Tuossa rupesi kiinnostamaan tuo viskin kypsytys ja kun en oikein löytäny googlaamalla oikein mitään isompaa aiheesta niin ajattelin onko täällä jollain hihasta heittää jotain opusta tai linkkiä missä olisi selitetty vähän enemmänkin tuosta viskin kypsytyksestä kuin että tammitynnyrissä vähintään 3 vuotta esim lämpötiloista, mitkä asiat vaikuttaa makuun ja miten, sekä voiko tynnyri olla muuta mallia kuin tammea (esim lepästä on ennen tehty tynnyreitä) kiitos jo etukäteen
viskin kypsytyksestä
6
1109
Vastaukset
- täti
Kirjoita Googleen vaikkapa whisky making process niin alkaa tietoa löytyä....
- foimfd
hihihi eipä tullu mieleen kokeilempa ei vaineskaan toki toki paljon löytyy perus tietoa miten tehdään wiskiä mutta tarkoitus oli vähän syvemmin tutustua aiheeseen ja ymmärtää mikä vaikuttaa mihinkin ja miten
- uisky
Löytyy tietoa ihan kalevalaksi;)
http://www.viskikaappi.net/
http://www.edrington.fi/productpdf.axd?node=7730 - Viskaaja
Tynnyrin materiaali, miten tynnyri on käsitelty, se mitä tynnyrissä on ollut, kuinka kauan kypsytys kestää ja se mitä tynnyriin laitetaan vaikuttavat kaikki lopputulokseen, myös kypsytys paikka ja lämpötila vaikuttavat tulokseen. Tammi on ehkä paras. Leppä ei kuullosta hyvältä, liian huokoinen. Minimi 3 vuotta koskee vain skottiviskejä, on maita joissa viskille ei ole mitään aikarajoja. Yleensä kypsytys kestää noin 10-18 vuotta. Valmista viskiä saa kaupasta - ei tarvitse valmistaa itse, ei ole helppoa, eikä halpaa ja vielä niin turkasen hidastakin.
Ohjeita on vaikka ja kuinka paljon - siitä ei ole kyse. Tässä yksi
http://www.whisky.com/information/knowledge/production.html- foimfd1
hei tämä on aika hyvä sivu vielä ehkä enemmän haluaisin juuri tuollaista jos tynnyri tammea maku tätä ja että jos lämpötila tämä niin mitä sitte tapahtuu ja eihän se oman viskin valmistuksessa ole tarkoitus rahaa säästää eikä tavoitella laatua parempaa vaan haluaisi kokeilla osaako ja hankkia kokemuksia joita voi sitten vanhain kodissa sokeena selittää että on sitä tullu viskiäkin tislattua ja tehtyä. ja jos tuommoseen hommaan ryhtyy niin tuntuu että kannattaa varmaan tehä kunnolla eikä suunnilleen :D Joku viski tislaamon perustajan käsikirja olisi sen tyyppinen mitä tietoa haen van kun tuntuu juuri että tuota samaa pursuaa joka sivu mikä on tärkeää ja havainnollista jos olet vain juomassa :)
- täti
Ei kun lukemaan
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.2050-0416.1995.tb00873.x/epdf
Maksullisia tutkimuksia löytyy vaikka kuinka monta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 921673
Asiallinen lähestyminen
Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk1741310En tiedä..
Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse1051118Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."
Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll151097- 87946
Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?
Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?44888- 68881
Kirjoita nainen meistä jotain tänne
tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K65850Vedalainen metafysiikka
Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli289773Ai jaa sinä oletkin ahnas
Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.107758