Suomalaiset Star Wars fanittajat...

mitämissämilloin

Missä te elokuvatrilogian fanit nykyisin olette? Muistan hypetyksen 80-luvulla mutta sitten se lopahti,kunnes -97 special versiot julkastiin, oli sitä ja tätä sen jälkeen taas pitkä hiljaisuus. Ja nyt on tulossa uusi Episodi 7.Uudet ja vanhat fanit teille tiedoksi Facessa löytyy sivusto,linkki alla,mutta on niin hiljasta että! Tarttis tehrä jotain. ;-)
Missä näitte elokuvat ja mikä on mielestänne paras? Jakakaa kiinnostustanne täällä:
https://www.facebook.com/pages/Star-Wars-Fan-Club-Finland/304621216333191?fref=ts

8

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xizor

      Mihinkään järjestelmälliseen fanitoimintaan en ole erakkoluonteena ikinä osallistunut. Muistan kun jonkun fanisivuston foorumia satuin joskus lukaisemaan, taisi olla pilvikaupunki.net, ja siellä joku paikallinen isoherra selitti, että "musta jedi" on tyhmä termi, joska jedit edustavat määritelmällisesti hyvyyttä. Päätin olla liittymättä. Erästä foorumiroolipeliä kyllä päädyin pyörittämään sen perustajan lyödessä hanskat tiskiin heti kättelyssä. Ihan kivaa oli, mutta jäi aika vaisuksi kun en ollut kovin proaktiivinen sen mainostuksessa.

      Mutta joo, SW-historian omasta perspektiivistä voisi jakaa kausiin:

      - Varhaiset vuodet: Kun alkuperäinen trilogia ilmestyi. Ehdin jopa nähdä viimeisen oikein elokuvateatterissa pikkunatiaisena. Loput videolta. Jo ennen elokuvien näkemistä se oli kova juttu sarjakuvien ja kaverien kertomusten perusteella. Päihitti nopeasti aikaisemman kovan jutun kaveripiirissä, aluperäisen Taisteluplaneetta Galactican. Jälkeenpäin tarkasteltuna tämän ajan "laajennettu universumi" oli aika vähäistä ja hajanaista.

      - Pimeä aika (~1984 - 1991): Star Warsista ei tähän aikaan kuulunut paljoa mitään varsinkaan täällä Suomessa, paitsi Marvelin Tähtien Sota-lehti, joka oli aluksi aika hyvä, mutta muuttui myöhemmin kamalaksi ja loppui vuonna 1987. Sitten oli ne hirveät Ewok-elokuvat, mutta mitä vähemmän niistä sen parempi. Vuonna 1987 julkaistiin myös West End Gamesin Star Wars-roolipeli, mutta en tiennyt siitä vielä mitään.
      Tänä aikana olin enemmän Star Trek-fani, koska vanhaa sarjaa näytettiin niihin aikoihin telkkarista. Silloin uusi TNG kuitenkin sitten osoittautui liian tylsäksi ja se fanius hiipui hiljalleen.

      -Kulta-aika (1992-1999): Löysin roolipelin ja sitten myös laajennetun universumin, joka oli varsinkin alussa rakennettu roolipelin päälle. Zahnia oli kehotettu käyttämään materiaalia roolipelin lähdekirjoista Thraw-trilogiassaan ja varsinkin Imperial Sourcebook oli näköjään selattu läpi. Mielestäni suuri osa parhaasta EU:sta on kirjoitettu tällä kaudella. Seassa oli toki paljon roskaakin ja ylilyöntejä. Esimerkiksi "Imperiumin uusi superase" oli turhan yleinen juonikuvio ja Kevin J. Anderson yritti saada omat tarinansa keskiöön, vaikka rahkeet eivät riittäneetkää. Silti EU:n parhaimmisto on elokuvia parempaa.
      Myös parhaimmat pelit KotOReja lukuunottamatta ovat tältä ajalta. Dark Forces 2 ja Hollandin lentosimut, varsinkin TIE Fighter.

      -Hopea-aika (1999-2010): Lucasin paluu kentälle uudella trilogialla hillitsi EU:ta vähän, mutta uusi kaanoni ei paljoa sotkenut kirjoja, koska kirjailijat olivat välttäneet Kloonisotia kuin ruttoa tietäen että Lucas joskus vielä ne leffat tekee. Luonnollisesti kun pidin kirjoja jo alkuperäisiä elokuvia parempana niin uudet leffat eivät niin paljoa kiinnostaneet. Lähinnä hieman harmitti, että julkaisian huomio kirjoissakin alkoi mennä sinne kloonisodan suuntaan. Tosin sieltä suunnaltakin tuli välillä ihan hyviä kirjoja.
      Muuten tämä kausi oli EU:n suhteen oikein hyvä. Tunnusomaista oli ehkä hyvin pitkät sarjat. New Jedi Order oli liiankin pitkä, vaikka perusideassa ei ollut mitään vikaa. Juttua vaan venytettiin ja venytettiin ja soppaa oli hämmentämässä aivan liian moni kokki (kirjailija). Myöhemmät Legacy of the Force ja Fate of the Jedi onnistuivat paremmin, mutta ei ongelmitta.

      -Uusi pimeä aika (~2010 - ): Voisi oikeastaan sijoittaa The Clone Wars CGI-animaatiosarjan alkuun vuonna 2008, mutta huomasin sen vaikutuksen vasta myöhemmin ja tajusin syyn vielä myöhemmin. Lucas alkoi heitellä ympäriinsä uutta kaanonia EU:sta välittämättä ja EU:lta katosi ponsi. Ehkä kustantaja ei ollut enää kovin innostunut uusista kirjoista tai ehkä kirjailijoita ei enää huvittanut, koska he "seisoivat hiekalla" kaanonin suhteen. Joka tapauksessa kiinnostava materiaali väheni ja loppui sitten kokonaan. Lempikirjailijoittenikin viimeiset kirjat olivat vaisuja ja tuntuivat jäähyväisiltä Star Wars-universumille. Fanius lopahti niiden myötä tai ainakin meni horrokseen.
      Ilmoitus Disney-ostosta ei herättänyt kovin suuria tunteita. EU:n syrjäyttäminen sen verran että tulin tämänkaltaisille foorumeille, mutta asiaa vähän pohdittuani tajusin että EU oli muutenkin kuollut. Disney-leffat saattavat olla hyviä tai huonoja. Tuskin pahempaa kuin Lucasin myöhemmät sekoilut.

    • Veteranfan

      Eiköhän Star Wars fanit ole kohtapuolin heräämässä uusien elokuvien myötä???

      Odotukset uudesta elokuvasta eivät tietenkään ole kovin korkealla Disney kaupan jälkeen.Disney alkaa tuottamaan Star Wars leffoja joka vuosi,joten eikös jonkinmoinen SW huuma ole silloin tiedossa joka vuosi???

      Outoa uudessa elokuvassa on itse George Lucasin olevan pelkkä neuvonantaja tuotannossa,eikä miestä nähty kuvauspaikalla hengittämässä ohjaaja J.J. Abramsin niskassa,kuten vanhoissa jatko-osissa.
      Ehkäpä tehdyt 6.episodia antoivat osviittaa siihen miltä Star Wars leffan pitää näyttää???

      Tuskinpa tässä pitää olla huolissaan uudesta elokuvasta?
      Lawrence Kasdan on kirjoittanut kässärin elokuvaan.J.J. Abrams oli meikäläisen suosikki ohjaaja nuorista kokelaista Star Warsin tekijäksi.
      Vanha näyttelijäkaarti yhdistää nuoren sukupolven pitkän odotuksen jälkeen.

      Perinteisellä filmiselluloidilla kuvattu Star Wars elokuva palaa tavallaan juurilleen,kuten trailerissa nähty Han Solo kertoo Chewielle "Were Back to Home"repliikillä.

      Yksinkertaisesti sanottuna: Klassikon paluu on ovella!!!

      • Korriban_Overlord_88

        Oikeat Star Wars-fanit nimenomaan eivät ole heräämässä ja eivät suostu maksamaan Disneyn kaanonista.


      • Veteranfan

        Niin.olihan itse Walt Disney vapaamuurari,joka loi omanlaisensa Disney imperiuminsa.
        Toivottavasti Lucas ei itse liittynyt samaiseen "Imperiumiin" Disney kaupan myötä.


    • Elsa-Pekka

      Itse näin ne ensimmäisen kerran talvella 1992-93 vhs-kaseteille kopioituina. Olin sitä ennen lukenut sarjakuva-albumit sitä ennen. Niissä oli kohtauksia, jotka oli leikattu pois elokuvista.

    • mitämissämilloin

      Itse asiassa tarkoitin ihan tavallista fanitusta, en mitään fanitoimintaa vaan perustykkäystä näihin päiviin asti. Odotan "mielenkiinnolla" uusia episodeja. Itse tilasin StarWars Insideriä Valloista asti -97 asti mutta saatavuus lopahti kun Kukunor lopetti toimintansa. Nyt sitä ei saa mistään Suomesta. :-( Tallessa ovat kaikki ilmestyneet sarjikset 80-luvulta ja muutama silloinen figuuri. Sekä leffasarjikset plus pakolliset soundtrackit mitkä hankin spessujen aikaan.Kunhan joulu koittaa mitä silloin tapahtuu...

      • mitämissämilloin

        ja tietysti elokuvat näin kasarina vhs:nä silloin Tähtien sotana tunnettu episodi 4 kolahti kovaa 7-8 vuotiaana ekan kerran ja monta,monta kertaa sen jälkeen.Mutta trilogia on edelleen ylittämätön.Moni on yrittänyt.....Potterit ja Sormusten ripeltäjät sun muut.


    • Veteranfan

      Kaikki Star Warsit pitää nähdä valkokankaalla,eikä pienestä toosasta.
      Kuulun siihen faniporukkaan joka tykkää nähdä leffat paikan päällä leffateatterissa.
      Leffateatteri on kuin pyhäpaikka Star Wars elokuvalle,tätä asiaa ei kukaan voi kieltää tai kiistää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      219
      1733
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1654
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      322
      1301
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1219
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1207
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      94
      1155
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1115
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      1039
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1016
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      1003
    Aihe