Miten jatkaa elämää?

Karin37

Äitini on aina ollut etäinen. Halaaminen ja tunteet ei kuulu hänen tapaansa. Ei edes sukulaisen kuolinilmoitukseen saanut sanaa " lämmöllä muistaen" pistää. En ole saanut mitään juhlia, rippi tai valmistujais. Häntä ei ole kiinnostanut asiani koskaan. Hiljaa kuuntelee ja keskeyttää kertoakseen omaa juttuaan. Sukulaiset ei saa keskenään olla tekemisissä. Jos näkevät ilman häntä niin itkupotkuraivarit ja haistattelut. Ainaiset itsemurha-uhkaukset. Milloin uhkasi hypätä junan alle kun olin pieni, koska olin hankala lapsi. Isäni joka ei asunut luonamme, oli kuulema hyväksi käyttäny minua äitin mukaan mutta hänhän ei ole oikea isäni vaan sen äitini kertoo kuolinvuoteellaan. Minut heitettiin ulos jo nuorena yön selkään, ei kiinnostanut missä olin. Mihinkään lapseni ristiäisiin ei ole tullut, saati häihini. Mitä sitä turhaan, suuttui kun kutsuin. Rahalla korvaa rakkauden. Toisaalta saan hänen vanhoja vaatteita mutta minulle se kelpaa. Mitään työpaikkaani ei noteerannut vaan kertoi mikä on minulle ylivoimaista tai liian huono. Ystäviäni ei lapsuudessa edes tervehtinyt. Istui vaan hiljaa pimeässä sohvalla. Vieläkään ei voi sietää jos mainitsen ystävistäni. Hänen kumminkaiman naapurin terveysvaivat tietää muttei kuuntele Perheeni asioita. Jos minulla on ongelma niin hänellä on ollut huonommin asiat. Nolaa minut kaupassa karjaisten kassalla että ei sulla rahaa oo kumminkaan. Hänen pitää maksaa. Nyt on suuttunut kun kesälomalla menen hänen siskon perheen luo. Pitää kuulema valita heistä jompikumpi. Tätä voin jatkaa ikuisuuksiin. Kuulema vain uhannut heittää minut seinään vauvana ja tappaa koko perheen. Onneksi jouduin vain vanhempieni puukkotappelun väliin. Olen ahdistunut, masentunut. Hyvä perhe on nyt mutta miten menneisyydestä irti?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karin37

      Ja kiitos tabletin..osasin pistää tän 2x peräkkäin.. taito sekin

    • dscsdcsdcdcsdc

      Tuollaisia ne ovat. Nuo äitit. Tunteet puuttuvat, kai ne jotenkin ne aistii että pitäisi välittää, mutta eivät vain tunne sitä oikeata tunnetta. Näyttelevät tunnetiloja ja kuvittelevat itse sen olevan aitoa. Mutta lapsena sen epäaitouden jotenkin vaistoaa ja sellaisesta henkilöä alkaa karttaa. Miksi olet koko ihmisen kanssa tekemisissä? Sinä olet sinä ja teet niinkuin sinua huvittaa, ei se äitisi sinua omista. Ole välinpitämätön, hän on sinulle vain joku pahankurinen ämmä.

      • Eimun

        En nyt tiiä tarkotitko tätä näin mutta mun äiti ei todellakaa oo tollanen:o


    • Karin37

      Juu, olen yrittänyt etten pidä yhteyttä..jotenkin sitä luulee/toivoo että siellä sisällä täytyy olla ihminen..mutta pohdin tuota onko hän narsisti vai jotain muuta. Ainakin piirteet löytyy.

    • Kokemusvain

      Unohda äitisi ja elä omaa elämääsi.
      Äitiäsi et pysty pelstamaan, joten pelasta oma elämäsi.

    • Karin37

      Onkohan tämä opittua, että aina kun yhteys palaa äidin kanssa, annan asioiden olla. Menen äitini luo mutta ovella lyön suojamuurin ympärilleni. En voi katsoa äitiin, en kuuntele ja käyttäydyn kuin hän. Mitä en toisten ihmisten kohdalla tee. Käytökseni äidin luona voikin tulkita töykeäksi kun äiti pinnistää antaekseen hyvän kuvan. Uusi tuttavuus uskoo kaiken, äitini on mukava heistä. Äitini pitkältä ajalta tuntevat tietävät kuinka ahdistava ja kauhuelokuvasta karanneelta hän onkin. Mistä revin voimaa muistamaan lapsuuden kun hän ottaa yhteyttä? Juuri silloin kun häntä itseään huvittaa. Jos minä laitan viestin että olen sairaalassa teho-osastolla, mitään viestiä ei kuulu. Korkeintaan soittaa miehelleni että valehtelenko? Okei, teho-osastolta ei viestiä laitella, joku hieman eri syy.

    • kyllä_se_siitä_

      Vaikea tapaus. Äidin hyväksyntää ja rakkautta kaipaa koko ikänsä. Minun mielestä sinun kannattaa antaa hänelle kaikki anteeksi ja kerralla. Päästää tilanteesta irti. Mennyttä, kun ei saa enää elettyä ja tulevaisuus on edessä. Älä anna huonon menneisyyden tehdä huomisesta huonoa. Sinun pitää antaa tulevaisuudelle mahdollisuus olla hyvä. Sinulla on kuitenkin vain yksi elämä ja jokainen ihminen on ansainnut elämänsä. Kaikki täällä ei mene normikaavojen mukaan, vaan on niin monta historiaa ja kokemusta, kun on ihmisiäkin. Mikään niistä ei ole toisensa kaltainen. Hyvä, kuulla, että sinulla on perhe ja saat rakkautta. Varmasti lapsiesi antama rakkaus on ehdotonta ja välitöntä. Sellaista, millaista pitääkin.

      Äitisi on huono. Kertakaikkisen epäonnistunut vanhempana. Ja sinäkään et ole selvinnut lapsuudestasi ilman traumoja, pahoja muistoja ja vastoinkäymisiä. Osa meistä ihmisistä menee eteenpäin. Äitisi ei ole niiden joukossa. Hän voi toistaa oman historiansa erehdyksiä. Ehkä isovanhempasi olivat vielä pahempia. Ehkä hänen malli on opittua. Mahdollista myös, kun en tapausta tunne, että narsistisia piirteitä omaava. Myös voi olla narsisti. Jos kyseessä on narsisti, on välit katkaistava samantien. Siitä suhteesta ei seuraa koskaan mitään hyvää. Ei sinulle, ei lapsillesi ja myrkyttää miehesikin. Narsisti tuhoaa kaiken rakkauden ympäriltäsi. Jos huomaat hänen vaikuttavan perheeseesi negatiivisesti, älä vastaa hänelle puheluihin. Hiljaisesti eristä hänet piirisi ulkopuolelle.

      Jos hän on vain muuten oman kasvatuksen uhri, mielenterveysongelmainen tms. Koita puhua hänelle. Vie hänelle kukkia, halaa itse häntä ja anna hänelle mahdollisuus olla parempi. Sitten jos hän pilaa mahdollisuutensa, anna toinen ja sen jälkeen jatka niin pitkään hänen tyttärenään, kuin jaksat ja kun et jaksa, niin anna sitten olla.

    • dsssfff

      Kyllä orvotkin ihmiset elävät ja tulevat toimeen. Miksi kantaa tuollaista taakkaa mukana? Elämässä on kaikilla omat murheet kannettavana ja nämä hirviö-äidit lisäävät vain kiviä reppuun kannettavaksi. Älä vaan alistu, äläkä väsytä itseäsi tuollaisessa turhassa touhussa kuten edellinen kirjoittaja neuvoi. Elä vapaana, ei sinulla ole vastuuta äidistäsi sen enempää kuin hänellä on sinusta. Älä anna mahdollisuutta tai silloin anna jos hän ITSE SITÄ TULEE PYYTÄMÄÄN, älä tarjoa sitä. Jos tarjoat hän käsittää että olet heikko ja tarvitset hänet johtamaan itseäsi.

    • jokuvaankirjottaja

      Minulla on menny yli 40 vuotta "hirviö"vanhempien vaikutuksessa täysin.

    • Karin37

      Kiitoksia vastauksista. Olen vienyt äitienpäivänä kukkia. Äitini on siitä lähtien tokaissut että ei tarvi tuua kun rahaa menee hukkaan. Ehkä on helpompi katkaissa välit. Olisi tietenkin eri asia jos olisi muuttunut ajan myötä mutta edelleen hänen kotona ei saa puhua kuin kuiskaamalla. Hiipiä portaissakin. Jos näemme "hänen sukulaisiaan", on kuin minua ei olisi paikalla. Jos jään paikalle niin karjaisee 40v ihmiselle että mee siitä! Sitten kertoo minulle kuin en olisi paikalla ollut lainkaan että hänet kutsuttiin kylään. Olen kuullut että äitini on uhannut heittää vauvana minut seinään, tappavan ja soittaneen isälleni että verta on kaikkialla sekä olemme kuolleet. Isäni lähtenyt töistä kauhuissaan ja löytänyt äitini istumassa sohvalla nauraen että pääsitkin aikaisemmin töistä. On tosiaan monta väkivaltatapausta, henkistä uhkailua ja että olen kuin venäläinen huora. Miten antaa anteeksi kun äitini asenne ei ole pehmentynyt. Mistään häntä koskevasta asiasta ei puhu, keskeyttää puheen. Uutta en voi kaupasta ostaa, hänellä on samantyylistä kotona käytettyä antaa, en saa edes käydä samalla kampaajalla..menipäs taas puolusteluksi kuinka ahdistava hän on. Äitini oli äitinsä lellikki. Kuitenkin uhkasi tätilleni piruuttaan menevänsä vanhusten luo ja tappavansa itsensä heidän nähden. Tai kääriytyy muoviin parvekkeelle ettei kalman haju tartu asuntoon. Huh..on nää niin rankkoja

    • Enkeleitäonkoheitä

      Äitisi on mieleltään sairas ja sairastuttanut osaltaan sinutkin. Mielestäni olisi paras, että kysyt äidiltäsi suoraan, että: oletko narsisti? olen tässä monet vuodet jo epäillyt asiaa ja päätin kysyä asiaa suoraan sinulta. Luultavasti suuttuu asiasta ja syyttelee sinua mutta jos menee sille linjalle pidä pesäeroa ja odota, että ottaa sinuun yhteyttä. Kun ottaa yhteyttä koeta keskustella rauhallisesti ja kerro avoimesti miltä sinusta tuntuu. (avaa kaikki tunteet joita olet vuosia pitänyt sisällä tai edes osan niistä)
      Jos ei puheet auta silloin kannatan rehellisesti ottaa tietoinen päätös jatkaa matkaa oman perheen kanssa ja toivottaa kaikkea hyvää äidillesi elämään. Ja sitähän varmasti aidosti haluatkin. Voimia ja enkeleitä.

    • Karin37

      Kiitos. Taidan jo antaa periksi. Olen antanut anteeksi niin monta kertaa mielessäni että en enää jaksa. Ei kyllä jaksa muutkaan.Elämästäni ei katoa kuin rahaa, sillähän äiti on lankoja vedellyt. En hypi enää perässä. Kiitos että sain tukea.

    • Enkeleitäonkoheitä

      Ole hyvä ja kaikkea hyvää elämääsi :) Jokainen meistä ansaitsee elää rakkauden tietä, ei pelon tietä.

    • Karin37

      Palaan asiaan vielä. Olen ollut 2 kk ollut pitämättä yhteyttä äitiin. Eipäs ole ikävä ollut hänelläkään. On ottanut yhteyttä lapsiini, kirjeitse johon kirjoittaa viestin kirjekuoren päälle..että kaikki näkisivät kuinka häntä on kohdeltu huonosti. Nyt soitti maraton puhelun miehelleni..vain manaten että hänen wc-pönttöä ei ole vaihdettu. Kun muut saaneet kerrostalossa sen. On purkanut kiukkunsa rakennustarkastajaan. Sekä naapurit saa kärsiä epäoikeuden mukaisuudesta. Hän lahjoittaa asuntonsa mustalaisille, että elämä olisi heille helvettiä. Lasteni kuulumiset ei tietenkään kiinnostaneet. Onhan hänen putkiremontti maailman tärkein asia. Mieheni tärisi puhelun päätyttyä. Lääkäri epäili äidilläni olevan huomionhakuinen ja epävakaa pers.häiriö. narsismi kun on vaikea diagnosoida. Onko jonkun äidillä tuo dg.?

    • putkiremonteista

      Minun äitiä kiinnostaa ihmisten vointia enemmän putkiremontit.

      • putkireiska

        Niin pitääkin olla, hänelle se on tärkeämpää että putket toimii ja se on ajankohtaista. Sinun asiasi ei minnekään häviä...


    • pekkospill

      tää on tuttua tänpäivän elämästäni tosin kyse on vaimostani.minä sukuni ja kaikki mitä teen on täyttä sontaa ,vaikka oma elämä toisten ihmisten kanssa on ok ja muutenkin normaali niin kuitenkin kiltin luonteeni vuoksi näin pääsee tapahtumaan.no ku itse tietää olevansa kunnossa niin toinen ei voi tuhota elämääni.eli usko itseesi ja siihen et oot tehnyt asiat oikein.tsemppiä

    • jhkkkg

      Minun äidilläni on jotain saman tyylistä.
      Itse uskon hänen olevan rajatilapersoona, en narsisti.

      Yhtä kaikki, jos on joutunut elämään lapsuutensa rajatilapersoonan, epävakaan tai narsistin leikkikaluna, niin oma psyyke on varmasti myös "epäkunnossa".

      Sinulle olisi tärkeintä saada oma pää ensin kuntoon ja vasta sitten katsoa omaa elämää pidemmälle.
      ...siis, jos et ole vielä ollut terapiassa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      243
      2101
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1817
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      70
      1523
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1225
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe