Viemärin haju pesukoneen käytön aikana

lemu

Meillä on kylpyhuoneessa pesukone, jonka poistoputki on liitetty suihkun lattiakaivoon. Putkitus kulkee laattojen takana/alla siten, että kuminen pesukoneen poistoputki on liitetty seinään, mistä poistovesiputki kulkee seinälaattojen takana ja lattialaattojen alla suoraan lattiakaivoon. Lattiakaivossa on kyljessä ehkä 5-10 cm syvyydessä sellainen reikä, mistä pesukoneen vedet tulevat.

Olen huomannut, että pesukoneesta tulee paha haju. Ensin epäilin, että haju tulee koneen luuukun kautta luukun ollessa auki, mutta nyt koneen ollessa päällä lattiakaivosta puskikin viemärin löyhkä. Mielestäni viemärin haju tuli lattiakaivosta ennen kuin kone oli laskenut vesiä.

Onko kenelläkään hajua(!) mistä tällainen ongelma johtuu?

13

1064

Vastaukset

 • Montakin potentiaalista syytä tulee mieleen. Oletko puhdistanut nukkasihdin? Oletko pessyt koneen esimerkiksi sitruunahapolla? Oletko puhdistanut lattiakaivon? Jne. jne.

  • Lattiakaivon ja nukkasihdin puhdistamisen lisäksi kannattaa ajaa valkopesuohjelma (95 astetta) ilman pesuainetta ja pyykkiä. Ja pesujen jälkeen kannattaa jättää koneen luukku ja pesuainelokero raolleen, jotta koneen sisusta kuivuisi eikä bakteerit pääsisi lisääntymään ja aiheuttamaan hajuhaittaa.

   Valkopesuohjelma tyhjänä kannattaa ajaa noin kerran kuukaudessa riippuen käyttön määrästä. Ohjelman ajamisen tarkoitus on irroittaa pesuainejäämät, nukkakertymät, bakteerien ja levien kasvustot sekä desinfioida kone kuumuudella. Kalkkisaostumiin tehoaa taas sitruunahappo http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo, jota löytyy lähes jokaisen kaupan hyllystä.


 • Kiitos! Lattiakaivo on puhdistettu. Konetta tai nukkasihtiä ei. Jos haju tulee koneen sisältä niin miten se pesuohjelman aikana pääsee viemäriin ja sieltä ulos?

  • Yksi huono puoli valkopesuohjelman käytössä on se, että ennen poistoveden purkua viemäriin kone viilentää pesuveden noin 60 asteiseksi ennenkuin pumppaa veden viemäriin - PVC-putkien lämmönkesto on noin 70 astetta.

   Todennäköisesti poistoletkun sisäpinnalla on bakteeri-kasvustoa ja ainoa keino on raikastaa kone sitruunahapolla, älä laita kloriittia koneeseen - se tuhoaa tiivisteet ja muoviosat. Toinen keino olisi vaihtaa koneen poistoletku, mutta se taas vaatii osaamista,, vaivaa ja rahaa - varsinkin, jos/kun siihen tarvitaan huoltomiestä.

   Joten siis puhdista ensin nukkasihti, aja valkopesuohjelma tyhjänä käyttäen muutama ruokalusikallinen sitruunahappoa pesuainelokeroon annosteltuna, anna koneen ajaa ohjelmansa loppuun asti kaikkine huuhteluineen ja linkouksineen, jätä koneen luukut auki ja anna kuivua hyvin muutaman päivän ajan - toista tarvittaessa.

   Itselläni pesukone ei ole koskaan haissut viemäriltä, mutta tiski-altaan, jota yleensä käytetään vihannesten/juureksien pesuun ja yleisesti esim. pastan valuttamiseen tai öljyisten astioiden huuhtelemiseen, ylivuoto-aukosta tulee välillä "maan" haju. Välillä on pakko ottaa vesilukko irti ja manuaalisesti puhdistaa se kaikesta töyhnästä - aina kemikaalinen puhdistaminen ei vain auta.


 • Noin voi käydä jos on jäännyt kunnon köntsät paskaa joskus kalsareihin, siellä se paskakokkare nyt muhii pesukoneen sisuksissa.

 • Meillä haju poistui kun joka pesuun lisätään hieman Vanishia. Tuo tuottaa aktiivista happea, joka tappaa ja hapettaa. Vaikka tuote on paljon mainostettu, se toimii ainakin tuossa.

  Nukkasihti tulee pitää puhtaana.

 • Paina se kaivon "sanko" pohjaan. Onko rassaustulppa paikallaan?

 • Nostetaan! Täällä täysin sama ongelma kuin aloittajalla. Kone on kuukauden vanha. Vanhan koneen kanssa ei milloinkaan ongelmaa. Tälläkin hetkellä kone pyörii ja viemärinhaju alkoi samantien levitä lattiakaivosta johon kone laskee vedet. Osaako kukaan auttaa mistä hakea vikaa?

 • onhan siellä kaivossa vettä koko ajan,..

 • No niin, viimeisen kirjoitukseni jälkeen pesin pyykinpesukoneen kaksi kertaa siihen tarkoitetulla aineella sekä pyöräytin muutaman kerran 90 asteen ohjelman. Hajut pysyivät kokonaan poissa ehkä viikon, sitten alkoi oleen pieniä hajuhaittoja, ja nyt taas haisee sonta jatkuvasti. Tosin sillä erotuksella, että koneen ei tarvitse edes käydä vaan päivän mittaan haju puskee viemäristä.m jossa todella on vettä sekä tiiviste putsattu. Pyykinpesuaine on vaihdettu zeoliitittomaan. Lisää vinkkejä missä vika?

 • Pesukoneen ja lattiakaivon välinen putki rassilla ja vedellä puhdistus ja lattiakaivossa vesilukon päällä oleva kansi pois ja sitten kaivon puhdistus ja pyykinpesuaine kannattaa vaihtaa nestemäiseksi.
  Zeoliitti ei ole koneelle hyvä valinta.
  Näillä keinoilla lähti meikäläisen pesukoneesta hajuongelmat.

 • Jospa se pesukone pumppaa poistovedet sellaisella paineella, että haju/vesilukossa vedenpinta laskee liikaa. Tai sitten poistopumppu on "pullauttanut" viemäristä jonkun vesilukko-osasen irti.

 • Meillä on sama ongelma. Koneen nukkasihti tyhjennetty, kone pestään tyhjänä säännöllisin väliajoin ja on aina pesujen välillä luukku ja pesukonelokero auki. Poistoputken suuaukko on lattiakaivossa niin ylhäällä, että jää hajulukon veden pinnan yläpuolelle, joten hajun on pakko tulla sieltä, koska lattiakaivokin puhdistetaan säännöllisesti.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3628
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  512
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  399
 4. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  80
  389