Jarrun käyttö totta - asialle vahvistus

Jarrumestari

Kaikki armeijan käyneet todennäköisesti muistavat tarinat ”jarrusta”.

Armeijalegendan mukaan jälkiruokakiisseliin lisätään ”jarrua”, jolla pyritään vähentämään varusmiesten seksuaalista halukkuutta. Jarrun on leikkisästi sanottu vähentävän sotilaiden laukaisuherkkyyttä.

IS kysyi asiaa armeijan ruokahuollon Leijona Cateringin keittiömestarilta Jaakko Sauvolalta.

Käytetäänkö salaista ”jarrua” kiisselissä vai ei?

– Ei se käytössä ole, mutta tallessa se on kyllä. Jarrujuuri on meillä Kuopiossa panssariovien takana kassakaapissa. Se voidaan ottaa käyttöön tarvittaessa, mikäli sotilaallinen kuri ei pysy yllä viikonloppuvapaillakaan, Sauvola sanoi.

Sauvolan mukaan ”jarrujuuren” koostumus on valtionsalaisuus. Sauvolan mukaan varusmiehet voivat kuitenkin huoletta syödä kiisseliä.

Sotahistorioitsija Anssi Vuorenmaa kirjoitti Tiede-lehdessä 2007, että huhut ”jarrusta” levisivät jo sota-aikana suomalaissotilaiden keskuudessa. ”Jarru” oli todennäköisesti bromia, jonka suoloja ja yhdisteitä käytettiin unilääkkeenä.

Saksalaiset käyttivät ilmeisestyi bromia tai sen yhdisteitä myös sotilaiden seksiviettien hillitsemiseksi. Huhu ”jarrusta” voimistui Suomessa, kun Päämaja 1941 määräsi sotilaille C-vitamiinikuurin. Sen jälkeen huolestuneet sotilaat jättivät kiisselit ja mehut väliin.

Matleena Lahti, Panu Karhunen

http://m.iltasanomat.fi/ruokala/art-1433308478392.html

32

7550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14_4

      Höpö, höpö ja vielä kerran höpö!

      • alokaspelokas

        Mitä höpöä tuossa muka on?

        Siinähän puolustusvoimien edustaja myöntää jarrun olemassaolon! Minä ainakin jätän kiisselit syömättä intissä.


      • Hoh_hoijaa
        alokaspelokas kirjoitti:

        Mitä höpöä tuossa muka on?

        Siinähän puolustusvoimien edustaja myöntää jarrun olemassaolon! Minä ainakin jätän kiisselit syömättä intissä.

        Höpö höpö!

        Kunhan vedättää hölmömpiään.

        Ja se jos mikä on armeijan henkilökunnan tunnetulla lähtökohtaisesti alhaisella älykkyystasolla aika vaikeaa. Mutta näköjään joihinkin vieläkin alemmalla älykkyysosamäärällä varustettuihin se näyttää silti menevän.


      • Anonyymi

        Pitää paikkansa olin 93 armeijassa kun kotiudun meni viikko pari et rupes normaaliksi menemään


    • peiru

      En tiedä mitä niissä safkoissa on, mutta nyt kun kävin kertaamassa piereskelin koko kertauksen ajan. Sama oli silloin aikoinaan armeija aikoina. Pierua tuli jatkuvalla syötöllä.

      • 123d1231f

        myö pieretti aina oulun yliopisto ruoka. ei voinu syyä kertaakaan sitä normi ruokaa vaikka siitä joutu maksamaan sen 5euroa. piti aina tilata kalliimpi 10e annos tai syyä muualla.


    • Jarrumies232

      Miksi tämmöisiä stereotyyppisiä peloitteita on täytynyt erikseen luoda vielä armeijasta? Eikö siellä ole jo muutenkin tarpeeksi kurjaa ilman tämmöisiä?

      • menejatiedä

        No empä tiedä. Ainahan näillä jutuilla on totuuspohja.

        Jännästi usein perjantaina ennen lomillelähtöä mukessa (muonituskeskus) ruokalistalla oli jälkiruokana kiisseli. Täytyy sanoa, että jätin kiisselit väliin. Niin teki aika moni muukin.


    • japevaan

      On varmasti totta, että armeijan jälkiruuissa oli jarrua. Se on nimittäin alkanut vaikuttaa.

      Terveisin ylil. res. 65 v

    • seksuaalisuudenTutkija

      Jarrua on pakko käyttää, muuten tuvassa olo menisi varusmiesten kesken homoseksuaalisiksi orgioiksi, kapiaiset itse syövät useammin varuskunnan ulkopuolisia ruokia, siksi heillä on kova seksuaalinen vietti varuspoikiin.

    • res.alik

      Totta ei siellä ruokalassa paljon kappareita näkynyt ja jos näkyi niin usein heille tuotiin ruoka eri padoista kuin varusmiehille. Usein syövät omia eväitä.

      Sattumaako? Hmm empä usko.

    • jarrujenjarru

      Parasta jarrua olisi näyttää videolta videolta kuvaa yleisestä saunasta naisten puolelta jossa alastomat SUOMALAISET siiderinturvottamat "kaunottaret" pesevät muodottomaksi paisunutta vartaloaan, ei meinaan kyrvät värähtäiskään viikkoon moisen näyn jälkeen...

    • soldier

      Suomen armeijassa jarrua/bromisoppaa ei ole koskaan annettu. Valmius oli mutta sitä ei koskaan toteutettu! Puolustusvoimien evp menttaalipuolen ylilääkäri kertoi että kyseessä on urbaanilegenda jolla ei ole mitään totuuspohjaa!

      • PaljonSyitäMiksiEi

        Kyseessä olisi joukkomyrkytys joka vietäisiin välittömästi oikeuteen ja tuomioita tulisi.


      • rgioahoghohö
        PaljonSyitäMiksiEi kirjoitti:

        Kyseessä olisi joukkomyrkytys joka vietäisiin välittömästi oikeuteen ja tuomioita tulisi.

        Juuri tänään kuulin bromin käytöstä. Laitetaan kuuleman mukaan HERNEKEITTOON!
        On sanottava että uskomatonta. AINA oli puhe että jälkiruokakiisselit sitä sisältää...


    • Huumorintajua pidetään näköjään niin arvokkaana, että sen käyttämistä säästetään aivan viimeiseen asti.

    • Pikaisetrunk

      Ei auttanut jarru intissä, olin portilla liikenneväijyssä ja kesken vuoron piti käydä nurkan takana purkamassa paineet.

    • Luomujarru

      Kasarmilla ollessa jarruksi riitti kun vain vilkaisi puberdeetti-ikäisiä haisevia finninaamaisia varusmiestovereita, ei siihen mitään kemikaaleja tarvittu. Ja siinä vielä se hyvä puoli että vaikutus lakkasi lomille lähtiessä heti kasarmin portin ulkopuolella.

      • kohtaräjähtää

        Painajaisunena olisi että;: milloinkahan tuokin finni puhkeaa ja leväyttää mädät naamalleni :D


    • heogheohgohg

      Olin itse ruokajakelutehtävissä aikoinani, ja koskaan eivät kantahenkilökuntaan kuuluneet syöneet jälkiruokakiisseliä.

      Kun oli tarjoamassa keitto tai kiisselilautasta, tai kun oli kulho jossa kiisseliä oli kantahenkilökunnan ruokailutiloissa, aina SIIS AINA kulho oli koskematon, eikä koskaan kukaan kantahenkilökuntaan kuuluva syönyt kiisseleitä tai keittoja.

      Jos ei niissä olisi jarrua ollut, kai ne olisi kantahenkilökunnalle tavallisina ruokina kelvanneet.

      Takuuvarmasti oli mukana jarrua. Muuten olisivat syöneet.

      • gtopl

        Höpö höpö!

        Kyllähän nyt ruokahuollon päällikkö olisi puuttunut tuollaiseen jatkuvaan hävikkiin ja lopettanut kiisselin tarjoilun sinne missä se ei mene.


      • AiSeOlikinNoin
        gtopl kirjoitti:

        Höpö höpö!

        Kyllähän nyt ruokahuollon päällikkö olisi puuttunut tuollaiseen jatkuvaan hävikkiin ja lopettanut kiisselin tarjoilun sinne missä se ei mene.

        Aikoinaan näin kun ruokahuollon päällikkö otti taskustaan pienenpienen lasiputkilon, avasi korkin, ja kaatoi isoon jälkiruokapataan siitä jotakin. En silloin ajatellut kuin että olisi ollut joku mauste. Näköjään jarruasia onkin totta. Pojat aina sanoivatkin että laitetaanko jarrua kun soppajonossa oltiin. Itselleni aina kiisselit maistuivat ja aikoinani vain ihmettelin kun sanoivat sitä jarruksi jo 1980 luvulla.


      • SoitaMyrkytyskeskukseen
        AiSeOlikinNoin kirjoitti:

        Aikoinaan näin kun ruokahuollon päällikkö otti taskustaan pienenpienen lasiputkilon, avasi korkin, ja kaatoi isoon jälkiruokapataan siitä jotakin. En silloin ajatellut kuin että olisi ollut joku mauste. Näköjään jarruasia onkin totta. Pojat aina sanoivatkin että laitetaanko jarrua kun soppajonossa oltiin. Itselleni aina kiisselit maistuivat ja aikoinani vain ihmettelin kun sanoivat sitä jarruksi jo 1980 luvulla.

        Älä viitsi!


    • Mmmmmmmm

      Söin jälkkärikiisselit 80-luvulla ennen ja jälkeen viikonloppulomien, kun olen perso nion makealle kuon naisillekin. Silti seisoi komilla mahtavasti aamut illat ja tarvittaessa siinä välissäkin. Tyttöystävä jopa ihmetteli jaksamista, vaikka viikko oli kulunut metsässä tarpoessa ja unet jääneet joskus vähiin. Tämän empiirisen todisteen perusteella jarrutarinat eivät pidä paikkansa.

    • Mvdyir

      Tosiasiassa kyseessä on vielä ovelampi juoni kuin on osattu edes kuvitella. Kuulin melko luotettavana pitämältäni taholta että asia olisi niin, että tahallaan ruokitaan huhua jarrusta jälkiruokakiisselissä. Tämän seurauksena varusveijarit jättävät vääpelinräkä-annokset syömättä. Mutta sokerihammasta kolottaa joten mitä tilalle: No soden munkkeja tietysti. Ja niihinhän se jarru oikeasti leivotaan!

    • Ennenjarruttihyvinkin

      Miten on tänäpäivänä,jarruttaako jarru varusnaisiakin?

    • Anonyymi

      Kaikenlaisia legentoja,mistäpä ja missäpä niistä muista niitä mystisiä legentoja syntyisi kuin juurikin intistä.Minullakin 80-luvun alussa Öbiksessä käyneenä niitä löytyy toista tusinaa enkä vielä tänäpäivänäkään tiedä mikä niistä on totta(muuta kuin tuhannemunan Ulla).

    • Anonyymi

      Alokasaikana mulla seisoi 3kuukautta yhteen menoon yötä päivää. Sitten seisokki alkoi laantumaan, kuulin ak:lta, että tässä koulutuksen vaiheessa on jarrua lisätty jälkiruokiin. Minuunkin se vaikutti, sotilaskodin naiset alkoi muuttumaan tosi rumiksi ja muutkin naiset ei enää kiinnostaneet, tosin ei miehetkään. Olo muuttui juurettoman oloiseksi ja meni monta vuotta siiviilissä, että sain jotakin menettämääni entistä takaisin, tosin sitäkin vain murtoosan verrattuna ennen inttiin menoa.

    • Anonyymi

      2/21 Sodankylä. Ei ole seksiviettiä ollut ja harvoin saanu stondiksen. En tiedä uppoudunko siihen "toiseen elämään" liian tosissaan vai onko siinä muonassa oikeasti jotain "jarrua". Olen kyllä tyytyväinen että seksielämä ei siellä pyöri mielessä eikä tarvitsekaan.

    • Anonyymi

      Jos mukana olisi oikeasti haluttu syöttää jotain "lisäainetta", olisi niistä jälkkäreistä tehty myös maukkaita ja houkuttelevia. Joku sitruunalima, kanelisoppa tai "vääpelin räkä" olivat jo itsessään niin katseita, ettei kukaan halunnut syödä.

      • Anonyymi

        Karseita siis.


    • Anonyymi

      Näinhän sitä sanottiin mutta ei ainakaan toiminut. Homoilu oli pahempaa kuin Sodomassa ja Gomorrassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3700
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1813
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      151
      1270
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      913
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      870
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      850
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      830
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    Aihe