Sytystulppa ruohonleikkuriin?

Hyundai

Ostin vuosi sitten Hyundai merkkisen työnnettävän ruohonleikkurin, joka ei keväällä käynnistynyt. Päätin ostaa uuden sytytystulpan. Ihmeekseni ei mistään saa kyseiseen leikkuriin ostaa sopivaa sytytystulppaa. Ostin koneen Tokmannilta. Siellä ei ollut ko. osia myynnissä. Ei netistäkään löydy. Alkuperäinen tulppa olisi Park Torch F7RTC, ohjekirjan korvaavat Champion RM9YC ja BOSCH WR7DC. Netistä löysin lisää korvaavia, mutta en ostopaikkaa.
Asun Tampereella.

24

6269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palikka1345

      vaihda bensa,suomalainen bensa ei säily montaa kuukautta

    • tässä.muutama.vika

      Miksi päätit ostaa uuden tulpan? Vanha huonokuntoisen näköinen? Eikö puhdistus olisi auttanut, koska käyttötunteja tuskin vielä paljon?
      No, toivottavasti löydät korvaavan, jos vika on tulpassa.
      Jos ei, niin käyntiin lähtöön vaikuttavat muutkin asiat. Kuten:
      - minulla jäi yhdeksi talveksi moottori pyörimiskohdassaan asentoon, jossa imupuolen venttiili jäi auki ja jumittui siihen asentoon.
      - minun oli yhtenä keväänä pakko vaihtaa koko sytytyspuoli. Antaako tulpan johto kipinää?
      - bensapumpun kalvo ehjä? Naapurilla oli sellainen vika pari vuotta sitten.
      Joku toinen voi jatkaa vikaluetteloa.

      • torch_On_oikeesti_pska

        .

        Se kinkki-torch on oikeesti paska tulppa jo uutena

        .


    • Hyundai

      Kyllä niitä monia konsteja olen lukenut ja aion vielä yrittää, kun mökille lähden tulpan ym putsaamistakin. Ensimmäinen bensakäyttöinen ruohonleikkurini lähti käyntiin ongelmitta 15 vuotta enkä ostanut tulppaa en myöskään vaihtanut bensaa, lopulta aisa murtui kiinnekohdastaan. Seuraavaan auttoi 7 vuoden jälkeen tulpan vaihto, mutta lopulta kyseisen koneen suojakuori ruostui puhki, mutta kävi jälleen hyvin muutaman vuoden tulpan vaihdon jälkeen. Uuden osto johtui vanhan ruostumisesta. Siihenkin leikkuriin sain etsiä sytytystulppaa kauan. Lopulta löytyi Nokian löytötavaratalosta ( Tampereella ei ollut) ja seuraava Fixus liikkeestä. Ohjeissa lukee että tulppa tulisi vaihtaa vuosittain tai ainakin 2 vuoden välein, joten sen bensan vaihtokaan ei korjaa sitä ongelmaa, että kukaan ei myy sitä oikeaa tulppaa.

      • huoltojatehty

        Toimii lähes kaikilla tulpilla, moottorisaha-toisen merkkiset leikkurit ym.. miksi teet ongelmaa jostain tulpista, käytän ja toimii hyvin väärän merkkisilläkin ei se moottori tulpan merkkiä tiedä.


    • palikka1234

      jos tulppa on vuoden vanha niin en jaksa uskoa et se tulppa olisi mennyt,suomalainen bensa ei vaan säily nykyisin montaa kuukautta,kokeileppas venäjän bensaa niin toimii vielä 2vuoden seisomisen jälkeenkin,mitäs lie lisä-aineita suomessa ettei toimi.mut otappas varalta tuoreet bensat ja kokeile sitten.siis ennen tulpan vaihtoa.

      • Hyundai

        Kiitos neuvoista, mutta ohjeissa kielletään väärän tulpan käyttö, siksi toiseksi tulpan koko ja kierreosan pituus on tässä erilainen, ei voi käyttää väärää,lisäksi tulpan lämpöarvo on ratkaiseva. Pitäisi kieltää leikkureiden myynti ellei taata samalla oikein tulpan saanti tarvittaessa. En ole vielä käynyt mökillä uudestaan. Ruoho se vaan kasvaa, eikä ole kohta leikattavissa. Otan pienen rivipihani kelaleikkurin mukaan varmuuden vuoksi.


    • Marssi_motonettiin
      • Hyundai

        Kiitokset osoitteesta, vaihtoehtoja näyttäisi siis olevan vaikka kuinka, eli kyllä jokin noista tulpista varmaan löytyy jostakin lähiliikkeistäkin tai ainakin postimyynnistä. Lähiliikkeissä ja Tokmannilla oli NGK - tulppia, mutta myyjä ei tiennyt sopiiko vai ei. Tulpassa varmaan se vika oli, eli tulppa on ko. moottorissa vaikeassa paikassa, pitkillä kierteillä eikä ehkä kärki saa helposti kipinää ellei ole juuri oikeassa syvyydessä, talvella ehkä oli tullut hieman kosteutta väliin, joten tulppa oli irrotettava , saattaa olla että jokin toinen tulppamerkki on herkempi ja varmempi.


      • Ota_vanha_malliksi--
        Hyundai kirjoitti:

        Kiitokset osoitteesta, vaihtoehtoja näyttäisi siis olevan vaikka kuinka, eli kyllä jokin noista tulpista varmaan löytyy jostakin lähiliikkeistäkin tai ainakin postimyynnistä. Lähiliikkeissä ja Tokmannilla oli NGK - tulppia, mutta myyjä ei tiennyt sopiiko vai ei. Tulpassa varmaan se vika oli, eli tulppa on ko. moottorissa vaikeassa paikassa, pitkillä kierteillä eikä ehkä kärki saa helposti kipinää ellei ole juuri oikeassa syvyydessä, talvella ehkä oli tullut hieman kosteutta väliin, joten tulppa oli irrotettava , saattaa olla että jokin toinen tulppamerkki on herkempi ja varmempi.

        .

        Ota se vanha tulppa malliksi jos se on tarkalleen kierteiltään ja kärkiosan pituudeltaan sama niin ei voi erehtyä

        NGK on varmaan noista laadukkain pienkoneeseen, tosin kyllä niitäkin menee kovassa käytössä varsinkin jossakin 23cc trimmerissä

        .


    • lohan

      Miks ihmiset ostaa Hyndai leikkureita, kun parempiakin saa?

    • kesäinenMökkiläinen

      Se, että aina sanotaan, että bensa menee vanhaksi ei pidä paikkaansa. Minulla on moottorisahat ja ruohonleikkurit ja niiden bensat kesät talvet kylmässä ulko varastossa, enkä koskaa ole tyhjentänyt koneista bensoja. Ne ovat käyttämättömänä talven koneissaan. Koneet lähtee parin kolmen nykimisen jälkeen aina käyntiin viimeiset 20 vuotta.
      Suomalainen bensa kestää näköjään kymmeniä vuosia.

    • Hyundai

      Kiitos kaikista hyvistä neuvoista ja vastauksista. Olin mökillä ja yritin 4 tuntia käynnistää sitä rakkinetta sen omalla tulpalla, koska en vielä paremman tulpan ostospaikkaa ainakaan läheltä löytänyt ja kävin uudelleen lävitse kaikki huolto-ohjeet ja ongelmakohdat, otin tulpan pois monta kertaa ja puhdistin, käytin hiekkapaperia, muutin kärkiväliä ja vedin ja vedin .. ei inahdustakaan eikä lupaustakaan. Koko kone oli kuin juuri ostettu joka paikasta minkä tarkistin. En ehtinyt sillä montaa kertaa edellisenä kesänä ajaakaan. Mukana mökillä oli jo kelaleikkurikin, mutta työ oli hidasta ja jälki huono. Lopulta päätin luopua, mutta yritin vielä kerran, kiersin tulpan hyvin hitaasti ja huolella paikalleen ja kiristin, olin tiputtanut Masenoliakin vähän Bensan joukkoon, bensaa en vaihtanut, tankissa oli hitunen sitä vanhaa ja loput uutta bensaa kun aloitin ko. urakan. Ja se lähti käyntiin kun lähtikin. Miksi ostin ko. koneen, siksi että molemmat edellisetkin koneet olivat tavallisia halpoja ja moottorit käynnistyivät kuin tyhjää vanhallakin seisoneella bensalla ja sytytystulpalla, ensimmäisestä meni aisa poikki ja toinen ruostui kokonaan puhki.

    • Bensat

      Suomalainen "bensa " ei ole sitä bensaa jota käytettiin 20 vuotta sitten.
      Suomalainen bensa koostuu liki kymmenestä eri aineosasta joka "happanee" kolmessa kuukaudessa.
      Näin sanoon NESTE. Moottoripyöriini, venemoottoriin ja ruohonleikkuriin laitan aina keväällä tuoreet bensat.
      Muistatte -60 luvun menovedet. Minulla oli Bernard keskimoottori joka oli seissyt yli kymmenenvuotta, en vaihtanut bensaa ja toisella vedolla läksi käyntiin.

      • 13plus18

        Minä kaadoin keväällä veneen irtotankista 2 vuotta sitten ostetut bensat ruohonleikkuriin ja hyvin on käynyt.


      • Anonyymi
        13plus18 kirjoitti:

        Minä kaadoin keväällä veneen irtotankista 2 vuotta sitten ostetut bensat ruohonleikkuriin ja hyvin on käynyt.

        Oikeasti se ongelma keväällä on että sieltä on järjestelmästä haihtunut bensat siksi käytän vain starttipilottia sekunnin välein ilmanottoon kunnes alkaa käydä


    • ddddddwf23
    • Anonyymi

      Vanha juttu jo mutta esim. motonestistä saa Bosch W7DC tulppaa. Muuten sama kuin WR7DC mutta ilman häiriönpoistovastusta.

      Käytä pienkonebensaa niin vanha bensan starttiongelmat loppuu. Sitä saa useilta Nesteen huoltoasemilta mittaritavarana niin on halvempaa. Kaksitahtisiin täytyy itse sekoittaa öljyt joukkoon.

    • Anonyymi

      Vanha juttu ja jo olikin aika nostaa !

      • Anonyymi

        Mitä tarkoitit sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitit sanoa?

        Mitä yrität sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa?

        Mitä taas sönkötät?


    • Anonyymi

      Pyramiittiläpät uhkaavat taas lähestyä ketjua :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe