Katsastusaseiem laatu

Nani59

Minne voimme aloittaa saitin jonne voi laittaa nämä natsikatsastusasemat, jotka haluaa auton kuin auton uusnäyttöön. Kehäkatsastus ja Malmi/Tattiksen asemat ovat juuri näitä. Sain hylkäyksen Tattiksella, vein toiseen katsastukseen, meni läpi että heilahti. Tattiksen pelle oli mitannut levyjarrun 0,5 mm alle sallitun, toinen huomautti ystävällisesti että kannattaa vaihtaa ennen suuraavaa katsastusta.

15

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konsta9

      Eli jarrulevyt olivat alle autonvalmistajan ilmoittaman minipaksuuden. Minimi on minimi ja maksimi on maksimi. Esim. puhallat ratsiassa 0,51 promillea, sekin on vain himpunverran liikaa.

      • Ero on siinä että ratsiassa puhallutetaan aina, ei vain silloin jos halutaan sakottaa jostain.

        Katsastuksessa taasen mitataan vain jos on pakko saada hylkäys, ei siis rutiinitoimenpide


    • VoiVee

      Eli autossa oli todellista huomautettavaa. Kumpiko katsastusasemista mielestäsi paremmin huolehti turvallisuudestasi?
      Tuliko vika tai puute kuntoon käymällä kahdessa katsastuksessa - paljonko rahaa säästyi?

      • VoiVeenVee

        Turvallisuudesta ei huolehdi kumpikaan asema. Turvallisuudesta huolehtii kuljettaja itse. Asemia kiinnostaa vain raha eikä mikään muu.


    • ongelma_toisinpäin

      Milloinka saataisiin katsastusasemat toimimaan niin vastuullisesti, lain edellyttämällä tavalla, että rohkenisivat olla hyväksymättä autoa, jossa on liikenneturvallisuutta vaarantavan vian korjaus suorittamatta. Trafin listoilta nähdään kuinka Toyotoissa on yli 40 takaisinkutsua loppuun saattamatta. Viat koskevat tuhansia (jopa kymmeniätuhansia) liikenteessä olevia autoja. Vanhimmat noista takaisinkutsuista on aloitettu jo v 2003.
      http://www.trafi.fi/takaisinkutsukampanjat

      • recall

        Ajoneuvon rekisteritiedoissa on ns. recall herja, jos kyseisellä ajoneuvolla on liikenneturvallisuutta vaarantavan vian korjaus suorittamatta. Tämä herja tulee ajoneuvorekisterin kautta katsastajan tietoon ennen kuin sen pystyy hyväksymään. Eli kyseiset ajoneuvot hylätään, ja vaaditaan merkkiliikkeen kirjallinen todistus recall vian korjaamisesta. Liitteenä Trafin ohje:
        http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB4QFjAA&url=http://www.trafi.fi/filebank/a/1414581759/e9e52391b3a1110599e47c34571b4793/16012-Takaisinkutsu-_eli_recall-kampanjan_alaisen_ajoneuvon_hyvaksyminen_katsastuksessa.pdf&ei=qiyMVemHDon6ywPJ1bOADg&usg=AFQjCNEmmSuR5p54xoGltAx-Aql55Bayqg&bvm=bv.96782255,d.bGQ


      • recalltakaisinkutsut

        Noissa recall kutsuissa on tosi tärkeitäkin ja vaarallisia vikoja:
        Esim. Jaguarin sähköinen käsijarru saattaa ajon aikana kytkeytyä päälle. Ajatellaanpa talviliukkaalla moottoritiellä nopeus 100 km/h ja käkkäri lyö yhtäkkiä takapyörät lukkoon, saa siinä olla aikamoinen rattitaituri ja tieltä kuitenkin suistuu.
        On siellä recall kutsuissa hiukan vähemmänkin liikenteenturvallisuuteen vaikuttavia kampanjoita kuten vikakohteena:
        Opelin tuulilasinpesimen sähkölämmitteiset suuttimet, lämmitettävä suutin ylikuumenee, lämmitystoiminta poistetaan katkaisemalla virtajohto.
        Takaisinkutsu Ooppeli oli noin kuukausi sitten katsastuksessa ja sai sitten hylkäävän päätöksen.
        Asiakas tuli saman päivän aikana takaisin merkkiliikkeen kirjallisen todistuksen kanssa: "recall vika reknro ... ja valmistenumero ... autosta on korjattu recall vika katkaisemalla pesimien lämmitettävien suuttimen virtajohto, allekirjoitukset ja tietysti merkkiliikkeen leimat.
        Asiakas hymyili ja minä myös.


      • omavalmiste

        "AKE katsoo, että merkittävää vaaraa liikenne-turvallisuudelle tai huomattavaa haittaa ympäristölle taikka terveydelle aiheuttava vika tai poikkeama on lähtökohtaisesti sellainen, joka johtaisi määräaikaiskatsastuksessa ajoneuvon hylkäykseen". Edellä kerrottu Opelin pissapojan suuttimet aiheuttivat takaisin kutsun. Ake eli nykyinen Trafi valvoo tarmokkaasti liikenneturvallisuutta tiellä liikkuvista ajoneuvoista.
        Ilmailuliikenteestä ei ole niin väliä, sinnehän saa rekisteriin omakyhäelmät, ajoneuvoliikenteeseen taas ei. Rakennussarjainen/omarakenteinen laskuvarjohyppääjien käyttämä lentokone taannoin putosi siiven tukirakenteen pettämisen vuoksi ja useita kuoli.
        Mitenhän tää nyt menee; Ooppelin pissapojan suuttimet ovat merkittävä liikenneturvallisuuteen vaikuttava riski ja taivaalla lennellään jos jonkinnäköisillä Trafin hyväksymillä lentolaitteilla ja niillä ei ole minkäännäköisiä recall kampanjoita, siipi katkeaa niin so what?


    • rfgver343443

      Kyllä mä olen huomannut että aino kunnollinen katsastus on ollu aina a-katsastuksessa. vanha kunnon hyvä eikä pyörää ole keksitty uudestaan sen jälkeen.

      Varmaan kaikki muut yleisimmät katsastusasemat testanneena, milloin olet jossain jonossa vaikka varattu aika, motkotetaan asioista joista voisi olla vaan hiljaakin, todetaan vikoja (huomautuksia) joita ei ole seuraavissa katsastuksissa taas monina vuosina, miten ne itsestään voi korjaantua, sekin ihme on todettu jo 4 vuotta.

    • Tattarisuo

      Usein asemilla menee tieto hylätystä katsastuksesta toiselle. Vaikka olisi eri ketjua. Sulla oli onnea ettei tietoa uudella asemalla ollut.

      • Sekö selittää sen että vika koorjaantui itsestään asemaa vaihtamalla, kuten monet muutkin viat


    • a.siantuntija

      Niimpä niin, itse olen monia autoja katsastanu jotka ovat aiemmin käyneet A:lla. Siellä ei vain yksinkertaisesti osata hommia. A-katsastuksella inssin mielestä halkeama tuulilasissa ei ole näkökentässä, jos lasin keskeltä katsottuna oikealla. Siellä ei edes tiedetä/ymmärretä että OBD-järjestelmä on tullut diesel autoihinkin pakolliseksi 2004. HAHHAHAH käy vaan siellä paska-asemalla!

      Eikä niissä muillaakaan asemilla kukaan "motkoma" mistään ylimääräisestä! Samat kohteet joka asemalla (pitäisi myös siellä A:llakin!!) tarkastetaan ja samanlai viat arvostellaan.

    • LanttuHETULA

      Laatua mitataan liikenneonnetomuuksien vähenemisenä jota ei tutkitusti ole ollenkaan. Katsastus on aina laadutonta.

    • Asennevamma

      Aloittajaa potuttaa kun katsastusmies kehtasikin noudattaa lakia? Ja sen perusteella pitää sitten mustamaalata tietyt asemat kun sai itse hylkäyksen JONKA ITSE MYÖS TUNNUSTAA että oikeasti ihan aiheesta hylkäsi? Ja se on sitten sen katsastusmiehen syy kun omistaja ei halua pitää jarrujaan asiallisessa kunnossa (köyhä?) ja pitäisi vielä kunnostuksesta maksaakkin? Aivan varmaan laitettu ne uudet jarrupalat vaikka tiedetty että levyt on jo ohuet ja sitten alkaa itku kun jää omasta filungistaan kiinni. Ihme asennevamma!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      101
      2324
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2036
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe