Eläkeläinen ei saa tukea sossusta?

lahdataan

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1433935937591.html

"Kun eläkkeensaajien tulot putoavat, voi olla, että yhä useampi joutuu hakemaan toimeentulotukea. Hännisen mukaan toimeentulotukea ei kuitenkaan välttämättä helposti myönnetä eläkeläisille. Näin ollen hallituksen säästöt purevat vastavaikutuksesta huolimatta."

Ja niin kuin millähän perusteella ei myönnetä? Onko ajatuksena että odotetaan että se kuolisi pois? Vanhuuseläkeläisillä on paljon lääkemenoja, ja jos ei edes lääkkeisiin anneta tukea, kun niitä ei ole enää varaa ostaa, niin sehän on TAPPOMEININKI. Sairauseläkeläisilläkin voi olla lääkekuluja, ja heillä on vielä paljon elämää edessään jos ovat nuoria. Tai olisi...

Näin ollen se että eläkkeensaajan as.tuki viedään ja yleiselle as.tuelle pudottaminen vähentää tuloja pahimmillaan satamäärin euroja kuussa meinaa sitä että tässä maassa on alkanut varsinainen pudotuspeli.

33

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotainees

      Onneksi on olemassa lääkekulukatto. Eli jos vanhuksella on paljon kela-korvattavia lääkkeitä, niin tietyn rajan ylityttyä hän saa lääkkeet ilmaiseksi. Samoin on hoitokulukatto, jonka täytyttyä lääkärikäynnit ovat ilmaisia ja sairaalayöpymisetkin edullisemmat. Näihin on tosin ilmeisesti tulossa jotain korotuksia, mutta helpottavat paljon sairastavan elämää huomattavasti.

      • varkaaksiko

        Kyllä on lääkekulukatto mutta korkealla. En edes tiedä kuinka paljon asumistukeni laskee kun en osaa sitä laskea. Sen tiedän että laskee ja jää kyllä tärkeitä lääkkeitä pois. Mutta tupakointia en jätä - en pysty ja tulen hullummaksi kuin olen. On tutkittu että tupakanpolton lopettaminen on vaikeampaa kuin huumeista irti. Voisin tietty vaihtaa "mariin" :)


    • Nimimerkki123123

      "Kun eläkkeensaajien tulot putoavat, voi olla, että yhä useampi joutuu hakemaan toimeentulotukea. Hännisen mukaan toimeentulotukea ei kuitenkaan välttämättä helposti myönnetä eläkeläisille. Näin ollen hallituksen säästöt purevat vastavaikutuksesta huolimatta. "

      Ilmeisesti eläkeläisen toimeentulotukilaskelmaan vieritetään tuloja aiemmilta kuukausilta ja näin päädytään laskelmaan, että toimeentulotukea ei myönnetä.

      • AinaSamaTulo

        Häh! Miten niin vieritetään aiemmilta kuukausilta? Eläkeläisen tulot on samat joka kuukausi. Ei aiemmilta kuukausilta mitään vieritettävää ole.


      • dsfköj
        AinaSamaTulo kirjoitti:

        Häh! Miten niin vieritetään aiemmilta kuukausilta? Eläkeläisen tulot on samat joka kuukausi. Ei aiemmilta kuukausilta mitään vieritettävää ole.

        Aiemmilta kuukausilta jää "säästöön" rahaa jonka sitten voi käyttää kun periaatteessa saisi toimeentulotukea. Tämä on ihan vanha konsti 90-luvun laman ajoilta.


      • inisijä
        dsfköj kirjoitti:

        Aiemmilta kuukausilta jää "säästöön" rahaa jonka sitten voi käyttää kun periaatteessa saisi toimeentulotukea. Tämä on ihan vanha konsti 90-luvun laman ajoilta.

        Lainausmerkit ovatkin ihan paikallaan. Tosin sana niiden välissä on väärä. Virkkeen pitää mennä että:

        "jää" säästöön.

        Kun ei nimittäin jää. Yksikin tyyriimpi hankinta, niin koko talous on paskana. Ja jos osamaksulla ostat ja kertyy useampi osamaksettava, niin sekin vie ne ns. säästörahat.

        Aina epäillään että jos valittaa talouden kireyttä, ei vaan ole osannut säästää ja kiristää kaikkea äärimmilleen. Jos mennään jo sillä tasolla että lääkkeetkin pitää puolittaa, kuten eräät ovat uhanneet tehdä, niin on yhteiskuntarauhakin jo vaarassa. Mehän varmastikin kaipaamme esim. hulluja riehumaan pitkin teitä kun lääkkeet ovat jääneet ottamatta tai vajaakäytölle.


    • NähtyäJaKuultua

      Yleisiä tilanteita joissa eläkeläinen ei saa toimeentulotukea:
      - mummon eläke on niin suuri että vuokran, lääkkeiden, sähkön ja kotivakuutuksen maksamisenkin jälkeen mummulle jää 500e/kk elämiseen
      - mummon eläkkeestä ja asumistuesa jää vuokranmaksun jälkeen käteen vain 300e, mutta se johtuu siitä että vuokra on reippaasti yli kohtuullisen yhden hengen vuokran
      - mummolla on rahasto,- osake- yms. pääomatuloja jotka hän on aina siirtänyt suoraan lapsilleen
      - mummolla on helposti realisoitavaa omaisuutta, kuten osakkeita ja 50000e auto mutta hän ei halua niitä realisoida vaan säästää lapsilleen perinnöksi
      - mummo ei osaa/kykene/kehtaa toimittamaan verotustodistusta, tiliotteita ja vuokralaskuaan sosiaalitoimistoon syystä tai toisesta
      - mummon asunnossa on kirjoilla esim. hänen lapsenlapsiaan vaikkeivat he siellä asukaan
      - mummo on käytännössä maksanut aina koko asunnon vuokran vaikka siellä asuu kaksi hänen aikuista lastaankin jotka eivät ole ikinä vuokraa asumisestaan maksaneet
      - mummo käyttää paljon yksirtyisiä terveyspalveluita ja ostelee paljon sellaista mitä ei toimeentulotuessa menona huomioida, kuten vaikka ruusuja tai pelaa hedelmäpelejä ja mummolle ei synny toimeentulotuen vajetta vaikka tili onkin aina tyhjänä eläkkeen maksupäivää seuraavana päivänä

      Siinäpä ne yleisimmät syyt varmaankin ovat sille miksi eläkeläinen ei saa tukea. Moni ei hae vaikka saisi ja moni hakee vaikkei laskennallista vajetta ikinä synnykään.

      • Petu_

        Samaa mieltä!


      • Nähnytjakuullutmyös

        Täysin samaa mieltä. Köyhät saavat toimeentulotukea mutteivat nämä "TEKO" köyhät, jotka tätä suurta porua pitävät joka centistä.


    • SSStappaa

      Sipilän hallituksen tarkoitus on tappaa köyhät eläkeläiset.

    • jfht

      Nokea naamaan vaan...

    • tasa-arvoavaa

      Eiköhän ne toimeentulotuen saamisen perusteet ole samat kaikille. Ei siinä ikää katsota eikä sitä mistä tulot muodostuvat.

      Mutta onhan se kummallista, että eläkeläisen asumistuki on parempi. Ihan oikein on, että kaikille myös asumistuki samoin perustein.

      • aijaajaajaa

        Eläkkeellä ollaan pysyvästi, yleistä asumistukea saavat ovat taloudellisessa alennustilassaan vain väliaikaisesti.

        Onko sinusta kummallista että ihmisen loppuvuosia jotenkin helpotetaan niin ettei hän murehdi itseään hengiltä muutamassa vuodessa heti kun hän jää eläkkeelle? Tai onko sinun mielestäsi sairauseläkeläisen elettävä sellaisessa taloudellisessa ahdingossa että hän valitsee lopulta itsemurhan?


      • tasa-arvoavaa
        aijaajaajaa kirjoitti:

        Eläkkeellä ollaan pysyvästi, yleistä asumistukea saavat ovat taloudellisessa alennustilassaan vain väliaikaisesti.

        Onko sinusta kummallista että ihmisen loppuvuosia jotenkin helpotetaan niin ettei hän murehdi itseään hengiltä muutamassa vuodessa heti kun hän jää eläkkeelle? Tai onko sinun mielestäsi sairauseläkeläisen elettävä sellaisessa taloudellisessa ahdingossa että hän valitsee lopulta itsemurhan?

        Totta eläkkeellä ollaan pysyvästi. Mutta eläkkeen määrään on voinut vaikuttaa vuosikymmeniä.
        On tosin niitäkin, jotka ovat eläkeläisiä 18-vuotiaasta lähtien vaikean sairauden tai vamman vuoksi. Heidän eläkkeensä on pieni eivätkä he ole voineet siihen vaikuttaa. En silti ymmärrä, miksi eläkeläisen asumistuen pitäisi olla parempi kuin muun väestön. Minusta perusteeksi ei kelpaa se, että eläkkeellä ollaan pysyvästi. Myös työikäinen voi olla pysyvästi pienipalkkainen, siis koko ikänsä.

        Eläkeläisen paremman asumistuen perusteeksi voisi kelvata se, että usein leskeksi jääneen kodiksi on jäänyt tarpeeseen nähden iso asunto ja olisi aika julmaa vaatia vanhaa leskeä muuttamaan pienempään asuntoon. Moni näin kuitenkin mielellään tekee jo senkin vuoksi, että on vähemmän siivottavaa. Tämä peruste kuitenkin kelpaisi, mutta leskihän saa leskeneläkettä, joka kompensoi isoja asumiskuluja.

        Kyllä asumistuen pitää kohdella kaikkia tasa-arvoisesti. Itse olen eläkeläinen, asumistukea en saa lainkaan kuitenkaan sen enempää nykyisillä kuin tulevillakaan kriteereillä. Veroja maksan aika rutosti, joten siltä pohjalta kiinnostaa, mihin yhteiset rahat käytetään.


      • aijaajaajaa

        Jos ihmisellä menee vähän aikaa huonosti, niin hänhän voi ehtiä kompensoida pitkässä juoksussa huonoja aikoja hyvillä, eli että kun hänellä taas menee hyvin, niin pääsee nauttimaan siitä että rahaa ON. Mutta eläkeläinen ei pääse nauttimaan mistään isommista rahoista enää koskaan, oli sitten vanha tai sairas (tai kumpaakin).

        Tietysti paras olisi että as.tuki olisi KAIKILLE niin kelvollinen ettei tartte sossusta enää rahaa käydä itkemässä.

        Itse en mielestäni asu mitenkään liian suuressa asunnossa, kun neliöitä on 52. Tämä on kuitenkin kaksio. Tämä on ollut huojentavaa masentuneelle ja ahdistuneelle ihmiselle, kun 9 - 42 neliön kokoisia asuntoja on tullut nähtyä muistaakseni 7 kpl.

        Se että isketään jotkut maksimivuokramäärät joiden yli yksin asuvan vuokra ei saisi mennä ei oikein ole hyvä hommeli kun kaikilla ei ole mahdollisuuksia saada niin huimaavan halpaa asuntoa että ei kukaan (sossu) pääse soimaamaan että asut liian hulppeasti. Onko oikein että opiskelijat, eläkeläiset ja köyhät sinkut laitetaan tappelemaan keskenään yksiöistä?

        Itse olin aikoinaan asunnonhakijana tässä kunnassa missä asun. Hain muistaakseni 5 v asuntoa silloisen kumppanini kanssa, ja mitään ei meille kunnalta tarjottu. Tuskinpa se siitä miksikään muuttuisi että nyt lähtisin taas asuntoa hakemaan.


    • olkaas_nyt

      Olkaas ny. Sitä ei vielä edes tiedä perutaanko eläkkeensaajan asumistukea oikeasti.

      • köyhistäköyhin

        No, tähän mennessä ei julkisuudessa ole paljoa ollut tästä aiheesta juttua, joten minusta tuntuu, että ne aikoo viedä sen läpi näin. Minulta tippuisi tulot 90 euroa kk:ssa ja se on aivan hirveä määrä köyhältä vietynä. Ja näillä näkymin minä en saisi toimeentulotukeakaan, että juuri ja juuri tulot on niin suuret ettei sitä tukea tipu.


      • PyhPah
        köyhistäköyhin kirjoitti:

        No, tähän mennessä ei julkisuudessa ole paljoa ollut tästä aiheesta juttua, joten minusta tuntuu, että ne aikoo viedä sen läpi näin. Minulta tippuisi tulot 90 euroa kk:ssa ja se on aivan hirveä määrä köyhältä vietynä. Ja näillä näkymin minä en saisi toimeentulotukeakaan, että juuri ja juuri tulot on niin suuret ettei sitä tukea tipu.

        Et sinä mikään köyhä ole, Suomessa on yli 400 000 toimeentulotukea saavaa ihmistä, he ovat sinua köyhempiä.


      • köyhistäköyhin
        PyhPah kirjoitti:

        Et sinä mikään köyhä ole, Suomessa on yli 400 000 toimeentulotukea saavaa ihmistä, he ovat sinua köyhempiä.

        No, kyllä olen köyhä, ja olen vielä viimevuonna ollut yksi toimeentulotukiasiakas, että kyllä minä koko aikuiselämän ja lapsuuden olen aina ollut köyhä vähimmäisten etujen saaja. Viime vuoden lopulla pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle, ja saan takuueläkettä, joten yhä olen köyhä suomen mittakaavassa.


    • KöyhäPuhuu

      Hyvävaraisia tietenkin potuttaa kun viedään ilmaista rahaa pois mutta lohduttautukaa sillä, että vielä ole köyhimpiä suomalaisia. Köyhimpiä ovat sellaiset, jotka eivät ole päässeet työhön kartuttamaan eläkettä, säästämään ja hankkimaan tavaroita.

      • kukaonvarakas

        Eiköhän juurikin niitä köyhimpiä potuta kun as.tuesta otetaan. Tosi hyvävarainen eläkeläinen ei sitä tukea edes saakaan.

        Toisaalta se joka ei koskaan ollut töissä eikä kartuttanut eläkettä on juuri se joka saa "ilmaista" rahaa.

        Itse olin alle vuosikymmenen verran töissä, ja siitäkään ajasta en kaikelta osin ehtinyt eläkettä karruttaa, kun puolet ajasta olin alle sen iän (23 v) mistä eläkettä alkoi karttumaan.

        Helppo se on meikäläisiltä viedä kun ei eläkeläisenä pysty millään tavalla kiristämään yhteiskuntaa lakoilla ja ammattiliitoilla. Ja vieläkin helpompi kun on ihmisiä jotka vihaavat eläkeläisiä, olivat nämä sitten vanhuus- tai sairauseläkkeellä.

        Miksei viedä saman tien saunan taakse ja ammuta niskaan. Loppuisi tämä ainainen kitinä puolin ja toisin.


      • kohtaloita

        Hyvä varaiset eivät asumistukea saa.Nämä pienituloiset eläkkeen saajat jotka asumistukea saa ovat justiinsa niitä joille ei jostakin syystä ole eläkettä karttunut,tai vain vähän ,ovat olleet kotiäitinä,työttömänä ,lisäksi matala palkkaisissa töissä ,taikka ovat sairastuneet parantumattomasti ja ovat joutuneet työkyvyttömyys eläkkeelle vuosia ennen eläke ikää.


    • veronmaksajasuomalainen

      Sosiaali tuet pitää säästää niille 2000 turvapaikanhakija somalille,tai jopa 7000:lle etteivät näkisi SUOMESSA nälkää ja vilua.

      • SuomalaisetEnsin

        Niin se on arvovalinta annetaanko veronmaksajien rahoja suomalaisvanhuksille jotka ovat koko ikänsä maksaneet veronsa Suomeen ja täten omalta osaltaan rakentaneet Suomea.

        Vai lahjoitetaanko rahat muille maille vierahille esim. kehitysapuna, niille jotka eivät mitenkään liity Suomeen tai suomalaisiin.

        Pahinta on ettei kehitysavun rahat palaa kiertoon Suomen taloutta parantamaan, toisin kuin suomalaisvanhuksien rahat.

        Suomalaisvanhukset ostavat tuillaan Suomalaiskaupasta ruokaa ja maksavat sähkö sekä vesi, vakuutus- ym. laskunsa Suomeen.

        Haluattako mielummin tukea verovaroillanne suomalaismummoja ja pappoja (jotka ovat rahansa ansainneet) vai lähettää ne ventovieraille muille maille?


      • KehitysavunSyytä

        "Sisäministeriö arvioi alustavasti, että Kreikasta ja Italiasta tulevien turvapaikanhakijoiden kustannukset Suomelle olisivat vähintään 4,5 miljoonaa euroa."

        Jo muutenkin Suomen > Tukiaiset ovat olleet ylenpalttiset. Suomi on köyhä maa, ei ole enää varaa hyysätä köyhiä luksusoloissa. <

        Syyttäkää niitä jotka halusivat mielummin maksaa KEHITYSAPUA tai ottaa PAKOLAISIA kuin auttaa SUOMALAISIA köyhiä, vanhuksia, sairaita, lapsia, jne.

        Suomalaiset lahjotti viime vuonna veronmaksajien rahaa 1,23 MILJARDIA kehitysapuna siis 1.230.000.000 euroa joka vuosi.

        JOS olis lakkautettu koko kehitysapu siksi aikaa kun Suomella on ylimääräistä, tai edes seuraavaks 4. vuodeks, niin sillä olisi säästetty 5 MILJARDIA eli jo puolet siitä mitä koko aikana pitää säästää.

        YHDENKÄÄN SUOMALAISEN EI OLIS TARVINNU KÄRSIÄ!

        Eikä luopua mistään tuistaan.

        Mutta koska hallituksemme ja kansanedustajat mielummin ottavat lisää velkaa ja haluavat jakaa sen muille maille vierahille.

        Valinta on teidän.. joko me tai ne.... kärsii.. nyt hallitus on valinnut että suomalais vanhukset jotka ovat tätä maata koko elämänsä rakentaneet saavat kärsiä jottei ventovieraiden muissa maissa tarvitse.


    • mailis333

      moni eläleläinen säästellyt itselleen arkkurahat,ja nyt kun joutuu menee soskuun tämän asumistuen leikkauksen takia niin ei tipu mitään koska tilillä on rahaa.kannattaa nostaa 3kuukautta ennen sinne menoa tili tyhjäksi niin sitten saa.

      • 75757848

        En tiennytkään, että minulla on jo arkkurahatkin tilillä, kiitos tiedosta.
        Puhut nyt suurituloisista eläkeläisistä, ja vähän kateellinen sitten kaikille.
        Leikkaukset eivät ulotu heihin.
        Vain niihin köyhimpiin!
        Mitä itse tuumaisit 100e leikkauksesta kk, omalla kohdalla?


      • todellakinjep

        Mitähän minun rahoillani saisi noin hautajaisia ajatellen. Pahvilaatikon ehkä.


    • as1akas

      Luulisin että monet tänne kirjoittajat ovat nuoria,joita on tänäpäivänä paljon eläkkeellä koska koulussa on joku nipistänyt ja sitten mennään psykiatrille inisemään.
      Vanhat oikeasti sairaat eivät tänne edes kirjoittele ja ne kun laitetaan sosiaalitoimiston asiakkaiksi vapisemaan pakolaisten joukkoon niin ambulansseille on töitä ainakin, mutta siihenhän SSS murha-hallitus pyrkii, tosin kulut vain lisääntyvät pompottelun myötä.

      • inisijä

        Perin kummallisena pidän että tässä asiassa ollaan kokoajan asettamassa ihmisiä toisiaan vastakkain. Minkä ihmeen takia eläkeläisissä pitäisi olla joku hierarkia jonka mukaisesti joku on eläkkeensä ja as.tukensa ansainnut ja joku toinen sitten taas ei?

        Tällä tavallahan tämä asia eteneekin kun kaikki kadehtivat toisiaan ja luulevat että joku toinen pääsee jotenkin helpolla. Itse en ainakaan koe päässeeni liian helpolla, esim. eläkkeelle, kun masennus ja ahdistus kroonistuivat aikoja sitten ja niistä en kai pääse kuin tappamalla itseni. Tämä asumistukihelvetti kyllä houkuttaa kovastikin tekemään sen lopullisen ratkaisun, eipähän tarvitse sitten enää kenenkään minunkaan ininöitäni kuunnella.

        (Somaattisiakin sairauksia löytyy, jos se nyt joku ylpeilyn aihe on...)


    • suxicaakuuceen

      On kyllä juttu, jota en voi käsittää. Kiitos tästäkin taas kerran kepua ja persuja äänestäneille. Toivottavasti joudutte elämään oman vanhuutenne yhtä kurjissa oloissa mihin nyt olette pienituloisia vanhuksia tunkemassa.

    • lahdataan

      Ihmettelin että mitä se Kelan äijälle kuuluu mitä sossu tekee tai ei, mutta ilmeisesti siis sossun toimintoja ollaan siirtämässä Kelaan:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13666952

      Kun joku nimetön Kelan virkailija päättää asioista vaikkapa jossain toisella puolella Suomea (as.tukipäätöksiäkin on tullut ihan ihmeellisistä paikoista, jotka eivät ole lähelläkään asuinpaikkakuntaani), on helpompi sanoa että EI TIPU, koska ei joudu hädänalaisen kanssa suoraan tekemisiin. Toisin on perinteisillä kaupungin ja kunnan sossuilla jotka joutuvat olemaan kasvokkain hädänalaisen kanssa.

      Mutta jos ja kun Kela tulee tylysti torppaamaan kaikki sosiaalisen tuen hakemukset, kansa vaeltaa edelleen kunnalle/kaupungille. Jossa sitten varmaan sanotaan että hae Kelalta, jossa sanotaan että hae kunnalta, jossa sanotaan että...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2742
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2045
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe