Sipilä A-Studiossa: Palkannalennus työntekijöille

näinsemenee

Työntekijöiden työaikaa lisää 100 tuntia vuodessa, ja tämä tietenkin ilman palkan nousua, tarkoittaa siis palkan alennusta. Pääomatuloja, optioita ym. etuja saavia tämä ei koske, kuten ei myöskään yrityksiä. Ainoastaan palkansaajat joutuvat maksumieheksi yhteiskuntasopimuksessa, jossa pääomapiirit saavat lisää voittoja. Tuloerot ovat jo nyt kasvaneet koko ajan lähivuosina, ja palkansaajan ostovoima vähentynyt. Kun kilpailukykylukuihin otetaan työvoimakustannukset sekä ostovoima(elinkustannukset) huomioon, suomalaisten palkat ovat alle EU:n keskitason.

AY-liikkestä ollaan saatu syypää kaikkiin SSS-hallituksen leikkauksiin. Jos AY-liike ei tee työntekijöiden palkkoihin leikkauksia, eli työajanpidennyksiä, se on syyllinen korvaaviin leikkauksiin. Jos se tekee heikennyksiä, se pettää työntekijät ja on taas syyllinen. Oikestoporvareilla on ollut hyvät neuvojat takanaan tämän tilanteen aikaansaamiseksi. Tunnetustihan Kepu pettää aina ja Kokoomus laittaa syyt muiden niskoille.

Sipilä sanoi A-Studion ohjelmassa että yrityksiltä ja pääomapiireiltä ei oikein voi leikata, koska he eivät saa tulonsiirtoja, mutta miksi normaali palkansaaja laitetaan maksumieheksi, eihän hän saa sen enempää tukia kuin pääomapiirit tai yritykset?
Tietenkin heikommilta on helppo leikata, eli huono-osaisilta työttömiltä, pieneläkeläisiltä sekä opiskelijoilta. Heidän takanaan ei ole joukkovoimaa ja rahaa sekä suuripalkkaisia lobbaajia. Maasta kertoo parhaiten, miten se pitää huolta huono-osaisistaan.

Keskiluokka ja hyväosaiset tulevat sitä ahneemmiksi ja veronmaksuhaluttomammiksi, mitä enemmän varallisuutta heillä on. Pitäisi saada omistusasunto, omakotitalo, uusi kalliimpi auto muutaman vuoden välein, kesämökki, useampi etelänloma vuosittain, vene jne. jne. Kuitenkaan tällaista elintasoa varsinkaan paremmalla keskiluokalla ei ole ollut koskaan, kuin nyt euroaikana kun markasta on muuttunut suoraan euro ja omaisuus on kasvanut mm. asuntojen arvonnousun myötä. Siinä ei suotaisi työttömälle huono-osaiselle 450 €/kk käteen toimeentulotuen perusosana (kohtuullisten asumiskulujen jälkeen) elämiseen. Omistavasta luokasta on tullut todella itsekästä "kaverille ei jätetä" tyyliin. Kun itse on hyvinvointiyhteiskunnasta kaikki hyöty saatu, sen ylläpitämisestä ei enää viitsittäisi maksaa. Yhteiskunnan turvallisuus ja vakaus oletetaan taivaasta annetuksi, jonka eteen ei tarvitse veroeuroja tuhlata.

69

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottavastiedesps

      Vastuu yhteiskuntasopimuksen toteutumisesta on julkisessa keskustelussa kasautunut liikaa työntekijöiden kannettavaksi, oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo. Jos yhteiskuntasopimus kaatuisi työnantajien passiivisuuteen, Lindströmin mukaan pitäisi harkita työnantajien kela-maksun palauttamista valtiontalouden tasapainottamiseksi.

      Hallitus toivoo yhteiskuntasopimusta työmarkkinajärjestöjen kanssa.

      "Työnantajien on omalla aktiivisella panoksellaan lunastettava oikeus yhteiskuntasopimukseen", Lindström sanoo tiedotteessaan.

      Hänen mukaansa Elinkeinoelämän keskusliitto EK voisi lisätä luottamusta vetoamalla yritysjohtajiin, jotta he luopuisivat yhteiskuntasopimuksen ajaksi optioistaan.

      Hallituksen tavoite on, että yhteiskuntasopimuksen avulla saavutettaisiin viiden prosentin tuottavuushyppy.

      "Alakohtaisesti on jo nyt haettava niitä toimia, joilla 5 % tuottavuusloikka aikaan saadaan. Varmasti alakohtaisesti löytyy muitakin toimia kuin kategorinen työajanpidennys", Lindström arvioi.

      Yhteiskuntasopimuksen syntyyn on kytketty myös maataloustukien leikkauksia.
      STT-MT

      • rikkaanevankeliumi

        Äänestäjän suoja

        On täysin käsittämätöntä, että Suomessa kuluttajansuoja turvaa asiakkaan asemaa suhteessa tuotteen tarjoajaan, mutta politiikassa saa tehdä mitä vaan, vaikka kyseessä on koko Suomen kansaa koskevista asioista!?!?

        Suomeen tulisi saada laki, jonka perusteella katteettomia vaalilupauksia antavat valituksi tulleet edustajat potkitaan ulos eduskunnasta ja tilalle otetaan varasijoilta uudet.

        Millainen hallitus poistaa eläkkeensaajan asumistuen?

        Sipilän hallitus iskee juuri niihin ihmisiin, joiden se ei odota lähtevän barrikadeille tai tekevän vallankumousta: köyhät, vanhukset, sairaat ja lapset. Todella ryhdikästä ja selkärankaista toimintaa aivan erityisesti kun ottaa huomioon, että kaikki kolme ässää julistavat kilvan uskontoaan. Ehkä se on se kristiuskon perustajan näkemys: "köyhät teillä on aina keskuudessanne". Köyhyydestä ei olekaan tarkoitus pyrkiä eroon, onhan oltava jotain, jota varakkaammat voivat halveksua ja pelätä.

        Mistä löytyisi hallitus, joka oikeasti haluaa huolehtia kansalaisistaan ja poistaa köyhyyden, muutenkin kuin näännyttämällä köyhät pois?


      • valon.puoli

        Lukijat älähtivät hallituksen linjauksista: Köyhille määrätään, rikkailta pyydetään
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/lukijat-alahtivat-hallituksen-linjauksista-koyhille-maarataan-rikkailta-pyydetaan/698370/

        "– Suomi nousee ainoastaan, jos ihmisille on töitä tarjolla palkalla, jolla voi elää ja elättää perheensä. Nyt on työantajien näytön aika, ei kiinalaisen palkkatason aika, nimimerkki Huilunsoittaja kommentoi.

        Lukijoita närästää se, että tuleva pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on pyytänyt hyvätuloisia leikkaamaan vapaaehtoisesti palkkojaan.

        – Rikkaita vain pyydetään harkitsemaan palkkojensa alentamista, köyhiltä viedään kysymättä. Hyväosaisia kehotetaan osallistumaan lamatalkoisiin omantunnon mukaan ikään kuin Punaisen Ristin keräyksiin, lukijat sivaltavat.

        Hyvätuloisten mukaan tulo talkoisiin hoituisi lukijoiden mielestä automaattisesti veroprosenttia kiristämällä".


      • kaikki.mukaan

        Keskustan pinnan alla kuohuu: ”Yli 3000 €/kk, veroprosentti ylös”
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82747-keskustan-pinnan-alla-kuohuu-yli-3000-eukk-veroprosentti-ylos

        ” Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) hallituksineen saa kritiikkiä leikkausten kohdistamisestä niin poliittisilta kilpailijoilta kuin omiltaankin.

        Keskustavetoisen hallituksen valinnat herättävät laajaa arvostelua keskustan nuorten vaikuttajien parissa.

        Tuoreimpana arvostelijoiden joukkoon liittyy europarlamentaarikko Paavo Väyrysen avustaja Joonas Könttä (kesk.), joka hävisi taannoin täpärästi keskustanuorten puheenjohtajavaalin. Vuoden 2013 puheenjohtajavaalin ehdokkaista myös Katja Asikainen ja Elina Lappalainen ovat kritisoineet Juha Sipilän hallituksen ratkaisuja.

        Könttä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan keskustan olevan vaarallisilla vesillä ”erityisesti koulutus- ja sivistyspolitiikassa sekä sosiaalipuolen asioissa”.

        – Haluaako yli sata vuotta vanha kansanliike todella luopua asemastaan vahvana sivistyspuolueena, joka puolustaa yhteiskunnallista kohtuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta? Könttä miettii.

        Katja Asikainen arvosteli keskustan muuttuneen ”kokoomuksen jatkeeksi” leikatessaan perinteisen alkiolaisuuden vastaisesti erityisesti työttömiltä, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä ja opiskelijoilta.

        Myös Könttä pohtii blogissaan oikeudenmukaisuutta.

        – Eläkeläiset, lapsiperheet, työttömät, opiskelijat ja sairaat ovat joutumassa hallituksen politiikan maksumiehiksi. Sen sijaan ylemmissä tuloluokissa kiristyksiä on joko vähän tai ei lainkaan. Sipilä kylläkin vetosi hyväosaisiin, jotta nämä vapaaehtoisesti kantaisivat kortensa kekoon, Könttä kirjoittaa.

        – Ihmisten oikeustaju on koetuksella tilanteessa, jossa heikoimmat joutuvat antamaan vähästään, mutta etuoikeutetulla väestönosalla taakankantaminen perustuu omaan harkintaan. Pitkäaikainen keskustavaikuttaja Seppo Kääriäinen esitti kysymyksen, pitäisikö suurituloisten verotusta vielä tarkistaa ylöspäin. Ajatus on kannatettava ja keskustan arvojen mukainen, Könttä jatkaa.

        Kommenttiketjussa Könttä linjaa, että ”mielestäni yli 3000€/kk tienaavien tuloverotusta olisi voinut nostaa vaikka 1–2 prosenttiyksikköä”.

        – ”Kaikki osallistuvat” -viesti on helpompi ymmärtää, jos teemme edes pieniä korotuksia hyvin ansaitsevien verotukseen, Könttä vastaa.

        Prosenttiyksikkö enemmän veroja ei ole ratkaisu, mutta lähettää tärkeän viestin. Se ei myöskään vaikuttaisi juurikaan negatiivisesti talouskasvuun ja ostovoimaan, kun se koskisi jo valmiiksi hyvin toimeentulevia, hän jatkaa”.

        -- Katja Asikainen arvosteli keskustan muuttuneen ”kokoomuksen jatkeeksi”, ja niin se on muuttunutkin multimiljonääri Sipilän johdossa. Köyhiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja pieneläkeläisiltä on helppo leikata, heidän asiaansa ei aja suuri raha ja lobbarivoimat. Kymmenien miljoonien omaisuuden omistava yrittäjä multimiljonääri Sipilä ei voi tajuta tavallisen kansan elämää. Kaikki uhrataan kilpailulle ja kilpailun ehdolla. Tavallisen ihmisen arjen ei pidä olla kilpailua, yhteiskuntaa ei voi ohjata rahanhimon ja kilpailun ehdoilla, vaan ihmisyys keskiössä. Ihmisten hyvinvointi on tärkein arvo, ja sen toteutuminen vaatii tasapuolisuutta yhteiskuntasopimuksen toteuttamisessa. Ei voi olla niin että eniten Suomen hyvinvointivaltiosta hyötyneet voivat itse päättää osallistumisestaan "talkoisiin", kun huono-osaiset, köyhät, työttömät, opiskelijat, pieneläkeläiset sekä AY-liikkeen työläiset pakotetaan leikkauksien maksajiksi.

        Yli 4000 €/kk ansaitseville 2 %:n korotus ja vaikkapa yli 5000 €/kk tienaaville 3 %:n veronkorotus.


      • Kiristäjätvallassa
        rikkaanevankeliumi kirjoitti:

        Äänestäjän suoja

        On täysin käsittämätöntä, että Suomessa kuluttajansuoja turvaa asiakkaan asemaa suhteessa tuotteen tarjoajaan, mutta politiikassa saa tehdä mitä vaan, vaikka kyseessä on koko Suomen kansaa koskevista asioista!?!?

        Suomeen tulisi saada laki, jonka perusteella katteettomia vaalilupauksia antavat valituksi tulleet edustajat potkitaan ulos eduskunnasta ja tilalle otetaan varasijoilta uudet.

        Millainen hallitus poistaa eläkkeensaajan asumistuen?

        Sipilän hallitus iskee juuri niihin ihmisiin, joiden se ei odota lähtevän barrikadeille tai tekevän vallankumousta: köyhät, vanhukset, sairaat ja lapset. Todella ryhdikästä ja selkärankaista toimintaa aivan erityisesti kun ottaa huomioon, että kaikki kolme ässää julistavat kilvan uskontoaan. Ehkä se on se kristiuskon perustajan näkemys: "köyhät teillä on aina keskuudessanne". Köyhyydestä ei olekaan tarkoitus pyrkiä eroon, onhan oltava jotain, jota varakkaammat voivat halveksua ja pelätä.

        Mistä löytyisi hallitus, joka oikeasti haluaa huolehtia kansalaisistaan ja poistaa köyhyyden, muutenkin kuin näännyttämällä köyhät pois?

        Mitenkän kävi kun oli pikkuisen pyrkimystä saada saavutettuja etuja pienemmiksi?

        Kauhea mediamökä. Puhuttiin jopa yleislakosta.

        Kyllähän se on tosi asia että SAAVUTETTUJEN etujen ajajat ne pakottaa leikaamaan heikoimmilta. Siis KIRISTÄVÄT päättäjiä. SAl:LLA JA KUMPPANIELLA ON SELLAINEN NISKALENKKI sUOMEN POLITIIKASTA ETTÄ KAIKKI ASIAT PITÄÄ TEHDÄ NIIDEN EHDOILLA. Kiristyksen ehdoilla.

        Kiristys on määritelty rikoslaissa tuomitavaksi teoksi. Kuintenkin tuon ay-mafian kistystä ei edes sanota rikolliseksi. Monien mielestä se on jpopa suotavaa.


      • NäinoN--
        kaikki.mukaan kirjoitti:

        Keskustan pinnan alla kuohuu: ”Yli 3000 €/kk, veroprosentti ylös”
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82747-keskustan-pinnan-alla-kuohuu-yli-3000-eukk-veroprosentti-ylos

        ” Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) hallituksineen saa kritiikkiä leikkausten kohdistamisestä niin poliittisilta kilpailijoilta kuin omiltaankin.

        Keskustavetoisen hallituksen valinnat herättävät laajaa arvostelua keskustan nuorten vaikuttajien parissa.

        Tuoreimpana arvostelijoiden joukkoon liittyy europarlamentaarikko Paavo Väyrysen avustaja Joonas Könttä (kesk.), joka hävisi taannoin täpärästi keskustanuorten puheenjohtajavaalin. Vuoden 2013 puheenjohtajavaalin ehdokkaista myös Katja Asikainen ja Elina Lappalainen ovat kritisoineet Juha Sipilän hallituksen ratkaisuja.

        Könttä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan keskustan olevan vaarallisilla vesillä ”erityisesti koulutus- ja sivistyspolitiikassa sekä sosiaalipuolen asioissa”.

        – Haluaako yli sata vuotta vanha kansanliike todella luopua asemastaan vahvana sivistyspuolueena, joka puolustaa yhteiskunnallista kohtuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta? Könttä miettii.

        Katja Asikainen arvosteli keskustan muuttuneen ”kokoomuksen jatkeeksi” leikatessaan perinteisen alkiolaisuuden vastaisesti erityisesti työttömiltä, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä ja opiskelijoilta.

        Myös Könttä pohtii blogissaan oikeudenmukaisuutta.

        – Eläkeläiset, lapsiperheet, työttömät, opiskelijat ja sairaat ovat joutumassa hallituksen politiikan maksumiehiksi. Sen sijaan ylemmissä tuloluokissa kiristyksiä on joko vähän tai ei lainkaan. Sipilä kylläkin vetosi hyväosaisiin, jotta nämä vapaaehtoisesti kantaisivat kortensa kekoon, Könttä kirjoittaa.

        – Ihmisten oikeustaju on koetuksella tilanteessa, jossa heikoimmat joutuvat antamaan vähästään, mutta etuoikeutetulla väestönosalla taakankantaminen perustuu omaan harkintaan. Pitkäaikainen keskustavaikuttaja Seppo Kääriäinen esitti kysymyksen, pitäisikö suurituloisten verotusta vielä tarkistaa ylöspäin. Ajatus on kannatettava ja keskustan arvojen mukainen, Könttä jatkaa.

        Kommenttiketjussa Könttä linjaa, että ”mielestäni yli 3000€/kk tienaavien tuloverotusta olisi voinut nostaa vaikka 1–2 prosenttiyksikköä”.

        – ”Kaikki osallistuvat” -viesti on helpompi ymmärtää, jos teemme edes pieniä korotuksia hyvin ansaitsevien verotukseen, Könttä vastaa.

        Prosenttiyksikkö enemmän veroja ei ole ratkaisu, mutta lähettää tärkeän viestin. Se ei myöskään vaikuttaisi juurikaan negatiivisesti talouskasvuun ja ostovoimaan, kun se koskisi jo valmiiksi hyvin toimeentulevia, hän jatkaa”.

        -- Katja Asikainen arvosteli keskustan muuttuneen ”kokoomuksen jatkeeksi”, ja niin se on muuttunutkin multimiljonääri Sipilän johdossa. Köyhiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja pieneläkeläisiltä on helppo leikata, heidän asiaansa ei aja suuri raha ja lobbarivoimat. Kymmenien miljoonien omaisuuden omistava yrittäjä multimiljonääri Sipilä ei voi tajuta tavallisen kansan elämää. Kaikki uhrataan kilpailulle ja kilpailun ehdolla. Tavallisen ihmisen arjen ei pidä olla kilpailua, yhteiskuntaa ei voi ohjata rahanhimon ja kilpailun ehdoilla, vaan ihmisyys keskiössä. Ihmisten hyvinvointi on tärkein arvo, ja sen toteutuminen vaatii tasapuolisuutta yhteiskuntasopimuksen toteuttamisessa. Ei voi olla niin että eniten Suomen hyvinvointivaltiosta hyötyneet voivat itse päättää osallistumisestaan "talkoisiin", kun huono-osaiset, köyhät, työttömät, opiskelijat, pieneläkeläiset sekä AY-liikkeen työläiset pakotetaan leikkauksien maksajiksi.

        Yli 4000 €/kk ansaitseville 2 %:n korotus ja vaikkapa yli 5000 €/kk tienaaville 3 %:n veronkorotus.

        Voi hyvänen aika kun yksinkertaisten asioiden ymmärtäminen on vaikeaa.

        Jos on tarkoitus PIENENTÄÄ työnantajan palkkakustannuksia niin mitä se auttaa jos veroja korotetaan. Raha MENEE väärään paikkaan, valtiolle.

        JHos ne sitten siirretään sieltä työnanatjien palkkakulujen alentamiseen valtion kautta se raha KULUU valtion virkamiesten palkkoihin.


    • Virkapummit

      Suurin osa virkapummeista ei tee koskaan työtä 100h vuodessa. Aika kuluu lomilla, saikuilla ja kahvioissa loikoillen.

      • hallitusloiset

        HS "paljasti": 20 suomalaista saa ajaa ilmaiseksi ratikalla ja metrolla
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288531267011.html

        "Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina ryhmästä, joka saa ajaa ilmaiseksi liikennevälineillä Helsingissä.

        HS:n mukaan kaupunginhallitus päätti joulun alla, että 20 veteraanipoliitikkoa saavat pitää vapaaliput metroon, raitiovaunuihin ja busseihin. Ilmaisvuosilippu on myönnetty entisille kaupunginjohtajille ja vähintään 20 vuotta valtuustossa istuneille.

        Esimerkiksi Ben Zyskowicz (kok.) on saanut lipun, vaikka hän ei ole enää Helsingin valtuustossa. Uusia ilmaisvuosilippuja kaupunki ei HS:n mukaan enää myönnä.

        Valtuutetut saavat ajaa Helsingin alueella ilmaiseksi valtuustokauden ajan. HKL on myöntänyt elinikäisen vapaalipun myös HKL:n lauta tai johtokunnassa yli 20 olleille.

        Ennen vuotta 2010 HKL myönsi liput ilman suoranaisia kustannuksia. Kun liikenteen järjestäminen siirtyi HSL:lle, alkoi HSL laskuttaa kaupungilta päättäjien vuosilipuista 504,80 euroa".

        - Mistä näitä ilmaisia etuja oikein tulee? Mitä keskiverto poliitikko maksaa itse, kun näitä etuja tuntuu olevan joka paikkaan?

        S-ryhmän jakama raha epailyttaa Zyskowiczille 1800 €/kk
        http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288539841885.html
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/98315-s-ryhman-jakama-raha-epailyttaa-zyskowiczille-1800€kk

        "S-ryhmän parhaat "bonukset" eivät mene asiakkaille, vaan osuuskauppojen hallintoelimissä toimiville poliitikoille.
        Osuuskaupat pulittavat miljoonaluokan korvaukset poliitikoille, jotka istuvat osuuskauppojen hallintoneuvostoissa ja edustajistoissa, kertoo Helsingin Sanomat.

        Esimerkiksi HOK-Elanto maksoi vuonna 2011 hallintoneuvoston jäsenien palkkioita yli 110 000 euroa.

        HS:n mukaan palkkioiden suuruus vaihtelee merkittävästi: edustajiston rivijäsenet voivat tienata vuosittain vain muutamia satasia, mutta ison osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja voi sen sijaan ansaita palkkioina yhtä paljon tai enemmän kuin edustamansa osuuskaupan myyjä saa vuosipalkkaa.

        HOK-Elannon hallintoneuvoston varapuheenjohtajalle, kansanedustaja
        Ben Zyskowiczille (kok) palkkioita maksettiin 19565 euroa".


        Aamulehti: Poliitikkojen perheille alennusta S-ryhmästä
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288410986528.html

        S-ryhmä sallii ostoedun myös päättäjien puolisoille
        http://yle.fi/uutiset/s-ryhma_sallii_ostoedun_myos_paattajien_puolisoille/5065712
        "S-ryhmä laventaa suosituksiaan osuuskauppojen ostoeduista. Aiemmin S-ryhmä on suositellut, että henkilökunta-alennukset annettaisiin vain hallintoneuvoston jäsenille – ei koko perheelle.
        Uusissa suosituksissa osuuskaupat voivat halutessaan laajentaa alennukset talouskohtaisiksi. Käytännössä S-ryhmän paristakymmenestä alueosuuskaupasta valtaosa on jo aiemminkin tarjonnut hallintoneuvostojen jäsenille perhekohtaisia alennuksia.

        Henkilökuntaetuihin kuuluu mm. 15 prosentin alennus käyttötavaroista ja kolmen prosentin alennus elintarvikkeista. Ostoetu nousi otsikoihin viime elokuussa, kun kävi ilmi, että alueosuuskauppojen käytännöt olivat ristiriidassa SOK:n suositusten kanssa".

        - Ben Zyzziwitsi saa vielä siis S-ryhmän kaupoista ruuat halvemmalla kuin tavallinen pienituloinen ihminen.

        Tämän lisäksi Ben näkyy vähän väliä muiden maksamien elokuvaensi-iltojen ja erilaisten cocktail-tilaisuuksien kuvissa syömässä ja juomassa muiden laskuun. Vaikea ymmärtää ihmisestä, joka on kokoomuksen kovimpia köyhien kyykkyynlyöjiä ja perusturvan alasajajia. Ei kai voi olettaa tietävänsä tavallisen ihmisen ja köyhän arkea, kun suuren palkan lisäksi palkkioita tulee erilaisista hallituspaikoista ja ajaa, syö, juo ja kulttureeraa veronmaksajien laskuun.
        Tällainen loisiminen pitäisi saada ensimmäisenä loppumaan ja ihmiset maksaisivat omat elämisensä omilla rahoilla, ei erilaisilla lahjuksilla.

        Nyt uutisissa oli juuri että kansanedustajat voivat ostaa itselleen iPad Air 2 -tablettinsa 100-200 eurolla, ja muutkin laitteet (kannettavat, kännykät) samalla puoli-ilmaisella hinnalla. Niiden käyttö ja mobiili- ja Internet-liittymäthän ovat jo heille ilmaisia.


      • kenen.joukoissa.seisot

        Keroisiko joku Eduskunnan hiihtolomista, kesälomista, syyslomista ja joululomista, paljonko päiviä, ja millaiset palkat ja lomarahat noista ajoista? Olen kuullut että lomat ovat pitkiä, jopa pidempiä kuin opettajilla.

        Entä paljonko löytyy Suomesta ja ulkomailta Eduskunnan lomapaikkoja joissa kansanedustajat voivat ilmaiseksi lomailla, ja saavatko vielä jotain alennuksia matkakuluista, lentolipuista ym. lomilleen, tai ilmaiset aamiaiset, päivälliset ja buffetit lomapaikoissaan?

        Sopeutumiseläkettä ainakin voivat nauttia keskimäärin 3000-4000 €/kk vuosikausia halutessaan:

        Kokoomuksen ex-kansanedustajalla olisi varma työpaikka – nostaa silti sopeutumiseläkettä
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1432172309665.html

        Tuhansia euroja kuussa - nämä ex-kansanedustajat nostavat yhä sopeutumiseläkettä
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042119554904_uu.shtml

        "Yksittäiset eläkkeet eivät ole julkista tietoa, mutta kolme kautta edustajana ollut saa hiukan alle kolmetuhatta euroa eläkettä kuukaudessa. Hieman alle 2900 euroa kuussa sopeutumiseläkettä saava voi tienata 660 euroa kuukaudessa ilman, että se pienentää sopeutumiseläkettä.

        Kokoomuksen entiselle kansanedustajalle Suvi Lindénille maksetaan sopeutumiseläkettä 5300 euroa kuukaudessa. Lindén myöntää, että työurien pidentäminen ja tottuminen eläkeläisyyteen voivat olla ristiriidassa."

        Ex-kansanedustajalla suuret pääomatulot – haki silti sopeutumiseläkettä
        http://yle.fi/uutiset/ex-kansanedustajalla_suuret_paaomatulot__haki_silti_sopeutumiselaketta/8008733
        "Merkittävää pääomatuloa nauttiva ex-kansanedustaja Anne Holmlund (kok.) on hakenut suurista tuloistaan huolimatta sopeutumiseläkettä. Hän jätti eduskunnan keväällä.
        Anne Holmlund ei tahdo kommentoida, paljonko hän on saanut tuloja viime vuosina. Vuonna 2011 hän sai verotietojen mukaan pääomatuloja noin 217 000 euroa, 2012 yli 60 000 euroa ja vuonna 2013 lähes 55 000 euroa.

        – Sopeutumiseläke perustuu lakiin, jota on uudempien kansanedustajien kohdalla jo muutettu, Holmlund kommentoi yleisellä tasolla".

        - Onhan tämä sairasta menoa ja kahden kerroksen Suomea. Taviksilta työehtosuojaa ollaan murentamassa, ja samalla kansanedustajat vieraannutetaan tavallisen ihmisen arjesta täysin toisesta maailmasta olevilla eduilla suuren palkan lisäksi. Ei ihme että oikeistolainen politiikka kasvattaa suosiotaan, kuka noilla eduilla voi olla enää työläisen joukoissa?


      • zyz.aloittakoon

        – Varakkaat keski-ikäiset suomalaiset ovat yleensä kaikkein ahneimpia. Kovasti on rikastuttu hyvinvointiyhteiskunnalla ja lisää rahaa tulee sitä purkamalla. Nuoret joutuvat nykyään oikeasti tekemään töitä rahojensa ja opintojensa eteen toisin kuin monet keski-ikäiset aikanaan.


      • edustajat.talkoisiin
        zyz.aloittakoon kirjoitti:

        – Varakkaat keski-ikäiset suomalaiset ovat yleensä kaikkein ahneimpia. Kovasti on rikastuttu hyvinvointiyhteiskunnalla ja lisää rahaa tulee sitä purkamalla. Nuoret joutuvat nykyään oikeasti tekemään töitä rahojensa ja opintojensa eteen toisin kuin monet keski-ikäiset aikanaan.

        Ex-puoluesihteeri esittää: Aloitetaan työajan pidennys eduskunnasta!
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060719823627_uu.shtml

        "Entinen keskustan puoluesihteeri, tietokirjailija Jarmo Korhonen esittää, että hallituksen ajama tuottavuushyppy pitäisi aloittaa eduskunnasta.

        Korhonen muistuttaa, että kansanedustajan kesäloma on juhannusviikolta syyskuun ensimmäiselle viikolle, eli 11 - 12 viikkoa. Syksyllä on viikko lomaa, joululoma on 5 - 6 viikkoa, pääsiäisloma viikon.

        - Lomaa on 18 - 20 viikkoa eli 4 - 5 kuukautta vuodessa. Kansanedustaja tienaa yli 30 000 euroa ajalta, jolloin ei ole mitään istuntoja, Korhonen laskeskelee.

        - Samalla he tekevät nelipäiväistä työviikkoa. Istunnot alkavat tiistaina ja päättyvät perjantaina kello 15.

        - Kuinkahan Sipilä voisi suorittaa eduskunnan työajan pidennyksen 100 tunnilla vuodessa, Korhonen kysyy ja vastaa:

        - Kansanedustajat voisivat lyhentää kesäloman 5 viikkoon ja joululoman 2 viikkoon.

        Korhosen mukaan esimerkiksi Euroopan parlamentissa on vain 5 viikon kesäloma, 2 viikon joululoma ja sitten on 5 - 6 viikkoa, jolloin on aikaa toimia parlamentin ulkopuolella.

        Korhonen muistuttaa, että pitkien lomien lisäksi kansanedustajat ovat eduiltaan huippuluokkaa: He voivat tienata muista tehtävistä 40 000 - 70 000 euroa vuodessa. Sivutoimilupaa he eivät tarvitse.

        - Kulukorvauksista jää asunnon jälkeen vähintään tuhat euroa kuukaudessa omaan käteen, Korhonen sanoo".

        -- Kannatan ehdottomasti!


    • jaetaankahdella

      Ihminen on luotu raatamaan töissä, eikä nauttimaan elämisestä.

      Toki muutamille harvoille pitää suoda myös helppo elämä, jotta kontrasti huonompien ja parempien ihmisten välillä pysyy selvästi erottuvana.

      • johtoporras

        Liika vapaa-aika proletaarille on vaarallista, koska rahvas ehtisi ajattelemaan. Siksi palkat pitää pitää niin alhaalla että duunari joutuu tekemään pitkää päivää tai useampaa työtä, ja on väsynyt sekä stressaantunut toimeentulostaan koko ajan. Päälle kun antaa Salatut elämät -tyylistä hömppää telkusta niin jumi on täydellistä.


      • jaetaankahdella
        johtoporras kirjoitti:

        Liika vapaa-aika proletaarille on vaarallista, koska rahvas ehtisi ajattelemaan. Siksi palkat pitää pitää niin alhaalla että duunari joutuu tekemään pitkää päivää tai useampaa työtä, ja on väsynyt sekä stressaantunut toimeentulostaan koko ajan. Päälle kun antaa Salatut elämät -tyylistä hömppää telkusta niin jumi on täydellistä.

        Juuri näin, ja lisäksi on uskottava EK:n propagandaa. Jos emme ala tekemään lisää töitä, niin jatkuvasti uhkaavasta työvoimapulasta löytyy aina tekijät täyttämään nykyisten ja tulevien työttömien tehtävät.


      • kokkari.kepu.linja

        Hei me leikataan eläkeläisiltä 600 000 000 euroa

        Caj Göran pani tuulemaan heti vministerinä. Näin kestävyysvaje siirtyy eläkeläisille. joo ja lapsetkin saavat osansa,sillä lapsilisiäkin leikkaamme,jotta kilpailukyky paranisi.

        Eipä leikata isoista eläkkeistä, eläkekatton tabu, pienistä voi viedä, EK:ssa istuu 70 tuhatta /kkeläkettä saava herra, ajaa työttömyyskorvausten alasajoa ja palkansaajien kurjistamista Kokoomuksen ja kepun voimin.

        EX-ministeri Viinanen saa vain 10 tuhatta/kk käteen eläkettä, huutaa lehdistössä koko ajan, kuinka työttömyyskorvaukset pitää puolittaa ja ay-liike ajaa alas, vaatii myös verohelpotuksia isotuloisille..

        Porvarihallitus saatiin ja hyvinvointiyhteiskunta ajetaan alas, rahan vientiä veroparatiiseihin ei tukita, eikä eläkekattoa laiteta, Kokoomuksen kansanedustajat keplottelevat tulonsiirroilla, Leena Harkimo Kok jäi 52 vuotiaana sopeutimueläkkeelle 4 tonnia/kk, samoin se rehtori(kok), jolla virka pakastimessa, haki lisää virkavapaata vuoden ja nostaa sopetumiseläkettä, kun ei työpaikka kiinnosta!!!!! hei Kokoomus leikkaa työttömyyskorvauksia ja eläkkeitä, mutta rikkaille lisää....


      • väärinon

        Noin se menee...


    • myöspääomapiiritmukaan

      Lindström: yhteiskuntasopimuskeskustelu on vinoutunut
      https://www.suomenuutiset.fi/lindstrom-yhteiskuntasopimuskeskustelu-on-vinoutunut/


      "Tuore työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) kommentoi yhteiskuntasopimuksen ympärillä käytävää keskustelua. Lindstömin mukaan keskustelu on vinoutunut. Vastuuta sälytetään liiaksi työntekijöiden kannettavaksi.

      – On synnytetty kuva siitä, että työnantajien ei tarvitse muuta kuin odotella, että Sipilän hallitus hoitaisi heidän puolestaaan kilpailukyvyn palauttamisen. Näin ei todellakaan ole. Kenelläkään ei ole vapaalippua. Työnantajien on omalla aktiivisella panoksellaan lunastettava oikeus yhteiskuntasopimukseen, korostaa työministeri Jari Lindström.

      – Mikäli yhteiskuntasopimus kaatuisi työnantajien passiivisuuteen, niin hallituksen on harkittava valtiontalouden tasapainottamista palauttamalla Kela-maksu työnantajille. Työnantajien on nyt ryhdistäydyttävä ja aloitettava aktiivinen toimialapohjainen vuoropuhelu ay- liikkeen kanssa niistä yhteisistä toimista, joilla alakohtaiset ja yrityskohtaiset esteet raivataan yhteiskuntasopimuksen synnyttämisen tieltä.

      Luottamuksen lisäämiseksi Elinkeinoelämän keskusliitto voisi Lindströmin mukaan vedota yritysjohtajiin, että he luopuisivat yhteiskuntasopimuksen ajaksi optioistaan. Samoin yrityskohtaisesti olisi syytä käydä luottamusmiesten kanssa arviointikeskustelut yhteiskuntasopimuksen vaikutuksista työllisyyteen ja uusiin investointeihin. Alakohtaisesti tulisi jo nyt hakea niitä toimia, joilla 5 prosentin tuottavuusloikka aikaan saadaan.

      – Varmasti alakohtaisesti löytyy muitakin toimia kuin kategorinen työajanpidennys, ministeri muistuttaa".

      -- EK ja pääomapiirit odottavat toista tuloeropiikkiä, ensimmäinen tuli euroon siirtymisen jälkeen, kun johtajatason palkat muutettiin suoraan markasta euroon. Myös kauppa on tehnyt isoa tiliä, sillä ruuan ja tavaran hinta hilattiin moninkertaiseksi samalla kun perusetuudet ja alemmat palkat eivät juurikaan kasvaneet, ja ovat jääneet huimasti kuluttajahintojen noususta.

      Perunaa sai markka-ajan lopussa 90 pennillä kilo, saako jostain 15 sentillä kilo? Ei edes 30 sentillä kilo, edes tarjouksesta. Perunat maksavat jo lähes euron kilo. Olisko joku ostanut markka-aikaan nykyään n. 100-200 euroa maksavia urheilukenkiä tai ulkoilutakkeja, 600-1200 mk lenkkareista tai ulkoilutakista olisi ollut aivan liikaa, kuten myös 100-200 euroa hieman suuremmasta Legopaketista.
      Paremmasta lihasta ja kalasta maksetaan 25 €/kg ylöspäin, 150 markkaa/kg liha tai kala olisivat olleet naurettavaa utopiaa.

      n. 450 €/kk elämiseen käteen saava työtön (kohtuulliset asumiskulut päälle) ei paljon kuluta ja ostele, vaikka nykyään leikkausten kanssa painivat koulutkin vaativat lähes kuukausittain vanhempien rahallista panosta johonkin toimintaan (matkakassat, liikunta-, taide- ja kulttuurikäynnit) puhumattakaan repuista, sisä- ja ulkolenkkareista, sisä- ja ulkoliikuntavaatteista, luistimista, mailoista, jääkiekko- ja pyöräilykypäristä, pyöristä jne. jne. jotka lapsilta tulisi löytyä.

      Jo meille 2000-2500 euron bruttokuukausipalkkalaisille nämä aiheuttavat paineita, saati työttömille perusetuuksien varassa kituuttaville.

    • eienääaatelia

      Niinhän siinä kävi; työttömiä 2015 on 280 000 = 10,3 % tyoikäisestä väestöstä. Heille työttömyys- peruspäiväraha ovat 2,6 MRD €.
      Maatiloja vuonna 2015 on 51 000 maataloustuki 3 MRD €. Eikä yksikään noista maataloustuen saajista joudu elämään edes ennen tukea tuolla 500 € / kk. http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/maataloustuki-kasvanut-tyottomyystukea-suuremmaksi/3174707
      Hyvä esimerkki ihan tähänkin on Björn Arne Christer ”Nalle” Wahlroos 252 000 €/vuosittaisella tuellaan Haloo Hän on miljonääri.

      • herrasosiaalipummit

        Maatalautki pitäisi varata vain päätoimisille maanviljelijöille. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos ovat olleetr Suomen suurimmat maataloustukipummarit jo vuosia, ja molemmille kilhtaa vuosittain n. 250 000 - 300 000 tukia sivutoimiseen viljelyyn. Wahlroos ei edes ole kirjoilla Suomessa. Nämä suurpummit varastavat Suomelta kaiken minkä saavat ja samalla ajavat puheillaan sosiaaliturvan, palkkojen sekä hyvinvointivaltion alasajoa. Hyi häpeä sosiaalitukia nauttiva riistäjä!

        http://demokraatti.fi/maataloustuet-julki-herlin-wahlroos-kaunisto/
        "Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sai viime vuonna maataloustukea lähes 254 000 euroa, ilmenee Maaseutuviraston tilastoista. Herlin harjoittaa tilallaan Kirkkonummella nautakarjataloutta.

        Talousvaikuttaja Björn Wahlroos sai tukea viljanviljelyyn 242 000 euroa. Keskustan entinen kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Timo Kaunisto sai 108 000 euroa ja entinen ralliautoilija Tommi Mäkinen 45 000 euroa

        Kansanedustajista keskustan Jari Leppä sai viime vuonna tukea yli 113 000 euroa. Kokoomuksen Pertti Hemmilä sai 96 000 euroa ja keskustan Esko Kiviranta lähes 70 000 euroa."


    • Pikkupetteri

      En käsitä miksi suomalaiset duunarit antavat Sipilän kaltaisen himorunkkarin kiristää itseään, tuolle pälvikaljuiselle onanistille pitää laittaa suitset suuhun, jos se ei onnistu sovinnolla niin hoidellaan homma muuten.

      • Oikeustapahtui

        Puniikkien on hyvä muistaa 1918


      • moraalittomuus.kuriin

        ..ja riistäjien Ranskan vallankumousta.


    • Rumminjussi

      "Puniikkien on hyvä muistaa 1918". Silloin nuorin lahtarien teloittama oli 11vuotias ja vanhin 88 vuotias, nyt pistettäisiin nuokin luvut uusiksi.

      • minä..minä..minä

        Tyypillista psykopaattiporvarin puhetta.


    • hurmaajaJack

      Tämä keskustelu on lähtemässä yleisesti väärille raiteille. Idea on korjata rakenteellinen kilpailuongelma työntekijöiden kustannuksissa. Kauppa ei käy ja se vaarantaa koko suomen taloudellisen tulevaisuuden.
      Hallitus on valmis veronalennuksiin että ottei ostovoima kuitenkaan pienene.

      Eli ihan järkevä tavoite, eikö?

      Ei tässä tarkoitus ole yrityksiä heikentämään lisää kilpailukykyä. Toki voi neuvotella sellaisia asioita jotka ei näin tee. Mut esim tää persumininisterin lisälasku ei vaan käy järkeen, typerä heitto.

      Jos työntekijäpuoli ei ole valmis lisäämään kilpailuasemaamme se tarkoittaa käytännössä lisää säästöjä eläkeläisille, opiskelijoille ja köyhille. Sekä muiden palvelujen alasajoa koska nämä eivät voi äänestää jaloillaan karkuun.
      Pääoma voi ja varmasti näin tekee. Nykyinenkin taso on vahingollinen ollut tälle yhteiskunnalle.

      Eli summasummaarium skenaario 1. Duunariporukka alenevien verojen ja muiden pikkuetujen takia ei menetä tuskin mitään. Jonkin verran lisäduunia.
      Skenaario 2. Ei paranneta kilpailukykyä ja köyhät kärsii.

      • hurmaajaJack

        Jonkun pitäisi laskea mitä toi luvattu miljardi veronalennusta korvaa, paljoko se tekee duunarille tuntia kohden 100:sta tunnista.


      • proletaari.maksaa.viulut

        Hallituksen salainen uhkauslista AY-liikkeelle kertoo aivan jotain muuta. Nyt on tarkoitus rapauttaa AY-liikettä, kuten vaikka KELA:n yhteyteen luotava "Loimaan kassa" kertoo tai AY-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poisto.
        Nyt puhuu omistajan ääni, ja maksajaksi laitetaan vain palkansaajat.

        SAK:n Lyly tyrmistyi salaisesta uhkauslistasta: Ei voi olla totta!
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053119785150_uu.shtml
        "SAK:n puheenjohtajan mukaan hallituksen uhkauslista tekisi yhteiskuntasopimuksen neuvottelemisesta äärettömän vaikeaa".

        IL paljastaa: Tällainen on hallituksen salainen uhkauslista - järeät aseet ay-liikettä vastaan
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053119785024_uu.shtml
        "Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallituksella on salainen lista toimenpiteistä, joilla se aikoo pakottaa ammattiyhdistysliikkeen yhteiskuntasopimukseen".

        "Lyly on jo aiemminkin valitellut, että hallitus sysää talouden sopeuttamistaakan kokonaan palkansaajien harteille. Nyt hän ihmettelee vielä enemmän. IL:n uutisoiman listan keinot ovat kuin suoraan ay-pomon painajaisesta.

        - Mitähän tässä työnantajille on luvassa? Keinoista on kuorma palkansaajilla ja ay-liikkeellä. Ja jos sopimusta ei tule, niin kaikki vastuu on ay-liikkeellä ja kaikki toimenpiteet kohdistuvat ay-liikettä ja palkansaajia kohtaan. Tämäkö on tasapainossa?

        - Olen todella huolissani noista tiedoista. Sen verran hurjilta tuntuvat, että haluaisin tietää, ovatko ne totta".

        Sipilä otti heti yhteyttä uuteen työministeriin – Lindström: Viestissä ei dramatiikkaa
        http://yle.fi/uutiset/sipila_otti_heti_yhteytta_uuteen_tyoministeriin__lindstrom_viestissa_ei_dramatiikkaa/8032752

        EK laittoi Sipilään vauhtia, sillä eihän tarkoitus ole laittaa elinkeinoelämää ja pääomapiirejä osallistumaan yhteiskuntasopimukseen, se on ay-liikkeen ja palkansaajien osa.

        Kannattaa Sipilän kuitenkin muistaa, että perussuomalaisten mahdollinen lähtö hallituksesta liian työläisiin kohdistuvien leikkausten takia aiheuttaisi porvarihallituksen siirtymisen oppositioon ja uuden hallituksen muodostamisen, joka koostuisi persuista, sdp:stä ja vihreistä sekä vasemmistoliitosta.
        Silloin olisivat pääoma- ja omistajapiirit helisemässä.


      • paha.paha.paha

        "Hyvät Ihmiset, tiedättekö, että hyvinvointivaltio oli äärimmäinen poikkeus ihmislajin historiassa?

        Kehityksen huippu, ja siksi sitä ollaankin kapitalismin puolelta tuhoamassa.
        PISA-tulokset on jo kertoneet, miten vähemmällä tuntimäärällä, ja pienemmällä ohjelmoinnilla saadaan jopa parempia oppimistuloksia kuin Aasian ja USA:n autoritäärisillä oppimismalleilla. No porvarihallitusten hyvinvointisuomen romutus on näitä tuloksia nyt jo vuosia laskeneet, kuten myös Ruotsissa.
        Eriarvoisuuden lisääntyminen ja peruspalveluiden tasapuolisuuden mureneminen huonontavat myös oppimistuloksia.

        Hyvinvointivaltio luo myös vakautta ja turvallisuutta elää ja yrittää. Suomi on ollut tilastoissa aivan huipulla, jossa mitataan mahdollisuuksia yrittää ja yleistä onnellisuutta sekä tasa-arvoisuutta. Siis muiden Pohjoismaiden hyvinvointivaltioiden kanssa. Todellisuudessa nimenomaan hyvinvointivaltiomallissa kaikkilla on mahdolisuus menestyä, hokema jonka USA on ominut. Tätäkin kehitystä oikeisto on alasajanut amerikanmallia ajaessaan. Jos muut maat alkaisivat ottaa mallia, se olisi uhka koko rahoitusmaailman ja elinkeinoelämän vakaudelle.

        "Tiedättekö, että se sallittiin vain kommunismin pelossa?
        Kai tajusitte 90-luvun alussa, että nyt sitten seuraa pääoman maailmankausi?
        Kai tajusitte, että iso raha halusi vallan pois kansalta ja kansallisvaltioilta?
        Kai tajuatte, että vaikka haluttaisiin, niin kansanvalta ei voi toimia isoissa yksiköissä kuten EU:ssa?
        Varmaankin tajuat, että EU on keino saada valta pois kansallisvaltioilta ja kansalta.
        Kai myönnät, että itsenäistä Suomea ei enää ole. Itsenäisyys on humpuukia, kuten niin moni muukin asia.
        Kai tiedät, että kaikki eduskuntapuolueet kannattavat EU-jäsenyyttä ja euroa.
        Kai tajuat, että näitä puolueita äänestämällä kannatat kansainvälisen ison rahan valtaa.
        Kai tiedät, että 90-luvun lama ja nykyinen lama ovat EU:sta johtuvia. Molemmilla kerroilla rahan arvo oli noussut pilviin euron tai siihen pyrkimisen vuoksi. Nyt euron arvoa on laskettu, mikä piristää taloutta hallituksen politiikan sitä haitatessa.
        Kai tiedät, että valtiontalouden vaikeudet johtuvat paljolti siitä, että on vähennetty rikkaitten verotusta. Samalla on leikattu valtionavut kunnille lähes puoleen, ja kunnat ovat vaikeuksissa.
        Tajuatko siis, että sairaanhoito-ongelmat ym. ovat tahallaan aiheutettuja?
        Kaikilla keinoilla edistetään yksityistämistä.
        EU:n vuoksi valtion piti luopua rahan luomisesta ja itseltään lainaamisesta. Sitten on velkaannuttu lainaamalla yksityisiltä pankeilta, joita valtio toisaalta tukee. – Mieletöntä, eikö niin?
        Tajuatko, että valtionyhtiöiden lähes lahjoittelu ulkomaille on älytöntä? Esimerkkeinä Kemira Agro, Talvivaara ja Rautaruukki."
        http://maurinygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196148-vappupuhe "

        Pohjoismainen hyvinvointivaltiomalli on riistäjän painajainen, valtio jossa ihmisillä on lyhyet työajat ja aikaa ajatella. Lyhyemmillä ja vapaammilla koulutuksilla saadaan kokopäiväistä aivopesuopetusta paremmat oppimistulokset. On vaarallista jos ihmisellä on aikaa miettiä liikaa, aikaa järjestäytyä ja valinnanvapautta. Tätä kehitystä on tietenkin pitänyt hidastaa ja alasajaa jo vuosikausia, kun sen vahingollisuus omistajaluokalle ja elinkeinoelämälle selvisi. Bilderberg Group ja muut eliitin etuasemaa ajavat rakenteet ovat näitä ongelmia käsitelleet jo vuosia. Suomen alasajo ei siis ole sattumaa vaan pitkällisen prosessin tulos.


    • Nyt haetaan Suomen kilpailukykyä. Se tulee pienistä asioista. 100 tuntia enemmän töitä alentaa työtunnin hintaa. Yritysten verotuksen kiristämisellä ei tule yhtään enemmän kilpailukykyä. Työnantajana matalan tuottavuuden alalla tiedän millaisia ongelmia on suurten palkkakustannusten takia. Siihen 100 tuntiin päästään vaikka lopettamalla lomaltapaluurahat ja pekkaspäivät. Siihen ei kenenkään palkansaajan talous kaadu.
      Sipilä hakee sitä yhteiskuntasopimusta nyt, koska haluaa vaikutukset välittömästi.

      Minä yrittäjänä otan tosissani Sipilän kehoituksen hyväosaisille. Minuun ei kohdisteta varallisuusveroa, pääomaverotus ei nouse, kiinteistövero ei tule metsätalouteen. Siksi olen valmis investoimaan kotimaisiin biohankkeisiin seuraavan 5 vuoden aikana 100 000 euroa.

      Näin me tästä noustaan, työn kautta.

      • miksei suomessa lasketa 25-30%:ia ylihintaista elämisen kustannusta... ...ehkä siksi että hintojen lasku syö omistajien ylihitaisia obtioita/ponuksia


      • lisääveroja

        "Näin me tästä noustaan, työn kautta."

        Pitää myös olla niitä töitä. Se ei auta yhtään, että nykyiset työntekijät tekevät pidempää päivää.

        Tulonjako pitää saada tasapuolisemmaksi, jotta ihmisten ostovoima saadaan kasvuun. Käytännössä se tarkoittaa verotuksen progression kiristämistä, jotta ns. löysä raha saadaan pois. Vähävaraisten ihmisten kaikki tulot menevät kulutukseen, mutta suurituloisilla raha alkaa kerääntymään passiiviseen omaisuuteen ja on siten pois työllisyyttä lisäävästä kierrosta.

        Ahneudella ei ainakaan saavuteta mitään tässä taloustilanteessa.


      • Alentamalla työn hintaa, pärjäämme paremmin kilpailukyvysssä. Tekemällä pidempää päivää, uusia työpaikkoja syntyy lisäksi. Siihen tämä perustuu. Toinen vielä tärkeämpi asia on sosiaaliturvan ja työn yhteensovittaminen että kaikissa tilanteissa työn vastaanottaminen on kannattavaa, myös pienipalkkaisille.


      • raharenki

        Ootko oikeiston trollitehtaasta, niin luettua noi toistuvat jutut?


      • 5vuotissuunnitelma
        caseman kirjoitti:

        Alentamalla työn hintaa, pärjäämme paremmin kilpailukyvysssä. Tekemällä pidempää päivää, uusia työpaikkoja syntyy lisäksi. Siihen tämä perustuu. Toinen vielä tärkeämpi asia on sosiaaliturvan ja työn yhteensovittaminen että kaikissa tilanteissa työn vastaanottaminen on kannattavaa, myös pienipalkkaisille.

        Ketä vastaan me yritämme kilpailla? Työtunnin hinta on jo nykyisellään riittävän kilpailukykyinen ja halpamaiden tasoon emme pääse, vaikka palkat puolitettaisiin tai tehtäisiin 16 tuntista työpäivää.

        http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6761066/3-30032015-AP-EN.pdf

        Suomessa on vaurautta yllinkyllin, mutta sitä ei osata käyttää, koska sukanvarteen säästäminen näyttää olevan kansantauti.


      • tasapuolisuutta.kiitos

        Lomaltapaluurahat ja pekkaspäivät ovat työehtosopimuksissa neuvoteltu etu, eihän sultakaan leikata tuloja, vaikka elintasosi lienee parempi kuin suurimmalla osalla työntekijöistä. Jos siis työntekijöiltä leikataan, niin kaikilta pitää leikata samalla mitalla, myös sun tuloistasi.


      • hurmaajaJack
        lisääveroja kirjoitti:

        "Näin me tästä noustaan, työn kautta."

        Pitää myös olla niitä töitä. Se ei auta yhtään, että nykyiset työntekijät tekevät pidempää päivää.

        Tulonjako pitää saada tasapuolisemmaksi, jotta ihmisten ostovoima saadaan kasvuun. Käytännössä se tarkoittaa verotuksen progression kiristämistä, jotta ns. löysä raha saadaan pois. Vähävaraisten ihmisten kaikki tulot menevät kulutukseen, mutta suurituloisilla raha alkaa kerääntymään passiiviseen omaisuuteen ja on siten pois työllisyyttä lisäävästä kierrosta.

        Ahneudella ei ainakaan saavuteta mitään tässä taloustilanteessa.

        Kyllä se auttaa, 5 % hyötyä haetaan tuolla hyötyä kilpailukykyyn.

        Mitä tulee tulonjaon tasapuolisuuteen se riippuu muusta maailmasta. Me ei täällä tehdä päätöksiä. Nykyinen taso on jo epäedullinen, veronmaksajat lähtevät karkuun. Joten tämä naurettava hölinä progressioiden lisäämisestä on lähinnä naurettavaa epärealistista mölinää.
        Koko kapitalistisen järjestelmän ongelma on että vauraus pakkautuu liian nopeasti ylöspäin. Suomi ei kuitenkaan tässä leikissä voi keksiä omia pelisääntöjä vaan syrjäisenä maana meidän pitää olla parempia kuin muut lähes kaikessa. Täällä on onnistuneesti luotu kovan verotuksen tapa mikä on mennyt liian pitkälle. Sen näkee konkreettisesti kun koneisto yskii. Nyt on kiireesti tehostettava ja tiputettava verotusta. Kaikki veronkiristyksen vain tiputtaa elintasoamme.


      • ei.pärjää.muualla
        hurmaajaJack kirjoitti:

        Kyllä se auttaa, 5 % hyötyä haetaan tuolla hyötyä kilpailukykyyn.

        Mitä tulee tulonjaon tasapuolisuuteen se riippuu muusta maailmasta. Me ei täällä tehdä päätöksiä. Nykyinen taso on jo epäedullinen, veronmaksajat lähtevät karkuun. Joten tämä naurettava hölinä progressioiden lisäämisestä on lähinnä naurettavaa epärealistista mölinää.
        Koko kapitalistisen järjestelmän ongelma on että vauraus pakkautuu liian nopeasti ylöspäin. Suomi ei kuitenkaan tässä leikissä voi keksiä omia pelisääntöjä vaan syrjäisenä maana meidän pitää olla parempia kuin muut lähes kaikessa. Täällä on onnistuneesti luotu kovan verotuksen tapa mikä on mennyt liian pitkälle. Sen näkee konkreettisesti kun koneisto yskii. Nyt on kiireesti tehostettava ja tiputettava verotusta. Kaikki veronkiristyksen vain tiputtaa elintasoamme.

        "Nykyinen taso on jo epäedullinen, veronmaksajat lähtevät karkuun."

        Ei ne karkuun lähde. Täällä ne pärjää, mutta muualla jossa liksaa voisi tulla enemmän yrityspuolella tai työtehtävissä on todella kilpailtua. Samasta syystä Suomen 5 miljoonan asukkaan yritysjohdolle, virkamiehille tai kansanedustajille on turha maksaa samaa palkkaa ja osinkoja tai bonuksia kuin 81 miljoonan asukkaan Saksan yritysjohtajille ym. Suomesta sinne ei valikoituisi todennäköisesti yksikään jo massiivisen bulkin takia.
        Tänne se johtoväki jää kuitenkin, pienemmällä palkallakin.


      • osaaottava
        hurmaajaJack kirjoitti:

        Kyllä se auttaa, 5 % hyötyä haetaan tuolla hyötyä kilpailukykyyn.

        Mitä tulee tulonjaon tasapuolisuuteen se riippuu muusta maailmasta. Me ei täällä tehdä päätöksiä. Nykyinen taso on jo epäedullinen, veronmaksajat lähtevät karkuun. Joten tämä naurettava hölinä progressioiden lisäämisestä on lähinnä naurettavaa epärealistista mölinää.
        Koko kapitalistisen järjestelmän ongelma on että vauraus pakkautuu liian nopeasti ylöspäin. Suomi ei kuitenkaan tässä leikissä voi keksiä omia pelisääntöjä vaan syrjäisenä maana meidän pitää olla parempia kuin muut lähes kaikessa. Täällä on onnistuneesti luotu kovan verotuksen tapa mikä on mennyt liian pitkälle. Sen näkee konkreettisesti kun koneisto yskii. Nyt on kiireesti tehostettava ja tiputettava verotusta. Kaikki veronkiristyksen vain tiputtaa elintasoamme.

        " 5 % hyötyä haetaan tuolla hyötyä kilpailukykyyn."

        Et usko tuohon itsekään. Ikään kuin aikaisempaa 100:n sentin kauppatavaraa alettaisiin myymään 95:llä sentillä? Ei se vaan mene noin. Säästynyt 5 senttiä siirtyy pelkästään omistajille. Joissain tapauksissa voi syntyä fifty-sixty -tilanne, jolloin myydäänkin 99:llä sentillä ja EK ei tienaakaan kuin harmittavat 4 senttiä.

        Koska jälkimmäisessä skenaariossa menetettiin jo 20% kilpailuetuna, on palkansaajaa kuritettava vielä edelleen, jotta omistava luokka ei joutuisi kärsimään ja elämään rahvaan kaltaisesti.

        Sori vaan Jyri ja kumppanit, mutta te olette hävinneet tämän pelin.


      • tasapuolisuutta.kiitos kirjoitti:

        Lomaltapaluurahat ja pekkaspäivät ovat työehtosopimuksissa neuvoteltu etu, eihän sultakaan leikata tuloja, vaikka elintasosi lienee parempi kuin suurimmalla osalla työntekijöistä. Jos siis työntekijöiltä leikataan, niin kaikilta pitää leikata samalla mitalla, myös sun tuloistasi.

        Katsos kun minä olen työnantaja ja jokaiseen työpaikkaan tarvitaan 300 000e pääomaa. Kokonaisveroaste on niin korkea , että sen nostaminen jähmettää taloutta. Me olemme menettäneet niin monta vuotta työpaikkoja, että täytyy löytää myös melkoiset summat pääomaa. Kyllä minua voi verottaa, mutta en kyllä ole sen jälkeen yhtään kiinnostunut etsimään ja sijoittamaan kotimaan markkinoille.

        Ammattiyhdistysliikkeessä pitäisi hälytyskellojen soida. Kuinka on mahdollista että tämä yksi maailman parhaiten koulutetuista työntekijöistä koostuva työväestö ei löydä markkinoilta töitä? Onko ajettu työntekijöiden etuja väärällä tavalla? Olisiko peiliin katsomisen paikka? Eletään kumminkin markkinataloudessa.

        Vaihtotaseemme on vääristynyt ja ulkomainen tavara jyllää joka paikassa. Miksi emme pysty tuottamaan edes kotimaan markkinoille kilpailukykyisiä tavaroita?

        Mistä johtuu että kaikki uusi liiketoiminta ei kiinnosta, tai sen käynnistäminen on äärimmäisen vaikeaa? Uudet työpaikat syntyvät matalammille työnkustannuksille.


      • SuomenNeito
        caseman kirjoitti:

        Alentamalla työn hintaa, pärjäämme paremmin kilpailukyvysssä. Tekemällä pidempää päivää, uusia työpaikkoja syntyy lisäksi. Siihen tämä perustuu. Toinen vielä tärkeämpi asia on sosiaaliturvan ja työn yhteensovittaminen että kaikissa tilanteissa työn vastaanottaminen on kannattavaa, myös pienipalkkaisille.

        Caseman, yksinkertaistat liikaa. Talous toimi tuolla tavoin 1980 luvun itsenäisessä Suomessa. Pian väestöstämme on 10% ulkomaalaisia ja osuus nousee koko ajan. Valtioomisteinen teollisuutemme on myyty ulkomaille Häkämiehen johdolla vuosituhannen alussa.
        Jotta voit vertailla suomalaisen työväestön tuottavuutta, tulee sinun verrata lisäarvoa jonka yksi tuotantotyöntekijä tekee. Suomalaiset pärjäävät tässä vertailussa hyvin. Voi tietysti leikkiä ajatuksella että mikäli se tuottava suomalainen tekisikin kaksi kertaa enemmän töitä, niin hän tuottaisi kaksi kertaa enemmän. Mutta olisiko tama oikein että Suomen taloudesta kantaisi vastuun 20% väestöstä jotka tekevät tuottavaa työtä ja heidän työpanoksensa jaetaan ?

        Kulutustavaroiden kilpailukyvyttömyyden aiheuttaa EU. esim. saksalla on liki 20 kertainen kotimarkkina. Eikö ole luonnollista että heidän rajakustannuksensa lisätä tuotantoa kattamaan suomen markkinat olisivat alhaisemmat kuin suomalaisten oma valmistus ?

        Matalammat palkat eivät ole ratkaisu Eurooppalaisessa sivistysvaltiossa. Portugali on tästä hyvä esimerkki. Se purki työehtosopimusten yleisitovuuden ja laski palkkoja. Se ajoi maan totaaliseen kaaokseen ja laski yritysten voittoja ja kilpailukykyä.


      • Juuripaniin
        tasapuolisuutta.kiitos kirjoitti:

        Lomaltapaluurahat ja pekkaspäivät ovat työehtosopimuksissa neuvoteltu etu, eihän sultakaan leikata tuloja, vaikka elintasosi lienee parempi kuin suurimmalla osalla työntekijöistä. Jos siis työntekijöiltä leikataan, niin kaikilta pitää leikata samalla mitalla, myös sun tuloistasi.

        KYLLÄ. Saavutettu etu. Sitä suurempi ETU kitä korkeampi palkka.

        Yleislakkoilkaahan VAIN että noita SAAVUTETTUJA etuja ei vain pikkuistakaan nipistetä.


    • ihan sama mutta joka tunnista mä tarviin palkan koska perus palkka on jo alkujaan todella surkea

      • humppamies

        Koko suomi on jäänyt ostovoimassa polkemaan paikalleen. Lähes kaikkien tulot on tippuneet koska asioita on hoidettu huonosti. Nää muutaman edellisen hallituksen munat**omuus on maksanut noin heittona 20 % ostovoimasta. Käytännössä sitä ostovoimaa on pidetty yllä velalla ettei summa ole noin raju vaan se hintalappu joudutaan venyttämään tulevaisuuteen ylihinnasta. Eli se peruspalkka ei tule nousmaan kovinkaan nopeasti, lähetä kiitoskortti Kataiselle. Eikä ne AY-porukkakaan tässä puhtain paperein pääse.


      • humppamies kirjoitti:

        Koko suomi on jäänyt ostovoimassa polkemaan paikalleen. Lähes kaikkien tulot on tippuneet koska asioita on hoidettu huonosti. Nää muutaman edellisen hallituksen munat**omuus on maksanut noin heittona 20 % ostovoimasta. Käytännössä sitä ostovoimaa on pidetty yllä velalla ettei summa ole noin raju vaan se hintalappu joudutaan venyttämään tulevaisuuteen ylihinnasta. Eli se peruspalkka ei tule nousmaan kovinkaan nopeasti, lähetä kiitoskortti Kataiselle. Eikä ne AY-porukkakaan tässä puhtain paperein pääse.

        Jep jep Käteinen ja Vanhanen on syypäitä politiikoista ja ahnet kauppiaat ottaa perusteetoman kovia katteita


      • sairasta.menoa
        humppamies kirjoitti:

        Koko suomi on jäänyt ostovoimassa polkemaan paikalleen. Lähes kaikkien tulot on tippuneet koska asioita on hoidettu huonosti. Nää muutaman edellisen hallituksen munat**omuus on maksanut noin heittona 20 % ostovoimasta. Käytännössä sitä ostovoimaa on pidetty yllä velalla ettei summa ole noin raju vaan se hintalappu joudutaan venyttämään tulevaisuuteen ylihinnasta. Eli se peruspalkka ei tule nousmaan kovinkaan nopeasti, lähetä kiitoskortti Kataiselle. Eikä ne AY-porukkakaan tässä puhtain paperein pääse.

        Korkeintaan 5 dollarilla Aasian halpamaatehtaista lähtevä merkkikenkä maksaa täällä 100-200 € pari. Sama juttu ulkoilutakkien ym. kanssa. Marimekon muka suomalainen huivi maksaa 80 € ja sen tekeminen halpamaan tehtaassa maksaa korkeintaan muutaman euron. Yritysten voitot ovat moninkertaistuneet halpamaihin siirron jälkeen, kun hintoja on nostettu työvoimakustannusten alenemisen aiheuttaman laskutarpeen sijaan. Nyt olisi aikaa maksaa yhteiskuntavastuuta mutta kaikki sysätään tavalliseen tapaan duunarien harteille.


      • hurmaajaJack
        sairasta.menoa kirjoitti:

        Korkeintaan 5 dollarilla Aasian halpamaatehtaista lähtevä merkkikenkä maksaa täällä 100-200 € pari. Sama juttu ulkoilutakkien ym. kanssa. Marimekon muka suomalainen huivi maksaa 80 € ja sen tekeminen halpamaan tehtaassa maksaa korkeintaan muutaman euron. Yritysten voitot ovat moninkertaistuneet halpamaihin siirron jälkeen, kun hintoja on nostettu työvoimakustannusten alenemisen aiheuttaman laskutarpeen sijaan. Nyt olisi aikaa maksaa yhteiskuntavastuuta mutta kaikki sysätään tavalliseen tapaan duunarien harteille.

        Niin tämä systeemi toimii. Mutta vähän ihmettelen tota yritysten vastuu puhetta. Ongelmahan on että ne ei tuota tarpeeksi. Eivät pysty palkkaamaan tarpeeksi ihmisiä ja sitä kautta kilpailua työvoimasta. Palkkatason nousua yms.
        Meillä on aivan liian vähän varsinkin pk-yrityksiä. Se että duunaripuolella tarvitaan maltillisuutta niin yrityspuolelle tarvitaan porkkanaa ja paljon.
        Eli en kyllä lähtis niitä varsinkaan tämmöisessä tilanteessa syyttelemään tai hakemaan hirveitä uhrauksia.


      • hurmaajaJack kirjoitti:

        Niin tämä systeemi toimii. Mutta vähän ihmettelen tota yritysten vastuu puhetta. Ongelmahan on että ne ei tuota tarpeeksi. Eivät pysty palkkaamaan tarpeeksi ihmisiä ja sitä kautta kilpailua työvoimasta. Palkkatason nousua yms.
        Meillä on aivan liian vähän varsinkin pk-yrityksiä. Se että duunaripuolella tarvitaan maltillisuutta niin yrityspuolelle tarvitaan porkkanaa ja paljon.
        Eli en kyllä lähtis niitä varsinkaan tämmöisessä tilanteessa syyttelemään tai hakemaan hirveitä uhrauksia.

        Niin miten niin ei tuota tarpeeksi ??? Moni asia osittaa että firmat jakaa osinkoja liikaa omistajille ja saa toiminnan näyttämään kannattamattomalta ja moni yritys maksaa johtajille tulokseen nähden aivan liikaa... ...hyvin menestyneen yrityksen jotajan palkka korkeintaan saa olla 10työntkijän palkka kaikkineen lisineen


      • loputon.ahneus

        Pääomaverojen progressiivisuuden poisto, varallisuusveron poisto ja yhteisöveron laskeminen 20%:iin, siinä suuria syitä Suomen alamäkeen. Omistava luokka ei maksa enää juurikaan veroja, ja tähän tottuneena ei viitsisi maksaa enää niitä loppujakaan.


      • loputon.ahneus kirjoitti:

        Pääomaverojen progressiivisuuden poisto, varallisuusveron poisto ja yhteisöveron laskeminen 20%:iin, siinä suuria syitä Suomen alamäkeen. Omistava luokka ei maksa enää juurikaan veroja, ja tähän tottuneena ei viitsisi maksaa enää niitä loppujakaan.

        Niin tuon ylisuurien osinkojen ja perusteettomien johtaja palkkioiden lisäksi


      • 1234509876
        sairasta.menoa kirjoitti:

        Korkeintaan 5 dollarilla Aasian halpamaatehtaista lähtevä merkkikenkä maksaa täällä 100-200 € pari. Sama juttu ulkoilutakkien ym. kanssa. Marimekon muka suomalainen huivi maksaa 80 € ja sen tekeminen halpamaan tehtaassa maksaa korkeintaan muutaman euron. Yritysten voitot ovat moninkertaistuneet halpamaihin siirron jälkeen, kun hintoja on nostettu työvoimakustannusten alenemisen aiheuttaman laskutarpeen sijaan. Nyt olisi aikaa maksaa yhteiskuntavastuuta mutta kaikki sysätään tavalliseen tapaan duunarien harteille.

        Ei niitä ulkomailla tehtyjä ole pakko ostaa.

        Minbä ostan kotimaassa tehtyjä keskiä. Ei nekään maksa kuin 80-120 euroa. Mm. Sievin jalkineet on tehty Suomessa. Jalaksesta en tiedä, mutta minulla on kuva että nekin Suomessa tahtyjä. Ainakin osa Black Horsen vaatteista on Suomalaisia.

        Nokian saappaat ainakin Venäjällä tehtyjä. Niitä en ole ostanut ainakaan kymmeen vuoteen yhtään.
        Löytyy niitä kotimaisiakin tuotteita.


    • SSS-tunnus

      Hallitus on tekemässä suomesta ameriikan ihmemaata, kohta koulutukseen ei ole varaa kuin rikkaiden lapsilla, terveydenhoito on vakuutuksien varassa, työntekijöillä ei ole mitään turvaa työelämässä. Kuvaavaa oli Petteri Orpon lausuma eilen uutisissa "hyvätuloist ottaa talkoisiin osaa solidaarisuusveron muodossa". Kansa on vaaleissa valinnut "asianhoitajansa".

    • kesto.stubbis

      Iltalehti: Ay-liikkeen pyhät lehmät uhattuna – hallituksella lista rajuista painostuskeinoista
      http://yle.fi/uutiset/iltalehti_ay-liikkeen_pyhat_lehmat_uhattuna__hallituksella_lista_rajuista_painostuskeinoista/8032846
      "Juha Sipilän (kesk.) hallitus aikoo rokottaa ay-liikkeelle elintärkeitä asioita, mikäli yhteiskuntasopimuksesta ei päästä yksimielisyyteen, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan hallitus olisi poistamassa ay-maksun verovähennysoikeuden ja perustaisi kilpailevan työttömyyskassan".

      Nyt Subbilla kyllä jo jököttää.

    • oikea.kohde

      Kyllä maksan mieluummin veroja huono-osaisten säällisen elämän turvaamiseksi perusturvalla, kuin rikkaiden omaisuuden suojasta ja Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin 250 000 euron vuosittaisia maataloustukia sivutoimisesta maanviljelystä, jossa he eivät edes likaa käsiään. Heidän omilla rahoillahan, varsinkaan veroilla Suomen tarjoamaa vakautta, turvallisuutta ja omaisuudensuojaa ei ostettaisi päiväksikään. Maksakaa siis kiitollisena ne veronne.

      • Nalle ja Antti tuottavat kotimaan jalostukseen eurooopan halvinta raaka-ainetta, joka on kumminkin huippulaatua. He työllistävät tiloillaan ihan tavallisia ihmisiä ja näistä maatilojen tuotteista tehdään laadukkaita elintarvikkeita. Maataloustuki on tarkoitettu tuotannon hinnanalennuskorvaukseksi.


    • vääriin.taskuihin

      ..joo ei yhteisöveron lasku 20 %:iinkaan parantanut työllisyyttä, vaikka puuttuva 800 000 000 euron veromenetys pitää jollakin muulla verotulolla paikata.

      MOT: 800 miljoonan verovedätys

      "Jyrki Kataisen hallituksen tekemän yhteisöveron roiman alennuksen piti tuoda investointeja, työpaikkoja ja verotuloja. Toisin kävi".

      http://areena.yle.fi/1-2467197

      Samoin palkansaajien 100tuntia/vuodessa lisätyöaika ei todennököisesti lisäisi työpaikkoja, vaan rahat valuisivat omistajille ja elinkeinoelämälle.

    • kohtuus.kadonnut

      "Minusta on aivan oikea suunta, että töitä ihmisille eikä tukia. Loppuu ne rahat vähemmälläkin jos velaksi vain eletään ja tukien varassa. Eri asia tietenkin on sairaat ja vanhukset, jotka eivät töihin enää kykene tai ovat leipätyönsä tehneet."

      Suomessa marisee eniten ne joiden kuukausitulot ovat _vähintään_ 4000-5000 €/kk. Markka-aikaan tuollaisia tuloja ei ollut juuri kenelläkään. Nyt tämän tuloluokan paremmat keskituloiset äänestävät porvareita ja vaativat veroaleja. Kun pitää omistusasunnon ja etelänmatkojen lisäksi vaihtaa se 30 000 - 50 000 euron auto muutaman vuoden välein, ostaa kesämökkiä, venettä jne. jne. lapsille uutuuttaan kiiltelevät 15 000 mopoautot. Ei suotaisi työttömille ja muille huono-osaisille 450 €/kk käteen toimeentulotukea kohtuullisten asumiskulujen jälkeen, kun niille ei ole tarjolla töitä joilla elää. Voi että teillä on mennyt arvot niin v***n sekaisin. Ainoa ajatus on minä..minä..minä..mulle..mulle..mulle! En tällaisten arvojen mukaan eläviä voi sanoa missään mielessä ainakaan kristityiksi tai demokraateiksi.

      • kohtuuttomuuden.aika

        Tuottavuuden kasvu on mennyt omistajien taskuun, sen jakaminen ja 6-tuntiset työpäivät hävisivät ahneuden alttarille. Omistava luokka on euroaikana rikastunut kun markasta muuttui euro, kuten myös kaupassa tapahtui. Perusetuudet ja tavisten matalapalkat eivät juuri ole korottuneet elinkustannusten karatessa käsistä. Paremmat keskituloiset ulisevat veroaletta vaikka palkat ovat 4000 €/kuukaudessa. Pitää saada sitä, tätä ja tota -kaikki on ansaittu. Veronmaksuhalut kadonneet kun kaikki hyvinvointiyhteiskunnan edut on jo hyödynnetty ja on varaa maksaa ne terveyspalvelut yksityisellä joita työterveydenhuolto ei tarjoa. Hävetkää pahvit!


    • OikeistonMies

      Firmat eivät osta työtä, koska se on liian kallista (palkka, lomat, sivukulut) ja riskialtista (irtisanomissuoja) suhteessa saatavaan hyötyyn. Hinnanalennus auttaa.

      Jos hallitus kompensoi palkanalennuksen veroalella, niin missä tässä on ongelma?

      • SuomenNeito

        Mielestäni sinä et tunne asioita, koska kommentoit tekijöitä joissa Suomi ei ole heikoilla. Ei meitä pidä verrata Kiinaan tai Nigeriaan. Verrattaessa Saksaan olemma mainitsemissasi tekijöissä parempia.
        Palkanalennus on äärimmäisen vaarallinen ratkaisu taloudelle. Ymmärrän kyllä sen ajatusta, siinä haetaan "sisäistä" devalvaatiota, eli nostetaan kilpailukykyä edelleen Saksaan ja muihin EURO maihin nähden, jotka muodostavat suurimman vientimarkkinamme. Mutta kun tälle tielle lähdetään niin sitä keinoa tullaan käyttämään maa toisensa jälkeen Euro alueen sisällä. Työskentelemmekö lopulta sitten kiinalaisiakin halvemmalla ?


      • OikeistonMies
        SuomenNeito kirjoitti:

        Mielestäni sinä et tunne asioita, koska kommentoit tekijöitä joissa Suomi ei ole heikoilla. Ei meitä pidä verrata Kiinaan tai Nigeriaan. Verrattaessa Saksaan olemma mainitsemissasi tekijöissä parempia.
        Palkanalennus on äärimmäisen vaarallinen ratkaisu taloudelle. Ymmärrän kyllä sen ajatusta, siinä haetaan "sisäistä" devalvaatiota, eli nostetaan kilpailukykyä edelleen Saksaan ja muihin EURO maihin nähden, jotka muodostavat suurimman vientimarkkinamme. Mutta kun tälle tielle lähdetään niin sitä keinoa tullaan käyttämään maa toisensa jälkeen Euro alueen sisällä. Työskentelemmekö lopulta sitten kiinalaisiakin halvemmalla ?

        Minä lähden ihan kysynnästä ja tarjonnasta. Firmat ovat pragmaattisia: tyyppejä palkataan, jos rekryillä tienaa enemmän kuin se maksaa, rahaa on kassassa, firma haluaa kasvaa eikä ole odotettavissa irtisanomisriskiä tai organisatoorisia ongelmia. Tai näin ainakin kaikki tuntemani firmat toimivat. Tätä taustaa vasten, liian vähän työllisiä = liian kallis kokonaiskustannus. Vähän yksinkertaistan, mutta kun ekonomistitkin kinaavat keskenään minkä ehtivät, sallittakoon se maisterilta. ;)

        Saksa on aika vahva talous ja siellä on vanhaa rahaa, joustavampi talous ja teollista perinnettä paljon enemmän kuin täällä. Väitän, että jos meidän duuni maksaa keskimäärin saman kuin Saksassa, Saksa voittaa. 5% alennus ei vie meitä banaaniliigaan eli siitä ei sen enempää, eikä huolehtisi myöskään muista euromaista. Työmarkkinat ovat euroopassa sen verran jäykät, että kaikkien maiden sisäinen devalvaatio vaatii ainakin vuosikymmenen.

        Mutta kysytään niin päin, mitä Neito tekisi?


    • kok.kapitaalikommunismia

      Ongelma on nykyään se, että kaiken maailman verokierto pääomatulojen matalamman progression ja erilaisten verottomien pääomatulojen muodossa tiettyihin tulorajoihin asti on vienyt moraalin ja suhteellisuudentajun omistajaluokalta. Ja porvarit kokoomus ja RKP etunenässä oikein edistävät tätä suhmurointia. Kaikista henkilökohtaisista tuloista/voitoista tulee maksaa saman yhtenäisen progression mukaan, ilman etuoikeutettuja tuloja. Tämä lopettaa kusetuksen ja kikkailun. Verovilpeistä ja veroparatiisien käytöstä koko vilppisumma valtion kassaan takautuvasti ja ilman vanhenemisaikoja. Tämä pelottaa 90% vapaamatkustajaveronkiertäjistä.

      On selvää että veroja tulee maksaa veronmaksukyvyn mukaan, ja tietenkin hyväosaisten tulee maksaa ainakin sama 50%:n tasavero kaikista tuloista jos n. 1000 €/kk perustulojärjestelmä olisi voimassa, tai sitten suuremmalla progressiolla nykyisen järjestelmän mukaan. On se kummaa, että mitä enemmän sinulla on vuosituloja, yleensä pääomatuloja, niin veroprosenttisi on huomattavasti pienempi kuin paremmalla keskituloisella ansiotulonsaajalla. 50% on hyvä maksimiveroprosentti, mutta sen tulee koskea kaikkia henkilökohtaisia tuloja/voittoja.

      Veroparatiiseihin piilotettujen varojen veroilla Suomeen emme olisi näin huonossa jamassa. Koko EU:n tasolla taas piilotettujen varojen verotuksella rahoitettaisiin eurokriisi moneen kertaan. Tietenkään bankstereita ei olisi pitänyt ensinkään tukea, vaan Islannin tapaan pankkien pitäisi antaa kaatua, jos niiden toiminta on leväperäistä ja luotonanto holtitonta. Ei EU siihen kaatuisi, mutta rahoitusmarkkinat ottaisivat opikseen.
      Suomessa kokeiltiin ensimmäisenä miten kiltisti kansa maksaa pankkien kuprut, ja sitten kokeilu laajennettiin EU:hun eurokriisin hoidossa. Kapitaalisosialismi yksityistää voitot, mutta sosialisoi pankkien ja suursijoittajien tappiot kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Tämä on todellista kapitaalikommunismia.

      Järki käteen ja ihmislähtöistä politiikkaa, jossa ei mennä pelurien ehdoilla ja jossa huolehditaan huono-osaisista perustulon muodossa.

      • maksa.kiitollisena

        Suomen irtisanomissuoja on EU:n huonoimpia, siksi firmat lakkauttavat mieluiten Suomen yksiköt, tulee halvemmaksi.

        Vasemmisto nimenomaan haluaa ihmiset töihin, onhan vasemmisto osa työväenliikettä. Vasemmisto tosin haluaa ihmiset töihin työehdoilla, ei yrityksen määräämillä säännöillä. Jos Suomen minimipalkkoja ei yritys pysty maksamaan (yleensä alle 10 €/tunti) niin työ ei ole työntekijän tekemisen arvoista. Tällaisen hyväntekeväisyystyön yrittäjä voi tehdä itse tai hänen perheenjäsenensä. Yrityksellä tuskin on menestysmahdollisuuksia jos palkkoja pitää polkea alle miniminormien. Kannattaa siirtyä takaisin duunariksi, yrittäjäksi ei ole edellytyksiä. Työn tekemisen ja teettämisen pitää olla järkevää.

        Kerro miten ja missä porvarihallitus tarjoaa nyt työttömille töitä, siis jos kyse ei ole niistä orjapalkkatöistä 9€/PVÄ???

        Yrityksen palkkatuki on yrityksille myönnettävää sosiaaliturvaa. Outoa että yrityksille annetaan sossutukea siitä että joku tulee tekemään niille työtä eli tulosta. Itse asiassa tämä sosiaalikapitalistinen ajatus on sairas, ihmisten sijaan yritykset saavat enenevässä määrin sosiaaliturvaa! Jopa tulosta tekevät menestyvät yritykset. Pankit saavat pankkitukea ja yritykset sosiaalitukea työntekijöistä, sairas, sairas maailma.

        Kaikki työehtojen mukaan toimivat kokoaikatyöpaikat löytävät työntekijänsä, mutta niitä ei paljon vapaina ole. Sen sijaan provisiopalkkaista puhelinmyynti- ja ovelta-ovelle kauppaa ja vuokratyötä 0-tuntisopimuksilla on tarjolla, jotka järkevä ihminen jättää huomioimatta, ellei ole opiskelija ym.

        Tuottavuuden kasvu on mennyt omistajien taskuun, sen jakaminen ja 6-tuntiset työpäivät hävisivät ahneuden alttarille. Omistava luokka on euroaikana rikastunut kun markasta muuttui euro, kuten myös kaupassa tapahtui. Perusetuudet ja tavisten matalapalkat eivät juuri ole korottuneet elinkustannusten karatessa käsistä. Paremmat keskituloiset ulisevat veroaletta vaikka palkat ovat 4000 €/kuukaudessa. Pitää saada sitä, tätä ja tota -kaikki on ansaittu. Veronmaksuhalut kadonneet kun kaikki hyvinvointiyhteiskunnan edut on jo hyödynnetty ja on varaa maksaa ne terveyspalvelut yksityisellä joita työterveydenhuolto ei tarjoa.

        Kyllä maksan mieluummin veroja huono-osaisten säällisen elämän turvaamiseksi perusturvalla, kuin rikkaiden omaisuuden suojasta ja Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin 250 000 euron vuosittaisia maataloustukia sivutoimisesta maanviljelystä, jossa he eivät edes likaa käsiään. Heidän omilla rahoillahan, varsinkaan veroilla Suomen tarjoamaa vakautta, turvallisuutta ja omaisuudensuojaa ei ostettaisi päiväksikään. Maksakaa siis kiitollisena ne veronne. Verotulojen ansiosta tekin olette tämän hyvinvointivaltion muodossa etuasemanne saaneet, jossa voitte marista.


      • jos.voisitte.hiukan

    • lakkoonjoseimuuauta

      Kyllä se on niin että rahan jakelu sinnetänne ja ympäri maailmaa on lopetettava. Leikatkaa niin paljon että riittää, mutta maksajilta on otettu jo tarpeeksi. Mistään siis duunari ei enää tingi, tässä on kiristetty jo muutenkin vuosikaudet kaikesta !

    • totuuden-hetki

      Lipposen olisi kannattanut kertoa tuo asia jo silloin kun hän halusi
      välttämättä euroon päästäkseen Euroopan presidentiksi.
      Euro ei sovi suomalaisille sen paremmin kuin kreikkalaisillekaan ja
      ainoaksi keinoksi jää palkkojen alennus.
      Nokian menestys kuitenkin lykkäsi asiaa sen verran,että totuus tuli
      vasta 10 vuoden päästä täydellä teholla vastaan.
      Siis tuhon siemenet kylvettiin kyllä Lipposen ja Niinistön aikaan,kaikki
      sen jälkeen tapahtunut on ollut vain tähän virheeseen reagointia.
      Nykyhallituksen on nyt tehtävä se,mikä tehtävä on tai pian on
      jäljellä vain muisto hyvinvointivaltiosta,jonka me vanhat teille ahneille
      rakensimme ja joista itse emme koskaan päässeet nauttimaan.

    • NBGHUYTREDFG

      Jooppajooo

      Tämä ryhmä on juuri sitä keskiluokkaa ja hyväosaista Duunariporukkaa. Sinä haukut nyt omiasi. keskiluokan palkat 3500-10 000 kuukaudessa.

      "Keskiluokka ja hyväosaiset tulevat sitä ahneemmiksi ja veronmaksuhaluttomammiksi, mitä enemmän varallisuutta heillä on."

      • ei.euroakaan

        4000-10000 €/kk enemmän tienaavat voivat hyvin osallistua talkoisiin ja maksaa 2-3 % enemmän veroa. Noilla liksoilla jää jo sukanvarteen muutenkin. Työttömien, pieneläkeläisten, opiskelijoiden ym. köyhien ja alle 2500 €/kk bruttona tienaavien tuloista ei todellakaan pitäisi leikata mitään nykyisellä elinkustannustasolla.

        Työttömille ansiosidonnaista saamattomille jää n. 450 €/kk käteen toimeentulotuen perusosana kohtuullisten asumiskulujen(vuokra vesi sähkö) jälkeen, siitä ei ole varaa enää leikata edes indeksikorotuksia. Myös pienimpiä eläkkeitä saavat ovat toimeentulotuen piirissä, kuten myös matalaa ansiosidonnaista turvaa saavat. Lisäksi opiskelijat elävät todella matalalla tulotasolla, josta ei ole varaa osallistua yhteiskuntasopimustalkoisiin.


      • hyötyneet.maksakoot

        Miksi duunarin pitäisi olla maksumies, kun hyvätuloiset ja yrittäjät osallistuvat Sipilän mukaan vain omasta halustaan??? Mielestäni perustukien varassa olevien köyhien, työttömien, toimeentulotukiasiakkaiden, minimieläkeläisten ja opiskelijoiden joilla jää kohtuullisten asumiskulujen jälkeen alle 500 €/kk käteen elämiseen, tai alle 2500 €/kk bruttona tienaavien matalapalkkaduunarien ei pitäsi maksaa euroakaan lisää näillä elinkustannuksilla, joilla korjattuna Suomen työvoimakustannukset ovat EU:n keskitason alapuolella. Ne maksakoon, jotka ovat Suomessa eniten hyötyneet ja palkka on 4000 €/kk.


    • mukaan.sipilä

      Ex-puoluesihteeri esittää: Aloitetaan työajan pidennys eduskunnasta!
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060719823627_uu.shtml

      "Entinen keskustan puoluesihteeri, tietokirjailija Jarmo Korhonen esittää, että hallituksen ajama tuottavuushyppy pitäisi aloittaa eduskunnasta.

      Korhonen muistuttaa, että kansanedustajan kesäloma on juhannusviikolta syyskuun ensimmäiselle viikolle, eli 11 - 12 viikkoa. Syksyllä on viikko lomaa, joululoma on 5 - 6 viikkoa, pääsiäisloma viikon.

      - Lomaa on 18 - 20 viikkoa eli 4 - 5 kuukautta vuodessa. Kansanedustaja tienaa yli 30 000 euroa ajalta, jolloin ei ole mitään istuntoja, Korhonen laskeskelee.

      - Samalla he tekevät nelipäiväistä työviikkoa. Istunnot alkavat tiistaina ja päättyvät perjantaina kello 15.

      - Kuinkahan Sipilä voisi suorittaa eduskunnan työajan pidennyksen 100 tunnilla vuodessa, Korhonen kysyy ja vastaa:

      - Kansanedustajat voisivat lyhentää kesäloman 5 viikkoon ja joululoman 2 viikkoon.

      Korhosen mukaan esimerkiksi Euroopan parlamentissa on vain 5 viikon kesäloma, 2 viikon joululoma ja sitten on 5 - 6 viikkoa, jolloin on aikaa toimia parlamentin ulkopuolella.

      Korhonen muistuttaa, että pitkien lomien lisäksi kansanedustajat ovat eduiltaan huippuluokkaa: He voivat tienata muista tehtävistä 40 000 - 70 000 euroa vuodessa. Sivutoimilupaa he eivät tarvitse.

      - Kulukorvauksista jää asunnon jälkeen vähintään tuhat euroa kuukaudessa omaan käteen, Korhonen sanoo".

      * Kannatan ehdottomasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe