Kyllä harmittaa taas niin nuo isovanhemmat!!!

Mutter12345

Harmittaa ihan vietävästi! Megalomaanisesti!!!!!!!!

Pakko päästä avautuun että saa asian poies mielestä. Ihan kiva ne jutut mitä on mut mut... kaikenlainen epätasapuolisuus lastenlasten välillä... lapsenlapsen huomioimatta jättäminen ihan kokonaan tärkeissä jutuissa ja suoranainen unohtaminen tärkeinä päivinä.

Siis yksikään isovanhempi ei muistanut lapsen synttäreitä. Siis ei yksikään!!! Piti sit tääkin päivä nähdä. Onnistuin ny tähän asti painaa asian villaisella ja aikaa kulunu mut nyt iski suunnaton ketutus kun tullu kaikenlaista muuta roskaa siihen päälle kaikenlaisissa muissa asioissa kun eivät tullu ajatelleeksi ja muistaneet ja nää meidän elämän jutut ja lasten syndetkin on niin pikkasia suuressa maailman mittakaavassa blaa blaa blaa kaikenmaailman tekosyitä.

Ihan sama peli jatkuu kuin omalla kohdalla. Olis pitäny olla ennakkoon viisas ja pitää etäiset välit niin ei tarttiis tätäkään murehtia. Tiedän etten ole tosiaankaan ainoa, kaverikin jauhanut joskus jostain samasta ja tais silläkin olla joku tuttu jolla jotain kärhämää lasten ja isovanhempien väleissä. Mutta voi helkutti näitä uuden ajan isovanhempia, mistä näit oikein tulee?? Grandparents from Hell? Se on nyt niin muodikasta elää Sitä Omaa Elämää ja Toteuttaa Ihteään. Viis muista.

20

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitenkävi

      Kai sinä kutsuit ne isovanhemmat lapsen synttäreille vai eivätkö sittenkään muistaneet tulla?

      • Mutter12345

        Juu kutsuin. Joka vuos on se jännitysmomentti et nähtäväksi jää viittivätkö ilmestyä paikalle. Aina eivät ole viittineet. Syndet on yleensä vietetty eri päivänä eli eivät viiti kai silloin oikeana syntymäpäivänä muistaa.

        Luulen et osa ei edes ole viittiny laittaa ylös milloin oikea syndepäivä on eli ei ole harmainta haisua että lapsi odottelis että soittaisivat edes. Käymäänhän nyt eivät ainakaan tule. Siitä on niin paljon vaivaa. ;)

        Teksi mieli kirjoittaa jotain oikeen rumaa isovanhemmista. Mutta kun en oo tuota haistattelutyyppiä niin en taida viittiä. Eikä se taida oikeen hyödyttääkään. Kuhan purin mieltäni. Yritän katkeruudelta välttyä joten siivoan tän jutun poies ajatuksista. Toivottavasti se tällä lähti.


      • Mitenkävi

        Miten kutsuit? Laitoitko oikein kutsukortin, tekstasitko vaiko vain soitit? Ilmoititko tarkalleen päivän ja kellonajan, eivätkä silti tulleet?

        Soittaminen on huono tapa, kun hattarapäiset "vanhukset" eivät muista mistä tunti sitten puhuttiin. Tekstareita ei lueta, joten ihan vanhanaikainen postitse lähetettävä tai käteen annettava KUTSUKORTTI on paras vaihtoehto.

        Jos oletat, että synttäripäivät muistetaan automaattisesti, niin se on kyllä liikaa vaadittu, mutta tajuat tuon vasta sitten, kun itsellesi tulee ikää.

        Ihmiset ovat myös erilaisia, toisille päivämäärät ovat asioita, joita ei haluta/kyetä/osata muistaa. Toisten koko elämä on pelkkää päivämäärien mieleen painamista.


      • Mutter12345

        Tuosta en ihan samaa mieltä voi olla että olis liikaa vaadittu. Omat mummoni kyllä muisti synttäripäivän. Itte aijon ehdottomasti olla tyystin erilainen mummo kuin sellanen joka unohtaa omien lastenlasten syndet. Niistähän se suku jatkuu joten mikä vois olla minulle tärkeämpää? Ehtiihän sitä omaa elämää viettää kaikki vuoden päivät, vaikka kerran vuodessa muistais soitella lastenlapsille, ei niitä varsinkaan nykyaikana niiiin montaa enää yleensä ole, ja vaikka välillä visiteeraiskin kylässä ja synttärikemuissa. Mutta meitä on moneksi. Ei tämä homma ny ihan syndeihin, niiden muistamattomuuteen tai niillä käymättömyyteen kaadu. Hieman on vaan kylymää tämä toiminta noin muutoinki. Eikä ny pelkästään lastenlasten suuntaan, kyllä se on sama homma ollu vähän omallaki kohdalla mitä vanhempiin tulee että tuppaa osa lapsista olemaan rakkahampia kuin nuo toiset ja sama sitten lastenlapsiin.


      • Mitenkävi
        Mutter12345 kirjoitti:

        Tuosta en ihan samaa mieltä voi olla että olis liikaa vaadittu. Omat mummoni kyllä muisti synttäripäivän. Itte aijon ehdottomasti olla tyystin erilainen mummo kuin sellanen joka unohtaa omien lastenlasten syndet. Niistähän se suku jatkuu joten mikä vois olla minulle tärkeämpää? Ehtiihän sitä omaa elämää viettää kaikki vuoden päivät, vaikka kerran vuodessa muistais soitella lastenlapsille, ei niitä varsinkaan nykyaikana niiiin montaa enää yleensä ole, ja vaikka välillä visiteeraiskin kylässä ja synttärikemuissa. Mutta meitä on moneksi. Ei tämä homma ny ihan syndeihin, niiden muistamattomuuteen tai niillä käymättömyyteen kaadu. Hieman on vaan kylymää tämä toiminta noin muutoinki. Eikä ny pelkästään lastenlasten suuntaan, kyllä se on sama homma ollu vähän omallaki kohdalla mitä vanhempiin tulee että tuppaa osa lapsista olemaan rakkahampia kuin nuo toiset ja sama sitten lastenlapsiin.

        Toki jos haluaa vääntää riitaa lasten synttäreiden muistamisesta, kannattaa toimia juuri noin. Luulen tosiaan että teko on täysin tahallinen ollut isovanhempien puolelta ja ymmärrä hyvin miksi.


      • PeeTuutissa

        Ihan paras kommentti! :D


    • lapsenjuhlat

      Unohtivatko synttärit totaalisesti ? Jos kutsu on keskiviikkona ja oikea päivämäärä jo maanantaina, voi olla luonnollista onnitella vasta pileissä.

      Jos ei mitenkään muista oikeana tai vääränä päivänä, on jotain pielessä. Ilmeisesti vanhempien ja isovanhempien välillä. Ikävää jos isovanhemmat ovat niin suppeakatseisia, että antavat lapsen kärsiä tilanteesta. Ja ikävää, jos vanhemmat olettavat automaattista muistamista sekä päivämäärän että kutsupäivämäärän mukaan. Mahdollisesti myös arvostelevat lahjoja.

    • sivustaseurannut

      olen seurannut isovanhempien touhua,lapsi kielletään kokonaan tapaamasta toista vanhempaa,koska hänon ulkomaalainen.Pappa pitää lasta vankinaan.Ei auta vaikka lastensuojeu on antanut tapaamis oikeuden.

    • jkiu

      Minä voin kertoa toisenlaisen tarinan, olen varmasti jokaisen syntymäpäivän muistanut ja yrittänyt selvittää, miten voin ja saan lapsia muistaa. Vaan tuntuu, että aina menee väärin, lapset eivät saa itse kertoa toiveistaan , sillä ne ovat ikävä kertoa lapsen äidin, oman tyttäreni suuria vaatimuksia. Hänen eronsa jälkeen ei lapsilla ole ollut syntymäpäiväjuhlia, joihin ainakaan meitä olisi kutsuttu, emme ole saaneet nähdä millaisissa oloissa lapsenlapsemme ja lapseni elävät, sen kieltää tämä uusi uros.
      Lapset ovat saaneet alun kieltelyn jälkeen olla meilläkin, silloin kun äidilllä on työmatkoja, sillä tämä uusi mies ei lapsia hoida, ei ole hoitanutkaan viittä omaansakaan eikä lapsenlapsiaan, sillä on jo yli viisikymppinen.
      Olen kuljettanut äidin pyynnöstä lapsia harrastuksiin ja samalla tullut huomanneeksi että tuo mies jotenkin onnistuu olemaan aina jossakin kohtaa matkan varrelle ikään kuin väijymässä.
      En tiedä tehneeni mitään pahaa lapselleni, päinvastoin olen auttanut hyvinkin paljon. Olen todella lasten vuoksi kuunnellut kaikki pahat sanat, olen ollut kuin jalkorätti, tämä uuden miehen äiti on saanut käydä heillä kylässä, me emme, vaikka olemme hyvinkin suurella määrällä osallistuneet jo entisen liiton aikana asunnon saamiseen ja lasten hoitoon ja vaateavustuksiin.
      On ollut tosi vaikeaa löytää tie miten voi lapsille saada niin syntymäpäivälahjat, kuin joululahjat.
      Tämä murtaa meitä suuresti. Miksi, kysyn yhä uudelleen, sillä voisihan lapsemme vierailla meillä ja tuoda lapset , leipoisin kakutkin.
      Eihän meidän välillä tarvitsi olla mitään aitaa, vaikka tuo hänen miehensä nyt ei meitä haluaisikaan kotiinsa, mitähän salaisuuksia hänellä oikein on.

    • Mutter12345

      Tosi inhaa kun muillaki tuntuu olevan noita hankaluuksia isovanhempien ja lastenlasten välillä johtu sitten mistäki osapuolesta!

      Mitä omalle kohdalle tulee ei meillä järkevä keskustelunalotus tunnu auttavan noin muutoinkan. Vanhemmat on kun saippuapalasia eikä mistään tule selkoa. Syndeasiassa kohteliaasti kutsun enkä rutise jolleivat muista oikeana taikka juhlapäivänä. Jos kostoaietta on minun suuuntaan niin sitten tiijä kyllä mistä. Jo helpottanu etten tätä jaksa kauemman pyöritellä,

      Onhan se hyvä että lapsilla isovanhemmat on ja muutenki yritän olla mukavasti kun nähdään että kaikilla olis mahdollisimman hyvin. Silti heillä jotenki asiat tuppaa olemaan jatkuvasti rempallaan tai uus katastrofi joltain suunnalta iskemässä. Mistä lie johtuu en tiijä mutta vaikuttaa etten minäkään heitä sen onnellisemmaks tee vaan lapsistaniki on vaivaa joten varmaan näkemiskerrat sen kun harvenee. Kuka sitä väkipakolla? Muttei mun murehtimiseni siinä auta tai kuka sitä pitemmän päälle jaksaskaan toisten puolesta murhtia? Joten annan heidän vastata omasta elämästään itte.

      Onneks on sitte muita läheisiä joiden kanssa nauttia elämästä ettei tartte tuota jäädä murehtimaan. Harmituskin lähti alotuksella poies onneksi. Toivon samaa muille että jollei asiat luontevasti mene yksiin niin antais koko jutun olla kokonaan noin tarkemmin aatellen..

    • äippävaan87

      Kyllä ittee ainakin hävettäs ihan helvetisti jos unohtais/ei kiinnostais omien lastenlasten juhlat ja muutenkin elämä. Mun miehet vanhemmat on just tälläsiä, toisin ku mun oma äiti joka valitettavasti kuoli muutama vuosi sitten. Omalle lapselleni en aio tuommosta tapaa opettaa jossa vähätellään noita synttäreiden ja muiden juhlapäivien viettoa ja juhlistamista, juhlitaan sitten vaikka kahdestaan jos ei muuta.

      Jaksuja sulle ja juttele lastes kanssa asiasta, voi olla että on heilläkin paha mieli.

      • Mitenkävi

        Ei pitäisi nauraa, mutta tämä lause herätti lievästi hilpeyttä: "Mun miehet vanhemmat on just tälläsiä, toisin ku mun oma äiti joka valitettavasti kuoli muutama vuosi sitten."
        Huomaatko, mikä tässä on huvittavaa? Haudan takaako hän yhä muistaa lastenlastensa juhlapäivät? Äidinkielen rääkkäys on kyllä ihana taiteenlaji. :)


      • Besserwisser855
        Mitenkävi kirjoitti:

        Ei pitäisi nauraa, mutta tämä lause herätti lievästi hilpeyttä: "Mun miehet vanhemmat on just tälläsiä, toisin ku mun oma äiti joka valitettavasti kuoli muutama vuosi sitten."
        Huomaatko, mikä tässä on huvittavaa? Haudan takaako hän yhä muistaa lastenlastensa juhlapäivät? Äidinkielen rääkkäys on kyllä ihana taiteenlaji. :)

        Paskantärkeä pilkunnussinta on kyllä vielä hienompi laji. :)


      • Mitenkävi
        Besserwisser855 kirjoitti:

        Paskantärkeä pilkunnussinta on kyllä vielä hienompi laji. :)

        Tuossa mitään pilkunnussintaa ollut! äippävaan87 toi esiin oman sukunsa ylitsekäymättömän erinomaisuuden, johon ei edes elävät miehen sukulaiset koskaan tule yltämään. Hiaaaanoa! :D

        Ps. Toivotaan nyt kuitenkin, että ko. lapset saavat isänsä puolelta edes jotain hyvää, kuten pitkäikäisyyden geenit.


    • Harminkohdeväärä

      Aloittaja sanoo että isovanhemmat ovat "unohtaneet" ja "yksikään ei muistanut". Sitten myöhemmässä kommentissa hän kertoo että "juu kutsuin". Jos aloittajan päässä ei viiraa, niin ehkä isovanhemmat ovat jo alkaneet dementoitua ja siinäkin tapauksessa aloittaja on se, jonka pitää vanhukset ihan konkreettisesti paikalle hoitaa jos vieraita haluaa.

      • Mutter12345

        Aloittajan päässä saattaa toki viirataki kun itsehän tätä on vissiin aika hankala todeta... Homma meni näin notta ensin kutsuttiin syndejuhliin ja ilmotettiin juhlien aika. Sitte koitti virallinen syndepäivä jolloin lapsi on syntyny. Eivät muistanu ja perästä tuo juhlintapäivä johon viittivät kyllä ilmottaa tulevatko mutta aina evät viitti tai jaksa. Huvittaa kaks seikkaa: ettei muista oikeena syndepäivänä ja osa ei ees muista millon lapsi on syntyny, ja toisena jottei viitsitä tulla juhliin eikä minään eri päivänäkään käydä lasta onnittelee. Joskus lahjankin pyysivät tulee itte hakee heiltä. Ei johdu siitä etteivätkö pääsis liikkelle koska muissa jutuissa suhaavat kyllä .


      • Tuskin.muistamattomuutta
        Mutter12345 kirjoitti:

        Aloittajan päässä saattaa toki viirataki kun itsehän tätä on vissiin aika hankala todeta... Homma meni näin notta ensin kutsuttiin syndejuhliin ja ilmotettiin juhlien aika. Sitte koitti virallinen syndepäivä jolloin lapsi on syntyny. Eivät muistanu ja perästä tuo juhlintapäivä johon viittivät kyllä ilmottaa tulevatko mutta aina evät viitti tai jaksa. Huvittaa kaks seikkaa: ettei muista oikeena syndepäivänä ja osa ei ees muista millon lapsi on syntyny, ja toisena jottei viitsitä tulla juhliin eikä minään eri päivänäkään käydä lasta onnittelee. Joskus lahjankin pyysivät tulee itte hakee heiltä. Ei johdu siitä etteivätkö pääsis liikkelle koska muissa jutuissa suhaavat kyllä .

        Ei siinä mitään huvittavaa ole, etteivät he halua tavata sinua.


    • Epämääräinensyytös

      Olen itse varmaan ihan esimerkillinen mummu, näen ja koen sen myös vävyn ja miniän kohtelusta. Ja lastenlasten tietenkin, nenät ikkunassa odottavat. Mutta ikinä en muistaisi synttäreitä, jos omat lapset eivät muistuttaisi. Olen työelämässä kiireisessä työssä, joka on täynnä deadlineja. Olisi kohtuutonta vaatia minulta sellaista, en todellakaan ole niitä vanhempia, jotka muistavat lastensa hetutkin.

      Lapseni laittavat meilin kaikille isovanhemmille, sopiiko viettää synttäreitä vaikka lauantaina siihen ja siihen aikaan. Me sitten vastaamme, kaikille sopiva aika lyödään lukkoon, yleensä joka ikinen on paikalla. Joskus tulee puhelimessa puheeksi varsinainen syntymäpäivä, saatan laittaa tekstiviestin niille lapsenlapsille, joilla jo känny on.

      Eikö aloittajan kannattaisi ottaa asia puheeksi ja selvittää.

    • nykyaikaa

      No siis onhan isovanhempia jotka muistavat jopa nimipäivät sun muut,mut ei välttämättä kovinkaan moni muista ulkoa hetuja,mut anyways.. en mä nyt sanois et on aivan kohtuutonta vaatia muistamaan omien lapsen lapsien syndepäivät.Jos on kiireinen uraihminen niin eikös heillä oo isot kalenterit johon voisi merkitä valmiiksi niitten lapsien synttäripäivät ja kun ajan kohat lähenee niin vaikka esittäisit muistavasi jo ennakkoon muksujen juhlapäivän näin annat kuvan itsestäsi että olet aidosti kiinnostunu!

    • huohkista

      Aivan idioottimainen mielensäpahoittamisaloitus. Ammattimaiset mielensäpahoittajat kasvattavat lisää samanlaisia. Toivottavasti aloittajalla ei kovin montaa lasta ole, vitisijägeenejä tänne ei tarvita...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe