Lisää kysymyksiä :)

kiitollinen vastauksista

Ollaan lähdössä perheen kanssa jouluksi ja uudeksivuodeksi Sri Lankalle Mount Lavine -hotelliin. Onko kukaan asunut kyseisessä hotellissa? Entä millaista aluetta se on (n.10km Colombosta etelään)? Löytyykö Colombosta nettikahvilaa?

Matkustamme ekaa kertaa Aasiassa ja mieleen tulee kamalasti kysymyksiä joihin kaipaisi vastausta. Käykö Visa electron missään? Onko öisinkin kauhean kuuma? Rokotukset on kunnossa ja malaria-lääkitys samoin, ja offia hyttysiä vastaan, mutta jos sattuu sairastumaan vaikka ruokamyrkytykseen tms. löytyykö saarelta luotettavia lääkäreitä? Onko meressä jotain meduusoja/merisiilejä/haita/merivirtoja?

Entä uskaltaako hotellin klubille/baariin lähteä yksin bilettämään? Tai tutustumaan hotellin ulkopuoliseen iltaelämään? Mistä päin muut turistit tulevat?

Onko ruoka mielettömän mausteista? Mitä kannattaa maistaa, mitä ei? Entä nähtävyydet, onko jotain vierailemisen arvoista? Mitä kannattaa pakata, onko tosiaan niin ettei suomalainen tarvitse mitään lämpimämpää?

Kertokaa vaan kaikkea mitä mieleen tulee (ps. luin jo edelliset keskustelut)! Kiitos.

23

3062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Tavallinen Visa käy "joihinkin" paikkoihin, ja siellä täällä on seteliautomaatteja.

      Ulkona liikkuminen on turvallista - tervettä järkeä käyttäen - mutta pimeällä on usein mukavampi ottaa tuktuk kulkupeliksi.

      Mount Lavinia on sellaista suht. tiheään asuttua Colombon esikaupunkialuetta: ei nyt varsinainen Kuusisaari tai Kaivopuisto - mutta ei myöskään paikallinen Jakomäki.

      Brittejä, saksalaisia ja muita keskieurooppalaisia sekä Jaappanin poikia ja tyttöjä siellä tapaa.

      Öisin on suomalaisittain lämmin.

      Hyviä paikallisia yksityisiä erikoislääkäreitä on. Julkinen perusterveydenhuolto on vaatimatonta.

      Meressä nyt on mitä vain, parasta kysyä rantavalvojalta tai joltakin muulta mikä on päivän tilanne ja tähyillä punaisia lippuja. Uimaltaat ovat yleensä hämmästyttävän siistejä.

      Paikallisesta ruuasta on tarjolla mieto turistiversio. Jos haluat lisää maustetta soppaan, pyydä sitä jo tilausta tehdessäsi.

      Hyvää matkaa, ayubowan, wanakkam!

    • hece

      Moniin kysymyksiisi olet jo saanutkin vastuksen luettuasi täällä suppeaa keskustelua.

      Ole valinnut erinomaisn kohteen asua ja shoppailla, miksei bilettääkin. Tosin minä en tiedä noista biletys hommista juurikaan mitään. Ei kuulu harrastuspiiriini. Mutta ei hätää.

      Iltaisin ja yöaikaan en menisi liikkumaan hämärille kujille, en edes rannoile pimeässä kävelemään, jne. Siellä on mm. kyseiselä aluella sattunut erittäin vakavia juttuja. En pelottele yhtään, kerron vain mikä totta on. Päiväsaikaan ei mitään hätää. Colombo ja sen lähialueet ovat maan vilkkainta ja toimeliainta aluetta. Siellä itsekin haluan hykyisn vain liikuskella. Siellä on elämää, vaihtoehtoja, valintoja aivan eri tavoin kuin missään muualla maassa. Olen saanut tarpeeksi kokemuksia maaseudusta jne.

      Visa käy ja sitä kannattaa käyttää ehdottomasti, tuosta Visa electronista en tiedä. Itse olen aina maksanut visalla isompia ostoksia, missä se vain käy, miksei myös kannata ja pitääkin vaihtaa paikkallista valuuttaa. Euron kurssi on nyt erittäin hyvä, dollareita ei kannata muistella enää. Suomessa ei kannata vaihtaa matkavaluuttaa. Eikä Lankallakaan pankeissa vaan pikkuputikeissa on rahamvaihtopaikkoja, eivät petä, ja kurssi on paljon parempi kuin pankissa.

      Hotelli on vanha siirtomaavallan ajan kuvernöörin virka-asunto, muutettu hotelliksi myöhemmin. Se muuten toimi sotaelokuvan Kwai-joen silta filmaksen aikana filmissä kuvatun sairaalan kuvauspaikna. Filmi kuvattiin Sri Lankassa, eikä Thaimaassa, eivät tuolloin saaneet lupaa kuvata sitä siellä. Varsinainen sillan rakennus- ja kuvauspaika on hotellilta itään n. 30 km Kitulgalan kylässä. Kannatta käydä sielläkin, vaikka ei enää paljon nähtävää, mutta kyllä sieltä paikan tunnistaa jos on filmin nähnyt.
      Retkikohteita on paljon ja niisssä joissakin kannattaa käydä. Paras olisi jos mahdollista tehdä viikon kierto, siinä saa mukavan kuvan saaresta.

      Nettikahviloita löytyy riittävästi, löytyy myös länsimaisia ns. roskaruokaloita, joten ei tarvitse aina syödä hotellin ruokaa tai jos vaikka uskaltautuu (mikä kyllä kannattaa) paikallisiin ruokapaikkoihinkin syömään.

      Öisinkin on kuumaa ja hiostavaa. Kun rokotukset on kunnossa ei hätää. Lääkärit ja tereveydenhuolto on riittäviä perushoidon saamiseksi. Siinä ei hätää. Mutta vakuutus kannatta ehdottomasti ottaa ja varautua siihen, että itsellä on rahaa maksaa lääkärille, koska kaikki lääkärit ei laskuta vakuutusyhtiötä. Se ei haittaa. Sairaustapauksessa meidän perhe on aina keränyt kaikki mahdolliset kuitin, myös lääkäriin ja apteekiin tehdyistä taksi masuista jne. ja sitten kotona vakuutusyhtiöön, kaikki on aina maksettu. Niin ja se mahdolliseti muu sairaalahoito kyllä myös lankalla pelaa kun on vakuutus, Mutta huom!, jos sairaalaan joutuu tai on jotain vakavampaa, niin aina yhteys ennen hoitoja omaan vakuutusyhtiöön Suomessa, sieltä saa lääkäri ohjeet jne. Korostan ei hätää, kaikki pelaa, vaikka näyttäisikin, ettei mikään pelaa. Viime matkallamme iltahämärissä ajoi pyöräilijä vaimoni päälle takaapäin ja käsi murtui. Siellä sai ensiavun ja pärjäsimme kohtalaisesti. Sitten Suomessa hoitoon Mehiläiseen ja vakuutus maksaa - vieläkin saattaa tulla leikkaustarvetta, vammaa seurataan. Eli pasnayak nää - ei ongelmia - sanotaan paikallisesti.

      Meren vaaroista pitää aina kysyä tarkasti paikallisilta. Sama kuin Suomessa ei vieraisiin rantoihin kysymättä. Niin eikä koskaan vieraassa paikassa yksin mihinkään yökerhoihin ja bareihin ilta ja yöaikaan. Tämä on ehdoton neuvo, myös miehille. Lisäksi alkoholia vain vähän, jos pakko on ottaa. Saksalaisia turisteja paljon, mutta myös muualta maailmaa ympäriinsä, viime aikoina on venäläisiä alkanut olla harmiksi saakka.

      Mukaan vain T-paita ja shortsit, ei siellä muuta tarvitse ja nekin saa sieltä halvalla, tosin laatu on heikentynyt sitten 20 -vuoden ja paljon.
      Tässä voi olla toistoakin, mutta ei kai se haittaa.

      • kiitollinen vastauksista

        Kiitos kovasti vastauksista. Kiva, että joku jaksaa vastata, ku kerran tietää noin paljon kyseisestä kohteesta. Tosiaan melko suppeaa keskustelua...


      • ^^^

        Sitä piti vielä kysyä (jos saan), että miten ihmeessä tiedät Sri Lankasta näin paljon?


      • hece
        ^^^ kirjoitti:

        Sitä piti vielä kysyä (jos saan), että miten ihmeessä tiedät Sri Lankasta näin paljon?

        Olen matkaillut siellä jo ennen sotaa, vuodesta 1985 alkaen. Tuolloin elämä oli paljon paremmin Lankalla. Pitkä sota on saanut paljon pahaa aikaan, mistä juuri tavalliset ihmiset saavat kärsiä todella paljon.

        Olen kierrellyt muuallakin, mutta jotenkin aina mieli halajaa takaisin lankalle, vuosi vuodelta yhä enemmän. Tosin enää ei ole halua muuttaa kokonaan sinne, sota on saanut aikaan senkin, mutta lyhyitä jaksoja silloin tällöin on oikein mukavaa.

        Olen siis halunnut oppia tuntemaan paikallisia oloja, kiertämällä saarta ristin rastiin ja asumalla ennen muuta paikallisten keskuudessa, useita kuukausia jne., eikä siis vain "sterileissä" hotelleissa.

        Asuminen ja eläminen Sri Lankassa nimenomaan paikallisten keskuudessa on suuri elämys ja jotain sellaista, jota ei voi toiselle helposti kuvata. Se on elettävä ja koettava itse. Enkä ole rikas taloudelliseti, olen vain kieltäytynyt niin monesta täällä Suomessa, että olen voinut matkustaa lomillani sinne..


    • Hikkaduwa fan

      Mount Lavinia hotelli on hotellien aatelistoa jos niin voi sanoa. En muista asiaa ihan tarkaan, mutta joku upporikas rakennutti sen vaimolleen :-))Hotelli on vanha mutta todella hieno.
      En itse ole asunut siinä joten huoneista en tiedä, mutta olen asunut siinä lähellä toisessa hotellissa ja viettänyt aikaani Mount Lavinian altaalla.Allasalue on mahtava ja sieltä avautuu upea näköala merelle ja sieltä näkee Colomboon asti.
      Mount Lavinia taitaa olla ensimmäinen ranta Colombosta etelään jossa voi uida. Rannalla on myös kiva ruokapaikka "Fiskerman hut".
      Noin 5 vuotta sitten rannalla alkoi majailla iltaisin narkkareita ja siellä tapahtui erittäin ikävä raiskaustapaus häämatkalla olleelle egyptiläiselle parikunnallle. Sen vuoksi ravintolaankin joka on ihan rannalla saattaa aseistettu vartija.Toivottavasti narkkarit on saatu poistettua sieltä. En tahdo pelotella teitä , mutta kerron vain tosiasian. Muuten Sri Lankassa voi kulkea ihan turvallisesti pimeälläkin.
      Mount Lavinian ympärillä ja itse hotellissa on pieniä kauppoja.
      Colomboon pääsee edullisimmin ja nopeimmin tuc tucilla.Sopikaa hinta etukäteen!
      Colombossa on useita nettikahviloita.Monissa hotelleissakin on nettiyhteys jota pääsee käyttämään maksua vastaan, kannattaa kysyä.
      Öisinkin on tosi kuuma ellei ole jäähdytystä. Kattotuulettimella tulee juuri ja juuri toimeen.
      Visa käy monissa paikoissa samoin kuin Master Card.
      Jos satutte sairastumaan niin sieltä löytyy hyviä lääkäreitä, jotka tulevat myös hotelliin katsomaan teitä.(Olen joka kerta sairastunut jotenkin :-))Vain kerran olen saanut ruokamyrkytyksen joka oli todella raju. Onneksi minulla oli Ciproksin mukana jota otin kun oksentelu ja ripuli loppui. Toivuin parissa päivässä.Kysykää sitä omalta lääkäriltänne.
      Syökää vain hyvin kuumennettuja ruokia , ne ovat turvallisia.Kuorikaa hedelmät (pieni veitsi mukaan matkalaukkuun, ei käsimatkatavaroihin).
      Meressä on petollisia tosi voimakkaita merivirtoja.Älkää uiko kauas rannasta vaan rannan suuntaisesti.
      Merisiilejä on joten uimatossut on syytä varata mukaan.Kokemuksesta tiedän, että piikit ovat todella tuskallisia.Olen joutunut poistattamaan niitä paikallisella lääkärillä Trincomaleessa.

      Turisteja on enimmäkseen entisistä siirtomaa maista: hollannista ja englannista,myös saksasta. Nyt kun rauhaa on kestänyt jo pari vuotta niin myös pohjoismaalaisia on alkanut tulla.

      Paikallinen ruoka on todella tulista. Monissa paikoissa tekevät turisteille vähemmän tulista.Ennen ruoka oli myös todella suolaista kun heillä ei ollut kunnollisia ruoan säilytyspaikkoja.Nyt kun joka paikassa alkaa olemaan jääkaapit, tämä ongelma on vähän helpottunut.
      Älkää ottako jäitä juomaan,ne saattavat olla tehty kraanavedestä.Jos otatte tarkistakaa ainakin asia.

      Minä en ole vielä koskaan tarvinnut mitään T-paitaa ja shortseja lämpimämpää :-)) En edes Nuwara Eliyassa.Tosin en ole ollut siellä yöaikaan. Lämpötila saattaa laskea siellä aika lailla yöllä (vuoristo).

      Katsomista on vaikka kuinka paljon, riippuu vain siitä mistä on kiinostunut.Lukekaa jostain Sri Lankan oppaasta esim. Lonely Planet.

      Oikein hyvää ja turvallista matkaa !


      .

      • kiitollinen vastauksista -e...

        Kiitos sullekin oikein kovasti kattavasta vastauksesta! Odotetaan jo innolla matkaa, lentomatkan pituus vaan vähän hirvittää...


    • hece

      Tämä on hyvä muistaa. Kuten jo hieman kerroinkin aiheesta, eli missä euroja rupioihin (RS) kannattaa vaihtaa. Siis ei pankissa. Hotellikin on edukkaampi paikka vaihtaa, kuin virallinen pankki. Kannattaa myös hieman kysellä missä olisi parempi kurssi, sillä se voi olla kulman takana huomattavasti parempi.

      Sitten siitä Visa-kortin käytöstä. Sillä kannattaa maksaa siellä missä mahdollista, koska sen kurssi määräytyy virallisesti pankissa ja sehän on siellä kuten sanottua alhaisempi, kuin ns. kadulla. Ja tähän liittyy taas seurava näkökohta.

      Kauppaa tehdessänne, älkää sanoko millä maksatte ennen kuin hinta on tingitty sopivaksi ja paikallisessa rahassa, eli rupioksi, ei siis euroiksi, vältääkää maksua euroissa, vaikka se voi tuntua helpolta. Hinta siis aina ensin tingitään paikalliseen valuuttaan ja sitten maksetaan rahalla tai Visalla - mielummin siis Visalla, kotona kun kursssi on vieläkin edullisempiu.

      Eli jos sanot maksavasi ennakoon Visalla (usein sitä kysytään), silloin he laskevat tuotteelle hinnan katupankin kurssin mukaan, jolloin hinta on heille edes hieman parempi. Siellä missä hinnat ovat selkeästi näkyvillä ja niistäkin vielä tingit niin asia on selvä. Se maksetaan koko rupioilla tai Visalla.
      Mutta siellä missä hintoja ei ole näkyvillä pitää olla hyvin tarkka miten toimii, jos mielii ettei tule ainakaan paljoa jymäytetyksi. Isommissa kaupoissa se tuntuukin. Sama se maksaako kaljalitra euron tai kaksi, se on aina hintansa väärti, mutta kulta, semminkin jos se vielä osoittautuu kotisuomen palatessa - ei kullaksi, ainakaan sellaiseksi mistä oli puhe.

      Toinen asia; soodavesi on lankan kuumuudessa paras juoma ja edullista. Pitää hyvin suolatasapainon kurissa. Sitä vaan paikallisesta kaupasta 2 l pöniköitä ja hotelliinkin, sekä retkille, kaupunkiin, rannalle jne.. mukaan. Tällä olen tullut juttuun hyvin. Makeita juomia syytä välttää, vesikin niitä parempi.

      Vaikka se on tainnut täällä jo tullakin esiin, niin korostan vielä ilmastointilaitteiden pitämistä ehdottomasti pienemmällä kuin suuremmalla teholla. On todella petollisia. yhtä petollinen kuin aurinko. Loma voi mennä pahasti pilalle.

      Aurinko rasvoja mukaan 60 kertasta (täys suoja) arkoihin paikkoihin ja pienempiä kertoimia sitten tarpeen mukaan muualle. Itselläni on nenän pää sellainen, että 60 siihen niin muualle ei mitään, mutta minulla jo hyvät pohjat ilmeisesti ja se etten koskaan ole ensimmäisinä päivinä suorasa auringon paahteessa puolta tuntia enempää. Sinä tiedät ja jos et tiedä niin opit kyllä jos lankalla likut useammin. Toivottavasti liikut..

      Nyt tuli taas ehkä - rivejä - jo kyllästymiseen saakka..

      • kiitollinen vastauksista

        Ei ainakaan kyllästymiseen asti :) Aurinkovoiteiden kanssa on tultu läträttyä sen verran useaan otteeseen, että luulisi selviävänsä palamatta, mutta varmaan aurinko on noilla leveysasteilla aika petollinen.
        Miksei ilmastointilaitteita voi pitää täysillä, mulle se on jäänyt vielä epäselväksi, joten viitsitkö selittää?
        Kaikki mainostaa, että Sri Lankalta saa noita koruja edullisesti, mut pitääkö se paikkaansa vai onko ne jotain rihkamaa?


      • hece
        kiitollinen vastauksista kirjoitti:

        Ei ainakaan kyllästymiseen asti :) Aurinkovoiteiden kanssa on tultu läträttyä sen verran useaan otteeseen, että luulisi selviävänsä palamatta, mutta varmaan aurinko on noilla leveysasteilla aika petollinen.
        Miksei ilmastointilaitteita voi pitää täysillä, mulle se on jäänyt vielä epäselväksi, joten viitsitkö selittää?
        Kaikki mainostaa, että Sri Lankalta saa noita koruja edullisesti, mut pitääkö se paikkaansa vai onko ne jotain rihkamaa?

        Ilmastointia ei täysillä siksi koska se aiheuttaa kylmän vedon, josta syntyy helposti ja varmasti vaikeitakin tulehduskiputiloja, niska, jopa niin että joillakin ei niskat taivu ollenkaan yön jälkeen,hartiaseutu, virtastulehduksia, päänsärkyä. Kaikki on tietty vielä yksilöllistä.

        Sitten koruasiat. Se on tosi ongelmallista Lankalla. Siellä on petollisia kauppiaita paljon, joskin voi löytää luotettavankin. Kulta- ja jalokivikauppa on aina riskikauppaa. Esim. lankan maaperässä ei ole timantteja lainkaan, vaan valkosafiria, tosin aivan samanlaista kuin timantit - äkkinäiselle. Sitten taas lankalla on erittäin harvinaista jalokiveä eli Aleksantriitia. Kivi, joka vaihtaa väriään keinovalon ja luonnonvalon mukaan. Nyt en vaan muista kuinka päin punainen ja sininen värit olivat. Käy kysymässä jossain liikkeessä. Vuonna 1997 hinta oli 1 karatti 10 000 mk. Pidin kädessäni 5 karatin palaa. Kyllä teki mieli ostaa, mutta eipä onneksi ole sellaista summaa. Mitään kallista ei kannata ostaa. Siksi ettei pety pahoin. Olin v. 1987 Jalokivikaupunki Ratnapurassa perheeni kanssa. Ostin sieltä ison valkosafirin, joka osoittautui synteetiseksi kiveksi, tutkin sen suomessa gemmologilla. Kyllä harmitti. Sitten kymmenen vuotta myöhemmin v. 1997 vuoden sapattivapaalla siellä ollessani vaimoni kanssa. Eräs jalokivikauppias näki meidät iltakävelyllä ollessamme, pyysi kauppaansa ilta teelle, ja alkoi kaupata innoissaan meille punaista tähtisafiria, näin että se oli tosi hieno ja arvokaskin varmaan - ajattelin. Hän kysyi paljonko haluan maksaa siistä. Sanoin etten mitään kun ei ole sellaisia rahoja mukana, no paljonko sinulla on, sanoin 300 mk, no hän myy sillä, mutta yhdellä ehdolla, ehto on se, että lupaat ettet myy sitä koskaan kellekään, sovitaan sanoin minä. Tehtiin kaupat ja sitten hän sanoi mene suomessa gemmologille ja kysy mitä maksaa, Suomeen päästyäni menin tutulle gemmologille ja kysyin mitä tämä maksaa, hän sanoi vähintään 4000 mk. Tässä on kaksi tarinaa. Toinen ikävä ja toinen mukava.
        Nyt olemme vaimoni kanssa siellä ollessamme käyneet aina näyttämässä sitä hänelle sormuksessa.

        Rihkamaa on valtavasti, mutta myös laadukkaita koruja ja jalokiviä myös, totta kai. Olen antanut kysyttäessä neuvon. Tehkää kovaaa kauppaa muutamasta itsellenne toisarvoisesta korusta useita päiviä. Tingitte aivan älyttömästi. Samaan aikaan katsotte aivan vaivihtaa itsellenne kiintoisan korun. Sitten yllättäin lähellä kotiinlähtöä poikkeatte vielä kerran kaupassa hinnoittelemassa samoja korua. Ja siten poislähtiessänne kaupasta kysyttekin yllättäen, ah mitäs tuo maksaa? haluan nähdä sen, ja siitä sitten kova kaupanteko käyntiin ja tinkiminen, Huom. mutta älä laske sitä korua enää silmistäsi, ainakaan mihinkään takahuoneeseen, ettei se vaan vaihdu toiseen, Tällä tavoin voit saada hyvinkin edullisesti ja aihdon korun.

        Nyt jo hyvää ja onnekasta matkaa..


      • Hikkadufa fan
        kiitollinen vastauksista kirjoitti:

        Ei ainakaan kyllästymiseen asti :) Aurinkovoiteiden kanssa on tultu läträttyä sen verran useaan otteeseen, että luulisi selviävänsä palamatta, mutta varmaan aurinko on noilla leveysasteilla aika petollinen.
        Miksei ilmastointilaitteita voi pitää täysillä, mulle se on jäänyt vielä epäselväksi, joten viitsitkö selittää?
        Kaikki mainostaa, että Sri Lankalta saa noita koruja edullisesti, mut pitääkö se paikkaansa vai onko ne jotain rihkamaa?

        No itse olen saanut joka kerta jonkinasteisen keuhkoputen tulehduksen kun olen pitänyt ilmastointia liian kylmällä. Kantapään kautta olen oppin ut :-)

        Monesti jätin ilmastoinnin päälle kun lähdin huoneesta ja sammutin kun tulin sisään jälleen.Hyvä keino, suosittelen jos vain on mahdollista.
        Monissa hotelleissa tämä ei vaan onnistu koska huoneen avain pitää työntää seinässä olevaan "koloon" jonka jälkeen vasta sähköt kytkeytyvät. Näin säästävät kallista sähköä.

        Siellä on ihan pakko käyttää aurinkosuojaa jos ei halua palaa tai saada melanoomaa.Taikka sitten auringolta suojaavaa vaatekerrosta.
        Itse esim. snorklaan T-paita päällä, ettei selkä pala.

        Jalokivien kanssa kannattaa olla todella varovainen. Sieltä saattaa saada hyvää todella halvalla tai sit ei kuten Hece jo kertoi.
        Colombossa on paikka(virasto) jossa voi käydä heti tarkistuttamassa jalokiven jos haluaa olla varma.Osoite löytyy Planin Sri Lankan oppaasta.Jos kiinnostaa voin koittaa etsiä osoitteen.


      • Tammikuussa Lankalle
        Hikkadufa fan kirjoitti:

        No itse olen saanut joka kerta jonkinasteisen keuhkoputen tulehduksen kun olen pitänyt ilmastointia liian kylmällä. Kantapään kautta olen oppin ut :-)

        Monesti jätin ilmastoinnin päälle kun lähdin huoneesta ja sammutin kun tulin sisään jälleen.Hyvä keino, suosittelen jos vain on mahdollista.
        Monissa hotelleissa tämä ei vaan onnistu koska huoneen avain pitää työntää seinässä olevaan "koloon" jonka jälkeen vasta sähköt kytkeytyvät. Näin säästävät kallista sähköä.

        Siellä on ihan pakko käyttää aurinkosuojaa jos ei halua palaa tai saada melanoomaa.Taikka sitten auringolta suojaavaa vaatekerrosta.
        Itse esim. snorklaan T-paita päällä, ettei selkä pala.

        Jalokivien kanssa kannattaa olla todella varovainen. Sieltä saattaa saada hyvää todella halvalla tai sit ei kuten Hece jo kertoi.
        Colombossa on paikka(virasto) jossa voi käydä heti tarkistuttamassa jalokiven jos haluaa olla varma.Osoite löytyy Planin Sri Lankan oppaasta.Jos kiinnostaa voin koittaa etsiä osoitteen.

        Itse olen käyttänyt näiden huonekohtaisten jäähdytyslaitteiden kanssa joita mainoksissa ilmastoinniksi kutsutaan sellaista konstia, että tuloilmasäleikössä on usein säätö jonka olen kääntänyt osoittamaan kattoon jolloin kylmä ilma laskeutuu sieltä omia aikojaan sängylle eikä vedontunnetta pääse syntymään.

        Ja tuohon sähköjen katkeamiseen auttaa usein paperinpala jonka tuuppaa sinne "lukijaan". Silloin voi jäähdyttimen jättää hiljaiselle puhallukselle koko päiväksi eikä sitä tarvitse sitten illalla/iltapäivällä panna taas huutamaan täysille, että saisi lämmenneen huoneen taas viileäksi. Se muuten säästää sitä sähköäkin, kun pyörittelee puhallinta koko ajan pienillä kierroksilla eikä kahdeksan tuntia täysillä..


      • hece
        Hikkadufa fan kirjoitti:

        No itse olen saanut joka kerta jonkinasteisen keuhkoputen tulehduksen kun olen pitänyt ilmastointia liian kylmällä. Kantapään kautta olen oppin ut :-)

        Monesti jätin ilmastoinnin päälle kun lähdin huoneesta ja sammutin kun tulin sisään jälleen.Hyvä keino, suosittelen jos vain on mahdollista.
        Monissa hotelleissa tämä ei vaan onnistu koska huoneen avain pitää työntää seinässä olevaan "koloon" jonka jälkeen vasta sähköt kytkeytyvät. Näin säästävät kallista sähköä.

        Siellä on ihan pakko käyttää aurinkosuojaa jos ei halua palaa tai saada melanoomaa.Taikka sitten auringolta suojaavaa vaatekerrosta.
        Itse esim. snorklaan T-paita päällä, ettei selkä pala.

        Jalokivien kanssa kannattaa olla todella varovainen. Sieltä saattaa saada hyvää todella halvalla tai sit ei kuten Hece jo kertoi.
        Colombossa on paikka(virasto) jossa voi käydä heti tarkistuttamassa jalokiven jos haluaa olla varma.Osoite löytyy Planin Sri Lankan oppaasta.Jos kiinnostaa voin koittaa etsiä osoitteen.

        Ai kun hyviä kommentteja Hikkaduwa fanilta ja Tammikuulta. Tuntuu hyvältä, kun löytyy muitakin vastailemaan ja kommentoimaan.

        Pyydänkin kaikkia kertomaan kokemuksistaan. Niitä varmasti kaikilla matkailijoilla on, usein mukavia mutta varmasti joukkoon mahtuu vähemmän mukavia. Jokaisella on omat kokemuksensa. Näin kirjoittajat auttavat kokemuksillaan aina tyhjää paremmin lukijoita ottamaan huomioon ja ymmärtämään erilaisia näkemyksiä ja asioita ym..

        Kirjoittakaa kovasti kokemuksitanne nyt Te, jotka sieltä olette juuri tulleet ja tulette myöhemmin, mutta tuoreeltaan.


      • Kille
        hece kirjoitti:

        Ai kun hyviä kommentteja Hikkaduwa fanilta ja Tammikuulta. Tuntuu hyvältä, kun löytyy muitakin vastailemaan ja kommentoimaan.

        Pyydänkin kaikkia kertomaan kokemuksistaan. Niitä varmasti kaikilla matkailijoilla on, usein mukavia mutta varmasti joukkoon mahtuu vähemmän mukavia. Jokaisella on omat kokemuksensa. Näin kirjoittajat auttavat kokemuksillaan aina tyhjää paremmin lukijoita ottamaan huomioon ja ymmärtämään erilaisia näkemyksiä ja asioita ym..

        Kirjoittakaa kovasti kokemuksitanne nyt Te, jotka sieltä olette juuri tulleet ja tulette myöhemmin, mutta tuoreeltaan.

        En ryhdy kilpasille edelläolevien asiantuntijoiden kanssa, olen käynyt Lankalla vain muutaman kerran ja joka kerran niin positiivisesti yllättynyt. Senverran lisäisin, että ottakaa ( vaikka Tiimarista tms.) paljon kyniä ja kouluvihkoja joita lapset odottavat siellä paljon.


      • tamil tiger
        Kille kirjoitti:

        En ryhdy kilpasille edelläolevien asiantuntijoiden kanssa, olen käynyt Lankalla vain muutaman kerran ja joka kerran niin positiivisesti yllättynyt. Senverran lisäisin, että ottakaa ( vaikka Tiimarista tms.) paljon kyniä ja kouluvihkoja joita lapset odottavat siellä paljon.

        Ihan pienenä tippinä vielä...Useat automaatit antavat ensin rahat ja sitten kortin...toisin kuin Euroopassa, JOTEN ÄLÄ UNOHDA KORTTIA AUTOMAATTIIN.

        Mt Lavinia on Upea Hotelli. Lavinian lähellä on useita hyviä ruokapaikkoja myös. Tietty normaali huolellisuus iltaisin on paikallaan, jos kävelet rannalla hotellin oman rannan ulkopuolella. Tuk-tuk on paras tapa liikkua. Colomboon maksaa max. 500 rp, joten pidä pikkuseteleitä lähellä.

        Mt Laviniassa on koruliikkeitä, joista voinet aika luottavaisesti ostaa sinisafiireita, kunhan et usko tekeväsi elämäsi parasta kauppaa. Todennäköisesti saat kuitenkin aidon kiven.

        Mitään lämpövaatteita et totisesti öisin tarvitse, kuten täällä on todettu. Colombossa on varsinaisia bilepaikkoja vähän. Sri Lanka on kehitysmaa, jossa päiväpalkka on 2-3 euroa. Oliko tuo kysymyksesi ymmärrettävä niin, että haluat yksin baanalle, jos näin, paikka voisi olla Hiltonin yökerho.Varmasti turvallinen. Eikä niin kallis kuin nimestä voisi päätellä. Suomalaisen lähipubin hinnat. Lankalla kaikki naiset iltaisin yökerhoissa ovat osa- tai kokopäivä ammattilaisia.
        Pari discoakin on. Näissä tilanne sama. Älä kuitenkaan erehdy näihin yksin.

        Pukeutumisesta. Maassa asuvat länsimaalaiset eivät juuri käytä farkkuja. Jos mahdollista pukeudu pitkiin puuvillahousuihin, ovat mukavammat jalassa kuin farkut, eivätkä niin kuumat. Shortseja en hotellialueen ulkopuolella käyttäisi. Ei sille nyt suoranaista estettäkään ole. Tyylikysymys. Naisille ei kuitenkaan missään tapauksessa. Jos näet paikallista väestöä farkuissa, näet väärin. Kyse on lomalla olevista siirtotyöläisistä. Avosandaalit ovat jalkineina kätevimmät.

        Jos et ole Aasiassa matkustellut. On ehkä hyvä vielä muistuttaa, että yö on PIMEÄ. Sri Lankassa valot sammuvat melko tarkasti 19.15. Jos teet retkiä, sähkökatkoksia voi sattua, joten taskulamppu mukaan. Niin ja adapteri, jos haluat kännykkään virtaa.

        Paras tapa matkustella maassa on vuokrata auto ja kuljettaja. Hotellissa osaavat kertoa tästä. Maksaa noin 20-50 euroa pvä.

        Maassa on edelleen sotatila (aselepo). Tätä et etelä-saarella huomaa. Ehkä on hyvä kuitenkin tietää, että buddhalaiset munkit (nämä punakaapuiset) ovat poliittinen ääriryhmä, jotka eivät aina ilolla seuraa kristittyjä, joten vältä heitä muualla kuin uskonnollisten kohteiden ympärillä.

        Mitä vielä - Hyvää Matkaa !

        ps. maa on turvallinen, väkivaltaa tai rosvoja on turha pelätä. Vatsavaivoja voi tietysti tulla, mutta ne ovat Lankalla yleensä nopeasti ohimeneviä ja korjaantuvat parilla Imodiumilla. Suurin riski on polttaa itsensä auringossa.

        Enjoy !


      • kiitollinen vastauksista
        tamil tiger kirjoitti:

        Ihan pienenä tippinä vielä...Useat automaatit antavat ensin rahat ja sitten kortin...toisin kuin Euroopassa, JOTEN ÄLÄ UNOHDA KORTTIA AUTOMAATTIIN.

        Mt Lavinia on Upea Hotelli. Lavinian lähellä on useita hyviä ruokapaikkoja myös. Tietty normaali huolellisuus iltaisin on paikallaan, jos kävelet rannalla hotellin oman rannan ulkopuolella. Tuk-tuk on paras tapa liikkua. Colomboon maksaa max. 500 rp, joten pidä pikkuseteleitä lähellä.

        Mt Laviniassa on koruliikkeitä, joista voinet aika luottavaisesti ostaa sinisafiireita, kunhan et usko tekeväsi elämäsi parasta kauppaa. Todennäköisesti saat kuitenkin aidon kiven.

        Mitään lämpövaatteita et totisesti öisin tarvitse, kuten täällä on todettu. Colombossa on varsinaisia bilepaikkoja vähän. Sri Lanka on kehitysmaa, jossa päiväpalkka on 2-3 euroa. Oliko tuo kysymyksesi ymmärrettävä niin, että haluat yksin baanalle, jos näin, paikka voisi olla Hiltonin yökerho.Varmasti turvallinen. Eikä niin kallis kuin nimestä voisi päätellä. Suomalaisen lähipubin hinnat. Lankalla kaikki naiset iltaisin yökerhoissa ovat osa- tai kokopäivä ammattilaisia.
        Pari discoakin on. Näissä tilanne sama. Älä kuitenkaan erehdy näihin yksin.

        Pukeutumisesta. Maassa asuvat länsimaalaiset eivät juuri käytä farkkuja. Jos mahdollista pukeudu pitkiin puuvillahousuihin, ovat mukavammat jalassa kuin farkut, eivätkä niin kuumat. Shortseja en hotellialueen ulkopuolella käyttäisi. Ei sille nyt suoranaista estettäkään ole. Tyylikysymys. Naisille ei kuitenkaan missään tapauksessa. Jos näet paikallista väestöä farkuissa, näet väärin. Kyse on lomalla olevista siirtotyöläisistä. Avosandaalit ovat jalkineina kätevimmät.

        Jos et ole Aasiassa matkustellut. On ehkä hyvä vielä muistuttaa, että yö on PIMEÄ. Sri Lankassa valot sammuvat melko tarkasti 19.15. Jos teet retkiä, sähkökatkoksia voi sattua, joten taskulamppu mukaan. Niin ja adapteri, jos haluat kännykkään virtaa.

        Paras tapa matkustella maassa on vuokrata auto ja kuljettaja. Hotellissa osaavat kertoa tästä. Maksaa noin 20-50 euroa pvä.

        Maassa on edelleen sotatila (aselepo). Tätä et etelä-saarella huomaa. Ehkä on hyvä kuitenkin tietää, että buddhalaiset munkit (nämä punakaapuiset) ovat poliittinen ääriryhmä, jotka eivät aina ilolla seuraa kristittyjä, joten vältä heitä muualla kuin uskonnollisten kohteiden ympärillä.

        Mitä vielä - Hyvää Matkaa !

        ps. maa on turvallinen, väkivaltaa tai rosvoja on turha pelätä. Vatsavaivoja voi tietysti tulla, mutta ne ovat Lankalla yleensä nopeasti ohimeneviä ja korjaantuvat parilla Imodiumilla. Suurin riski on polttaa itsensä auringossa.

        Enjoy !

        Kiitos sullekin vielä paljon! Kiva saada vielä hyviä viimehetken vinkkejä, ennen kuin lähdetään :)


      • Hikkaduwa fan
        tamil tiger kirjoitti:

        Ihan pienenä tippinä vielä...Useat automaatit antavat ensin rahat ja sitten kortin...toisin kuin Euroopassa, JOTEN ÄLÄ UNOHDA KORTTIA AUTOMAATTIIN.

        Mt Lavinia on Upea Hotelli. Lavinian lähellä on useita hyviä ruokapaikkoja myös. Tietty normaali huolellisuus iltaisin on paikallaan, jos kävelet rannalla hotellin oman rannan ulkopuolella. Tuk-tuk on paras tapa liikkua. Colomboon maksaa max. 500 rp, joten pidä pikkuseteleitä lähellä.

        Mt Laviniassa on koruliikkeitä, joista voinet aika luottavaisesti ostaa sinisafiireita, kunhan et usko tekeväsi elämäsi parasta kauppaa. Todennäköisesti saat kuitenkin aidon kiven.

        Mitään lämpövaatteita et totisesti öisin tarvitse, kuten täällä on todettu. Colombossa on varsinaisia bilepaikkoja vähän. Sri Lanka on kehitysmaa, jossa päiväpalkka on 2-3 euroa. Oliko tuo kysymyksesi ymmärrettävä niin, että haluat yksin baanalle, jos näin, paikka voisi olla Hiltonin yökerho.Varmasti turvallinen. Eikä niin kallis kuin nimestä voisi päätellä. Suomalaisen lähipubin hinnat. Lankalla kaikki naiset iltaisin yökerhoissa ovat osa- tai kokopäivä ammattilaisia.
        Pari discoakin on. Näissä tilanne sama. Älä kuitenkaan erehdy näihin yksin.

        Pukeutumisesta. Maassa asuvat länsimaalaiset eivät juuri käytä farkkuja. Jos mahdollista pukeudu pitkiin puuvillahousuihin, ovat mukavammat jalassa kuin farkut, eivätkä niin kuumat. Shortseja en hotellialueen ulkopuolella käyttäisi. Ei sille nyt suoranaista estettäkään ole. Tyylikysymys. Naisille ei kuitenkaan missään tapauksessa. Jos näet paikallista väestöä farkuissa, näet väärin. Kyse on lomalla olevista siirtotyöläisistä. Avosandaalit ovat jalkineina kätevimmät.

        Jos et ole Aasiassa matkustellut. On ehkä hyvä vielä muistuttaa, että yö on PIMEÄ. Sri Lankassa valot sammuvat melko tarkasti 19.15. Jos teet retkiä, sähkökatkoksia voi sattua, joten taskulamppu mukaan. Niin ja adapteri, jos haluat kännykkään virtaa.

        Paras tapa matkustella maassa on vuokrata auto ja kuljettaja. Hotellissa osaavat kertoa tästä. Maksaa noin 20-50 euroa pvä.

        Maassa on edelleen sotatila (aselepo). Tätä et etelä-saarella huomaa. Ehkä on hyvä kuitenkin tietää, että buddhalaiset munkit (nämä punakaapuiset) ovat poliittinen ääriryhmä, jotka eivät aina ilolla seuraa kristittyjä, joten vältä heitä muualla kuin uskonnollisten kohteiden ympärillä.

        Mitä vielä - Hyvää Matkaa !

        ps. maa on turvallinen, väkivaltaa tai rosvoja on turha pelätä. Vatsavaivoja voi tietysti tulla, mutta ne ovat Lankalla yleensä nopeasti ohimeneviä ja korjaantuvat parilla Imodiumilla. Suurin riski on polttaa itsensä auringossa.

        Enjoy !

        Hei:
        Mitä tarkoitat, että valot sammuvat 19.15 ?Taisit tarkoittaa, että tulee pimeä :-))

        Adapteria en ole vielä koskaan tarvinnut siellä. Kuten jo ed. posteissani kerroin, siitä selviää kuulakärkikynällä (säiliö sisään vedettynä).Eli kynä siihen kolmanteen reikään pistokkeessa, ja pistoke seinään tavalliseen tapaan.

        Itse olen kulkenut kevyissä (huom. mahdollisimman ohuissa), ei missään demin kankaisissa pitkiksissä . Päivisin bermuda shortseissa rantakohteissa.Ne sopivat miehillekin.
        Taitettava sateenvarjo on hyvä niin sadetta kuin liikaa aurinkoakin vastaan.Paikalta saa edullisia.

        Vihkot ja kynät ovat todella kysyttyä tavaraa, koska niitä ei saada koulusta vaan jokainen joutuu ne itse ostamaan. Olen myös vienyt ylimääräiset heijastimet aina sinne ja jakanut lapsille.En silti ole kenelläkään nähnyt koskaan heijastinta käytössä. Taitaa roikkua kirjahyllyn koristeena kotona :-))


      • kiitollinen vastauksista
        Hikkaduwa fan kirjoitti:

        Hei:
        Mitä tarkoitat, että valot sammuvat 19.15 ?Taisit tarkoittaa, että tulee pimeä :-))

        Adapteria en ole vielä koskaan tarvinnut siellä. Kuten jo ed. posteissani kerroin, siitä selviää kuulakärkikynällä (säiliö sisään vedettynä).Eli kynä siihen kolmanteen reikään pistokkeessa, ja pistoke seinään tavalliseen tapaan.

        Itse olen kulkenut kevyissä (huom. mahdollisimman ohuissa), ei missään demin kankaisissa pitkiksissä . Päivisin bermuda shortseissa rantakohteissa.Ne sopivat miehillekin.
        Taitettava sateenvarjo on hyvä niin sadetta kuin liikaa aurinkoakin vastaan.Paikalta saa edullisia.

        Vihkot ja kynät ovat todella kysyttyä tavaraa, koska niitä ei saada koulusta vaan jokainen joutuu ne itse ostamaan. Olen myös vienyt ylimääräiset heijastimet aina sinne ja jakanut lapsille.En silti ole kenelläkään nähnyt koskaan heijastinta käytössä. Taitaa roikkua kirjahyllyn koristeena kotona :-))

        Tänä yönä ollaan lähdössä. Laukut on suunnilleen pakattu, otettiin paljon vihkoja mukaan :) Tuun sitte kertomaan millaista oli, joten toivottavasti tulee hyvä reissu.


      • hece
        kiitollinen vastauksista kirjoitti:

        Tänä yönä ollaan lähdössä. Laukut on suunnilleen pakattu, otettiin paljon vihkoja mukaan :) Tuun sitte kertomaan millaista oli, joten toivottavasti tulee hyvä reissu.

        Jo on kumma, jos ei täältä saadulla neuvoilla pärjää - vitsi, vitsi tai sinhalaksi vihulu, vihulu.

        Pärjäätte varmaan muutenkin, lämmintä on kovasti, soittelin, eilen sinne paikalliselle kaverilleni. Hän toivoo paljon mukavia suomalaisia lankalle.

        Mata lankaawe enne, hatiyema puluwan. Minä tulen lankalle, niin pian kuin mahdollista.


    • nämä

      jutut vielä tammikuussakin tuon hirveän myrskyn jälkeen. Jos sattui jotain, niin yrittäkää jaksaa. Kaikkea hyvää teille!

      • Selviytynyt (kiitollinen va...

        Meille tuli todellakin uskomaton ja unohtumaton loma. Pääsimme tänään aamulla evakuointi koneella suomeen.
        Tuhoisana päivänä lähdimme aamulla rannalle. Hengenpelastaja varoitteli tavallista isommista aalloista ja kielsi uimisen lisäksi myös rannalla kävelyn. Emme ajatelleet kyseessä olevan mitään vakavaa, koska rannalla sai kuitenkin olla. Kuitenkin hiekalle tuli jossain vaiheessa enemmän vettä ja siinä vaiheessa me lähdimme juoksemaan pakoon. Samalla aalto syöksyi rannalle. Meiltä putoili joitain tavaroita, mutta ehdimme ajoissa portaille. Siinä vaiheessa vesimassat olivat jo tuhonneet rannan vieden mukaan kaiken irtaimen.
        Meillä kävi mielentön tuuri, että olimme sattumalta tuolla alueella, jossa tuhot jäivät pieniksi ja hotellimme säilyi korkean sijaintinsa takia vahingoittumattomana. Olimme tietenkin järkkyttyineitä, mutta sentään ehjinä.

        Voimia kaikille epätietoisille ihmisille, jotka odottavat tietoa tutuistaan ja niille, jotka kärsivät onnettomudessa. Lisäksi osanottoni menehtyneiden vuoksi.


      • huolestunut
        Selviytynyt (kiitollinen va... kirjoitti:

        Meille tuli todellakin uskomaton ja unohtumaton loma. Pääsimme tänään aamulla evakuointi koneella suomeen.
        Tuhoisana päivänä lähdimme aamulla rannalle. Hengenpelastaja varoitteli tavallista isommista aalloista ja kielsi uimisen lisäksi myös rannalla kävelyn. Emme ajatelleet kyseessä olevan mitään vakavaa, koska rannalla sai kuitenkin olla. Kuitenkin hiekalle tuli jossain vaiheessa enemmän vettä ja siinä vaiheessa me lähdimme juoksemaan pakoon. Samalla aalto syöksyi rannalle. Meiltä putoili joitain tavaroita, mutta ehdimme ajoissa portaille. Siinä vaiheessa vesimassat olivat jo tuhonneet rannan vieden mukaan kaiken irtaimen.
        Meillä kävi mielentön tuuri, että olimme sattumalta tuolla alueella, jossa tuhot jäivät pieniksi ja hotellimme säilyi korkean sijaintinsa takia vahingoittumattomana. Olimme tietenkin järkkyttyineitä, mutta sentään ehjinä.

        Voimia kaikille epätietoisille ihmisille, jotka odottavat tietoa tutuistaan ja niille, jotka kärsivät onnettomudessa. Lisäksi osanottoni menehtyneiden vuoksi.

        Hyvä että sinä ja perheesi pääsitte ehjänä takaisin. Niin moni ei päässyt ja se on hyvin surullista. Varmasti kokemus mitä ei unohda.


    • hece

      Otan osaa ikävien tapahtumien johdosta. En voi ymmärtää sitä tuskaa mikä teitä on kohdannut, koska en ole olut siellä, mutta yritän..

      Toivon että jaksatte eteenpäin. Hyvää uutta vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe