Outojapäivityksiä

Pulassaolen

Jos jollonkin katson myöhään tietokoneella telkkaria ja sattuu jäämään internetyhteys päälle, niin nukahtaessani, kone alkaa itsestään päivittämään Win-7 :ää.
Päivityksiin menee paljon aikaa ja aamulla, kun herään, niin kone ei vastaa mihinkään käskyihin.
Tulee vain ilmoitus.
"Virhe määritettäessä Sevice Pack- pakettia. Kumotaan muutoksia. Älä katkaise virtaa tietokoneesta."
Nämä kestävät tosi kauan ja tulee useita uudelleen käynnistyksiä.
Korjaan tilanteen nykäisemällä virtjohdon irti ja käynnistän koneen uudestaan.
Pari- kolme kertaa ja viimein kone toimii taas.
Mistä on kysymys?
Miten saan estettyä automaattiset päivitykset?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palauta_tehdasasetukset

      Win7 service pack tuli maaliskuussa 2010. Oletko jo 5 vuotta katsellut tuota päivitysrumbaa ilman että yhtään tietoturvapäivitystä on koneelle ikinä asennettu? Ja hoidat koneella kaikki pankkiasiat ja verkkokauppatilaukset ym. vaikka siinä on tuhansia tunnettuja aukkoja joista kaikki virukset pääsevät helposti läpi?

      • Ei, se tuli maaliskuussa 2011. Sen lisäksi sitä ei ollut pakko asentaa heti vaan oli 2v aikaa asentaa se, eli eiköhän tuo alkanut tapahtumaan vasta pari vuotta sitten.

        Se on kyllä pitkä aika olla päivittämättä ja kun siihen ei ole mitenkään reagoitu ajallaan (2011..2013) ja se ei vielä edes toimi jostain syystä niin uusiksi vaan se asennus.

        Niitä ohjelmia kun tarvitsee päivittää yleensä kuukausittain, ei vuosittain tai pari kertaa vuosikymmenessä.


    • Joo no tuossa tapauksessa olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että kone tehdasasetuksille/uudelleenasennukseen vaan, sitten asentaa manuaalisesti joka hemmetin päivityksen ja käynnistää konetta uudestaan päivitysten välillä niin kauan että siellä on se service pack ja 150 muuta päivitystä, mahdolliset laitevalmistajan ajuripäivitykset myös ja päivitetyt versiot sovelluksista.

      Sitten voit laittaa automaattipäivityksen taas päälle ja laittaa sen tarkistamaan vaikka viikottain joka lauantai ilta klo 20 tms. sellaiseen aikaan, että kone on yleensä päällä.

      • näinseon

        M-kar olevinaan "ammattilainen" mutta ei tiedä sitä, että päivitykset asennetaan heti koneen käynnistyttyä jos tuo määritelty tarkastusaika on mennyt ohitse kun kone ei ole ollut päällä.


      • näinseon kirjoitti:

        M-kar olevinaan "ammattilainen" mutta ei tiedä sitä, että päivitykset asennetaan heti koneen käynnistyttyä jos tuo määritelty tarkastusaika on mennyt ohitse kun kone ei ole ollut päällä.

        Toki tiedän. Tietokoneella vaan yleensä on tarkoitus tehdä silloin jotain kun se käynnistetään joten parempi on valita ajankohta jolloin kone on päällä on mutta todennäköisesti vähemmällä käytöllä. Esim. lauantai iltana klo 20 jos tietää, että kattelee vaikka telkkaria ja tietokoneelta vaikka katsoo telkku.com:sta mitä sieltä tulee seuraavaksi, se ei pahemmin häiritse.

        Sitten sekin juttu kun Microsoft on kunnostautunut viime vuonna niiden päivitysten kanssa jotka sotkee koneen ja parin päivän kuluttua päivityksestä vetävät sen päivityksen pois jaosta, voi tuollaisella kerta viikkoon tarkistuksella kikkailla aikaa niin, että päivityksiä ei tule asennettua heti samalla minuutilla kun tulevat jakoon.


      • rottenpotatoes

        Onnekseni minulla ainoastaan kertoo" päivitykset ovat valmiita asennettavaksi" koska aikanaan päätin että " lataa älä laukaise tai paremminkin älä asenna".


    • helppoaKunOsaa

      Windowsin päivitykset on vain 1 kertaa kuukaudessa. Kun laittaa W Update asennuksiin vaihtoehto: Lataa mutta älä asenna tai sitten vain : Ilmoita päivityksistä mutta älä asenna. Ei tule mitään turhia hässäköitä. Windows päivityksistä voi valita vain kaikkein tärkeimmät jolloin kaikkia ei edes ladata. Itse sallin vain kaikkein tärkeimmät ja asennus tapahtuu niin,että Update hakee ne tärkeimmät ja lataa asennusta varten valmiiksi ja Käynnistys valikkoon tule huom. ilmoitus kohta : Asenna päivitykset ja Sammuta. Voin jatkaa häiriöttä koneen käyttöä ja asentaa päivitykset lopuksi. Kun seuraavan kerran käynnistän koneen se viimeistelee asennuksen ensin ja sitten näyttö avautuu normaalisti. Koska olen poistanut käytöstä ohjelmia W7Pro niin vähemmän tärkeitä on jäänyt päivittämättä n60 kpl 1.5v aikana ja koneen käyttö ei ole hankaloitunut, ei ole ollut ongelmia. Käytän myös hyvää ostettua Tieturvaohjelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe