OSTEOPOROOSI

vm.55

onko kenelläkään kokemusta PROLIA injektionesteestä jossa on esitäytetty ruisku 60 mg ml AMGEN esitäyttetty ruisku turvamekanismi

5

1133

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • elitavatkuntoon

   Osteoporoosia ei enään hoideta lääkkeillä.

   Onko ruokavalio kunnossa?

   Verisuoni- ja luustonterveyden kannalta tärkeimmät ravinteet ovat kaikki antioksidantit (marjat, kasvikset, juurekset, vihannekset, hedelmät), C-vitamiini, D-vitamiini, magnesium, Omega-3 -rasvahapot ja K2-vitamiini, joten varmista näiden riittävä saanti ruuasta ja lisäravinteista.


   Luuston voi pitää kunnossa huolehtimalla siitä, että saa riittävästi proteiinia, C-vitamiinia, D-vitamiinia, magnesiumia sekä K2-vitamiinia. Liikunta ennaltaehkäisee luukatoa parhaiten lapsena ja nuorena, mutta aikuisenakin kannattaa jatkaa liikuntaharrastusta, sillä liikunta auttaa myös tasapainon säilyttämisessä ja luustoa tukevan lihaksiston ylläpidossa.

   Suomessa terveellinen ja monipuolinen ravinto ei riitä pitämään yllä tervettä luustoa, nivelsiteitä, välilevyjä ja niveliä. Lisäravinteena tarvitaan:

   C-vitamiinia 400 mg/vrk
   D-vitamiinia 50-100 µg/vrk
   K2-vitamiinia 50-100 µg/vrk
   Magnesium (sitraattia) 200-400 mg/vrk

   Nämä lisäravinteet maksavat kuukaudessa n. 5€, joten ei ole rahasta kiinni oman luustonsa hyvinvoinnista huolehtiminen. Edullisimmin lisäravinteita myydään Citymarketissa, iHerbissä sekä suomalaisissa verkkokaupoissa.

   Luukatoa lääkitään turhaan – moderneihin sairauksiin tuhlataan aikaa ja rahaa!

   Lääkkeiden teho luunmurtumien ehkäisyssä on heikko, osoittaa perusteellinen katsaustutkimus. Osteoporoosiin hukattu aika ja raha ovat osa laajempaa ylihoitamisen ongelmaa.
   http://www.hs.fi/tiede/a1432608772406

  • TheBone

   "Suomalaisprofessori lyttää osteoporoosihoidon"

   "Meta-analyysin valossa käytössä oleva hoitostrategia on väärä. Ajatus lonkkamurtumien - ja oikeastaan muidenkin murtumien - ehkäisemisestä osteoporoosilääkityksellä on lähtökohtaisesti virheellinen, Järvinen sanoo."

   "Lääkehoidon hyöty on parhaimmillaankin vain marginaalinen."

   -"Osteoporoosilääkkeillä on myös omat haitalliset sivuvaikutuksensa. Lääkkeistä tyypillisiä haittavaikutuksia ovat pahoinvointi ja oksentelu mutta pahimmassa tapauksessa ne aiheuttavat myös leukaluun kuolioita ja poikkeuksellisia murtumia, toteaa kansainvälistä tutkimusryhmää johtava professori Teppo Järvinen Helsingin yliopistosta."

   - http://www.iltalehti.fi/terveys/2015052719759543_tr.shtml

  • elintapasairaus

   Ranne-, olkavarsi -, lonkka- ja selkänikamien murtumat ovat tyypillisimpiä osteoporoottisia murtumia. Ensimmäiseksi luukadossa murtuu yleensä ranne, kun kaadutaan ja otetaan kädellä vastaan putoamista maahan.

   Myöhemmällä iällä, kun refleksit vaimenee ja kättä ei ehdi laittaa kompastuessa alle, murtuu lonkka. Lonkkamurtumat ovat vakavimpia, koska pahimmillaan niihin voi menehtyä tai ne voivat invalidisoida pysyvästi. Reisiluun kaulan murtumia todetaan Suomessa noin 8000 vuosittain, joista kolme neljäsosaa sattuu naisille.

   Kaikkein yleisin osteoporoottinen murtuma on kuitenkin selkänikamanmurtuma. Nämä ilmenevät pituuden lyhentymänä tai kumarana ryhtinä.

   Osteoporoosia voidaan hoitaa ja parantaa korjaamalla ravintoainepuutokset, joista yleisimmät ovat C-, D-, ja K2-vitamiinin sekä magnesiumin puute.

   Muista arkiliikunta ja tumppaa tupakka lopullisesti.

   Osteoporoosissa kalsiumia liukenee luista ja kertyy verisuonten seinämiin, jossa vaarana (mm. sydänkohtausriski) tai pehmytkudoksiin kuten aivoihin (dementiariski).

  • denosum

   Sain eilen reseptin Proliaan. Pitkä keskustelu oli lääkärin kanssa osteoporoosista. Kysyin eikö liikunnan ja d-vitamiinin kalsiumin lisääminen riitä. Lääkäri vastasi sanomalla, ettei tässä tapauksessa, murtumariskini on aika korkea. Lannenikamat melko "sökönä". Mieluummin otan Prolia -pistoksen kuin pyörätuolissa istumisen loppuiäkseni. Kalsium, d-vitamiinin tasoni on hyvä. Kalsiumia sisältäviä ruokia on hyvä syödä runsaasti Prolian käytön aikana, sillä lääke kuluttaa kalsiumvarastoja. Minun täytyy tilata aika sairaanhoitajan vastaanotolle pistoksen saamista varten. Käytössä olevat lääkkeet saan ottaa tavallisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   339
   6040
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   237
   1569
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1351
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   223
   1322
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   116
   1061
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   239
   907
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   847
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   816
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   796
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   24
   756
  Aihe