä niille aiottiin tehdä, vai hormooneillako niitä yritetään pienentää ja poistaa? Tiedän niin monia erilaisia tapauksia, kaikki ovat niin yksilöllisiä. Täytyy vaatia selvitystä lääkäriltä ja siihen on oikeus. Lääkärinlausunnosta tai epikriisistä myös selviää paljon, valitettavasti niissä on joskus virheellisyyksiä. Rohkeasti lääkärin vastaanotolle kyselemään.

    • vitafit

      Emmä kyl tiijä tapauksia et sytostaatteja vois ees lopun elämää käyttää, eihän elimistö kestäis sitä ,kuten sanotaan se parantaa, kuin myös sairastuttaa. Toisaalta taas mikä on se lopun elämä, puhutaanko kuukausista, sitse voi niin mennä, jos puhutaan vuosista, ei se noin mene. Hoidot takana päin, 8 kertaa sytoshoitoa, kauheeta rääkkiä. Jos joutusin samaan uudelleen, kyllä menisi harkintaan, ottasinko sitä hoitoa enään vastaan, toisaalta ymmärrettävää, kaikki se vielä mielessä ja tiijän aika himmentää kokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe