Vuokraemäntä

herätyksiä

Elämäni kevät koululaisena.
Ekasta kaikki tämäkin alkoi. Asuin alivuokralaisena kerrostalossa. Kämppä oli mukava ja siinä oli oma sisäänkäynti rappukäytävästä ja ovi omistajan asuntoon. Vuokraemäntä oli yksinhuoltaja jolla oli n. ikäiseni nätti tytär.
Oli kevälukukauden alkua ja sunnuntai ilta kun vekkarini teki tenän. Koputtelin välioveen ja oven auettua kysyin hädissäni vuokraemännältä olisiko hänellä lainata herätyskelloa kunnes käyn ostamassa uuden.
Emäntä totesi, että ei hänellä ole kuin kelloradio joka herättää, mutta hän voi aamulla töihin lähtiesän noin puoli kahdeksalta koputella oveeni. Eikä minun siksi kannata rahojani uuteen kelloon tuhlata. Parina seuraavana aamuna näin tapahtuikin, huutelin kiitokset herättäjälle ja ehdin sopivasti kouluun.

Sitten en kai ollut reagoinut koputteluun kun vuokraemäntä oli tullut huoneeseeni ja istui sänkyni laidalla minua herättelemässä. Nolostuneena huomasin, että kullini seisoi kusilastissa ja emäntä hymyili tapahtuneelle, tempaisi peiton päältäni ja sanoi nyt pisulle, pesulle ja koulumatkalle. Lähtiessään hän vielä toivotti hyvää koulupäivää.

Pari päivää myöhemmin sama toistui, mutta epäilen emännän tulleen koputtamatta. Herätessäni peitto oli pois päältäni ja kaluni törrötti ulkona pyjaman sortsien sepaluksesta. Emäntä katseli sitä huvittuneen näköisenä ja kysyi onko se aina aamulla tuollainen ja eikö tuo haittaa kouluun lähtöä? Sanoin nolona, että eihän tuo nyt kovin kivaa ole, mutta en voi asialle mitään. Emäntä sipaisi kädellään kalua ikäänkuin toruen ja lähti töihin.

Lauantaiaamuna huomasin, että emäntä oli taas herättämässä vaikka ei ollut koulupäivä. Herätessäni hänellä oli kaluni kädessään la pieni pyyhe toisessa. Han sanoi, että voisi hieman helpottaa oloani jos minulle sopii. Kuvittelin tietenkin heti, että puuma kaipaa noren pojan kullia sisäänsä, mutta olin täysin väärässä. Hän vain iloisesti hymyillen runkkasi lastini pyyhkeeseen ja tuikkasi lopuksi kevyen suukon terskan päähän. Minusta ”hoito” oli kummallisen ammattimaista, mutta en tietenkään halunnut pilata tunnelmaa typerällä kysymyksellä.
Sama toistui useamman kerran jos en ollut hereillä kun oveen koputettiin varovasti, joskus olin nukkuvinani, vaikka olin jo hereillä. Ainoa muutos ”herätyspälveluun” oli se että jatkossa herätys oli aikaisemmin, emännän aamutakki oli avoimena ja minulla oli kaunista katseltavaa.

Sitten olin pelästyksestä pudota sängystä kun herätessäni sängyn vierellä olikin vuokraemännän nuori kaunis tytär. Sanoi, että äiti on yövuorossa ja käski hänen tulla herättämään.
Kysyin, etä mitä äitisi tekee? Se on kaupungisairaalassa kätilönä, sanoi tyttö. Hänen ilmeestään päätellen naamani oli takuulla näkemisen arvoinen. Yritin mielessäni kuvitella miten häntä oli neuvottu minut herätämään.
Hän oli äitinsä tyttö ja jatkossa nukkumiseen ja heräämiseen tuli uusia mukavia järjestelyjä silloin kun vuokraemäntä oli yövuorossa, mutta se on kokonaan toinen tarina.

4

2421

  Vastaukset

  • Juuri opintoni aloittaneena maalta tulleena opiskelijapoikana asuin ensimmäisen syksyn alivuokralaisena perheessä, jossa oli isä, äiti ja kaksi juuri kouluikään tullutta poikaa. Kävin aluksi viikonloppuisin kotona, mutta syksyn pimetessä jäin koulukaupunkiin myös viikonlopuksi. Siinä nousi kysymys perheen saunavuorosta. Se oli nelikerroksinen talo, alakerrassa sauna, ja siellä perheellä puolentoista tunnin vuoro. Mies sen puheeksi otti, sanoi että vuoro voidaan jakaa, mutta halutessani voisin tulla mukaan heidän vuorolleen. Ehtii kaikessa rauhassa saunoa. Halusinhan minä, hetken mietittyäni, vaikka hieman arvelutti., aluksi varsinkin. Siinä oli se rouva Eevan puvussa, paljaine tisseineen, tomerine vatsoineen, uhkeine reisineen ja karvaisine pehkoineen. Ne oli kainaloissakin. Saunan jälkeen rouva puuhaili, hyräili pikku yöpaidassaan, oli sillä tuulella. Ja kun lapset nukahtivat, huoneisto hiljeni, alkoi makuuhuoneessa nainti. Varpaisillani, sydän pamppaillen, kalu kivikovana hiivin oven taakse kuuntelemaan kuinka rouva miehensä alla voihki ja vaikeroi.

   • Lukisin mielelläni lisää miten homma jatkui.
    Pääsitkö mukaan oven toiselle puolen?


  • Vastaan virtasenpostiin, kun kysytään, vaikkei tätä saisikaan kertoa. Mutta onhan tästä jo aikaa, ei varmaankaan mene vääriin korviin. Vuokraisäntä oli töissä kaupungin ulkoilualueilla ja toimi vapaa-aikanaan huoltajana eräässä urheiluseurassa. Kerran marraskuun lopulla, Tuomiosunnuntain viikonloppuna, seuran junioreilla oli tiukka turnee Tampereella, jonne jollekin koululle oli järjestetty joukkueelle majoitus. Tuli sauna vuoron aika eikä isäntää kuulunut. Mentiin siis saunaan ilman isäntää tällä kertaa, vaikka hieman se taisi rouvaa hämmentää, joistakin naurahduksista päätellen. Mutta siivosti olin, ja varoenkin, totta kai. Ilta jatkui, eikä isännän tulosta ollut tietoa. Se ei yleensä näistä soita, rouva sanoi, ompeli keittiössä jotain mekon saumaa, ja minä tein seuraa. Tuli sitten nukkumaan käymisen aika eikä miestä kuulu. Rouva siinä juttelemaan, että häntä on häirinnyt yksi asia, ja hän ottaa sen nyt puheeksi. Että hän kumminkin minua miehenä pitää, vaikka nuori olenkin, ja kun hän miehet tietää, tietää miltä minusta on tuntunut, kiusalliselta totta kai, ja niin hänestäkin, kun ei halua olla kiusaaja, ei varsinkaan näin herkässä asiassa. Että hän pyytää anteeksi. Ja kun hänen miestään ei näköjään tänä yönä kuulu eikä näy, niin sovittaa tämä varmaan sinuakin kiusannut asia. - Jotenkin näin rouva puhui, matalalla äänellä, vaikka pojat jo sikeitä vetivätkin. Että mene sinne omaan huoneeseesi odottamaan. - Niin minä menin, sydän pamppaillen odottelin pimeässä huoneessa. Ja sitten ovi kävi, rouva hiipi huoneeseen. Sen verran oli katuvalon kajastetta, että näin kuinka rouva keskellä huonetta sujautti yöpaidan yltään ja pujahti ilkosillaan viereeni peiton alle. - Ja nyt minulta sanat loppuu. Rouva kumminkin ohjaili kättäni ja kuiski, että pimeässä ikäerokin tasoittuu. Eikä minun varsinkaan tarvitse jännittää, tätä on ihmiset tehneet ennenkin. Niin tultiin siihen kohtaan, että minun täytyi paljastaa että minulla ei ole kondomeja. Rouva naurahti. Ole huoleti, rouva sanoi. Hänellä on pessaari paikoillaan. Se on sellainen mitä he miehensä kanssa käyttää, kun he vaan kerran viikossa nai. Että eihän tämä ole mitään pettäämistäkään, kun nyt juuri olisi sellaisen aika. - Niin minä opin mikä on pessaari. Että mies saa olla luonnollisella tavalla ja siementää, ja että rouva sitä arvosti itsekin. - Loppuaika syksyä sitten oli hieman kiusallista saunoa perheen kanssa, eri tavalla kiusallista, kun oli se yhteinen salaisuus rouvan kanssa.

  • Tämä ei liity vuokraemäntään, vaan sukulaisrouvaan. Olin yhden-kahdentoista, sinä kesänä, maalla kesää viettämässä ja samalla seurana hieman nuoremmalle sukulaispojalle, perheen ainoalle lapselle. Kaikenlaista mielenkiintoista jäi mieleen kaupunkilaispojalle, mutta yksi tapaus varsinkin avarsi maailmankuvaani.

   En tiedä aurinkoko minut herätti ulkorakennuksen vintiltä, jossa sukulaispojan kanssa nukuimme. Enkä tiedä mitä kello oli, mutta janotti, joten päätin lähteä katsomaan olisiko keittiössä juotavaa, mehua esimerkiksi.

   Olin juuri avaamassa jääkaapin ovea, kun kuulin ääniä. Ne tulivat makuuhuoneesta, ja jähmettivät minut kuin suolapatsaaksi. Perheen äiti oli siellä äänessä, voihki ja valitti, ja välillä kuulutti kuinka hyvää tekee, että "kuinka sä osaat olla noin hyvä!" Välillä kuului miehen matalaa murinaa, josta en saanut selvää, ja taas nainen aloitti, "herrajumala", "ui-jui-jui-jui". Se tarkoitti että siellä nyt jotain tapahtui, että jonkinlainen loppuhuipennus oli meneillään ja minun olisi syytä poistua hiljaa hissun kissun takavasemmalle.

   Kyllä minä sen verran tiesin, että siellä naitiin, mutta että se tuntuu naisesta niin mukavalta, herkältä, synnillisen kiimaiselta, se oli minulle uusi asia. Sen asian mielessä askaroimiseen kului sen kesän oleskelun loppuaika.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   176
   2534
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1193