viskin kypsytyksestä

foimfd

Tuossa rupesi kiinnostamaan tuo viskin kypsytys ja kun en oikein löytäny googlaamalla oikein mitään isompaa aiheesta niin ajattelin onko täällä jollain hihasta heittää jotain opusta tai linkkiä missä olisi selitetty vähän enemmänkin tuosta viskin kypsytyksestä kuin että tammitynnyrissä vähintään 3 vuotta esim lämpötiloista, mitkä asiat vaikuttaa makuun ja miten, sekä voiko tynnyri olla muuta mallia kuin tammea (esim lepästä on ennen tehty tynnyreitä) kiitos jo etukäteen

6

1239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti

      Kirjoita Googleen vaikkapa whisky making process niin alkaa tietoa löytyä....

      • foimfd

        hihihi eipä tullu mieleen kokeilempa ei vaineskaan toki toki paljon löytyy perus tietoa miten tehdään wiskiä mutta tarkoitus oli vähän syvemmin tutustua aiheeseen ja ymmärtää mikä vaikuttaa mihinkin ja miten


    • uisky
    • Viskaaja

      Tynnyrin materiaali, miten tynnyri on käsitelty, se mitä tynnyrissä on ollut, kuinka kauan kypsytys kestää ja se mitä tynnyriin laitetaan vaikuttavat kaikki lopputulokseen, myös kypsytys paikka ja lämpötila vaikuttavat tulokseen. Tammi on ehkä paras. Leppä ei kuullosta hyvältä, liian huokoinen. Minimi 3 vuotta koskee vain skottiviskejä, on maita joissa viskille ei ole mitään aikarajoja. Yleensä kypsytys kestää noin 10-18 vuotta. Valmista viskiä saa kaupasta - ei tarvitse valmistaa itse, ei ole helppoa, eikä halpaa ja vielä niin turkasen hidastakin.
      Ohjeita on vaikka ja kuinka paljon - siitä ei ole kyse. Tässä yksi
      http://www.whisky.com/information/knowledge/production.html

      • foimfd1

        hei tämä on aika hyvä sivu vielä ehkä enemmän haluaisin juuri tuollaista jos tynnyri tammea maku tätä ja että jos lämpötila tämä niin mitä sitte tapahtuu ja eihän se oman viskin valmistuksessa ole tarkoitus rahaa säästää eikä tavoitella laatua parempaa vaan haluaisi kokeilla osaako ja hankkia kokemuksia joita voi sitten vanhain kodissa sokeena selittää että on sitä tullu viskiäkin tislattua ja tehtyä. ja jos tuommoseen hommaan ryhtyy niin tuntuu että kannattaa varmaan tehä kunnolla eikä suunnilleen :D Joku viski tislaamon perustajan käsikirja olisi sen tyyppinen mitä tietoa haen van kun tuntuu juuri että tuota samaa pursuaa joka sivu mikä on tärkeää ja havainnollista jos olet vain juomassa :)


      • täti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ketä ikävöit?

      Tuntomerkkejä jos täällä oikeat kohtaavat❤️
      Ikävä
      96
      2149
    2. Et saa mua ikinä

      Oma vikasi. Naiselta.
      Ikävä
      129
      1398
    3. Ammuskelua taas

      Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.
      Kokkola
      23
      1360
    4. Juniorivalmennus Jokereissa..

      Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau
      Nuorten jääkiekko
      29
      1308
    5. Päivämääriä

      Minä päivämääränä näit kaivattusi viimeksi?
      Ikävä
      68
      1223
    6. Introverttinä osastolla

      Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s
      337
      1038
    7. Toivotko, että

      hän tulisi juttelemaan sinulle, vai lähestytkö mieluummin itse?
      Ikävä
      89
      965
    8. Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?

      Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?
      Ikävä
      56
      914
    9. 122
      787
    10. VIELÄKIN NAURATTAA

      Seurustelua haluais. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Ikävä
      82
      786
    Aihe