Viemärin haju pesukoneen käytön aikana

lemu

Meillä on kylpyhuoneessa pesukone, jonka poistoputki on liitetty suihkun lattiakaivoon. Putkitus kulkee laattojen takana/alla siten, että kuminen pesukoneen poistoputki on liitetty seinään, mistä poistovesiputki kulkee seinälaattojen takana ja lattialaattojen alla suoraan lattiakaivoon. Lattiakaivossa on kyljessä ehkä 5-10 cm syvyydessä sellainen reikä, mistä pesukoneen vedet tulevat.

Olen huomannut, että pesukoneesta tulee paha haju. Ensin epäilin, että haju tulee koneen luuukun kautta luukun ollessa auki, mutta nyt koneen ollessa päällä lattiakaivosta puskikin viemärin löyhkä. Mielestäni viemärin haju tuli lattiakaivosta ennen kuin kone oli laskenut vesiä.

Onko kenelläkään hajua(!) mistä tällainen ongelma johtuu?

13

13139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BauHerr

      Montakin potentiaalista syytä tulee mieleen. Oletko puhdistanut nukkasihdin? Oletko pessyt koneen esimerkiksi sitruunahapolla? Oletko puhdistanut lattiakaivon? Jne. jne.

      • tulikopuhdasta

        Lattiakaivon ja nukkasihdin puhdistamisen lisäksi kannattaa ajaa valkopesuohjelma (95 astetta) ilman pesuainetta ja pyykkiä. Ja pesujen jälkeen kannattaa jättää koneen luukku ja pesuainelokero raolleen, jotta koneen sisusta kuivuisi eikä bakteerit pääsisi lisääntymään ja aiheuttamaan hajuhaittaa.

        Valkopesuohjelma tyhjänä kannattaa ajaa noin kerran kuukaudessa riippuen käyttön määrästä. Ohjelman ajamisen tarkoitus on irroittaa pesuainejäämät, nukkakertymät, bakteerien ja levien kasvustot sekä desinfioida kone kuumuudella. Kalkkisaostumiin tehoaa taas sitruunahappo http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo, jota löytyy lähes jokaisen kaupan hyllystä.


    • lemu

      Kiitos! Lattiakaivo on puhdistettu. Konetta tai nukkasihtiä ei. Jos haju tulee koneen sisältä niin miten se pesuohjelman aikana pääsee viemäriin ja sieltä ulos?

      • joskusdunkkaa

        Yksi huono puoli valkopesuohjelman käytössä on se, että ennen poistoveden purkua viemäriin kone viilentää pesuveden noin 60 asteiseksi ennenkuin pumppaa veden viemäriin - PVC-putkien lämmönkesto on noin 70 astetta.

        Todennäköisesti poistoletkun sisäpinnalla on bakteeri-kasvustoa ja ainoa keino on raikastaa kone sitruunahapolla, älä laita kloriittia koneeseen - se tuhoaa tiivisteet ja muoviosat. Toinen keino olisi vaihtaa koneen poistoletku, mutta se taas vaatii osaamista,, vaivaa ja rahaa - varsinkin, jos/kun siihen tarvitaan huoltomiestä.

        Joten siis puhdista ensin nukkasihti, aja valkopesuohjelma tyhjänä käyttäen muutama ruokalusikallinen sitruunahappoa pesuainelokeroon annosteltuna, anna koneen ajaa ohjelmansa loppuun asti kaikkine huuhteluineen ja linkouksineen, jätä koneen luukut auki ja anna kuivua hyvin muutaman päivän ajan - toista tarvittaessa.

        Itselläni pesukone ei ole koskaan haissut viemäriltä, mutta tiski-altaan, jota yleensä käytetään vihannesten/juureksien pesuun ja yleisesti esim. pastan valuttamiseen tai öljyisten astioiden huuhtelemiseen, ylivuoto-aukosta tulee välillä "maan" haju. Välillä on pakko ottaa vesilukko irti ja manuaalisesti puhdistaa se kaikesta töyhnästä - aina kemikaalinen puhdistaminen ei vain auta.


    • älä_pasko_housuihin

      Noin voi käydä jos on jäännyt kunnon köntsät paskaa joskus kalsareihin, siellä se paskakokkare nyt muhii pesukoneen sisuksissa.

    • jotenkinonnistunut

      Meillä haju poistui kun joka pesuun lisätään hieman Vanishia. Tuo tuottaa aktiivista happea, joka tappaa ja hapettaa. Vaikka tuote on paljon mainostettu, se toimii ainakin tuossa.

      Nukkasihti tulee pitää puhtaana.

    • Talkkarimies

      Paina se kaivon "sanko" pohjaan. Onko rassaustulppa paikallaan?

    • KiitosTiedosta

      Nostetaan! Täällä täysin sama ongelma kuin aloittajalla. Kone on kuukauden vanha. Vanhan koneen kanssa ei milloinkaan ongelmaa. Tälläkin hetkellä kone pyörii ja viemärinhaju alkoi samantien levitä lattiakaivosta johon kone laskee vedet. Osaako kukaan auttaa mistä hakea vikaa?

    • vanhatimpuri

      onhan siellä kaivossa vettä koko ajan,..

    • KiitosTiedosta

      No niin, viimeisen kirjoitukseni jälkeen pesin pyykinpesukoneen kaksi kertaa siihen tarkoitetulla aineella sekä pyöräytin muutaman kerran 90 asteen ohjelman. Hajut pysyivät kokonaan poissa ehkä viikon, sitten alkoi oleen pieniä hajuhaittoja, ja nyt taas haisee sonta jatkuvasti. Tosin sillä erotuksella, että koneen ei tarvitse edes käydä vaan päivän mittaan haju puskee viemäristä.m jossa todella on vettä sekä tiiviste putsattu. Pyykinpesuaine on vaihdettu zeoliitittomaan. Lisää vinkkejä missä vika?

    • näintein

      Pesukoneen ja lattiakaivon välinen putki rassilla ja vedellä puhdistus ja lattiakaivossa vesilukon päällä oleva kansi pois ja sitten kaivon puhdistus ja pyykinpesuaine kannattaa vaihtaa nestemäiseksi.
      Zeoliitti ei ole koneelle hyvä valinta.
      Näillä keinoilla lähti meikäläisen pesukoneesta hajuongelmat.

    • V.Esilukko

      Jospa se pesukone pumppaa poistovedet sellaisella paineella, että haju/vesilukossa vedenpinta laskee liikaa. Tai sitten poistopumppu on "pullauttanut" viemäristä jonkun vesilukko-osasen irti.

    • Anonyymi

      Meillä on sama ongelma. Koneen nukkasihti tyhjennetty, kone pestään tyhjänä säännöllisin väliajoin ja on aina pesujen välillä luukku ja pesukonelokero auki. Poistoputken suuaukko on lattiakaivossa niin ylhäällä, että jää hajulukon veden pinnan yläpuolelle, joten hajun on pakko tulla sieltä, koska lattiakaivokin puhdistetaan säännöllisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe