Työeläkekuntoutus = Uudelleenkoulutus

Hoitajatar

Edessäni on uudelleenkoulutus vaikean selkäsairauden vuoksi (3 erikoislääkärin suositus). Miten lasketaan tämä kuntoutustuki opiskelun ajalta ? Otetaanko tässä tapauksessa huomioon tuleva aika. Olen 37 vuotias ja ollut työelämässä 20 vuotiaasta lähtien. Vakituinen työpaikka on, mutta tähän työhön en enää voi palata.Työterveyslääkäri ei antanut lupaa palata omaan työhöni.
Kiitän etukäteen vastauksestanne.

15

2291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun opiskelet (ja suoritat tutkinnon) kuntoutustuen aikana, niin siitä ei kartu eläkettä.

      Jos olet suorittanut eläkettä kartuttavan tutkinnon (1.1.2005 tai sen jälkeen) ennen kuntoutustukea, niin tulevan ajan ansiossa otetaan huomioon myös tutkintoon johtaneen opiskelun aika tietyissä tilanteissa.

      Tulevan ajan ansiossa otetaan tulona huomioon 1 427,36 euroa kuukautta kohden (vuoden 2015 tasossa). Tuleva aika lasketaan siis työkyvyttömyyttä edeltävän viiden kalenterivuoden ansioista.

    • Hoitajatar

      Kiitos tyhjentävästä vastauksesta. Elikkä tuleva aika on siis ikävuodestani 37 aina sinne milloin vanhuuseläke koittaa (65...68!!) ?

    • paperisiirtely

      "Työterveyslääkäri ei antanut lupaa palata omaan työhöni."

      Minulla on samanlainen lausunto työterveyslääkäriltä mutta onko sillä mitään merkitystä?
      Jos ei saa työkyvyttömyyseläkettä eikä uudelleen koulutusta, niin pakko kai on mennä samaa työhön vai mitä?

    • Nimimerkille "Hoitajatar" Tuleva aika lasketaan alempaan vanhuuseläkeikään.

      Nimimerkille "paperisiirtely" Sinun tulee työterveyslääkärin lausunnon johdosta selvittää esimiehesi ja työterveydenhuollon kanssa työsi mahdollisia uudelleen järjestelyjä sekä kuntoutushakemukset

      Työeläketietäjä korostaa jälleen, että mikäli kysymys on henkilökotaisesta eläkeasiasta, tulee tiedustella omasta eläkelaitoksesta henkilökohtaisilla tiedoillaan. Suomi24 palstalla Työeläketietäjä käsittelee asioita vain yleisellä tasolla.

      • OnnenElisa

        Hei! Nimimerkki Hoitajar (Työeläkekuntoutus=Uudelleenkoulutus) ilmoittaa suurella ilolla, että olen saanut työeläkelaitokselta myöntävän päätöksen uudelleenkoulutuksesta ja olen jo saanut myös uuden (eläkelaitoksen hyväksymän) opiskelupaikan. Asiat lähtivät rullaamaan todella nopealla tahdilla ja 4 viikossa nämä kaikki on järjestynyt. Aivan uskomatonta. Kävin myös pyytämälläni ja eläkelaitoksen hyväksymällä/kustantamalla työelämävalmentaja/kuntoutusneuvojalla ja hänen luonaan viettämäni yli 3 tuntinen oli kyllä sellainen tietopaketti ja kokemus,ettei paremmasta väliä.Uskomattoman hieno ammattilainen ohjasi,neuvoi,opetti,otti yhteyttä opiskelupaikaan jne,jne siinä saman istunnon aikana.
        Kyllä muuten on kannattanut olla työelämässä tiiviisti mukana,sillä työllä ja ansioilla on valtavan suuri merkitys työeläkekuntoutuksen saamiseen,rahalliseen korvaukseen opiskelun aikana jne. Työnteko siis kannattaa AINA !
        Nyt näyttää tosi hyvältä ja toiveikkaalta.


    • atsmainen

      Olen 24vuotias ,valmistunut puutarhuriksi 2010 ja siitä asti ollut useassa työpaikassa. Nykyisessä työpaikassani v.2011 lähtien vakituisena , nyt minulle on todettu työastma/työssä paheneva astma, voi olla etten saa uudelleen koulutukseen tarvittavaa e-lausuntoa(tutkimukset voelä kesken), pystynkö saamaan jostain kautta tukia tai mahdollisesti työeläkettä että voisin opiskella uuden ammatin

      • Voit ottaa yhteyttä oman työeläkelaitoksesi kuntoutusneuvojaan, joka selvittää mahdollisen oikeutesi työeläkekuntoutukseen.


    • Riituska79

      Kaverini oli työeläkeyhtiön maksamana Noposen uravalmentajalla. Minulle on tulossa päätös ammatillisesta kuntoutuksesta ja haluan ja tarvitsen myös tuommoisen valmentajan. Kaverilleni oli tätä eläkeyhtiön puolelta tarjottu, mutta jos itse haluan sitä ja nimenomaan haluan päästä Noposelle, sillä olen kuullut siitä muualtakin hyvää ja muutamasta muusta taasen huonoa, otetaanko meidän omia toiveita miten eläkeyhtiössä huomioon?

    • Ole yhteydessä omaan työeläkeyhtiöösi, jossa hakemuksesi on parhaillaan vireillä ja keskustella heidän kanssaan, miten mahdollista ammatillista kuntoutusta lähdetään toteuttamaan.

    • tuitelis77

      pitääkö tuolta ajalta maksaa liitonmaksuja jos vakava sairaus (syöpä) edellyttänyt uudelleen kuntoutusta ja sairas ajalta ei tarvinnut maksaa kassaan jäsenmaksuja

    • Pyydän sinua ottamaan suoraan yhteyttä omaan ammattiliittoon tässä asiassa.

    • Anonyymi

      Entä kun ikää pian 62 ja patistellaan näihin toimenpiteisiin. Siis mitä järkeä?! Uutta ammattia en aio alkaa opiskella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Asia menee niin, että jos ihminen on kykenemätön tekemään omaa työtään ja katsotaan, että pystyisi tekemään edes jotain työtä vaikka edes osapäiväisesti. niin hänet koulutetaan uuteen ammattiin jos hän on alle 60 vuotias. Kun ihminen on täyttänyt 60 vuotta, eikä pysty tekemään omaa työtään tai ole helposti koulutettavissa toiseen sopivaan työhän, niin sitten voi päästä työkyvyttömyyseläkkeelle. Eli kynnys päästä eläkkeelle on hyvin korkea, tosin asiaa tuntematta, niin latvapuolen ongelmista taitaa olla helpoin tie hylkiöksi ja työkyvyttömyyseläkkeelle.

    • Anonyymi

      Kaikki mahdolliset on syytä todentaa, kun hakee TK-eläkkeelle. Ammatti, ruumiilliset vammat, psyykkiset ongelmat ja ylipaino on hyvä. Verenpaine ja kolesteroli ja huimaukset kannattaa mainita. Kihti ja kaikki ruokavalioon liittyvät esimerkiksi diabetes ja veren sokerin arvot. Näitä kannattaa käydä esittämässä lääkärille usein. Sairausvakuutus kannattaa ottaa.

      Käytännössä tukitaan työllistymistoimet. Huomaa, että todella tarvitaan pitkä sairasloma historia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3208
    2. 121
      1415
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      136
      1274
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1152
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      972
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      834
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      812
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      803
    9. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      795
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    Aihe