Näin tänään sos. tilanteista kärsivän ihmisen.

senäkyy

Jos joku väittää että se ei näy ulospäin, niin todellakin näkee. Itse huomasin heti että kyseisellä ihmisellä naama värisi ja siitä oikein huokui epävarmuus. Ensimmäinen reaktioni oli että olisi tehnyt mieli sanoa että mitä oikeen pelkäät.. Henkilö kun oli aivan normaalin näköinen ainoastaan lihava kropastaan.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sekuneinäy

      Jaahas, pakko olla provo.
      Sinä kun et voi kenenkään ajatuksia lukea.
      Mitä jos naama värisi muista syistä ?

    • ourlastnight

      No en varmaan osaakkaan, mutta tulkita kyllä osaan.

      • huuhaatapukkaa

        Mistä tiedät teitkö virhetulkinnan?

        Kuten sanoin: Et osaa lukea ajatuksia. Et voi tietää mistä syystä hänen kasvonsa ovat värisseet.


      • ourlasnight
        huuhaatapukkaa kirjoitti:

        Mistä tiedät teitkö virhetulkinnan?

        Kuten sanoin: Et osaa lukea ajatuksia. Et voi tietää mistä syystä hänen kasvonsa ovat värisseet.

        voi olla että tein senkin, mutta et tiedä missä tilanteessa kyseisen henkilön näin. Hän tuli nimittäin psykiatrin vastaanottohuoneesta respa käressä.


    • rryujh

      Kuule, sä voit luulla mitä haluat. Totuus on ihan jotain muuta.

    • Entässitten

      Pahinta mitä voit tehdä on kiinnittää huomiota asiaan... Ja entä sitten? Miksi siitä piti tulla tänne kirjoittamaan? Voi helvetti sentään.

      • ourlastnight

        Minkäs teet jos se näkyy niin selvästi ulospäin ihmisestä. Turhaa sitä valehtemaan että nämä ahdistus, paniikki ja muut pelkotilat eivät muka näkyisi ulospäin.


    • sitä_a_mitä_tilasit

      Ai se olitkin sinä sinähän oletkin niin laiha ja et hermoile,mutta niin ryttyseksi mennyt.

    • tsiisusmikädaiju

      Nautit toisen tilanteesta? Mitä jos lähiomainen oli kuollut ja pidätteli itkua? Entäs jos sairastaa parkinsonia? MS- tautia? Monia syitä, joista et voi tietää mitään. Älä ole tyhmä tai pidä ainakin suusi kiinni.

    • Sos-foobikko

      Ei kuulu kenenkään pelkäämiset tai muutkaan ongelmat millään tavalla kenellekkään ulkopuoliselle.

    • peilikuva.zsah

      Näin iltapäivällä sos.peloista pitkään kärsineen miehen. Sanoin sille; no niin no, tuolla nassulla ymmärrettävääkin.

      • kkgguu

        ilkeä kommentti.


    • senäkyy

      Olipas vallan mielenkiintoinen reaktio. Se nyt vaan vittu on niin että joistain ihmisistä se näkyy ulospäin heti, mutta en minä siitä sen kummemmin välitä. Yleensä pyrin katsomaan muualle. Ja näitä ahdistuneita olen nähnyt enemmänki. Yleensä katse suuntautuu alas tai ihminen alkaa hikoilemaan ja kädet tärisee kassalla.

    • gfgfgfgfgfgfgf

      Vaikea toisista on diagnooseja tehdä. Sen tiedän, että omat kokemukset ja elämäntilanne vaikuttavat siihen, mitä huomaamme toisista ihmisistä. Eli kun itsellä on ollut vaikeaa, niin huomaa vaikkapa toisen ahdistuksen helpommin. Jos oma elämä on ollut koko ajan ruusuilla tanssimista, niin sellainen ihminen ei yleensä tunnista toisessakaan sellaisia tunteita, jotka ovat omalle itselle vieraita. Eli voin onnitella siitä, että olet kasvattanut hieman tuntosarviasi.

      Joidenkin (ehkä jopa tekopyhässä) mielessä on moraalitonta tarkkailla muita ihmisiä. Mutta sitähän me teemme koko ajan. Kyse on myös itsesuojeluvaistosta. Itse ainakin mieluusti vaihdan reittiä, jos vastaan tulee pahasti aineissa oleva tai psykoottisessa maailmassaan oleva ihminen. Ehkä se kännykkäänsä ympäristölle täysin sokeana tuijottava eteenpäín kulkija voi menettää henkensä jonkun höyrähtäneen vuoksi, kun ei omaa edes kohtuullista valppautta ja selvännäköisyyttä.

      Itse ainakin tunnistan hyvin ahdistuneen ihmisen. Ihminen, joka ei ole koskaan kokenut hyvin vaikeita tilanteita tai ollut ahdistunut, saattaa sekoittaa ahdistuksen vihaan (kireällä tapaa ilmeettömyys). Yleensä psykoottisen erottaa myös helposti. Ilman että tämä olisi sanonut mitään. Ja kemiallisissa huuruissa olevan. Pakkotoiminnot tietysti näkee myös, eihän niitä voi olla näkemättä. Jos tyypin pitää potkia tietyllä tavalla katukiviä, kierrellä liikennemerkkejä tiettyjä määriä ja poimia olemattomia kolikoita maasta, niin se robottimaisuus näkyy kilometrin päähän. Tekopyhät tuijottakoot kännykkäänsä. Ei kenenkään häiriö näkemättömyydellä poistu, toisaalta ihan omassa maailmassaan oleva ihminen tuskin varovaisia katseita edes huomaa.

      Oletteko koskaan katsoneet silmiin ihmistä, joka on tehnyt itsemurhapäätöksen jo niin vahvasti, että jo on henkisesti kuollut? Siinä tapauksessa toivoin, että olisin sanonut jotain, vaikken häntä henkilökohtaisesti tuntenut. Ehkä se ei olisi muuttanut lopputulosta.

      • ikuinenriesa

        Näkyyhän se ulospäin jos kovasti jännittää ja kuuluu myös äänestä. Kaikki on vaan opetettu sanomaan että ei sitä muut huomaa. En ymmärrä mitä psykologit ja muut ammattilaiset ajattelee potilaan siitä hyötyvän, että kieltää tosiasiat. Minä ainakin tulin terapiassa entistä hullummaksi kun siellä kiistettiin monet todenperäiset havaintoni muun muassa jännittämisestä, muiden suhtautumisesta jännittämiseen ja pelkojen syistä. Olisi vaan pitänyt hyväksyä kaikki oireet jotka oikeasti pilasi elämän, voi helevettiläinen. Minä jännitän vieläkin joitakin tilanteita niin kovaa että se melkein sattuu.


    • tutinaonjees

      Mitä sitten, jos jännitys ja ahdistus näkyy ulospäin? Voi pikemminkin ajatella, että on hienoa, että kyseinen ihminen uskaltaa ja voi lähteä ulos ihmisten ilmoille peloistaan huolimatta. Moni hautautuu kotiinsa, juuri kun pelkää ihmisten tuijottelua ja arvostelua. Itse kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta, mutta todellakin lähden ulos vaikka tiedän että oireet ovat näkyviä. Eniten ärsyttää, kun joku näkee sinun jännittävän ja jää tahallaan tuijottamaan. Olet siis nähnyt,että jollain oli sosiaalisessa tilanteessa tukalaa? Mitä sitten? Itselläsi ei varmaan ole yhtään tilannetta tai asiaa, mikä pelottaisi? Parhaiten toimit tällaisessa tilanteessa olematta kiinnittämättä toisen oireisiin sen suurempaa huomiota, kertavilkaisu varmaan riittää niinkuin yleensäkin. Uloslähtö on voinut vaatia tältä henkilöltä paljon ponnistuksia, ja myönteisten kokemusten kautta saattavat pelot ajan myötä vähetäkin.

      • kääkkääk

        Hyvä puheenvuoro mutta sitä ei lue kukaan muu kuin toinen jännittäjä täällä. Ei pidä katsoa ympärilleen kun jännittää, saattaa kohdata ivallisen katseen. Yleensä kylläkään ei. Mutta jos niitä pelkää niin katse hallintaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe