Tuossa rupesi kiinnostamaan tuo viskin kypsytys ja kun en oikein löytäny googlaamalla oikein mitään isompaa aiheesta niin ajattelin onko täällä jollain hihasta heittää jotain opusta tai linkkiä missä olisi selitetty vähän enemmänkin tuosta viskin kypsytyksestä kuin että tammitynnyrissä vähintään 3 vuotta esim lämpötiloista, mitkä asiat vaikuttaa makuun ja miten, sekä voiko tynnyri olla muuta mallia kuin tammea (esim lepästä on ennen tehty tynnyreitä) kiitos jo etukäteen
viskin kypsytyksestä
6
1232
Vastaukset
- täti
Kirjoita Googleen vaikkapa whisky making process niin alkaa tietoa löytyä....
- foimfd
hihihi eipä tullu mieleen kokeilempa ei vaineskaan toki toki paljon löytyy perus tietoa miten tehdään wiskiä mutta tarkoitus oli vähän syvemmin tutustua aiheeseen ja ymmärtää mikä vaikuttaa mihinkin ja miten
- uisky
Löytyy tietoa ihan kalevalaksi;)
http://www.viskikaappi.net/
http://www.edrington.fi/productpdf.axd?node=7730 - Viskaaja
Tynnyrin materiaali, miten tynnyri on käsitelty, se mitä tynnyrissä on ollut, kuinka kauan kypsytys kestää ja se mitä tynnyriin laitetaan vaikuttavat kaikki lopputulokseen, myös kypsytys paikka ja lämpötila vaikuttavat tulokseen. Tammi on ehkä paras. Leppä ei kuullosta hyvältä, liian huokoinen. Minimi 3 vuotta koskee vain skottiviskejä, on maita joissa viskille ei ole mitään aikarajoja. Yleensä kypsytys kestää noin 10-18 vuotta. Valmista viskiä saa kaupasta - ei tarvitse valmistaa itse, ei ole helppoa, eikä halpaa ja vielä niin turkasen hidastakin.
Ohjeita on vaikka ja kuinka paljon - siitä ei ole kyse. Tässä yksi
http://www.whisky.com/information/knowledge/production.html- foimfd1
hei tämä on aika hyvä sivu vielä ehkä enemmän haluaisin juuri tuollaista jos tynnyri tammea maku tätä ja että jos lämpötila tämä niin mitä sitte tapahtuu ja eihän se oman viskin valmistuksessa ole tarkoitus rahaa säästää eikä tavoitella laatua parempaa vaan haluaisi kokeilla osaako ja hankkia kokemuksia joita voi sitten vanhain kodissa sokeena selittää että on sitä tullu viskiäkin tislattua ja tehtyä. ja jos tuommoseen hommaan ryhtyy niin tuntuu että kannattaa varmaan tehä kunnolla eikä suunnilleen :D Joku viski tislaamon perustajan käsikirja olisi sen tyyppinen mitä tietoa haen van kun tuntuu juuri että tuota samaa pursuaa joka sivu mikä on tärkeää ja havainnollista jos olet vain juomassa :)
- täti
Ei kun lukemaan
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.2050-0416.1995.tb00873.x/epdf
Maksullisia tutkimuksia löytyy vaikka kuinka monta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2053833Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii622426Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3912296- 472213
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321521Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul5151295Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931271- 561247
- 701157
Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1251126