Rahasto piensäästäjälle

Urhokalevakakkonen

Hei!

Aattelin alkaa säästämään vanhuuden varalla pikkuhiljaa, mutta en todellakaan jaksa seurata osakemarkkinoita kovinkaan tarkasti. Haluaisin laittaa rahat yhteen vähäkuluiseen rahastoon, 50 euroa kuussa. Ei mitään riskejä haeta vaan ihan pienta tuottoa.

Mulla on Nordnetilla tili, koska sijoittelin siellä joskus osakkeisiin, mutta kyllästyin sitten. Mulla on siellä vielä pieni salkku, mutta haluisin nyt vaan laittaa rahastoihin. Onko Nordnet ok tuossa mielessä ja onko ne rahastot siellä kuluttomia niinkuin ne lupaavat?

5

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikäpä_ettei

      Näistä ilmaisista superrahastoista vain Suomi-rahasto on tosiaan kuluton. Muissa on kertaluontoinen valuutanvaihtopalkkio mennen tullen.

      Pitkällä aikavälillä kuitenkin epäilen tuota kuluttomuutta. Nordnetin muut asiakkaathan sen kustantavat ja he lienevät suomalaisista sijoittajista hintatietoisimpia. Sieltä on siis luvassa mussutusta. Ja kunhan rahastoon on kertynyt runsaasti pääomaa ja indeksikin on noussut, saattaa tulla mieleen alkaa periä ihan pientä palkkiotakin. Siinä vaiheessa säästäjän on kallista lähteä muualle, kun verot tulisivat maksuun.

      Toistaiseksi tarjous on kuitenkin erinomainen verrattuna muihin, jotka ottavat prosenttinsa jo nyt.

    • gerdfs

      Yksi suomirahasto on aika suppea maantieteellinen hajautus, mutta toki sekin hajauttaa jo 25 firmaan. Vaihtoehtona voisit harkita maailmanlaajuista etf-rahastoa (ostetaan pörssistä, mutta Nordnetin kuukausisäästösopimuksella ostopalkkio 0e).

      Huomaa kuitenkin, että jos ehtona on tosiaan "ei mitään riskejä", niin se sulkee osakerahastot pois. Oletan nyt kuitenkin, että et sitä sentään tarkoittanut. Ja toinen huomio, kuluttomia on tosiaan vain ne 4 superrahastoa, ja niistäkin kolmesta menee valuutanvaihtopalkkio.

      - pitkällä aikavälillä kaikki on epävarmaa, eikä mikään ole ikuista. On äärimmäisen epätodennäköistä, että Nordnetin Superrahasto olisi edes olemassa, saati sitten ilmainen, siinä vaiheessa kun meikäläinen voi jäädä eläkkeelle. Mutta sama koskee suunnilleen mitä tahansa muutakin rahastoa ja yksittäisiä yrityksiäkin. Niitä muutetaan, sulautetaan toisiin ja joskus jopa lakkautetaan. Sijoittajan pitää olla sen verran hereillä, että edes lukee rahastoyhtiöltä tulleet postit, ja tarvittaessa reagoi niihin.

    • Volanen

      Varoisin näitä "kuluttomia" rahastoja ja laittaisin rahani rahastoon joka rehellisesti ilmoittaa kulunsa.

    • Ukkinstitut

      Valitsisin Seligsonin Pharoksen tuohon. Melkein riskitön, jos sijoitusaika on paria vuotta laajempi ja jos sijoitukset menee kuukausittain pikkuhiljaa suuremman kertasumman sijasta. Laskuputki voi tulla kuukausiksi, mutta pari vuotta laskua, siihen en usko kuin sodan tai isompien katastrofien aikana. Silloin ei toki muutkaan rahastot tuota, jos niin huonoksi menee.

    • Gnagare

      Valitsisin suuremman riskin, jos sijoitusaikaa on vaikka yli 5 vuotta. Tuottoa saisi sitten paljon reilummin. Riski tappiosta on silloin kuitenkin pieni noin laajasti hajauttavissa rahastoissa, vaikka vuodessa tai kahdessa suuri. Esim. Seligsonin Global Brands tai Pharma, jopa Phoenix, jos korkeammat tuotot kiinnostavat ja hetken heilunta tai keskivertoa suurempi yhden vuoden lasku ei pelota. Kannattaa muistaa - Pharoksenkin riski on suuri, jos sijoitusaikaa on vain vuosi tai kaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe