Palkkatositteen väärentäminen

Eikspitäisjonukkua

Minulla on viimevuodelta palkkatodistus mutta vaihdoin hyvinkin taitavasti päivämäärät vastaamaan mukamas tämän vuoden tuloja (joita ei siis ole). Jos haen nyt muutaman tonnin lainan ja lähetän tuon tositteen pikavippifirmaan/luottofirmaan niin tarkistavatko verotiedot jos siitä ei ole firman sivuilla mainintaa? Tositteessa (koska otin siis kuvan puhelimella) ei näy työnantajan nimeä tai numeroa, pelkästään päivät ja minun hetu ja nimi. "Vahingossa jäi ulkopuolelle".
Onko kukaan tehnyt ja mitä rangaistuksia on tullut/onko jäänyt kiinni? Ja haluaisin aitoja kokemuksia, toki provotkin tänne varmasti tien löytää mutta voevoe :D

18

2751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Linnaan_lurjus

      Yksityisen asiakirjan väärentäminen tai petos. Asia voi tulla ilmi siinä vaiheessa, kun yrität olemattomilla tuloillasi maksaa velkaa takaisin. Vippifirma alkaa ihmetellä minne todistuksessa näkyvät hyvät tulot ovat kadonneet.

      • eionnistune

        Jäätkö siihen käsitykseen, että aloittajalla olisi tarkoitus maksaa mitään takaisin?


      • 1-4

        Molemmat jos aloittajalla ei ole maksukykyä tai aikomusta maksaa vippi takaisin.

        Vippifirmat ovat usein hyvin aktiivisia näissä petosasiaoissa, eli aloittaja tulee joutumaan vastuuseen ja upottaa itseään yhä syvemmälle lietealtaaseen.


      • pikavippionlahja_eilaina

        Vippifirmoilla ei ole mitään keinoja tarkistaa ovatko tositteessa ilmoitetut tiedot oikeita joten petossyyte ei mene läpi..

        Vippifirman ongelma, mitäs lainaavat kiskurikoroilla. Saavatkin menettää rahat.


      • sanompahan_vain
        1-4 kirjoitti:

        Molemmat jos aloittajalla ei ole maksukykyä tai aikomusta maksaa vippi takaisin.

        Vippifirmat ovat usein hyvin aktiivisia näissä petosasiaoissa, eli aloittaja tulee joutumaan vastuuseen ja upottaa itseään yhä syvemmälle lietealtaaseen.

        Joo ei siinä enää muutaman tonnin lainan takaisinmaksulla ja kohtuukoroilla selviä. Kulut kasvaa väistämättä niin paljon ja korot alkavat juosta, niin aloittaja on väistämättä vähintään 15 vuoden velkavankeudessa ja koska velat on siinä vaiheessa rikoshyötynä hankittuna, tuskin vapautuu 15 vuodenkaan päästä.

        Oikeasti aloittaja: haluatko ajatua käytännössä loppuelämän mittaiseen velkavankeuteen muutaman tonnin tähden?


      • olipas.viisas.temppu

        >> Vippifirmoilla ei ole mitään keinoja tarkistaa ovatko tositteessa ilmoitetut tiedot oikeita joten petossyyte ei mene läpi..>>

        No tuossa nyt ei ollut mitään järkeä koko lauseessa. Tosi huippujuristi asialla.

        >>Vippifirman ongelma, mitäs lainaavat kiskurikoroilla. Saavatkin menettää rahat.>>

        On muuten lainaajan ongelma. Vippifirmaa ei voi saada lain mukaiseen vastuuseen holtittomasta lainan annosta, kun kerran lainaaja on oiken tositteen avulla "osoittanut" takaisinmaksukykynsä. Tämä kusetus siis hyödyttää vippifirmaa. Toisekseen, rikoksen avulla velkaantuminen estää sen, että ap ei pääse velkajärjestelyyn. Kusetus siis sekä hyödyttää vippifirmaa että haittaa vippaajaa. Ap on tekemässä varsinaista tuplakusetusta itselleen, oikein turbo-urpo. Toisaalta - mitä nopeammin tuollaiset tuhoavat elämänsä, sen parempi meille muille.


      • hgbggfbfgv
        pikavippionlahja_eilaina kirjoitti:

        Vippifirmoilla ei ole mitään keinoja tarkistaa ovatko tositteessa ilmoitetut tiedot oikeita joten petossyyte ei mene läpi..

        Vippifirman ongelma, mitäs lainaavat kiskurikoroilla. Saavatkin menettää rahat.

        Tuo asenne kertoo sinusta kaiken... Ensinnäkin, kulutuksen pitäisi mitoittaa niin, että ei ikinä tarvitse mitään pikavippejä. Hyvinkin pienillä tuloilla voi tulla toimeen, jos käyttää rahaa tarkasti. Ja jos kerran on aiemmin ollut paremmat tulot niin parempien tulojen olisi pitänyt kerätä rahaa säästöön. On ääliömäistä ostaa kaikenlaista vain sen takia, että muillakin on samat asiat. Yksi hailee, mitä muilla on ja yksi hailee, mitä muut ajattelevat.

        Rikosten oikeuttaminen sillä, että jokin firma tienaa liikaa on typeryyden ja itsekeskeisyyden huipentuma. Samalla perusteella voi vaikka oikeuttaa itselleen jopa rikkaiden murhaamisen.


      • volga

        Ei muuta kun velkaa.ei ne mintusta peri kun kaikki muut ja tuhlaat.ja annat penskoille.ite otan loppukirin kun aamut vähenee


    • koijarinpankista

      Tulipa mieleen se, että tekeekö pankki lainapäätöksiä luottoneuvottelun aikana? Onko sillä kauniilla märkäpimppasella virkailijalla edes oikeutta myöntää luottoa?
      Toinen asia mikä tuli mieleen. Pankki saattaa pyytää paperit myös verottajalta. Se pyytää ne tältä vuodelta ja parilta muultakin.
      kolmas asia. Pankkihan näkee sinun tilitapahtumasi ja mistä se raha on tullut ja miten sitä menee, onko säästöjä? niin..... ellet sitten hae lainaa uudesta pankista, ja se uusi pankki varsinkin saattaa tehdä noita tiedusteluja, jos yleensä on edellytystä edes harkita luoton antamista......
      Se kato saattaa selvitä pankille jo sekunnissa mikä koijari asiakas on. Itsellekin tuli outo olo pankissa vaikken luottoa edes pyytyänyt, niin sain viiden pisteenvihjeen.

      • Josivjdyvamfb

        Mistä tiedät että virkailijan pimppi on märkä? Entäpä jos virkailija onkin ruma ja mies? Mikä silloin on märkä?


    • Jeesusssss1

      Hanuri

    • Vieläkipitäisnukkua

      En ajatellut pankista lainata vaan juurikin joltain lainafirmalta kuten risicum tai muu semmonen.
      Hyvä tietää että mitä voi seurata, en ole vielä päättänyt mitä teen ja tiedostan että jos teen tuon niin aika Urpolainen olen.
      Mutta haluaisin tietää onko kukaan tehnyt noin ja mitä kävi jos on?
      Ap

    • Tsettsettset

      Niin, ja aion maksaa niin hyvin kuin pystyn, syksyllä palaan takasin töihin että siitä eteenpäin takasinmaksu on 150% varma. Mutta se ei tähän hetkeen auta, nykyään tulot on 900€/kk miinus vastike yyämäs hengissä pysyminen että tiukille menee.
      Ap

      • hdfhf34

        Niin ja eipä siinä mitään jos olet vaan päivämäärät muuttanut, verotiedoissahan näkyy viime vuoden ansiot joten lainaajat olettaa että olet edelleen samassa duunissa joten tuo väärentäminen menee ehkä läpi ihan ok.

        Ja vaikka laina jäisikin maksamatta niin ei ketään kiinnosta sun työhistoria siinä vaiheessa, eivät siis ala mitään käräjöimään jostain väärennösepäilyistä.

        Eli voit ihan huoletta tehdä tuon petoksen.


    • hdfhf34

      "muutaman tonnin laina" Verotiedot tarkistetaan aina! Eriasia jossain kämyisissä satasen vipeissä tai 2000e nostorajajutuissa

    • Pitäisköjoherätä

      Nii, ja entäs jos haen muokatulla tositteella (vain vuosiluvut ja päivämäärät muutettu) ja minulle ei anneta lainaa? Onko se petoksen yritys vai miten? Ja tarkistavatko aina verotiedot kun kuitenkin joissain paikoissa kysytään palkkotositetta sekä verotodistusta ja joissain vaik jompaakumpaa.
      Ap

      • sdfhsdfh

        Kuten tuossa jo laitoin, jos on isompi laina niin kysytään verotiedot jotka on edellisen vuoden, ei siis tämän vuoden! Olisko raja joku 2000e jolloin tuon alle myönnettäviellä ei (yleensä) kysellä verotodistusta, riippuu ihan vippaajsta


    • yrittäjä2002

      Oikeasti, älä pilaa elämääsi tämmöisillä pelleilyllä. Jos ei ole varaa maksaa lainaa, niin lainaa ei kannate ottaa.
      Vippifirmat pärjäävät parhaiten sinun tyyppisillä henkilöillä. Jos saat lainan etkä pysty sitä maksamaan, niin maksat lainan ulosoton kautta vähintään kaksinkertaisena ja ulosotto alkaa pyörimään kun menet töihin ja alat saamaan palkkaa.
      Tämän kerron omasta kokemuksesta, kun asiakas osti yritykseltäni palvelua eikä maksanut laskua. Vein laskun perintää ja lopulta ulosottoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      654
      4814
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3241
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2498
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 255
      1899
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1363
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe