Sulkavuoren puhdistamo, susi ennen syntymistään

topakkatäti

Eikö Tampereen uudelle jätevedenpuhdismolle todellakaan löytynyt korkeampaa paikkaa kuin Nirvan Sulkavuori? Olisiko pitänyt etsiä vielä korkeampaa vuorta peräti naapurikunnista asti?

Vuori sen täytyy, koska sitä voi louhia. Se on tullut tamperelaisille veronmaksajille selväksi jo tarpeettoman Rantaväylän tunnelin louhinnan yhteydessä.

Jätevedenpuhdistamoa perustettaessa tärkein kriteeri on sen sijainti. Puhdistamon täytyy olla mahdollisimman lähellä puhdistettujen vesien purkupaikkaa (järveä), niin kuin Viinikanlahden puhdistamokin on sijoitettu.

En tiedä, mitä Tampereen suunnittelijoiden päissä on liikkunut, kun ovat keksineet jätevedenphdistamon paikaksi korkean vuoren, joka on kaiken lisäksi mahdollisimman kaukana purkupaikasta.

Korkealla oleva puhdistamo käy kalliiksi siksi, että kaikki jätevedet on pumpattava ylös puhdistamolle. Puhdistamon pitkä etäisyys purkupaikasta tulee kalliiksi siksi, että vaaditaan pitkä ja kallis purkuputkisto Nirvasta Pyhäjärveen.

6

71

Vastaukset

  • Jospa suunnittelijat virittävät purkuputken alapäähän putkivoimalaitoksen. Sillä korvataan ylös pumppauksen energiantarpeesta 80 %. Paljonko on korkeuseroa?

    • Onkos se sama Sulkavuoren kaatopaikka jossa kävin pikkupoikana katsomassa kun paskatykit laskivat kuormansa isoon kelluvaan paskajärveen.Pikkupoikana hajuun kyllä tottui aika nopeasti.Näky oli kyllä pikkupojan mielestä mahtava, suuri kelluva paskajärvi.Venäläiset kazit kuskasivat sinne sitä itseään.


  • Tampereella paska valuu ylöspäin. Sen vuoksi johdon päätökset eivät ole johdonmukaisia.

  • Haloo.
    Se puhdistamo tulee syvälle sinne vuoren SISÄÄN, ei sinne kukkulan huipulle.

  • Puhdistamo täytyy sijoittaa vuorelle, ettei se huku omiin paskoihinsa. Paska-altaat kun aina välillä "röyhtäisee" ja sonta lentää kilometrin säteelle ympäristöön.

  • Paskat ammutaan taivaalle ns, "herran haltuun" uutta tekniikkaa.......

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.