Arvet selässä tuhoavat itsetunnon

arpiselkä96

Olen 19v poika ja kärsin ilmeisesti onteloaknesta selässä ja olkapäillä, pääsin vihdoinkin lääkäriin(hirveät jonot) ja nyt joudun jonottamaan vielä pari kuukautta ihotautilääkärille. Olen aikaisemmin kärsinyt ajoittaisesta lievästä aknesta selässä mutta nyt ongelma puhkesi todella vakavaksi. Selkäakne on arpeuttanut lähes koko selän, osa arvista on todella isoja, punertavia "kohoumia" perinteisten kuoppa-arpien sijaan mutta kyllä niitäkin löytyy. Sekä paljon myös tuollaisia pieniä kohonneita "palloarpia".

En varmaan enää koskaan kehtaa mennä esim. uimaan ja taitaa seksin harrastaminenkin jäädä koska siinä joutuu riisumaan vaatteita. Olen sitten varmaan ikuisesti neitsyt. Tämä asia masentaa niin pahasti, aknesta sentään luultavasti pääsen eroon kunnon lääkkeillä mutta selkä ja olkapäät jäävät silti ruman arpikudoksen peittämäksi. Mitä helvettiä tässä enää tekee. En tiedä teenkö asiasta vaan liian ison ongelman mutta asia käy kyllä itsetunnon päälle.

Arpiin ei taida olla mitään 100% varmasti toimivaa hoitokeinoakaan.

9

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToivoaON

      Äläpäs nyt hermostu.Kyllä sitä apua on tarjolla.Kunhan nyt ensin pääset sinne ihotautilääkärille. Ja esim tulehdus lun rauhoituu niin arvetkin vaalenee ajan oloon.Lisäksi on olemassa laserhoitoja(ovat kalliita) ja edullisimpiä kosmetologien tekemiä ns timanttihiontoja. Ja seksikin tulee elämääsi aikakanaan ja ajallaan.Pinnallinen ihminen joutaakin menemään..

    • ralla

      Moii!
      Mulla 18v poikaystävä jolla kasvot ja selkä kokonaan aknen peitossa, mutta pidän häntä maailman söpöimpänä enkä edes huomaa oikeastaan koko aknea :)
      Ihan rohkeasti on ollut rannalla viime kesänkin, eikä epäillyt hetkeäkään ettei mulle kelpaisi. Nyt hänellä on roaccutan-kuuri :)

    • asdasdasd123

      Itse olen 21-vuotias jolla oli teiniaikoina aivan hirveä akne. Akne hoitui kolmen antibiootti kuurin ja kahden isotretinoin kuurin jälkeen lähes kokonaan, mutta arvet ovat vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen ihan hirveät.

      Kasvojen arvet pystyin hoitamaan erilaisilla hapoilla ja laser hoidolla, mutta vartalon akne ei lähde millään. Ja laserhoitokin koko selkään ja rintaan maksaisi lähes 4000€. Ja ihotautilääkärin mukaan sekään ei poistaisi kuin ehkä puolet arvista. Ja vielä pahin on se että arpien luonnollinen paraneminen loppuu noin 5:ssä vuodessa, joten olen lopun ikääni tämän näköinen.

      Elämäni on täysin pilalla tämän takia. Toivon että sinä pääset ainakin vähän helpommalla.

      • kolmepluskolme

        Etpä ole yksin tämän ongelman kanssa. Olen itsekkin 21-vuotias nuori. Rinta, hartiat, selkä & kaula täynnä arpia. Kesästä tulee varmasti taas kiva kun muut ovat rannalla ja itse ei kehtaa liikkua minnekkään kotoa.

        Asiaa vaikeuttanee vielä se, että tyttöystäväni rakastaa olla rannoilla uimassa ja ottamassa aurinkoa. Olen varma että suhteemme kaatuu siihen kun en itse kehtaa mennä kyseisille paikoille ongelmani kanssa. Tyttöystäväni tietää ulkonäköpaineeni mutta ei pidä asiaa niin vakavana kuin itse pidän. Että hyvät kesät vaan kaikille!!


      • tahtootietää

        Miten hoidit arvet pois??


    • mammavanha

      Aurinko kuitenki parantaa ihoa.Turhaan otatate ulkönäköpaineita ja monet vaan luulee että heitä katsiotaan vaikka muita ei tod.kiinnosta.Tyttöystäväsi on terveellä tavalla oikeassa. Kesä kuuluu kaikille. Mene ihmeessä ihotautilääkäriin tai edes terv.keskuslääkäriin.

      • asdasdasdasd123123

        Aurinko tummentaa arpia, tehden niistä vielä karmeememman näköiset.


      • dfgfsvdvb

        Ei aurinko välttämättä paranna ihoa. Ainakaan tuohon aloituspostaajan onteloakneen se ei auta, siihen auttaa vain lääkitys.

        Ymmärrän kyllä täysin että on vaikeaa kehdata mennä uimaan jos kärsii pahasta aknesta tai aknearvista vartalolla. Jotkut ihmiset(varsinkin nuoret) osaa olla todella tuomitsevia ja ilkeitäkin tuollaisista ulkonäköseikoista.


    • wdfwfgsdf

      itellä on selkä ja rinta ihan täynnä aknen aiheuttamia arpia. eivät ole vaalentuneet yhtään ja asia todellakin käy itsetunnon päälle. tiedän miltä sinusta ap tuntuu :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe