HS Ukraina kieltämässä hirmutekojen arvostelun

Ukrainanmopo

Uusi laki antaa Putinille lisää syitä syyttää ukrainalaisia fasismista

Venäjän presidentti Vladimir Putin on todennäköisesti hyvin mielissään Ukrainan uudesta laista, jonka mukaan puolalaisten siviilien ja juutalaisten joukkomurhiin toisen maailmansodan aikana syyllistyneitä ukrainalaisjoukkoja ei saa arvostella.

Jos presidentti Petro Porošenko allekirjoittaa maan parlamentin huhtikuussa hyväksymän lain, Ukraina ampuu omaan jalkaansa – ja vielä useita kertoja.


http://www.hs.fi/ulkomaat/a1431666091173

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ukrainantuho

      Onko Porosenko täysin seonnut.Jos hän hyväksyy puolalaisten ja
      juutalaisten joukkomurhat niin Puola,Israel , Saksa yhdessä EU:n ja
      Usan kanssa lopettavat yhteistyön Porosenkon kanssa.
      Ei sitten mitään järkeä ja poliittista tajua Porosenkolla.
      Ampuu itseään monta kertaa jalkaan.Hölmöimmistä
      hölmöin mies.Haloo kirvesvartta.Tämä aiheuttaa lopullisen
      kahtia jaon Ukrainassa.

      • B.Orgmästare

        Epäluotettavaa CIA:n hallussa olevan median tietoa.


      • Karjalinen

        Milloin Venäjällä kielletään puna-armeija raiskauksien ja teloittajia-Stalinin ihannointi?


    • Kolehmainen

      Valittevaa, että Ukraina nyt valitsee aito-venäläisen tavan käsitellä historiaansa. Vaikka se taisteleekin olemassa-olonsa puolesta, niin tuota ei tulla Euroopassa hyväksymään ja se vaikeuttaa Ukrainan integroitumista EU:hun.

      Tässä tilanteessa, missä Ukrainalla on vielä lännen tuki, olisi kannattanut sanoutua irti venäläistyyppisestä historianvääristelystä. Toisin kuin Venäjällä, Ukrainassa ei säädetty rangaistusta totuuden puhumisesta, mikä tietenkin lieventää vähän Ukrainan virhettä.

    • ERommel

      Tilanne lienee Poroshenkon kannalta kimurantti, onhan Azovin nimellä tunnettu joukkio täysverisiä natseja ja nehän ovat 'urotekonsa' tehneet juuri Ukrainan armeijan riveissä....nykypäivän hirmutekoja jotka ovat ikävästi pilanneet perinteisen armeijan mainetta.

    • Eunkomento

      Poro joutuu kaatamaan tuon
      hölmön ja vaarallisen lakialoitteen.
      Länsi nostaa tuosta metelin.
      En usko että Länsi yrittäisi
      sovitella asiaa.Sen verran
      Lännessä ymmärretään sisä
      politiikan riskit ja äärioikeistoa
      ja populisteja ei Euroopassa
      päästetä riehumaan.

    • Kolehmainen

      Poroshenko ehkä valitsee "eloonjäämistä", vähän samaan tapaan, kun Suomi hyväksyi Saksan avun toisessa maailmasodassa. Kannattaa ottaa sekin huomioon, että Ukraina on oikeasti sodassa, jolloin sen säätämät lait voivat olla poikkeuslakeja ja siinä mielessä tilapäisiä, näin ainakin toivoisi.

      Tietenkin tämä on herkullinen voitto Putinille. Se on melkeinpä mainilan laukausten veroinen ensi-iskun oikeutus ja todiste kaikille niille väitteille, joita Venäjä on jo pitkään tehtaillut Ukrainaa vastaan. Tässä mielessä voi tietysti miettiä, että oliko siinä mitään järkeä, vaikka sotaan tarvitaankin mm Azovin rohkeita sotilaita.

    • Ukrainahuomenna

      Toivotaan Ukrainalle kaikkea hyvää.
      Siellä on hätä ja siellä on ristiriitaisia
      tunteita.Ukraina on ollut Venäjän veljes
      kansa.Kasakat taisteli valkoisten puolella
      punaisia vastaan. Sitten tuli II maailman
      sota ja Kasakat taistelivat natseja vastaan ja vanhat riidat sovittiin Venäjän
      kanssa.Sitten Neuvostoliitto romahti ja
      nyt Krim ja vihanpito.EU pyrkii auttamaan Ukrainaa toinen käsi sidottuna ja Ukraina ottaa demokratian
      askeleita ja samalla pitäisi tehdä
      menneisyyden pyykinpesu ja korruptio
      kytketyksi pois ja nationalismi rauhoitet
      tua ja yrittää pitää Ukraina yhtenäisenä.

    • PuolaIsraelUsa

      Israelin mediassa on kommentoitu
      Ukrainan lakialoitetta ja myös Usan
      konservatiivit ovat ottaneet erittäin
      kielteisen kannan lakialoitteesta
      Puolassa mediassa keskustelu on
      käynyt kiivaana mutta virallinen
      Puola ei ole vielä kommentoinut
      kiistan alaista lakialoitetta.

    • Vapaaehtoinen

      Ukrainalaiset eivät ole vieläkään tunnustaneet länsi-ukrainalaisten vapaaehtoisten osuuttaan Babi Yarin verilöylyn toteuttamisessa.
      Saksalaiset saapuivat Kiovaan 19. syyskuuta 1941. Kymmenisen päivää myöhemmin kaupungin ja sen lähialueiden juutalaisille ilmoitettiin, että heidän tuli saapua seuraavana aamuna tietylle kokoontumispaikalle. Mukaan sai ottaa arvoesineitä ja lämpimiä vaatteita. Tottelemattomat juutalaiset uhattiin ampua, samoin juutalaisten tyhjilleen jättämiä huoneistoja ryöstävät kansalaiset.

      Kiovan juutalaisväestö käsitti 175 000 henkeä. Useimmat uskoivat määräyksen merkitsevän kuljetusta työleireille tai uudelleenasutettaviksi. Natsit olivat kuitenkin päättäneet, että juutalaiset tapettaisiin kostoksi saksalaisia vastaan suunnatuista pommi-iskuista, joista juutalaisia syytettiin.

      Kiovan juutalaiset kokoontuivat määrätylle paikalle olettaen joutuvansa lastatuiksi juniin. Joukko oli niin suuri, että useimmat eivät olleet selvillä tapahtumien kulusta, ja kun he kuulivat konetuliaseiden äänen, oli pakeneminen myöhäistä. Juutalaisten käskettiin riisuutua. Heidät johdettiin pienissä, noin kymmenen hengen ryhmissä sotilaiden muodostaman käytävän läpi ja ammuttiin Babyn Jarin rotkon reunalla.

      Massamurhan toteutti Einsatzgruppe C avustajanaan SS-joukkoja apurinaan ukrainalaisia capoja,jotka vapaaehtoisesti osallistuivat siviilien teurastukseen.
      Einsatzgruppen raportin mukaan ainakin 33 771 juutalaista sai surmansa Babyn Jarissa 29. ja 30. syyskuuta. Paikalla surmattiin myöhemmin myös romaneja ja neuvostoliittolaisia sotavankeja, yhteensä noin 60 000 henkeä.
      Tämä massamainen teurastus kahden päivän aikana hakee vertaistaan ihmiskunnan historiassa.
      Kiovan rikollinen juntta yritti murhajoukkoineen tuhota kansalaisuudeltaan venäläiset viimeiseen naiseen,lapseen ja vanhukseen, mutta
      Novorossijassa perustettiin nopeasti kansanarmeija,joka nousi aseellisesti puolustamaan kansalaisiaan. Kansanarmeija on antanut Kiovan rikollisen juntan joukkioille murskaavia iskuja.

    • Missäonranskikset

      Porosenko on Ukrainan Ketchup
      ja se lentää ja roiskuu

    • HyökkääväKansanarmeija

      "Novorossijassa perustettiin nopeasti kansanarmeija,joka nousi aseellisesti puolustamaan kansalaisiaan. Kansanarmeija on antanut Kiovan rikollisen juntan joukkioille murskaavia iskuja."

      Se sinun "kansanarmeijasi" koostuu suurimmaksi osaksi vapaaehtoisista venäläisitä, joiden kalustona on Venäjän armeijan viimeisin aseistus! Kansanarmeija on 'puolustanut' niin tarmokkaasti, että on edennyt Ukrainan alueelle!

    • Uupsio

      Se on seurausta yhteisestä Neuvostoliiton ajasta Venäjän kanssa. Venäjällä juhlitaan miljoonia teloittanutta Stalinia ja miljoonia naisia ja lapsia raiskannutta puna-armeijaa. Noiden tekojen rinnalla ukrainalaiset yhteistoimintamiehet ovat pikkukaloja, olosuhteiden uhreja. Muuten Natsi-Saksan rinnalla taisteli kasakkaosastoja ja Vlasovin armeija. Komministikenraalin armeija Saksan puolella.

      • Vapaaehtoinen

        A.Hitler oli omaksunut natsiaatteisiinsa yli-ihmisen käsitteen.Vätteensä mukaan Hitler kävi sotaa hankkiakseen elintilaa,Lebensraum.Hän aikoi puhdistaa itäiset alueet ali-ihmisistä,Untermenchen,toisin sanoen ala-arvosista lajeista,kuten venäläiset,puolalaiset,juutalaiset jne.
        Itään edenneille saksalaisarmeijoille oli annettu erityisiä käskyjä,kuten "komissaarikäsky", venäläisille vangiksi jääneille kommunistivirkailijoille.Niitä oli myös "kuulakäsky",kuula jokaisen pakoa yrittäneen tai sellaisen ajattelemisesta epäillyn sotavangin kalloon.
        Tämän ajattelutavan vuoksi miljoonat venäläiset, juutalaiset ja puolalaiset kuolivat.Kuusi miljoonaa juutalaista,heistä luultavasti kaksi miljoonaa Venäjällä, joutui Euroopassa natsien uhriksi.
        Ukrainalaiset yhteistoimintamiehet osallistuivat 33771 juutalaisen verilöylyyn Babi Jarissa suurella innolla hakkaamalla patukoilla ja kepeillä teuraaksi juoksutettuja naisia,lapsia,vanhuksia.Ihmiset pakotettiin makaamaan uoman pohjalle kasvot maahan päin ja ammuttiin konekiväärillä.Uoma täyttyi hyllyvällä massalla,kuten mukana ollut ukrainalainen oli kertonut.
        Erikoiskomennuskunnalla oli vaikea tehtävä.Yksi joukkue ampui tunninja siirtyi sitten lepäämään ja tilalle tuli toinen joukkue.Jäljelle jääneet uhrit ajettiin tyhjiin varastoihin,säilytettiin niissä yön yli ja ampumista jatkettiin aamulla.Tehtävän tultua suoritetuksi erikoiskomennuskunta,Sonderkommando 4 A:n Einsatzgruppe 150, saattoi raportoida ,että täsmälleen 33771 juutalaista oli tuhottu 36 tunnissa.Babi Jarin verilöyly hakee vartaistaan ihmiskunnan historiassa.
        Natsi-Saksan joukkojen riehuminen miehittämillään alueilla on ollut erityisen julmaa; naisia,lapsia ja vanhuksia on poltettu elävänä.Erityisestä raakuuttaa oli ollut lasten päiden halkaiseminen kirveellä. Vankien hirttäminen.
        Puna-armeijan edetessä Saksan aluelle, oli eräs upseeri todennut, että heiltä on turha odottaa armoa. Veritekoja seuraa armoton kosto.Sen saivat saksalaiset kokea omassa maassaan.


    • PoroMatkii

      Eikös Venäjälle ole säädetty aivan vastaavanlainen laki?

      Duuma sääti lain, jossa kiellettiin arvostelemasta Neuvostoliiton tekoja ja sotatoimia toisessa maailmansodassa ja kaikenlainen arvostelu ja arviointi tehtiin rikollisiksi!

      Poro on ottanut mailia sieltä!

    • pietarilainen

      Laki kertoo, että venäläinen vuosikymmenien vaikutus jätti jälkensä UJkrainaan.

      • TähänOnTultu

        Eikä aina tarvita edes erityistä lakia!

        Venäjällä KAIKKI media on Putinin käsissä. Lehdissä ei takuuvarmasti ole yhtäkään Putinille epämieluista uutista koskien Ukrainaa!


    • Suomen media kääntää tämänkin Putinin syyksi,hieno suoritus.
      Suomen kesä sateetkin varmasti Putinin aiheuttamia.
      Törkeää toimintaa Putinin hallinnolta.

    • ERommel

      Mitä Nato palsta olisi ilman Putinia....latistunut turhake jossa ei olisi yhtään mielenkiintoista juttua puitavana.
      Putin on tässäkin asiassa täysin lyömätön ja tosiasiassa palstalaiset ihailevat Putinia, jonka he lapsellisesti peittävät tekaistuilla haukuilla ja morkkaamisilla.

    • Vapaaehtoinen

      16.05.20 noin klo 13.00 Novorossijan tasavallan LPR:n 2 kansanmiliisiä:Yerofeyev Yevgeniy Vldimirovich ja Alexandrov Alexander Anatoljevits joutuivat Kiovan rikollisen juntan joukkioiden yllätyshyökkäyksen vuoksi vangituksi. Kiovan rikollisen juntan joukkiot hyökkäsivat salaa lähellä Seversky Donets joen itäpuolella Veseloyessa Novorossijan tasavallan tarkkailuasemalle.
      Kovan rikollinen juntta esittelee Alexander Alexandorin Venäjän armeijan erikoisjoukkojen Spenaz kersantiksi.Tätä provokaatiota esittelevät näkyvästi muun muassa Ilta-Sanomat ja Ilta-Lehti.

    • LännenHelmaan

      Uusimpia lakeja joita Ukrainan parlamentti on säätänyt, on laki siitä, ettei ulkomailta saatavia velkoja ole pakko maksaa takaisin, jos ei haluta.

      Eiköhän Eu:sta tule tukirahaa....

    • PutinOnPoronEsikuva

      Venäjällä on aivan vastaavanlainen laki!

      Duuma sääti lain, jossa kiellettiin arvostelemasta Neuvostoliiton tekoja ja sotatoimia toisessa maailmansodassa ja kaikenlainen arvostelu ja arviointi tehtiin rikollisiksi!

      Poro on ottanut mallia sieltä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      5004
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      294
      3105
    3. 134
      1807
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      231
      1673
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1233
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1183
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1174
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe