Meinaa kärsivällisyys loppua pikkukärpäsiin !

Eläkeläismummu

Ostin puutarhaliikkeestä "halvalla" useamman santpaulian. Ihan uskomaton määrä
pikkukärpäsiä nyt kaikissa kukissa.
Olen kokeillut fairy/etikka/omenaviini liuosta. Aina vain sama homma.
Kun asettuu istumaan yrittävät kärpäset tunkeutua sieraimiin ja suuhun !!
Piti kantaa kaikki kukat ulos ja ruiskuttaa (Baygon , tappaa lentävät ja ryämivät hyönteiset) kaikille kukille. Saa nähdä kuoleeko kaikki kukat. Näkee että kukat voi huonosti ja kohta omistajakin.
Olen todella kyllästynyt taisteluun.

7

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärpäsentuhooja

      Olisko sulla liuos väärässä suhteessa. En ole kyllä etikkaa käyttänyt, mutta ehkä joku viinietikka voisi toimiakin.. Lasiin viiniä ja vain tippa fairyä, niin toimii. Viiniä voi hieman lantrata vedelläkin. Laita useampi ansa, niin kärpäset häviää viikossa, tai ainakin kahdessa..
      Lasi tulee tyhjentää parin päivän välein, se ei toimi enää, kun pohjalla on kymmeniä kuolleita kärpäsiä. Ehkä ne pilaantuvat ja haju karkottaa..?

    • hyväksipalauteantaa

      Vie takaisin kukat, itse heitän pihalle "banaanikärpäsen" valloittamat pensaat vaikka olisi ulkona pakkasta, eli roskiin kaikki.

    • tosi.juttu

      Viinejä harrastelevana...Noh.Laita punaviinlasi tai joku purkki ikkunalaudalle ja siihen tippa punaviiniä.Astia on seuraavana päivänä täynnä banaanikärpäsiä. Tepsii kuin paha tauti. Lentävät suoraan mutkia tekemättä asiaan.Eivät voi vastustaa kiusausta. Banaanikärpäsilläon hyvä maku. Pitäisiköhän antaa siivu brietä kyytipojaksi? Kippis.

    • santpaulioita

      hiekkaa ruukkuun, niin ettei pikkukärpäset pääse mullanpinnalle, kastele alakautta, silloin mullan pinta jää kuivaksi. laitat johonkin astiaan vettä ja ruukku siihen, niin että puolet ruukusta on vedessä, pidä vartista puoleen tuntiin ja nosta pois, katso ettei lautaselle jää vettä.

    • sähkökintappaa

      Minulla ei nykyään ole paljoa näkynytkään kun en säilytä ruokajätteitä kauaa sisällä, mutta ihmeen paljon jäänyt sähköpyydykseen silti, pieninä ei tipu montaakaan pohjalle vaan jäävät verkkoon kiinni. Harmi vaan että tuossa Lidlistä ostetussa ei lamppu kestänyt kuin puolisen vuotta, yleensä kestävät vuosia.

      Uusiin kasviin kannattaisi suihkuttaa multaan heti jotain myrkkyä, kaikki kasvit vaan ei kestä myrkkyjä, kirjoheinäkin kuoli heti tai sitten sitä olisi kastella paljon enemmän kuin muita.

    • Kasvaahyvin

      Vanha ja tuttu asia tuo, että kaupasta ostetuissa ruukkukukissa on kärpäsiä ja useimmiten punkkejakin. Sitten ne leviävät muihinkin kasveihin.
      Tämän tietäen, en ole enää vuosiin ostanutkaan valmiita ja kun joku tuo lahjaksi (ikävä kyllä) jonkin ruukkukukan, niin sen laitan "karanteeniin" eri paikkaan ja muovihupun alle. On usein ollut tarpeen ja kun sitten muovin alle suihkutetut myrkytkään eivät ole auttaneet, niin roskiin vaan ja ainakin muut entiset arvokkaat kasvit ovat säästyneet tartunnalta.
      Niin, Sant pauliat kasvatan itse. Lähtee lehdestä juurtumaan todella helposti. Ei ole mitään järkeä niitä valmiina osteskella. Alusta saakka kasvatus antaa suurimman ilonkin. Mikä onni sen kasvua onkaan seurata, ensimmäisistä silmuista alkaen :-)

    • 1212

      niitä kärpäsiä tulee jokasyksy, ne tulee vaatteissa sisään vaikkei olisi mitään ruokatarvikkeita koko talossa... ne myöskin häviää kun tulee ekat pakkaset. myöskin sisältä.vaikkei sitä pakkaista sisällä ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4889
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1347
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1238
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe