European business number

Kekkeles

Mikä tää tälläinen on? Tuli kirje englanninkielellä ja yrityksen tiedot on täytetty valmiiksi. Pitäisi palauttaa y-tunnuksella täytettynä?
Tuleeko muhkea lasku perässä?

87

5542

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18-3

      Siinä on sopimus ja hinnasto mukana. Katso sieltä mihin sitoudut. Meillä työnnettiin kirje silppuriin.

    • naurettavaaaa

      Mullekkin tuli tuollainen, ja roskiin!!!

    • StopTykkänänsä

      Älä vaan lähetä lomaketta allekirjoitettuna takaisin! Minullekin tuli kirje ja luin lomakkeen kääntöpuolen, kyseessä on sopimus, jos sen olisin allekirjoittanut. Sieltä sitten napsahtaa yli 600 euron lasku perään ja käytännössä ikuinen vuositilaus. Soittelevat mokomat pxxkiaiset perään ja hoputtavat lähettämään lomakkeen allekirjoitettuna takaisin heille. Ihan täysi vedätys kyseessä, löytyy EU:n huijausrekisteristä ja lisäksi kaikki heidän edeltävät yritysnimensä. Toistan: Älkää vaan lähettäkö lomaketta täytettynä heille takaisin.

    • KerYläEsp

      Samanlainen kirje tuli ja eräpäiväkin on heinäkuussa. Huijarifirman lähettää tällaisia kirjeitä, kun ihmiset on lomilla ja kesäapulaiset hommissa.
      Poliisin pitäisi toimia tällaisten suhteen nopeasti

      • kitsas

        Mulle tuli myös ja roskiin meni. Selvästi itä-eurooppalaisten rahastusyritys!


    • Meillä-toimii

      >>Ihan täysi vedätys kyseessä, löytyy EU:n huijausrekisteristä ja lisäksi kaikki heidän edeltävät yritysnimensä. Toistan: Älkää vaan lähettäkö lomaketta täytettynä heille takaisin.>>

      Epäilen kyllä tuota vahvasti. Meille tuli kyseinen kirje jo joskus alkuvuodesta, allekirjoitettiin ja lähetettiin takaisin. Mitään laskuja ei ole ainakaan meille tullut, vaikuttaa homma toimivan ihan niin kuin kirjeessä luvataankin.

      • hätänen

        Valitettasti minäkin palautin, kun huomasin että tiedoissamme oli virheitä. Ajattelin että kai EU-rekistereissä pitää olla oikeat tiedot ja siksi palautin
        En ehtinyt/viitsinyt lukea loppuun.
        Ja onhan siellä ihan selvästi sanottuna että kyse ei ole Euroopan unionin toiminnoista ja että lasku on 977 €.
        Lasku tuli meille mutta en ole maksanut sitä.
        Kaikki kommentoijat sanovat että älä allekirjoita, mutta jälkiviisaus se vasta oikeaa viisautta onkin.
        Semmoinen kuva kommenteista kuitenkin jäi, että en maksa.
        Pelkona perseessä on, että seuraavassa ja sitä seuraavissa laskuissa on mukana perintäkuluja 400 € lisää per lasku.
        Se että firma on erään kommentoijan mukaan EU:n huijausrekisterissä vähän rauhoittaa.... mikäli firma on oikeasti syytteessä.


    • Slaavi

      Hillomiehen tai hengenheimolaisten tekosia. Luultavasti kyseessä on harrastuksenaan moottoripyöräilevien ja aiheettomasti rikollisiksi leimattujen monilahjakkuuksien eurojekku, koska ensimmäinen suomenkielinen puolustajakin on ilmiintynyt paikalle.

    • Hävitä

      Käyttöohje:
      Revi-ota kuva-heitä roskiin

    • Huijausta-on

      Sananlainen tuli tänne myös.

    • Penaali

      Onko kukaan vahingossa täyttänyt ja lähettänyt takaisin? Mä mokasin ja tein niin, nyt koittavat pyydellä maksua. Miten olette saaneet nuo lopettamaan lähettelynsä? En todellakaan aio siis maksaa tuota.

      • Tk1

      • Uskomatontamuttatotta

        Mä menin tyhmyyksissäni ja kiireissäni vastaamaan, ja palautin kirjeen. Nyt sitten seurasi lasku sekä ensimmäinen maksukehotus. En aio maksaa.


      • Tottapahyvinkin

        Onko tullut toista karhua, mitä seuraa jos jättää maksamatta? Voiko Saksan lain mukaan periä noita Suomestakin?


      • Retkuun
        Uskomatontamuttatotta kirjoitti:

        Mä menin tyhmyyksissäni ja kiireissäni vastaamaan, ja palautin kirjeen. Nyt sitten seurasi lasku sekä ensimmäinen maksukehotus. En aio maksaa.

        Sama täällä, nyt pitää varmaan ottaa yhteyttä lakimieheen.


      • NSU

        Tuli tänään postissa ja onneksi googletin ja tuli selväksi olevan huijausta.


      • tramppi

        vai yhteyttä lakimieheen anna mun kaikki kestää lasku roskiin ja sillä sipuli.


    • minäkinsain

      onhan näitä jo tänne Suomussalmellekin tullut. Onneksi googlasin yrityksen ja niin paljastui huijausyritykseksi. Mistähän ne saa muuten noita metsänomistajien nimiä ja osoitteita?

    • allekirjoitus

      Aina, kun saa kirjeen, jossa on jokin lomakkeen näköinen, se kannattaa allekirjoittaa heti ja palauttaa lähettäjälle. Samoin jos näkee papereita, joissa lukee "takaussitoumus" tai "omavelkainen takaus", niin aina vaan nimi alle. Kaikki sopimukset ja sopimuksen näköisetkin... nimi alle vaan, turha sitä on miettiä mitä allekirjoittaa.

    • huijarikoijari4

      Mulle tuli tänään juuri kirje. Heti löytyi netistä tieto, että jos on mitään ongelmaa niin ota yhteyttä lakimieheen. Missään tapauksessa älä allekirjoita lappua ja turha on palauttaa moista roskaa. Anna se raha mieluummin vaikka jonnekin joulukeräykseen.

      • vaiLaitatkoSilppuriin

        Ehdottomasti kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen, niiden tuntiveloitukset on vain 200 - 850€ /h.


    • EBN_huijausta_liikeellä
    • Noloamuttatotta

      Voi ei. Ennen joulua tuli tämä kirje, ja kiireissäni en sen kummemmin siihen tutustunut, ja menin allekirjoittamaan ja palauttamaan. Nyt ne sitten karhuaa rahoja, mutta en aio maksaa. Onko muilla näitä kokemuksia, miten olette toimineet?

      • JartsuRo

        Meillä kävi samoin. Teimme poliisi-ilmoituksen mutta ymmärtääkseni rikosta ei ole (ainakaan viela) tapahtunut. Poliisi sanoi, että älkää maksako. Kysyin ulosotosta. Sanoivat, että jos tuo firma haluaa periä nuo rahat meiltä, niin sen pitää mennä ulosoton kautta. Tuolloin me voimme vetää koko jutun käräjille. Olivat varmoja, että käräjille nuo huijarit eivät lähde. Emme siis ole maksaneet, emmekä maksa.

        Mielestäni mahdollisimman monen pitäisi tehdä asiasta rikosilmoitus. Silloin viranomaisilla on mahdollisimman tarkka kuva asian laajuudesta.

        Oli todella tyhmää palauttaa tuo paperi allekirjoituksen kera. Mutta tekemätöntä ei saa tekemättömäksi itkemällä itsekseen tai kiroamalla täällä ja maksamalla sitten. Noita huijareita vastaan tapeltava!


    • Tsahka

      Erehdyin kans allekirjoittamaan ja palauttamaan kyseisen lomakkeen kesällä 2015. Lasku seurasi perässä ja sen perästä muutamia karhukirjeitä. Sama rulianssi jatkuu nyt 2016. Ilmoitin 2015 sähköpostitse, etten aio maksaa mitään koska kirje oli harhaanjohtava ja heidän toimintamallinsa vähintäänkin arveluttava. En ole maksanut senttiäkään enkä aio maksaa. Keräilen tulleet laskut vaan siistiin pinkkaan mappi ööhön :)

    • Vahingostaviisastuneena

      Tuli vahingossa täytettyä lomake ja palautettu alkusyksystä 2014. Sieltä tuli sitten lasku peässä. En maksanut, vaan vetosin vahinkoon ja siihen, että DAD Deutscher Adressdienst GmbH on jo eurooppalaisen kuluttajakeskuksen tiedossa (ECC, European Consumer Centre) huijausyrityksenä. Seurasi kirje jossa oma kirjeeni torjuttiin ja vaadittiin maksamaan. Kirjeen lähetin saksalaisen juristin verkkosivun ohjeen mukaisesti, kirjattuna.
      Tähän asti on tullut 14 kirjettä jossa pyydetään maksua, myös säälittävät "Legal Department"-uhkauskirjeet 2 kpl. Viimeisin huhtikuussa 2016, joten ilm. ovat luovuttaneet. Olen säästänyt kaikki kirjeet mapissa mahdollista oikeuskäyttöä varten. Luonnollisesti kopio myös omasta kirjeestäni.
      Huijarit eivät missään nimessä ryhdy todellisiin perintätoimenpiteisiin ja oikeuteen, koska ovat mitä ilmeisimmin hyvin eurooppalaisten viranomaisten tiedossa. Syntyisi ennakkotapaus joka sitten ohjaisi kaikki muut oikeusjutut myös. Jättäkää vaan maksamatta, ja älkää pelästykö säälittävät "Legal department"-kirjeitä. Luovuttavat jossakin vaiheessa kuitenkin.

      • Vetykäly

        Miten voi "vahingossa" täyttää tuollaisen paperin ?
        Jos on noin tyhmä niin saa kärsiä mun puolesta


    • Onneksi-on-keskustelua

      Edelleen sama toiminta jatkuu, kirje saapui tällä viikolla eli joulukuussa 2016. Eli kaikille ei muuta kuin silppuriin, eikä missään tapauksessa kannata lähettää takaisin.

    • tääonniintätä

      Yritykseemme tuli myös tällainen kirje, nyt hinta on 890 euroa per vuosi ja lomakkeen (=sopimuksen) allekirjoittamalla tulee tehneeksi tilauksen kolmeksi vuodeksi. Toivottavasti mahdollisimman moni googlaa tämän huijausyrityksen. Ihmettelen kun kirjekuoressa on lähettäjän osoitteena EBN, BOX 3390, 00002 Helsinki. Saakohan mistään tietää kuka on vuokrannut tuon postilokeron vai onko tähän kuoreen painettu väärät tiedot.

    • dkdkldkdk

      Mulle tuli kanssa eilen. Toimiala kiinteistönhoito pk-seudulla. Suoraan roskiin tottakai.

    • Firmaxi

      Saimme pari päivää sitten kolmelle eri yritykselle kirjeet postitse. Kirjeitä on tullut jo vuosia ja enenevissä määrin myös sähköpostitse. Joissain huijauskirjeissä vastaanottaja maksaa lomakkeen palautuksen vastauskuoressa, jolloin lomake kannattaa ajaa silppurin kautta ja palauttaa se vastauskuoressa.

      Usein näillä yrityksillä on myös oma "perintätöimisto", jolloin parin maksukehotuksen jälkeen kirje tulee "perintätoimistolta".

      Kaikkein selvintä on kiistää saatava sekä määrältään, että perusteiltaan jo alkuvaiheessa. Kiistäminen on hyvä perustella esim. harhaanjohtavuudella. Kiistämiselle saattaa olla myös vahvemmat perusteet, mikäli lomakkeen on palauttanut "kesätyöntekijä" tai henkilö joka ei ole yrityksen vastuuhenkilö.

      Kiistämisellä asia riitautetaan, joka estää mm. yksipuoleisen velkomustuomion hakemisen summaarisella menettelyllä. Kiistämisen jälkeen saatavan perintä vaatii tuomioistuinkäsittelyn, jossa molempia osapuolia on kuultava. En ole kuullut yhdestäkään tämänkaltaisesta saatavasta, joka olisi riitauttaminen jälkeen käsitelty käräjillä.

      Missään nimessä laskuja ei saa mennä maksamaan tai edes sopimaan pienemmästä summasta. Se vain mahdollistaa tämänkaltaisen toiminnan jatkossakin.

      Selkeintä on todistettavasti kiistää saatava kirjeitse, sähköpostitse tai taxilla.
      Tästä huolimatta kirjeitä saattaa tulla muutaman vuoden ajan, jonka jälkeen ne lakkaavat.

      Olemme törmänneet näihin useita kertoja vuodessa viimeisten 10 vuoden aikana. Voimme resurssien ja työtilanteen salliessa neuvoa ja avustaa veloituksetta. Voit ottaa yhteyttä web-sivujen kautta:

      www.viac.fi

      Yhteydenottolomake löytyy oikeasta yläkulmasta "Kysy Tarjous" painiketta klikkaamalla. Lomaketta ei ole suunniteltu tämänkaltaisia yhteydenottoja varten, joten laita namiska vain johonkin kohtaan ja yhteystietosi viestin kera.

      • 8789797987

        Lainaus: "Kaikkein selvintä on kiistää saatava sekä määrältään, että perusteiltaan jo alkuvaiheessa. Kiistäminen on hyvä perustella esim. harhaanjohtavuudella. Kiistämiselle saattaa olla myös vahvemmat perusteet, mikäli lomakkeen on palauttanut "kesätyöntekijä" tai henkilö joka ei ole yrityksen vastuuhenkilö"

        No siinä kirjeessähän nimenomaan pyydetään nimenkirjoitusoikeuden henkilön allekirjoitusta.....


      • 88678787
        8789797987 kirjoitti:

        Lainaus: "Kaikkein selvintä on kiistää saatava sekä määrältään, että perusteiltaan jo alkuvaiheessa. Kiistäminen on hyvä perustella esim. harhaanjohtavuudella. Kiistämiselle saattaa olla myös vahvemmat perusteet, mikäli lomakkeen on palauttanut "kesätyöntekijä" tai henkilö joka ei ole yrityksen vastuuhenkilö"

        No siinä kirjeessähän nimenomaan pyydetään nimenkirjoitusoikeuden henkilön allekirjoitusta.....

        Siis nimenkirjoitusoikeutetun....


      • Firmaxi

        Nykyisen EU-lainsäädännön myötä selvintä on todistettavasti kiistää saatava heti alkuunsa. Reilu vuosi sitten on astunut voimaan lainsäädäntö, jossa velkojen perintää EU-maiden välillä on helpotettu. Toisessa EU-maassa sijaitseva velkoja voi kotimaassaan saadun tuomioistuinpäätöksen avulla hakea saatavaa esim. Suomessa sijaitsevan yritykseltä mm. ulosottoteitse tai turvaamismenettelyllä.

        Tämä tarkoittaa sitä, että ulkomaisella yritykselle ei enää ole tarvetta hakea Suomalaiselta tuomioistuimelta vahvistusta kotimaastaan hakemalleen velkomustuomiolle. En muista oliko ehdoissa mainittu tuomioistuinta riita-asioissa, tai ovatko nämä vesselit hoksanneet lisätä kotimaansa tuomioistuinta mahdollisten riita-asioiden ratkaisijaksi. Tällöin he voisivat ainakin teoriassa käräjöidä saatavariitojaan kotimaassaan. Koska tuomioistuinkäsittely ei ole halpaa missään maassa, ovat nämä riskit mielestäni hyvin pienet ainakin toistaiseksi. Em. kehityksen myötä saatavan kiistäminen on nykyään ehkä vieläkin tärkeämpää kuin pari vuotta sitten.


    • välikuolema

      Tulipa tännekin tänään kirje kyseiseltä huijarilta. Firman nimi, puhelinnumero, osoite ja nettisivu oli valmiiksi täytetty. Palautusosoitteena "EBN, PO BOX 11 35 58, 20435 Hamburg". Mistähän löysivätkin noin kusenkeltaiseksi virttyneen paperin ja toisen maailmansodan aikaisen fontin. :D

    • Pena223

      Meille tuli myös kirje jossa kyselivät kadoksissa olevaa Y-tunnusta, pakko oli googlettaa kun ihmetytti etteivät sitä muka itse löydä kun muut firman tiedot oli niin hyvin selvillä.
      Eiköhän tuo jouda roskiin...

      • Micce52__

        Samanlainen kirje tuli tänään. Hiukan loukkaavaa, että yrittävät noin helpolla tempulla kusettaa ;)

        Mielestäni palautuskuori ei ollut postimaksu maksettu -tyyppinen.

        Kaipa jotkut menevät lankaan, kun tuollaisia kusetusyrityksiä kannattaa postitse lähettää.


      • DonaldTrämp

        Minä kehottaisin vetämään käteen!


      • Yrittäjä1

        Tuo kirje lämmittää mieltä tai siis saunan pesää tänään.


      • Yrittäjä2

        Meneekö 2lk merkillä? Ajattelin vastata lähettämällä... kanin kakkaa. Perunajuhoa en uskalla lähettää ja koiran....


      • 466356
        Micce52__ kirjoitti:

        Samanlainen kirje tuli tänään. Hiukan loukkaavaa, että yrittävät noin helpolla tempulla kusettaa ;)

        Mielestäni palautuskuori ei ollut postimaksu maksettu -tyyppinen.

        Kaipa jotkut menevät lankaan, kun tuollaisia kusetusyrityksiä kannattaa postitse lähettää.

        Tänään tuli tännekin ja koska palautuskuoresta oli postimaksu maksettu, niin palautin sen alkuperäisen (nimettömän) kirjekuoren siinä varustettuna "Fuck you" tervehdyksellä.


    • Rosvojoukkohallitsee

      Suomen lainsäädäntö mhdollistaa eu nimissä tulevan huijaksen.

    • Torvitöttöröö

      Sama kirje tuli, vaikka yritys on lopetettu viime vuonna.

      No, onneksi googlasin ja löysin tämän keskustelun. Roskiin!

    • TYHJÄÄPASKAA

      TÄYSRIKOLLINEN.

    • pieniKiusa

      Kannattaa palauttaa tyhjä palautuskuori niin joutuvat ainakin maksamaan postimaksun

      • AikaTouhuu

        Tänään tämä kirje kolahti luukusta. Huuhaata koko nivaska näytti olevan, mutta piti kuitenkin googlata mistä oikein on kyse.
        Aika touhua näyttäisi olevan.

        Vahinko, ettei minun palautuskuoressa ole kuin osoite saksaan. Muuten voisin ihan omaksi ilokseni tällätä meidän koiran vanhan ja käytetyn kuukautissiteen juoksuajoilta kuoreen saksalaisille hämmästeltäväksi :)
        Saattaa olla, että ihan siitä ilosta voisi maksaa postimaksun saksaan..


    • Vanhakatupoika

      Lähettäkää ko kuori tyhjänä takaisin. Saavatpahan availla turhaan kirjeitä paluatuskuoren postimaksut. Itse liitin kirjeen mukaan jossa käskin haistaa mustaa syvää aukkoa. Aikaisemmin eräs työntekijäni maksoi vahingossa vastaantapaisen kun olin lomaalla. Emme maksaneet ainuttakaan karhua. Olivat kerran pari yhteydessä. Pyysin heitä tulemaan henkilökohtaisesti hakemaan saatavansa ja lähetit yo. vastaavat terveiset.

    • olkaahyvä

      Tänään tuli tännee samanlainen raapustus. Laitoin kissa vadista haisevat terveiset kuoreen ja lähetin kuoren takaisin :)

    • SL1234

      Minä jouduin höynäytetyksi, koska tänään tuli postitse 890 euron lasku. Tehtyä ei saa tekemättömäksi ja hävettää. Lähetin heille sähköpostilla mitätöintipyynnön, joskin sillä on tuskin mitään vaikutusta. Onko joku toinen höynäytetyksi tullut reagoinut asiaan jollain lailla ja ryhtynyt toimenpiteisiin? Otan mielelläni neuvoja vastaan sen sijaan, että tulen vain arkistoimaan heidän tulevat uhkaus- ja maksukirjeet.

    • Yrittäjä88

      Minäkin palautin kirjeen vaikka pidän itseäni todella tarkaksi näissä asioissa.
      Laskun saatuani kirjoitin kirjeen jossa harhaanjohtavasta laskutuksesta johtuen kiistän saatavan. Tämän lisäksi teen rikosilmoituksen.
      He tulevat tod. näk silti lähettämään lukuisia perintäkirjeitä joita en tule maksamaan. Käräjillä asia hoidetaan, ja sinne ne ei halua...

    • triibu

      Myös Viron tuli sama kirje. Nyt jo 717 euroa:)

    • Huijattu78

      Itse tulin huijatuksi myös ja palautin paperin allekirjoitettuna ja leimalla. Yleensä katson kaikki huolellisesti läpi, mutta olin juuri tilannut saksasta varaosia ja jostain ihmeen syystä he eivät tunteneet enää y tunnustani. Olin aivan varma , että tämä liittyy kyseiseen asiaan ja epäilenkin , että näillä on yhteys toisiinsa. Kumpikin firma on saksalainen... Tavasin tekstin läpi moneen kertaan tajuamatta katsoa kääntöpuolta. No tyhmä mikä tyhmä. Viikon päästä luinkin iltasanomien sivuilta tästä. Olisihan se löytynyt googlettamalla hetikin, sitä kun en tajunnut tehdä. Nyt on tullut lasku ja pari muistutusta. Laskun olen lähettänyt vastineen kera takaisin joka kerta. Viimeksi ilmoitin vastineen olevan viimeinen. Enää en niitä avaa , vaan heitän suoraan roskakoriin pahoittamatta enempää enää omaa mieltäni. En ole ajatellut mitään maksaa, vaan menen mielelläni oikeuteen asti jos tarve tulee. En oikein jaksa uskoa , että sinne asti lähtevät. Luulen että oikeuteen löytyy muitakin lähtemään tueksi, jos niin käy. On hullua , jos joku maksaa huijarille. Pitäisi kerätä suomessa huijatuksi tulleet samalle listalle ja ulkomailta joka eri maasta myös ja lähestyä kyseistä firmaa joukolla. Tietysti asianajajan kera. Eihän se joukolla varmaan niin kalliiksi tulisi. On käsittämätöntä , että tuollainen firma voi jatkaa toimintaansa vuodesta toiseen! Perustuu tietenkin siihen , että jotkut sen joka kerta maksaa...

      • Karpox

        Minäkin menin samaan lankaan. Suoraan sanottuna v*tuttaa aivan suunnattomasti kun olen toiminimeä pyörittänyt jo 10 vuotta ja olen aina ollut tarkka. Selkeästi Suomen turvallinen lintukoto on tehnyt minut liian naiviksi huijausten suhteen. Tämä osui muutenkin juuri arkaan paikkaan, koska teen hommia ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa ja kirje vaikutti senkin takia (riittävän) uskottavalta. Paperin toisella puolella olevaa haaleaa tekstiä en koskaan huomannut. Oletin, että ei ole mitään menetettävää koska y-tunnuksen kertominen ei ole vaarallista, koska se on muutenkin julkista tietoa. Toki samaa logiikkaa seuraamalla olisi pitänyt tajuta, että sen takia y-tunnusta ei myöskään kysele mikään virallinen taho... noh ei voi mitään.

        Kesti pari kuukautta ja sain 890e laskun postissa. Ilmoitin samantien EBN:lle sähköpostitse, että sopimus ei ole validi, koska kyseessä on pätemätön sopimus/huijaus. He tietysti vastasivat, että eikä ole. Koen, että on järkevämpi kiistää sopimuksen voimassaolo kuin yrittää purkaa sopimus heidän asettamiensa naurettavien ehtojen mukaan. Kävin myös poliisilla tekemässä rikosilmoituksen. Poliisi ilmoitti, että kyseessä on vain muodollisuus - he eivät voi tehdä juurikaan mitään. Neuvoivat kuitenkin, että mitään laskuja ei kannata maksaa. Lähetin tänään myös kyselyn European Consumer Centeriin. Voi olla, että toiminimellistä eivät Euroopan kuluttajalait suojaa, mutta luulisi että mitä useampi urputtaa asiasta niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä tämä vuosia ihmisiä ku*ettanut "yritys" joutuu edes vähän ahtaammalle.


      • Huijattu78
        Karpox kirjoitti:

        Minäkin menin samaan lankaan. Suoraan sanottuna v*tuttaa aivan suunnattomasti kun olen toiminimeä pyörittänyt jo 10 vuotta ja olen aina ollut tarkka. Selkeästi Suomen turvallinen lintukoto on tehnyt minut liian naiviksi huijausten suhteen. Tämä osui muutenkin juuri arkaan paikkaan, koska teen hommia ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa ja kirje vaikutti senkin takia (riittävän) uskottavalta. Paperin toisella puolella olevaa haaleaa tekstiä en koskaan huomannut. Oletin, että ei ole mitään menetettävää koska y-tunnuksen kertominen ei ole vaarallista, koska se on muutenkin julkista tietoa. Toki samaa logiikkaa seuraamalla olisi pitänyt tajuta, että sen takia y-tunnusta ei myöskään kysele mikään virallinen taho... noh ei voi mitään.

        Kesti pari kuukautta ja sain 890e laskun postissa. Ilmoitin samantien EBN:lle sähköpostitse, että sopimus ei ole validi, koska kyseessä on pätemätön sopimus/huijaus. He tietysti vastasivat, että eikä ole. Koen, että on järkevämpi kiistää sopimuksen voimassaolo kuin yrittää purkaa sopimus heidän asettamiensa naurettavien ehtojen mukaan. Kävin myös poliisilla tekemässä rikosilmoituksen. Poliisi ilmoitti, että kyseessä on vain muodollisuus - he eivät voi tehdä juurikaan mitään. Neuvoivat kuitenkin, että mitään laskuja ei kannata maksaa. Lähetin tänään myös kyselyn European Consumer Centeriin. Voi olla, että toiminimellistä eivät Euroopan kuluttajalait suojaa, mutta luulisi että mitä useampi urputtaa asiasta niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä tämä vuosia ihmisiä ku*ettanut "yritys" joutuu edes vähän ahtaammalle.

        Pitääpä myös laittaa kyselyä European Consumer Centeriin. Näinhän siinä juuri pitäisi toimia, että mahdollisimman moni siitä valittaisi. Ehkä se epävarmuus ja häpeä siitä, että tuohon vipuun on käynyt ja se pelo , kun paperit ovat niin virallisen näköisiä sitä rajoittaa. Tuntuu uskomattomalta, että tuolle ei mitään saa, kun kumminkin tuntuu useassa maassa samat ongelmat olevan. Jokin joukko kannehan tuosta pitäisi koko eu:n sisällä tehdä. Uskoisi siihen nimiä löytyvän. Joka pikku asiaan lain valvojat puuttuvat, mutta sitten tuollainen toiminta voi jatkua vuodesta toiseen. Minusta menee hyvän maun ylitse, jos pystyy toimia kuin Aku Ankassa. Johan sitä voisi ovelta ovelle kierrellä keräten nimiä ja laittaa parin viikon päästä lasku perään ja luetella mihin olet nyt sitten sitoutunut ja moneksiko vuodeksi...*ttu


    • Sisutussuunnittelua

      Onko kellään alkuperäinen lomake tallessa ? Tarvitsisin sen. Tein kyllä poliisille tutkintapyynnön tästä. Oli niin virallinen lomake, jonka täytin Y- tunnuksella ja palautin sen.Nyt laskuja ja karhukirjeitä pukkaa. Kirje, minkä lähett

      ivät liittarissa ei ole alkuperäinen, vaan copy and paste versio. Eli jos jollakin on alkuperäinen versio, niin auttaisi minua ja poliisia. Kopion voi skannata: [email protected]. Kiitos, jos jolaton löytyy alkuperäinen lomake.

    • TästäkinOppiiJotain

      Palautin itse myös tuon. Oli firman nimenä tuotteen nimi niin pyyntö vaikutti asialliselta. Todella hyvin tehty. Älkää missään nimessä maksako näille penniäkään! Eivät tee muuta kuin uhkailevat. Heittäkää kirjeet suoraan roskiin avaamatta.

    • Huijattu78

      YouTuben hakuun kirjoitatte "fighting directory scam", sillä löytyy video, jossa meppi neuvoo olemaan maksamatta vastaavaan huijaukseen. Eli ei kannata hermostua noista uhkailu kirjeistä. Lähdetään porukalla käräjille, jos tarve vaatii.

    • FrankFrankFrank

      haksahdin minäkin samaan :D
      Kun lasku tuli sanoin vastasin etten halua palvelua. Siihen vastasivat että olet allekirjoittanut sopimuksen ja maksa pois. Liitteenä oli alkuperäinen sopimus skannattuna ja minun allekirjoituksella. Vastasin että pidän heidän operaatiota huijauksena sillä massapostittavat niitä suomalaisille toiminimille joilla ei edes ole mitään myytävää ja esiintyvät EU viranomaisina. Vastasivat ettei auta itkeminen, mutta ehdottivat maksusuunnitelmaa 150€/kk.

      Siihen vastasin että jos eivät lopeta kirjeiden lähettelyä otan yhteyttä poliisiin. Samalla pyysin poistamaan kaikki tiedot mitä olivat mennen sivulleen lisäämään. Tänään vastasivat että tiedot on poistettu, mutta lasku on silti maksettava koska allekirjoitus. Siihen vastasin:
      For the last time before contacting police:
      I will end the agreement on the basis that the agreement is a fraud.

      Nyt pitää vain laittaa heidän sähköpostiosoite blokkilistalle etten edes nää sieltä tulevia kirjeitä.

      Kaikkeen sitä haksahtaa. Ajattelin vielä että kerrankin saan palautettua jonkun virallisen asian ajoissa :D

    • NiMimErkkilä

      Tavoitti minutkin tuo vastava EBN:n kirje tänään - oli tosin jo yli vuosi sitten edesmenneen osakeyhtiöni nimellä. Kirje haiskahti heti alkumetreillä - tosin ei lainkaan niin paljon kuin vastauskirje! Siteerasin nimittäin suomalaista sotakirjallisuutta ja tokaisin vaimolle eriötä kohti suunnatessani "mää meen ja pyyhkääsen". Eli EBN:lle lähti terveisiä p***seestä...

    • EBNEBN

      Eilen tuli postissa kirje EBN, ltä. Haluaisivat vuosimaksuna sopimuksesta 890 eur.
      Tähän moni varmaan haksahtanut kun vieläkin lähettelevät samoja kirjeitä.
      Taitaa olla tuottoisaa touhua...

    • sgsgsgsgs

      Mullekkin tuli kirje eilen.

      • Huijauskirjeiden lähettely maksaa vaivan, kun aina joku panee laskun maksuun ajattelematta asiaa sen enempää.

        Etenkin kesäloma-aika on rikollisille antoisaa, kun ostoreskontrassa usein on joku kokemattomampi toimija hommissa.


    • H-U-Mpuuki

      Hei

      Halusin pitää hieman hauskaa ja samalla opetella grafiikan editointia
      Skannasin molemmat puolet.
      Sitten editoin etukäteen täytetyt tiedot aivan virallisen näköiseksi paskaksi.
      Siis sellaiseksi, että sakemannilta menee aikaa ja tupakkaa, ennenkuin tajuaa kirjaavansa humpuukia tiedostoihinsa
      Prinntasin sen feikki lomakkeen molemmat puolet.
      Siitähän tuli todella alkuperäisen näköinen ja värinen

      Aidontuntuinen allekirjoitus vain proopuskaan ja proopuska kuoreen ja postiin.

      Autokorjaamo H-Heikki Oy
      Peräsuolijoentie 2700
      95300 Torvela

      • Pilasin-jekku-ilosi

        > Halusin pitää hieman hauskaa ja samalla opetella grafiikan editointia
        > Skannasin molemmat puolet.

        Hauska pila. Mutta valitettavasti epäilen että puhut lämpimiksesi kakkaa. Nimittäin ei tuollainen pila ja tuo asia ole noilla EBN European Business Numberin pas-kapäille ensimmäistä kertaa mieleen tullut.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/European_Business_Number

        Nuo huijarit ovat tarkoituksella valinneet paperiksi harmahtavan paperin. Harmahtavavalta paperille tulostettu harmahtava ja sininen teksti on melko lailla mahdotonta saada terävästi skannattua sisään.
        Kun oman tekstimuokkauksen jälkeen tulostaa tuon ulos värilaserilla, niin eron huomaa heti. Ei ne mene halpaan, eivätkä ala sen tuotoksesi kanssa ihmetellä yhtään.

        Yhtä hyvin voi kirjoittaa jotakin höpötietoja niiden nettilomakkeelle
        http://www.e-b-n.eu/registration_enhanced.php
        Katsoa meneekö ne sekaisin kun laitoit nasevia paikannimiä ja henkilönimiöä hakemukseen.

        Kyse on silkasta huijausfirmasta, joka tiedetään ja tunnistetaan huijausfirmaksi. Silti EU-tason yrityksiä koskeva lainsäädäntö ei pysty tällaistakaan saksaiaisroistoa ja huijarifirmaa poistamaan netistä.


    • H-U-Mpuuki

      Hei

      Tosiaan hommani pilaantui, koska palautuskuori ei olekaan esimaksettu.
      En viitsi uhrata eses postimerkkimaksua.

      Tekisi mieli kyllä lähettää kirje wc käynnin jälkeen.
      Tosin ne taitavat avata kuoret kokemuksesta latex sormikkaat kädessä.

      Netissäkään ei kannattane tehdä feikki-ilmoitusta, koska riesaksi voi koitua MAC- osoite ja IP-osoite .

      Säälittää vaan ne kaikki pienyrittäjät, jotka eivät ymmärrä kieltä eivätkä pelin sääntöjä.
      Joutuvat aikamoiseen hämmennykseen aikanaan.

      Autokorjaamo H-Heikki Oy
      Peräsuolijoentie 2700
      95300 Torvela

    • HyväuskoinenHölmö

      Menin itsekin tähän lankaan ja postissa tuli juuri 890€ lasku. Onko parempi ottaa yhteyttä kirjeessä mainittuun osoitteeseen ja pyytää tilauksen/sopimuksen mitätöintiä vai jättää vain laskut noteeraamatta? Onko kokemusta, kauanko pommitus perintäkirjeillä ja uhkauksilla kestää?

    • 7340

      Menin tähän halpaan. Olen samaa mieltä EU: n pitäisi yhteisvoimin käydä huijareita vastaan. Annetaan rötöstellä rauhassa. Lähden mukaan porukkaan lakitupaan, jonkun on tönäistävä takaisin. Ilmoitelkaa milloin joukkokanne laitetaan vireille.

      • Gootti-Barbaarit

        Minä revin oman pas-kakirjeen pieneksi silpuksi. Siksi täältä suunnalta ei nyt ole tulossa mitään apuja ryhmäkanteisiin tässä asiassa.

        Lykkyä tykö, jos pienestä Suomesta joku jaksaa alkaa pinnistää sakemanni-rosvolaumaa vastaan.


    • YrittäjäidioottiVm-67

      Hei! Kiitos koko ketjulle asiallisesta suhtautumisesta siihen, mitä kaikkea voi tässä nykyisessä "feikki" maailmassa olla. Itsekin kuulun tyhmien joukkoon. Tuo eu-päätteinen virallisen näköinen sähköposti jotenkin vakuutti. Luulin, että EU olisi sen jotenkin osannut suojata päätteensä siten, että kaikenmaailman huijarit eivät voi sitä aktivoida käyttöönsä. Rankasti väärässä tässä asiassa!

      890 euron reminder-maksumuistutus kolahti postista. Yhdet yöunet menivät, mutta kiitos tälle ketjulle, usko palautui jo kummasti. Voi vain ihmetellä, miten heikko organisaation EU on, jos tällaista spämmituotetta ei saada kuriin. EU-rikollisellakin on enemmän oikeuksia EU:ssa kuin tavallisella yrittäjällä jossain Suomen perukoilla.

      Juu, ilmoitelkaa edelleenkin, miten tämä never ending stoori jatkuu. Oikeuteen vaan ja porukalla, jos tilanne kehittyy sellaiseen pisteeseen. Mutta säästelkää matsku joka tapauksessa. Onpahan paperia, jos lähdetään käräjöimään...

    • YrittäjäidioottiVm-67

      Vielä lisäyksenä edelliseen viestiini. Poliisin netissä toimiva neuvontapalvelu ohjeistaa seuraavanlaisesti:

      "Voitte tehdä asiasta poliisille tutkintapyynnön. Siinä sitten selvitellään onko asiassa rikosta.
      Mutta on myös mahdollista että olet tehnyt heidän kanssaan sopimuksen asiasta -> ei sinällään rikosta.
      Siinähän riittää että olette reklamoineet laskun aiheettomuudesta, tällöinhän perintätoimet tulisi lopettaa.
      Laskuttajan toimeksi jää sitten vahvistaa mahdollinen sopimus ja siihen liittyvä velka tuomioistuimessa.

      Kaikessa "kaupankäynnissä" tulee kiinnittää erityistä huomiota myös pienellä tekstillä ja muuten epäselvästi mainittuihin asioihin.
      Aiheettomia laskuja ei luonnollisesti pidä maksaa mutta niistäkin kannattaa ehdottomasti reklamoida kirjallisesti...."

      Sopimustekstin mukaan tuomioistuinkäsittely tapahtuu saksalaisessa tuomioistuimessa, joka tuo asiaan omat ongelmansa, mutta niitä kannattaa miettiä sitten, jos aihe konkretisoituu niin pitkälle. Kyse on siis siitä, kuinka "todellisena" tätä velkaa pidetään nimenomaan saksalaisen oikeuskäytännön silmissä. Ja kuinka ison riskin uskaltaa huijarifirma ottaa, että vie sen sinne asti. Jäämme odottelemaan. Se on heidän siirto seuraavaksi...

    • YrittäjäidioottiVm-67

      Ja vielä lisää tekstiä. Koska olen tätä nyt selvitellyt itse, niin haluan jakaa tämän tiedon, jos vaikka joku on jo pidemmällä tässä ikävässä mahdollisessa oikeusprosessissa. Lakitoimistosta tuli oheinen neuvo:
      -------------------------
      Olemme tosiaan saaneet joitakin kymmeniä yhteydenottoja aiheeseen liittyen. Ohjeemme kaikille on ollut seuraava:

      Mikäli ette ole European Business Numberin lähettämässä laskussa tarkoitettua tuotetta/palvelua mielestänne itse tarkoittanut tilata, suosittelemme jättämään laskun ja kaikki mahdolliset sitä koskevat maksuhuomautukset ja myöskin perintäkirjeet maksamatta. Näin toimien yrittäjät ovat saaneet edelleen European Business Numberin nimissä lähetettyjä perintäkirjeitä samoin kuin ulkomaisen lakitoimiston lähettämiä maksukehotuksia. Vaikka nämä olisi edelleen kaikki jätetty maksamatta, ei tiedossani ole yhtään tapausta, jossa asia olisi uhkailuista huolimatta viety (suomalaisen tai ulkomaisen) oikeusistuimen käsiteltäväksi.

      Tämä vastaus on veloitukseton. Mikäli tarvitsette tarkemmat oikeudelliset perustelut maksamatta jättämiselle taikka tarvitsette muita neuvoja asiaan liittyen, Tilikeskus-Yhtiöiden laki- ja neuvontapalvelut ovat käytettävissänne. Neuvontapalvelu on yhtiömme kirjanpitoasiakkaille maksuton; muilta veloitamme perustellusta vastauksesta 148,00 euroa alv 24 %, joka on yhtä asiantuntijatyötuntia vastaava veloituksemme. Haluatteko, että toimitan teille maksulliset neuvomme tilanteessa?

      Ystävällisin terveisin

      Minna Markkula
      Varatuomari

      Turun Tilikeskus Oy
      Kauppiaskatu 5 A, PL 1234
      20101 Turku
      (02) 281 4306
      [email protected]
      www.tilikeskus-yhtiot.fi
      -----------------------------
      En itse lähtenyt käyttämään maksullisia palveluneuvoja asian tässä vaiheessa, kun vasta ensimmäinen maksumuistutus on postista pudonnut. Mutta tässä nyt ainakin on juridista apua saatavilla, jos joku on jo siinä tilanteessa, että asiaa ollaan oikeuteen vetämässä, jota tosin nyt itsekin suuresti jo epäilen.

      Jos joku nyt kuitenkin sattuu olemaan jo tuossa tuomioistuinvaiheessa, niin laittakaa nyt ihmeessä tekstiä tännekin. Yhdessä voimme voittaa tämän huijarifirman kusetusyrityksen.

      • roskapostihuijareille

        Älä ihmeessä laita huijauskirjeitä roskiin, vaan lähetä osoitteeseen mahdollisimman painavaa mainospostia. Kirjoita palautusosoite suurempaan kuoreen tai postipussiin. Vastaanottaja maksaa kalliit postikulut, jolloin jossakin vaiheessa huijarit miettivät uudemman kerran, kannattaako huijauskirjetä lähettää postitse.


    • YrittäjäidioottiVm-67

      Tiedoksi kaikille huijatuille. Tällaista ihmettely ja uhkailukirjettä alkaa tulla Saksasta aikanaan, kun eivät voi mitenkään tietystikään hyväksyä reklamointia asiasta:
      -------------------------------------------------
      Dear Sir/Madam,

      In reference to your above mentioned email, we have already replied to your
      previous request for termination on 18.01.2018 via email. Please check the
      spam folder of your email account in case you have not received it. We enclose
      a copy of the same letter for your reference.

      We cannot understand your position. Our offer contains all necessary
      information such as name of our company (DAD Deutscher Adressdienst GmbH),
      name of our product (European Business Number), it's website (www.e-b-n.eu ),
      annual price, nature of services, cancellation modalities and general terms
      and conditions.

      We must respectfully inform you that the placed order is legally valid and
      binding. By signing the order form and returning it to us, you confirmed the
      contractual conditions. Your advertisement has therefore been published
      accordingly.

      Also, as you certainly know and as a basic principle, the statements of non-
      contractual parties do not influence the validity of contracts.

      Given the fact that we fulfil our obligations by publishing the advertisement,
      we also expect you to honour your contractual liabilities. Please proceed with
      the settlement of our pending invoice without any further delay.

      Yours faithfully
      DAD Deutscher Adressdienst GmbH
      Alter Wall 65
      20457 Hamburg
      P.O. Box 11 35 58
      20435 Hamburg
      Germany

      Phone 0049 (0)40 7511990
      Fax 0049 (0)40 75119911

      District Court Hamburg HRB 88115
      Managing Director: Daniela Kunst
      VAT-No. DE813739877
      --------------------------------------------------------------------
      Näihin kannattaa vastailla edelleen viittamaalla heidän harhaanjohtavaan rikolliseen markkinointiin niin jää reagointiketjua tuomioistuimelle, jos sellaiselle tulee tarvetta.

      Tarina siis jatkuu...

    • YrittäjäidioottiVm-67

      Saksassa todella käytetään työaikaa perustelemaan tämän asian laillisuutta. Eli he kirjoittavat:
      ------------------------------------
      Re: Your email dated 13.02.2018

      Dear Sir/Madam,

      Referring to your above-mentioned email, we naturally took it for granted that you had already had examined before establishment of our contractual relationship if our advertising prices, nature of service corresponded to your specific expectations.

      The matter in question is a written contract between two contracting parties. We had submitted our offer to you in writing, then you accepted our offer in writing and in return we have executed the order, i.e. we have entered into a contractual relationship. Therefore a separate confirmation was not necessary. Please note that according to the agreed terms of business and payment the order becomes valid as soon as the signed form is returned to us.

      We would like to make you aware of the fact that the order placed by your company is legally binding. Upon receipt of the signed order form, we had no reason to doubt that the signatory(you) was not authorised to represent the company.

      We must take it for granted that within your company the same due diligence is given as it is common in business dealings. Any excess of competence must be clarified internally. We can neither be imputed nor can we accept it.

      Please comply with the terms and conditions of the contract, i.e. to settle the due invoice within the next few days.

      Yours faithfully

      DAD Deutscher Adressdienst GmbH
      Alter Wall 65
      20457 Hamburg
      P.O. Box 11 35 58
      20435 Hamburg
      Germany

      Phone 0049 (0)40 7511990
      Fax 0049 (0)40 75119911

      District Court Hamburg HRB 88115
      Managing Director: Daniela Kunst
      VAT-No. DE813739877
      ---------------------------------------------
      Eli sähköpostikirjeenvaihtomme jatkuu erittäin kiivaana kummankaan luovuttamatta. Varsinaisia uhkaustoimenpiteitä ei ole vielä esitetty heidän puoleltaan. Epäilemättä peli kovenee lähitulevaisuudessa. Maksuaikaahan minulla on tässä enää jäljellä vain muutama lähipäivä...

    • YrittäjäidioottiVm-67

      Erikoinen erityispiirre tässä asiasa! Kun näihin uusimpiin vedätysversioihin tutustuu, ei näistä oikeastaan löydy minkään asteen sopimuksen voimassaoloaikaa. Nämä on solmittu ikuisiksi ajoiksi. Löytyykö todellakin EU-juridiikasta sellainen kohta ja yleisperiaate, jossa voidaan solmia sopimus ilman määräaikaa ja jota on sen jälkeen täysin mahdoton peruuttaa enää ikinä. Kuitenkin asiakkaan tietojen poisto pyydettäessä kirjallisesti on mahdollista, kuten alla oleva viesti kertoo:
      -----------------------------------------------
      Re: Your email dated 16.02.2018

      Dear Sir/Madam,

      Further to your above mentioned email, we cannot understand how a mix-up could have
      occurred given the explicit nature of our agreement and all important details clearly
      stated.

      We have taken note of your demand not to publish your insertion any more and we will of
      course respect it. However, since you placed a legally valid order with us, the
      contractual agreement itself remains valid despite a deletion of your insertion and you
      will thus have to bear the costs according to the terms of contract. Kindly reconsider
      the matter. Should we not hear from you within 14 days, we will assume that you have
      changed your position and thus will continue to publish your insertion.

      We hereby request settlement of the pending invoice within the next few days.

      Yours faithfully

      DAD Deutscher Adressdienst GmbH
      Alter Wall 65
      20457 Hamburg
      P.O. Box 11 35 58
      20435 Hamburg
      Germany

      Phone 0049 (0)40 7511990
      Fax 0049 (0)40 75119911

      District Court Hamburg HRB 88115
      Managing Director: Daniela Kunst
      VAT-No. DE813739877

      • Huijattu78

        Jostain syystä ei viestit meinaa tulla läpi. Yritys 2. Eli Googlella löydät "European Business number letter Raivo Laanemets" sivuilla on aika paljon juridista tietoa tästä firmasta. Tämähän on vain ensimmäinen vaihe tämä laskujen lähetys. Ei kannata hermostua, eikä maksaa. Kyllä sinne linnaan joutuu muitakin kuin me. Myös Youtube "Fighting directory scam" meppi neuvoo kuinka suhtautua tämän kaltaiseen huijaukseen.


    • YrittäjäidioottiVm-67

      Muistakaa kaikki - kiistäkää heti esitetyt vaatimukset - The total denial of the grounds of the insistence.

      Juridisesti on hyvä pitää termit mielessä. Nämä kelmit voivat yrittää vetää juttua paikalliseen saksalaiseen tuomioistuimeen.

      Mutta pointti on - haluavatko he ennakkotapauksen oikeudessa tähän, kun maine on mennyt netissä jo kauan sitten! Jos häviävät tämän keissin, häviää koko peruste kusetukselle tulevaisuudessa.

      Eli kun pelataan kovilla - pitää myös vastapuolen pelata kovilla. Mutta ei pidä vähätellä tätä kusetusyritystä. Vasta tuomioistuimet kertovat lopulta, kuka on tässä pelissä oikeassa tai ainakin juridisesti vahvemmalla argumentilla....

      • Huijattu78

        Ebn on jo kerran hävinnyt saksan oikeudessa. Tuskin lähtee toista kertaa,jos ei laki oleellisesti ole muuttunut. Eilen oli raivo laanemetsin sivuille tämä tieto päivitetty. Eilen tuli itsellekkin taas pitkästä aikaa lasku. Viime keväänä sieltä tuli laskuja pienempää ja isompaa. Viimeisenä uhkailtiin ison laskun kanssa jatkotoimenpiteillä. Mitään ei kumminkaan tapahtunut. Nyt eilen tullut lasku oli 890e, eikä maksamattomista laskuista enää puhuttu mitään.Viime keväänä kävin kirjeenvaihtoa heidän kanssaan ja kiistin tilanneeni mitään heiltä.En ole ajatellut enää heihin ottaa yhteyttä, eiköhän niistä viime keväisistä papereista ilmene kaikki tarvittava,jos oikeuteen asti joutuu lähtemään.


      • Huijattu78

        Ja olivat hävinneet nimen omaan saksassa saksalaiselle yritykselle...


      • UusinHuijattu67

        Voi kökkö. Yksi huijattu täällä lisää. Sain sen 890€ laskun, eräpäivä oli 30.3. Reklamoin, kiistin, irtisanoin. Vastaus: sinulla oli hyvin aikaa perehtyä sopimukseen, ihmettelemme suuresti väitettänne...jne. Ja maksaa pitäisi. Oman ammattiliiton lakimieskin oli maksamisen kannalla ed main syistä (kirjallinen sopimus ja velkomustuomioistuimessa voisi olla vaikea näyttää toteen väitteitäni). Nyt nuo viimeisimmät tiedot saksalaisesta tuomioistuimesta kyllä kertoisivat muuta. Mistähän ne alkuperäiset tuomioistuimen päätökset voisi saada käsiinsä? PAitsi ettei tuo saksa ole oikein hallussa...sen takiahan sitä maksamista miettii vaihtoehtona, kun ei olisi aikaa ja energiaa laittaa yhtään mokoman miettimiseen. Mutta ei ole kyllä rahaa maksaakaan turhia laskuja.


      • Huijattu78

        Kato läpi raivo laanemetsin sivuilta löytyvä ketju. Siellä on linkkejä noihin kirjoihin. Ei missään nimessä kannata maksaa. Siksihän tuo huijaus pyöriikin vuodesta toiseen.


      • UusinHuijattu67

        Joo, en nyt maksa, vaikka tympiikin, miten paljon tässä saa psyykata itseään jatkossa. Enkä ole vielä päättänyt, miten teen jatkoviestien suhteen. Kun pakkohan sitä on sen verran seurata, että tietää milloin pitää reagoida, mahdolliseen perintätoimiston kirjeeseen nyt ainakin. Lakimiehet pelottelee velkomustuomioistuimen päätöksellä, että sellainen on nykyisin vielä helpompi hakea kuin aiemmin ja on samantien voimassa muissakin Euroopan maissa. Mutta tuon ylempänä olevan asianajajan kommentin mukaan tämä firma ei ilmeisesti ole sellaista kuitenkaan lähtenyt edes hakemaan.


    • Huijattu78

      Joo, eipä tuota koskaan tiedä. Mutta luulen , että heidän tienistit siinä vaiheessa lopuisivat. Huijattuja on kuitenkin aika monessa maassa. Maksavaksi osapuoleksi joutuessaan heillä olisi aika hankala paikka...

    • Mats11221
      • Anonyymi

        Itse palautin kanssa täytettynä n. 4-5 vuotta sitten. Ensin kiistin maksamasta, koska harhaanjohtava. Sen jälkeen viestejä, uhkailuja, karhuja, ”lakimiehen” yhteydenottoja ja jopa yksi puhelu tullut sakemanneilta. Eli vuosia ilmeisesti jatkuu roskaposti, mutta mihinkään se ei uhkailusta huolimatta etene. Älkää vaan kukaan missään nimessä maksako, vaan blokatkaa mieluummin dadin mailiosoite. Varmaan kaikista, jotka erehtyi palauttamaan tää tuntuu yhtä pahalta, mut ei sinne rahojaan kannata kuitenkaan antaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe