Ekaa kertaa Turkkiin. Neuvoja kaipaan

Oona123456789

Eli olemme lähdössä Marmarikseen heinäkuussa. 2 aik. Ja 1 teini.
Olemme paljon matkustaneet, mutta emme ole olleet koskaan Turkissa. Hotelli on Candan.
Onko kokemuksia(uusia) tuosta hotellista? Entä millainen on Marmariksen ranta? Saako sinne mennä maksutta, jos ei halua tuolia, vaan olla pyyhkeellä? Entä mitä maksaa, jos ottaa tuolin?
Huijataanko paljon, kun maksat ruokaa ravintolassa? Hyviä ruokapaikkavinkkejä otetaan vastaan.
Onko paljon huutelua miehiltä? Mietin että huuutelevatko miehet tyttäremme perään. Ovatko kauppiaat päällekäyviä?
Saako Candaniin viedä omia ruokaostoksia(on huoneistohotelli kyllä)
Kiitos etukäteen jos jaksatte vastailla.

25

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EnTodellakaanSuosittele

      Turkissa kannattaa katsoa sen tyttären perään. Turkkilaiset miehet tunnetusti meitä naisia aliarvostavat. Huutelua lääppimistä ja muuta shittiä. Kerta Turkissa (Alanya) riitti siihen maahan ei itseään arvostavat naiset matkusta.
      Paljon siellä vaan näki naisia näiden miesten seurassa.

      • Oona123456789

        Olen lukenut että Marmaris olisi paikkana kivempi eikä olisi huutelua tms. Alanyassa sitten olisi tätä ikävää ilmiötä enemmän. No toivottavasti tällaista ei esiinny lomallamme.


      • jatta2222

        Marmariksessa ei huudella eikä kosketa. Koskeminen naiseen on uuden lain myötä täysin kielletty. Alanya on iha erillainen paikka. En pitänyt ja Marmarikseen rakastuin


    • nuka74

      Viime syksynä oltiin perheen kanssa eka kertaa myös Turkissa. Me oltiin kylläkin Sidessä Alanyan lähellä. Ranta oli ihana ja vesi lämmintä! Ravintoloista ei hirveästi kokemusta, kun syötiin vain muutama kerta ulkona. Hotellissa oli all include. Mutta näistä parista kerrasta yksi lasku oli jo " huijausta" , älkää syökö "listan ulkopuolelta", jos esim. Suosittelevat jotain alkuun. Mutta suuret oli ennakkoluulot Turkkia kohtaan minulla ja sain ne suurimmaksi osaksi karistettua ja voin joskus lähteä hyvillä mielin uusiksi!

      • Oona123456789

        Kiitos sinulle.


    • nuka74

      Siis All inclusive!

    • piut

      Marmaris yllätti positiivisesti aijemmin alanyassa oltu jossa meno villimpää :) rannalla voi olla tuolissakin monet ilmaisia. ruoka loistavaa. tyrkytystä vähemmän kuin alanyassa. vesipuistoja löytyy kaksi toinen ihan rannalla.

      • Oona123456789

        Kiitos Sinulle


      • piut

        Blue port ostoskeskus kiva kans siellä king burger ja KFC teini tykkää varmasti :)


      • Oona123456789

        Kiitos tästäkin tiedosta :)


    • MatkaMar

      Hei !
      Marmariksessa on ns. yleinen ranta, johon voi mennä pyyhkellään loikoilemaan. Yleisen rannan jatkeena on ravintoloiden ylläpitämiä rantoja. Aurinkotuolista ei tarvitse maksaa erikseen, mutta toki jotain kannattaa ravintolasta ostaa, esim juomia. Päivän mittaan jano kuitenkin yllättää. Icmelerissä (naapurikylä) on pienempi ranta. Sinne pääsee dolmus-bussilla tai taksiveneellä. Kiva retkikohde. Candan-hotelliin saatte kantaa eväitä niin paljon kun haluatte. Candanin lähellä on useampikin ruokakauppa. Ravintoloissa ja muuallakin kannattaa hinnat tarkastaa ja sopia mahdollisuuksien mukaan etukäteen, niin ei tule yllätyksiä. Tyttären perään varmaan huudellaan, mutta kun ei kiinnitä huuteluihin mitään huomiota, se loppuu nopeasti. Marmariksessa saa tehdä ostoksia suht rauhassa, asiakkaiden perään huutelu on kiellettyä, joten sitä esiintyy nykyään tosi vähän. Vaateostoksista pitää tinkiä, eikä maksaa sitä ensimmäistä pyydettyä hintaa :) Mukavaa matkaa Marmarikseen !

      • Oona123456789

        Kiitos paljon. Olipa kattava vastaus!


    • Lempipaikkani

      Candanin lähellä on ns. markkinatalo, josta voitte ostaa tuoreita auringossa kypsyneitä hedelmiä ja vihanneksia suoraan kasvattajilta. Jos haluatte tutustua muihin suomalaisiin, on hotellin lähellä ns. Suomikatu, jossa Metropoli hotellissa järjestetään erilaisia ohjelmallisia iltoja. On bingoa, karaokea ja grilli-iltoja. Siellä henkilökunta puhuu myös suomea ja tyttärellenne saattaa löytyä samanikäistä seuraa. Veneretket ovat myös suosittuja ja niillä kuluu päivä mukavasti varsinkin jos sattuu kova helle. Jos haluat tietää jostain asiasta lisää, niin vastaan mielelläni.

      • Oona123456789

        Kiitos paljon sinullekin


    • EnOlePettynyt

      Pidän kohdetta Marmaris turvallisena ja helppona. Tosin olen paljon matkaillut ja asunut esim. Espanjan Aurinkorannikolla. Aurinkorannikkoa kun vertaan Marmarikseen niin AR on hintava rosvojen paratiisi.
      Marmariksen basaareilla saateetaan houkutella liikkeisiin sisään ja huudella perään. Kaikkeen perään huuteluun kannattaa suhtautua täysin välinpitämättömästi, eli ei reagoida. Toki asiallisiakin yrittäjiä on. Suihkulähdeaukion ja basaarialueen lähellä useita edullisia kiinteähintaisia liikkeitä erityisesti nuorille, mm. LC Waikiki.
      Rahan kanssa tarkkana vaihtopaikoissa ja ostoksilla. Tarkasta aina, että saat oikein rahasta takaisin. Turkissa palkat todella heikot ja työajat pitkät. Kuukaudessa saattaa heillä olla 2-4 vapaapäivää, työpäivä 12-14 tuntia, palkka n. 500 euroa kuussa. Marmarikseen tulee paljon väkeä kesätöihin perinteisiltä maaseudun paikkakunnilta. Saattavat nähdä ensi kertaa kevyesti pukeutuneita nuoria naisia, ja kuvittelevat mitä kuvittelevat. Vaan kun ei anna aihetta lähempään kanssakäymiseen, niin saa kyllä olla rauhassa. Tarjontaa kyllä riittää... valitettavasti?
      Basaarialueella edullisia lokantoja, ruokailu parilla eurolla. Suosittelen postin kohdalta vasemmalle, ei mitään kurmeekikkailua, vaan edullista kotiruokaa, alkoa näissä paikoissa ei tarjoilla, tuskin puhuvat enkkua. Mäkkäriltä Atatyrkin patsasta kohti Kaziantepin Baklavaa, nam.
      Armutalanissa ihana edullinen käsityöliike postin ja moskeijan lähellä. Bim on edullinen ruokakauppa. Dolmusbusseilla ajelu helppoa ja edullista.
      Heinäkuussa harmittavin asia on paahtava kuumuus. Aurinkosuojavoiteet kannattaa hankkia Suomesta, Turkissa kalliimpaa.
      Nauttikaa lomasta.

    • Oona123456789

      Kiitos asiallisesta vastauksesta :)

    • marmris

      Aurinkorasvojen suhteen, itse ostan paikanpäältä, koska paljon edullisempaa kuin suomessa (ainakin viime kesänä, kun raahasin läjän rasvója suomesta). Paikallisista kaupoista löytyy 50 kertoimiin saakka. Sama kohde tänä kesänä.

    • jatta222

      Marmaris on ihana siisti, kaunis paikka. Syksyllä meen taas 16 päiväksi sinne. Paikka on halpa. Ei liian kovaa tyrkyttämistä. Rantatuolit ilmaisia ravintoloiden edessä, kannattaa kuitenkin tilata joku juoma. Aivan rannassa vesihuvipuisto, jossa minigolffausta. Veneretket ihania. Nuorisoa ei saa päästää yksin liikkeelle. Dolmuslinkkareilla matkustus melkein ilmaista. Dolmusveneellä kannattaa myös käydä icmelermissä. Se on todella kaunis ja rauhallinen paikka. Oikeestaan ruoka on melkein kaikkialla hyvää ja halpaa. Marmarista on ihan eri tason paikka kuin alanya. Ei ole koskaan huijattu. Rahaa kannattaa vaihtaa pienissä erissä paikan päällä, ei mene vaihtopalkkioita. Nyt jo kauhea hinku päästä sinne ja äkkilähdöillä sinne pääsee halvalla.

    • lattiatonttu

      Candan on hotellina hyvällä paikalla lähellä kaikkea, respassa pitäisi olla pari suomalaista naista töissä, suomi-katu löytyy läheltä jos siihen haluaa tutustua. Olemme viihtyneet tuossa hotellissa kyllä loistavasti useana kuluneena vuotena (2aik ja 2lasta). Hotelliin saa viedä omat ruoat juomat yms. huoneistohotelli kun on. Hotellilla on myös oma pieni kioski, josta kannattaa ostaa juomat altaalle mieluummin kuin siitä allasbaarista, ovat halvempia siinä kiskassa.
      Markkinatalosta tosiaan saa tuoreita maistuvia hedelmiä. Hotellin lähellä on pieniä kioskeja ja lähellä myös pari hieman isompaa kauppaa Dia ja Micros (mini?)

      Hotellilta kun kävelee suoraan rantaan, löytyy pätki yleistä rantaa jossa voi olla pyyhkeen kanssa, tosin nuo ravintoloiden tarjoamat aurinkotuolipaikat eivät oikeastaan maksa koska saat sen paikan siitä jos tilaat heiltä päivän aikana juotavaa/syötävää. Rannalta löytää myös paljon vesiurheiluaktiviteetteja jos niitä tekee mieli kokeilla.
      Marmariksesta löytyy myös useita vesipuistoja pari pienempää ja yksi iso vuoren rinteellä.
      Kaupunki on siistiytynyt niin yleisesti ottaen katukuvansa osalta kuin paikallisten myyjien ja sisäänheittäjien osalta viime vuosina uuden kaupungin johtajan pistettyä ns. haisemaan. Nykyään tuo huutelu ja hihaan tarttuminen on hyvin vähäistä aiempaan verrattuna ja muistaakseni ravintoloiden sisäänheittäjät eivät enää saa lähteä ravintolastaan kadulle ihmisten perään. Basaareillakin kykenee nykyään jo vierailemaan, muutama vuosi sitten itse vielä välttelin tungettelevien myyjien takia koko paikkaa.
      Icmeler on myös vierailemisen arvoinen kylä, kaunis ja rauhallisempi kuin Marmaris.
      Lähistöltä vuoren toiselta puolelta löytyy myös Turuncin kylä, jonne pääsee joko veneellä tai sitten dolmusbussia käyttäen.
      Loman pituudesta ja omasta mielenkiinnosta riippuen, Marmariksesta on myös katamaraaniyhteys (50min) Rodoksen saarelle joka sekin on kaunis ja mielenkiintoinen vierailukohde.
      Ja edelleen matkan pituudesta ja mielenkiinnosta riippuen, retkiä tehdään myös esim. Pamukkaleen ja Efesokseen, joista Efesos oli itselleni äärimmäisen mielenkiintoinen vierailukohde, nuo matkat toki tietävät pitkiä bussimatkustuspäiviä, mutta palkitsevat vierailijansa ehdottomasti.

      Paikallisilta (esim. juuri suomi-kadulta) kannattaa kysellä lisää siitä, mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa esim. syödä. Omasta mielestäni yksi takuuvarma ravintola on rantakadulla oleva O'Yes. Ei niissä ravintoloissa kuseteta, kunhan katsoo että ruokalistasta hinnat löytyvät.

      Meidän perheen reissu olisi edessä heinäkuun alussa.

      • Oona123456789

        Voi kiitos sinulle. Oli kiva vastaus.


      • paljonkiitoksia

        Kiitos minunkin puolesta, oli oikein hyvä selvitys. Kiihkeänä odotamme matkaa.

        Täällä muuten saa asiallista tieto kysymyksiin, eikä mitään töyky juttuja.


    • MatkaMar

      Miten loma sujui ?

    • ketjunaloittajazz

      Hyvin sujui :)

      Marmaris kiva paikka

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe