Erilaiset grillit!

Nittaminax

Kun en ole koskaan oikein maistellu sähkö tai kaasugrillillä paistettuja makkaroita tai lihojakaan, niin kertokaa antaako noi grillit niihin mitään sellasta makua ku notskilla paistettuihin.
Eiks se ole sama jos himassa paistat pannulla makkaras jos jollain sähkögrillil paistaa.

31

289

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä grilliä haluaisit erityisesti mainostaa?
      Vai onko mielessäsi joku teevee-ohjelma?

      Uskoisin sinun olevan jo niin vanha ämmän-läyskä, että kaikista pahoin olet
      voinut :)

      Kerrohan minulle mikä kynsi-viila on sinua eniten vahingoittanut?

      yst.

      H.

    • sapettaa

      Kai ne nuotiomakkaran karsinogeenit maistuu maukkaimmilta, mutta tällainen sappiongelmainen ei pysty syömään nuotiolla tai hiiligrillissä paistettua makkaraa, kaasugrilli ei niin paha, mutta sähkögrillissä paistettua voin vähän syödä.
      Kai se idea makkaran maukkaudessa on siinä että rasvaa tirskuu pois grillatessa, pannulla se makkara käristyy niissä omissa rasvoissaan, sitäkään en pysty syömään, parillapannu vois olla vähän parempi.

      • Auts..varmaan kivulias sairaus kysessä. Mä tiedä mitään noista karsinogeeneistä, mutta mun suussa nuotiolla paistettu makkara on se oikea makkara.
        Kovinhan niistä joistakin sitä rasvaa tihkuu paistinpannulle ja saa kaataa roskiin, se maistuukin pahalle.


      • "sapettaa"

        Ongelmasi ei taida olla grilli.
        Vaan kauppa-kassi.
        Kuten Nitallakin.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "sapettaa"

        Ongelmasi ei taida olla grilli.
        Vaan kauppa-kassi.
        Kuten Nitallakin.

        H.

        Tuleeks vielä jotain Lidliä?

        H.


    • ö-Öö

      Mikä tahansa grilli eri asia, kuin paistinpannu. Pannulla makkarat lilluvat rasvassaam, grillissä ylimääräinen rasva valuu pois. Koska ole siellä espoon slummiluukussa, voit kyllä grillata parvekkeellasi. Jos sosku i anna rahaa komeaan kaasugrilliin, kyllä parin euron kertakäyttögrillilläkin makkarat saa paistettua. Älä tee nuotiota partsille, se avotulta ja sitten tulee palokunta ja sakot.

      =DW=

      • "teevee"

        Ongelmasi ei taida olla grilli.
        Vaan kauppa-kassi.
        Kuten Nitallakin.
        Tuleeks vielä jotain Lidliä?

        H.


    • mimmimum-mi

      Kyllä grillissä tulee erilaista...kuin pannulla.. ja onhan se jonkinmoinen tapahtuma jos porukka kokoontuu grillaamaan ja herkuttelemaan...
      Siinä voi valmistaa muutakin kuin liha- ja makkararuokaa....
      Itse olen aina kaihtanut kaasulla toimivia vempaimia... ne on "pelottavia"..

    • Viatonsivullinen

      Pitkällinen pohdinta ja raaka yhteenveto kaikista rakkineista. Itse tullut
      tulokseen että kaasulla toimiva laaja Muurinpohjapannu on paras. Liekin päästessä ruokaan, syntyy runsaasti karsinogeenejä nopeasti. Paha!
      Muurikka helppo puhdistaa, siinä voi laittaa ihan mitä vaan. Siis tavallinen pannu, lähinnä fokki, malliltaan. Muurikkaan vaan sopivankorkuiset jalat. Kannattaa funtsia, mitä suuremmat vehkeet, sitä enemmän pesemistä, kauhean isoja
      kapistuksia ostavat pienille pihoille.
      Jos joku ei ole kokeillut niin sanon että neste valuu muurikassa keskelle,
      ruoka paistuu reunoilla. Vanha tapa paistaa. Toreilla näkee jättipannuja.

    • ent.siivoojaparka

      Mitä niitä tarvitsee paistaa ollenkaan.
      Ostin eilen Juhannuksen kunniaksi 4kpl suomalaisia makkaroita. "Hiillos" luki paketin päällä. Ei siellä mitään muita suomalaista ollutkaan mistä valita. Ruotsalaisesta makkarasta minulle saa maksaa, että hyvin pitkin hampain suostun syömään.
      Illalla kävin jääkaapilla arvioimassa montakin kertaa, minkä niitten kohtaloksi määräisin; uunin vai paistinpannun. Äh, vetäisin kuoret pois ja söin sellaisenaan niistä kaksi ja loput kaksi samalla reseptillä nyt aamulla. Hengissä vielä.

      • haninge

        Ruotsalaisesta makkarasta huonoja kokemuksia. Ovat sittemmin ehkä parantuneet, mutta -90 luvulla tuli pari kertaa paisteltua Falukorvia pannulla. Siitä vaan ei paljon mitään syötävää jäänyt kun rasva suli pannulle niin jäljelle jäi napin kokoinen pallero.

        Saako sieltä suomalaista makkaraa tavallisista ruokakaupoista? Tuolloin suomalaisia tuotteita kuten ruislepää, viiliä ja kahvia oli myynnissä pienissä ulkomaalaisten pitämissä putiikeissa.


      • ent.siivoojaparka
        haninge kirjoitti:

        Ruotsalaisesta makkarasta huonoja kokemuksia. Ovat sittemmin ehkä parantuneet, mutta -90 luvulla tuli pari kertaa paisteltua Falukorvia pannulla. Siitä vaan ei paljon mitään syötävää jäänyt kun rasva suli pannulle niin jäljelle jäi napin kokoinen pallero.

        Saako sieltä suomalaista makkaraa tavallisista ruokakaupoista? Tuolloin suomalaisia tuotteita kuten ruislepää, viiliä ja kahvia oli myynnissä pienissä ulkomaalaisten pitämissä putiikeissa.

        Meidän Hemköpissä on nykyisin pieni hyllynpätkä kaikenlaista suomalaista; makkaraa, lihapiirakkaa, karjalanpiirakkaa, sinappia... suomalaisia kanelikorppuja, suomalaista ruisleipää, Elovena kaurahiutaleita, neljän viljan hiutaleita, Carnevalkeksejä, suomalaista lakritsaa... Aika huonot valikoimat, mutta kuiteski. Makkarat taitaa kaikki olla Atrian.
        Coop:ssa samoiten jotain, mutta ICA:ssa en ole nähnyt sellaisia mitään.


      • haninge

        Tuli tuosta lihapiirakasta mieleen. Vuonna -92 suomalaiset omistajat avasivat Tukholmaan ravintolan. Paikan erkoisuus oli, että narikasta sai ostaa suomalaisia lihpiirakoita ja hot dogeja. Tanssin lomassa huikopalat tekivät hyvin kauppansa. Erkki Junkkarista kävin siellä kerran kuuntelemassa.


      • siilimuori
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Meidän Hemköpissä on nykyisin pieni hyllynpätkä kaikenlaista suomalaista; makkaraa, lihapiirakkaa, karjalanpiirakkaa, sinappia... suomalaisia kanelikorppuja, suomalaista ruisleipää, Elovena kaurahiutaleita, neljän viljan hiutaleita, Carnevalkeksejä, suomalaista lakritsaa... Aika huonot valikoimat, mutta kuiteski. Makkarat taitaa kaikki olla Atrian.
        Coop:ssa samoiten jotain, mutta ICA:ssa en ole nähnyt sellaisia mitään.

        Ruotsalaiset makkarat ja yleensä leikkeleet ovat pahanmakuisia, samoin lihapullat. Siis sillä pienellä kokemuksella joka minulla niistä on.


      • hyväsuomi
        siilimuori kirjoitti:

        Ruotsalaiset makkarat ja yleensä leikkeleet ovat pahanmakuisia, samoin lihapullat. Siis sillä pienellä kokemuksella joka minulla niistä on.

        Ruotsissa asuvat tuttavat vievät aina Suomesta makkaraa kotiin mukanaan. Yli 40 vuotta Ruotsissa eivät ole opettaneet ruotsalaisesta makkarasta pitämään.


    • henrjii

      Sähkögrillissä, kuin uunissa, kaasugrillissä lähes kuin hiiligrillissä, ja kyseessä on siis makkara.
      Sähkögrillisssä ei kannata grillata lihaa, hiiligrillissäkään siitä ei tule erkoista, mutta kaasugrillissä saa maukkaan ja hyvän pihvin, kun sen viellä liekkitää voilla.
      Kalaa ei kannata grillata muulla kuin hiiligrillillä

      • wattia

        Sähkögrillissä jos pihviä paistaa siinä pitää olla tarpeeksi watteja, muuten ei tule hommasta mitään.


      • smokerttt

        Kyllä hiiligrillillä pihvin paistaa - ja se on paras. Kaasu ja sähkögrilli helpompia, mutta mikäs estää hankkimasta kaikkia. Kaasugrilliinkin voi heittää omenapuun oksaa palamaan maun takia.


      • ö-Öö
        smokerttt kirjoitti:

        Kyllä hiiligrillillä pihvin paistaa - ja se on paras. Kaasu ja sähkögrilli helpompia, mutta mikäs estää hankkimasta kaikkia. Kaasugrilliinkin voi heittää omenapuun oksaa palamaan maun takia.

        Osuit ytimeen

        Meitsillä grillejä kokalähtöön. Pari vuotta muuten valmistin köksäremontin ajan kaikki ruuat kaasugrillissä terassilla. Että nuotiosta mikroaaltouuniin on juu kokemusta.

        Savunmausta sen verran, ostin aikanaan pussin hikkorypuuta. Siitä kun hakkaa pari lastua käryämään grilliin, tulee savun maku appeeseen. Kokeillut muitakin puulajeja, mun mielestä toi hikkory antaa mielekkimmän maun.

        Ollut pitkään suunnitelmissa kulmäsavustamo. Pitäis löytää toimiva vanha jääkaappi. Mä en varsinaisesti ole savuvustetun ystävä, mutta kylmäsavuliha, tai kylmäsavukala on aina maustuneet. Pitää hokat, kylmäsavu eri asia, kuin lämminsavu.

        Mutta noin krillauksesta puhuen, heitä juu parit lastut jotain puuta käryämään krilliin, millaiseen tahansa, jo haluat savuaromia. Toimii.


        =DW=


    • Kylläääää

      Lähtökohtahan on se, että pääosassa on oltava tuli tai tulen aiheuttama kuumuus, joka makkaran kypsyttää. Väline jossa tulta hallitaan, voi olla vaikka vanha maitokannu.
      Jos toimii muutoin, on sama vaikka sen makkaran pyörittää sähköliedellä isolla levyllä lämpö asennossa kuuusi (6).

    • 1eero

      Mikään ei voita ahven filettä, paraikaa pannulla tirisee aamusella pyydettyä uusia perunoita ruisleipää ym. Muut sörselssönit kylmä olut kyytipoikana.

      • Olen ahventa syönyt viimeksi yli 25 vuotta sitten ja kyllä kaipaan sitä kalaa. Vahinko vain et kaupassa sen kilohinta on niin saakutin kallis.


      • Kiireessä jäi sanomatta et vaikka täs noita vesistöjä löytyy ja ongella käynyt monia kertoja, niin yhtään ahventa ei ole koukkuun jääny. Kaiken maailman sorveja ja särkiä kyllä. Mää en taida olla mikään kalamies. :)


      • 1eero
        Nittaminax kirjoitti:

        Olen ahventa syönyt viimeksi yli 25 vuotta sitten ja kyllä kaipaan sitä kalaa. Vahinko vain et kaupassa sen kilohinta on niin saakutin kallis.

        Ei kovin halvaksi tule pyytäminen lähinnä harrastuksena, kalatiskillä näkyy olevan myynnissä ei aina.


      • ö-Öö
        Nittaminax kirjoitti:

        Kiireessä jäi sanomatta et vaikka täs noita vesistöjä löytyy ja ongella käynyt monia kertoja, niin yhtään ahventa ei ole koukkuun jääny. Kaiken maailman sorveja ja särkiä kyllä. Mää en taida olla mikään kalamies. :)

        Hanki virveli.

        Ahven petokala, käy kehnosti matoon. Edullinen virveli ja halpoja lippauistimia, alkaa ahventakin tulemaan. Vehkeet tosiaan ei paljoa maksa, toki vaatii kalastuksenhoitomaksun ja mahdollisen paikallisen luvan. Tuskin sosku niitä alkaa maksamaan, mutta ainahan voit säästää, kun syöt vähemmän. Ja jos kalaa tulee hyvin, ruokavaliosikin muuttuu terveellisemmäksi.

        =DW=


      • ö-Öö
        1eero kirjoitti:

        Ei kovin halvaksi tule pyytäminen lähinnä harrastuksena, kalatiskillä näkyy olevan myynnissä ei aina.

        Kalastus kallis harrastus.

        Luvat nyt jotain maksaa, välineisiin saa menemään rahaa, vaikka kuinka paljon. Jos ei kalavesiä vieressä, kalareissut tulevat todella kalliiksi. On siinä melkoinen kilohinta, kun jossain kuusamossa paistaa sinttiä nuotiolla.

        Noin muuten, jos sattuu asumaan veden ääressä ja ennestään omistaa vehkeet, lupamaksun hinnalla saa erittäin edullisesti tuoretta kalaa. Katiska kai tehokkain vehje noin yleisesti ottaen.

        En ole kalastanut ollenkaan muutamaan kymmeneen vuoteen. Sinällään mukavaa hommaa, mutta erilaisista syistä johtuen hommeli jäänyt. Kaupasta kalani ostan. Vaan, onhan se joskus mielessä, että lähtee jonnekin perhoa heittämään. Pitäis kai löytää joku sopiva kalakaveri. Sen puuttuminen kans yks syy, että ei tule kalasteltua. Yksin kiva olla, mutta ihan noin turvallisuudenkin kannalta ois hyvä olla kaveri. Mun nykykaverit ei kalastele ja vanhat kalakamut asuu kaukana. Ei ole tullut oltua yhteyksissä niihin, sen tietää, millaiseksi juopotteluksi homma menisi niitten kanssa.

        =DW=


      • 1eero

        50 euroa venekohtanen lupa sylillinen vapoja pakkillinen vaappuja viime kesänä hankittu käytetty paatti, kaikinne hankintoineen 15 000 euroa, harrastus maksaa ei pelkästää kalastus melkein pienen mökin veroinen varustukseltaan.


      • henrjii
        Nittaminax kirjoitti:

        Kiireessä jäi sanomatta et vaikka täs noita vesistöjä löytyy ja ongella käynyt monia kertoja, niin yhtään ahventa ei ole koukkuun jääny. Kaiken maailman sorveja ja särkiä kyllä. Mää en taida olla mikään kalamies. :)

        Ruokolahden kanavalta saa mato ongella isoja ahvenia, eikä tule kalliiksi, onki ja vapa maksaa 10 verran, eikä lupia tarvitse ostaa


      • 1eero

        Vähä kuuma rupeaa olee nyt veneessä 30, viime viikolla 12 ulkona. Nyt kelpaa hiekkaa monta sataametriä tyyntä muutama poutapilvi eikä kiire minekkää.


      • 1eero
        ö-Öö kirjoitti:

        Kalastus kallis harrastus.

        Luvat nyt jotain maksaa, välineisiin saa menemään rahaa, vaikka kuinka paljon. Jos ei kalavesiä vieressä, kalareissut tulevat todella kalliiksi. On siinä melkoinen kilohinta, kun jossain kuusamossa paistaa sinttiä nuotiolla.

        Noin muuten, jos sattuu asumaan veden ääressä ja ennestään omistaa vehkeet, lupamaksun hinnalla saa erittäin edullisesti tuoretta kalaa. Katiska kai tehokkain vehje noin yleisesti ottaen.

        En ole kalastanut ollenkaan muutamaan kymmeneen vuoteen. Sinällään mukavaa hommaa, mutta erilaisista syistä johtuen hommeli jäänyt. Kaupasta kalani ostan. Vaan, onhan se joskus mielessä, että lähtee jonnekin perhoa heittämään. Pitäis kai löytää joku sopiva kalakaveri. Sen puuttuminen kans yks syy, että ei tule kalasteltua. Yksin kiva olla, mutta ihan noin turvallisuudenkin kannalta ois hyvä olla kaveri. Mun nykykaverit ei kalastele ja vanhat kalakamut asuu kaukana. Ei ole tullut oltua yhteyksissä niihin, sen tietää, millaiseksi juopotteluksi homma menisi niitten kanssa.

        =DW=

        Kilohinta joo muistu mielee joskus takavuosina jäpökkäiden kanssa kevättalven reissu pohjois Norjaan RovaniemelläkIn meni monta päivää kohmelossa jatkettiin Enontekijälle sieläki parpäivää, Kautokeinosta luvat ja viikko korvessa. Yhen 300g ahven siihen jäi, poistullessa Enontekiö Rovaniemi "lepoa" taas usseimpi päivä ja kohmelossa kotia, 300 g Ahven oli hintansa väärtti.


      • Nittaminax kirjoitti:

        Olen ahventa syönyt viimeksi yli 25 vuotta sitten ja kyllä kaipaan sitä kalaa. Vahinko vain et kaupassa sen kilohinta on niin saakutin kallis.

        Taitaa olla sama aika tuosta ahvenen syönnistä, mutta nyt olen uhmannut itseäni ja ostanut usein kuhafilettä kauppatorilta.

        Tosin olen muutaman kerran saanut sitä vävyltäni, koska hänellä on minun venepaikka Pyhäjärvelle ja inhoan, kun hän joskus tuo niitä sorva-kaloja, mutta ei kunnon särkiä.

        Särki on todella hyvä suolakalana, siis se selkämys. Muut osat
        onkin pelkkiä ruotoja, mutta jos olisi lihamylly, niin hyviä kalapullia siitä saisi.

        Ai, niin! Aloitushan oli grilleistä? Olet kai ostanut joskus kaupasta grillatun kanan, tai possunkylkeä? Yritä tehdä samanlaista kotona, niin varppina ei onnistu, vaikka olisi sellainen uuni, jossa on tämä grilli pyörivine vartaineen..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      55
      3793
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      33
      2231
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      40
      2104
    4. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      17
      1721
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      1552
    6. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1492
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      80
      1447
    8. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      1186
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      22
      1143
    10. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      90
      1115
    Aihe