Pelottaa tuleeko minusta hyvä isä

TulevaIskä

En ole ollut pienten enkä vähän isompienkaan lapsien kanssa tekemisissä niin pelottaa miten selviän vastasyntyneen kanssa.

Olisi kiva jos jakaisitte omia kokemuksia.

33

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimekääntiedetty

      Kyllä se siitä.

      Jo synnärillä osallistu vauvan hoitoon mahdollisimman paljon ja kaiken mitä äitille opetetaan, vaadi opetettavan sinullekin. Jos on mahdollisuus päästä perhehuoneeseen, vaadi sitä. Ei meistäkään kumpikaan mitään vauvoista tiennyt ja hyvin ollaan pärjätty :)

      Huono isä on välinpitämätön isä. Sitä et vissiin ole.

      • tosimiesonrautaavaari

        jep.valmennuksenn äidin kanssa ja kuuntelet mitä asiaa jopa kirjaat asiat ylös.emme mekään olleet lapsien kanssa tekemisissä.yhteisynnytykseen mukaan.ja siitä se lähtee.meillä vaimo sairastui heti kotiin päästyä.hoidin molemmat kotona heti synnytyksen jälkeen.keitin puuhellalla vaippoja ja käsin pesin ne.yöt oli vaikeita kun piti herätä välillä ylös,ja päivällä oli väsynyt.mutta siitäkin selvittiin.jopa 1977 luvulla.että koettakaa perässä.nyt lapsi painaa jo 98 kiloa ja on sillä ikääkin 37 vuotta.


    • Hei tulevaiskä!

      Onnea tulevasta pienokaisesta! Lapsen saaminen on järkähdyttävän iso asia, joka muuttaa elämää peruuttamattomasti. Isyys kasvaa pikkuhiljalleen, kuten äitiyskin. Parhaiten isyyteen valmistautuu olemalla mukana esim. neuvolakerroilla, kuuntelemalla mitä tuleva äiti kertoo vauvan liikkeistä ja omista tuntemuksistaan. Elämä opettaa perusvaistot varmasti.
      Voi myös olla, että vauva aktivoi omia lapsuudenkokemuksia. Turvallinen oma lapsuus ja kokemuksesi omasta isästä hyvänä vanhempana on tietenkin kannustavin vaihtoehto. Mutta vaikka oma isäsuhteesi olisi ollut hankala, sen ei tarvitse pilata sinun isyyttäsi.
      Hae omaa isänrooliasi esimerkiksi osallistumalla erilaisiin perhekerhoihin tms, joita myös seurakunnat järjestävät, samoin muut toimijat kuten MLL tms. Neuvolasta saat tietoa paikkakuntasi perhetoiminnasta. Ole aktiivinen ja vietä aikaa lapsesi kanssa aistit ja tunteet avoimina: opit pikkuhiljaa tutustumaan paitsi lapseesi, myös omaan itseesi uudessa roolissasi isänä. Tukea saa ja kannattaa hakea, jos tunnet sitä tarvitsevasi. Neuvolan työntekijät neuvovat tuen pariin tarvittaessa. Monissa seurakunnissakin on perhe- tai diakoniatyöntekijöitä joiden kanssa voi myös varata keskusteluaikoja, jos jokin tuntuu painavan mieltä-
      Uskon kuitenkin, että luontainen, meihin jo geeneihin kirjoitettu isänrakkaus, suojelunhalu ja halu oppia elämää yhdessä lapsen kanssa valtaavat sinut kun saat pienokaisen syliisi.

      Perheellenne iloa ja rakkautta toivottaa
      Merja-diakoni

    • hottentottiz

      helvetin vaikeeta tulee olemaan, yritä pitää hyvää huolta lapsen äidistä että hän jaksaa huolehtia lapsesta. ensimmäisen vuoden aikana isä on aika turha lapselle jos vain äiti jaksaa ja häntä autetaan. mulla ei kyllä ollut geeneihin kirjoitettu mitään isänrakkautta yms joka heräisi henkiin samalla lapsen saamisen kanssa. ei olisi pitänyt paljaalla ajella perkele..

      • Kääpiököolet

        Hottentotin kannattaa siis sekä hoitaa että olla lapsensa kanssa mahdollisimman paljon, jotta geenit alkavat kirjoittaa. Jos on tyhmä ja päästelee paljaalla, niin toivottavasti ei niin pönttö, että ei tunne vastuuta tekojensa seurauksista. Ja koeta naputtaa tyhjään päähäsi, että isä on aivan yhtä tärkeä kuin äitikin sekä ensimmäisenä vuotena että kaikkina tulevina muinakin.


    • Vanhaäiti

      juu, ei sinun avaaja, tarvitse "selvitä vastasyntyneen kanssa". Jeesaat vaan lapsen äitiä, se riittää. Opetelkaa yhdessä ja kysykää neuvoja äideiltänne. Jotkut niistä neuvoista on hyviä, jotkut huonoja. Käyttäkää maalaisjärkeä ja suodattakaa huonosti sopivat neuvot pois.

    • Niko-iskä

      Meitä isiä on hyvin moneen junaan. Sinua paremmin tuntematta on mahdotonta sanoa, heräävätkö isävaistot vai eivät. Omista kokemuksistani voin toki kertoa.

      Meidän lapsemme oli toivottu ja melko pitkään yritetty. Poitsun mätkähtäessä synnytyssairaalan laverille tuli liikutuksen kyynel karskin karjun silmään, mutta täysin omalta ei tuo sätkivä ja karjuva käärö saman tien tuntunut. Itsekään en ollut juuri aiemmin tekemisissä lasten kanssa, joten tilanne oli outo ja hivenen pelottavakin.

      Lähes vuoden ikäiseksi asti äidin syli oli se ainoa oikea paikka eikä isin sylissä viihdytty kuin pieniä hetkiä kunhan äiti oli näkösällä. Tämä tuntui vähän kummalliselta, mutta on täysin normaalia. Pienen ihmisen päähän ei aluksi mahdu kuin yksi ihminen kerrallaan. Vietin kuitenkin niin paljon aikaa pojan kanssa kuin mahdollista ja lopulta alkoi isukkikin kelvata leikkikaveriksi ja lohduttajaksi. Monenlaista on elämässä tullut koettua, mutta oman pojan ensimmäinen "isi" -äännähdys sylissä kuuluu ehdottomasti kärkisijalle. Oman lapsen kanssa touhutessa on myös muiden lasten kanssa kanssakäyminen alkanut tuntua huomattavasti luontevammalta.

      Älä siis suotta stressaa omasta isyydestäsi vaan toimi siten kuin sinusta itsestäsi tuntuu parhaalta ja tutustu uuteen perheenjäseneen kaikessa rauhassa.

      • Tasa-arvoa

        Lahden ammattikorkeakoulun projektista tasa-arvoa erovanhemmuuteen

        21.05.2010 | Arkistoitu uutinen

        Lahden ammattikorkeakoulussa on tänä keväänä alkanut valtakunnallinen ja hyvin ajankohtainen kaksivuotinen projekti Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta. Projektia rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

        - Projektissa tuotetaan koulutus, jonka tavoitteena on lisätä ammattilaisten kykyä harkita isän tai äidin soveltuvuutta huoltajuuteen
        ilman perinteisiä sukupuoleen liitettyjä stereotyyppisiä käsityksiä, kertoo projektipäällikkö Johanna Tuliainen.

        Isät pois paitsiosta
        Hänen mukaansa projektin painopisteenä on isänäkökulman lisääminen viranomaisen työhön, jotta miesten ja naisten tasa-arvoisuus toteutuisi myös erotilanteissa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisella voidaan parantaa isien osallistumista lasten elämään.

        Koulutuksen kohderyhmänä ovat sosiaalialan ammattilaiset, jotka työskentelevät eroperheiden kanssa. Vuosien 2010-2011 aikana koulutetaan yhteensä 75 sosiaalialan ammattilaista.

        Projektin kuluessa järjestetään kolme kaikille avointa kehittämisfoorumia
        Ensimmäinen foorumi pidetään syksyllä 2010 Lahdessa, johon on pyydetty puhujaksi tasa-arvoministeriä. Alustajaksi on jo lupautunut lastenpsykiatri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Jukka Mäkelä aiheesta isyyden merkitys lapselle.

        Projektin aikana toimitetaan tasa-arvonäkökulmasta oppimateriaalia ja erillinen opas ammattilaisille lapsiperheiden erotyöskentelyyn.

        Lisätietoja
        www.lamk.fi/erovanhemmuus
        -------------------------------------------------------------


      • Tiedoksi

        Perehtykää narsismiin!
        KOLUMNI|Turun Sanomat13.11.2010 2:45|2
        Maailma on epäoikeudenmukainen paikka. Valitettavasti. Mutta, me saisimme siitä paljon oikeudenmukaisemman, jos ne ihmiset, jotka tekevät päätöksiä toisten ihmisten asioista, perehtyisivät narsismiin.

        Erityisesti tuomarit, asianajajat, oikeusaputoimistojen juristit ja mm. lasten elatus- ja huoltajuusasioita käsittelevät sosiaalityöntekijät, ovat niitä ihmisiä, jotka voivat joutua täydellisen huijauksen kohteeksi, jos eivät ymmärrä mistä narsismissa on kyse.

        Jos ei ole itse kohdannut pahasti narsistista ihmistä, on hyvin vaikea käsittää, minkälainen tällainen ihminen on käytökseltään ja olemukseltaan. He ovat aivan varmasti vahvasti edustettuina erilaisissa riita-asioissa.

        Narsistinen ihminen saa tarinansa kuulostamaan uskottavalta, koska hänellä on usein vakuuttava ulosanti ja hän pystyy manipuloimaan kuulijansa uskomattomalla tavalla. Esimerkiksi avioerotilanteessa lasten huoltajuuteen liittyvissä riidoissa, puoliso on saattanut kertoa kokemastaan henkisestä väkivallasta, valheista ja petoksesta selkeitä esimerkkejä monen vuoden ajalta.

        Hän on usein joutunut käymään monen vuoden terapian saadakseen itsensä jälleen henkisesti ehjäksi, koska narsisti on rikkonut hänet julmuudellaan toistuvasti. Silti tämä ei riitä näytöksi siitä, että se, josta erotaan, on sadistinen ihminen, jonka puheisiin ei voi luottaa.

        Juristien ongelma on se, että juristin koulutus opettaa ihmisen ajattelemaan loogisesti ja luottamaan siihen, että jokainen ihminen pystyy ja haluaa toimia järkevästi. Ainoat rajoitteet ovat, että henkilö on julistettu holhouksen alaiseksi tai hänellä on mielenterveydellinen diagnoosi, jonka voi ajatella viittaavan alentuneeseen harkintakykyyn.

        Narsismia ei yleensä diagnosoida, koska narsistiset ihmiset pystyvät elämään yhteiskunnassa ja menestymään; usein he ovat jopa erittäin menestyneitä. Narsismia voi siksikin olla vaikea ymmärtää ja oivaltaa henkilössä, jos hän on olemukseltaan fiksun ja filmaattisen tuntuinen, menestynyt, hyvin pukeutuva ja itsensä kaikin puolin hallitsevan tuntuinen, järkevästi keskusteleva ja huomaavaiselta vaikuttava henkilö. Eihän tällainen malli-ihminen mitenkään voi olla paha ihminen.

        Kyllä näin voi olla ja siksi on tärkeätä tutustua siihen, mistä narsismissa on kyse ja miten narsistinen ihminen toimii ja miksi.

        Nykymaailma suosii narsismia; korostamme ihmisten yksilöllisyyttä ja rohkeutta toimia omapäisesti. Siksi sekoitamme hyvin usein itsekkyyden yksilöllisyyteen ja häpeämättömyyden ja häikäilemättömyyden omapäiseen rohkeuteen.

        Narsistisen ihmisen henkinen rakenne on osittain 2–3-vuotiaan tasolla, koska hänelle ei ole lapsuudessa kehittynyt kykyä käsitellä omaa häpeää. Siksi hän haluaa hallita kaikkea ympärillään ja kaikki ihmiset ovat olemassa hänen tarpeitaan varten. Hän ei kestä arvostelua, eikä hän osaa olla aidosti vastavuoroinen. Hän on usein hyvin älykäs ja ovela, koska hän on koko elämänsä opetellut kuinka manipuloida muita ihmisiä omaksi hyväkseen.

        Muut ihmiset ovat hänelle esineitä. Hän ei kestä heikkouksia itsessään eikä toisissa. Itsessään hän ei näe niitä ja toisissa hän halveksii niitä syvästi. Hän ei osaa rakastaa toista ihmistä inhimillisenä kanssaihmisenä. Ja mikä surullisinta ja tärkeitä ymmärtää; tällaista ihmistä ei voi rakastaa terveeksi. Ihminen ei voi parantua, kun hän ei edes ymmärrä ja hyväksy, että hänessä on jotain hoidettavaa.

        Tuomarit, juristit ja sosiaalityöntekijät, tehdään Suomesta oikeudenmukaisempi maa! Perehtykää tähän asiaan. Te kohtaatte näitä ihmisiä aivan varmasti. He ovat joukossamme joka päivä.

        Kirjoittaja on oikeustieteen kandidaatti, johtajuuskouluttaja ja johdon työnohjaaja.

        Anne-Liisa Palmu-Joronen
        ------------------------------------------------


    • KilleX

      Kyllä tulee... kun jo kysyt sitä.
      Hienoa että pohdit asiaa ja selvästi haluat panostaa. Ja faijan homma on olla oma reilu oma itsensä, älä vedä roolia.
      Rakasta muksua, se kaipaa kaikein eniten sitä

    • ylpeänä

      ei siinä ole ongelmaa kun muistat joka päivä juoda pullollisen koskenkorvaa.nii johan helpottaa.kohta huomaat että poikahan menee kouluun.

      • 112112

        :'D oon varmaan sairas kun nauroin tälle ihan hulluna...


    • wert765

      Tekeminenkin varmaan pelotti.

    • jepejepjepj

      Teimme miehen kanssa myöhäisherännäisinä lapsen, meillä molemmilla oli ikää 37v. Kummallakaan meistä ei ollut minkään sortin kokemuksia vauvoista tai lapsista... Niitä ei juurikaan tuttavapiirissä, eikä nuorempana kummallakaan ollut kiinnostusta asiaan.
      Ensimmäiset vaipat molemmat vaihtoi sitten naikkarilla, ja molemmat olimme vain kerran elämässämme pitäneet vauvaa sylissä... niin voit uskoa että olimme molemmat ihan huuli pyöreänä, sekä epävarmoja... Mutta kyllä tuo luonto vaan on ihmeellinen vaistojen kanssa. =) Hyvin on mennyt, äkkiä sitä oppi ja nyt neiti on mitä iloisin 1,5 vuotias, ja olemme onnellinen perhe. Enää ei osaa kuvitellakkaan ettei tuota pikku termiittiä oliskaan.

      Niin on hyvin menneet ulkomaanamatkatkin yms.

      Ei muutakun tsemppiä!!! Uskon että kun sen nyytin syliisi saat, niin ihmeesti se vaisto sieltä herää ja tiedät mitä tehdä. =)

    • hempuccio1

      • okeimitäihmettä

        Kakattaa hemputtiota okei


    • shfsdsd

      Onnittelut tulevasta vauvasta ja 9kk sitten saadusta pimpistä. Kaikki menee ihan ok jos mietit silleepäin että miten vauva pärjää. Itse pärjäilet varmaan siinä sivussa. Vaipat haisee pahalle ja sillee, mutta on ne vauvat jollain tapaa lumoavia tapauksia. Jos niiden kans ei pärjäisi niin olis ihmikunta kuollut sukupuuttoon aikoja sitten ;)

    • Öyestä

      Hyvin se menee, jos teet keikkahommia. Joku rekkakuski (töissä 05.00-23.00, yöt kotona nukkumassa) tai vastaava on paras!!

      Viikonloput sitten vapaat ja silloin tällöin arkipäiviäkin. Silloin saa olla lapsen kanssa, hoidat sitä ja äiti saa vähän omaakin aikaa. Silloin parisuhdekin voi hyvin =) Onnea isyydestä!! Kyllä se siitä.

    • TerveisiäSaunasta

      Aikuisille laitetaan vaseliinia peppuun ja lapsille bebathenia.

      • Hörähdin

        No jos vaikka niin mitä se tähän aiheeseen kuuluu?


    • Isäntyttötulikin

      Ensimmäisen lapseni tie alkoi lastensairaalan keskoskaapista vaikka hän ei keskonen ollutkaan, vain muuten niin huonossa jamassa, että lääkärit eivät antaneet mitään toivoa.

      Juolahti tuosta kun moni edellä sanoo että äiti ja äidin syli ovat alussa tärkein eikä isällä ole juuri tekoa. Miten niin! Kyllä se oli no. isä meillä joka pani kätensä kaappiin ja silitti ja otti ensimmäiseksi syliin kun oltiin siinä vaiheessa että sylilupa tuli. Minä, äiti, en kyennyt. Jälkiviisaana on sitten koetettu juttua järkeistää; kai suojelin itseäni, koska toivoa ei annettu, en uskaltanut ottaa sylimuistoakaan.

    • tottuus

      Vanha totuus se vaan pitää. 3 minuutin ihana, 9 kk kipiä ja loppu elämän häpiä.

      • Yxmutsi

        Kai se nyt vähän kauemmin kestää, itse asiassa sen mitaksi on yhdessä kirjassa kerrottu 11 minuuttia. Raskaus ei ole sairaus, itse en ole koskaan voinut paremmin kuin odotusaikoinani joita oli kaksi. Voin niin hyvin kaikin puolin, että meikäläisen olisi pitänyt olla raskaana miltei aina.

        Mikä hemmetin "häpiä". En minä ainakaan lapsiani häpeä, päinvastoin. Vaikeuksistakin huolimatta ...


    • Puuuuuuh

      Et mitenkään.....tulee olemaan kamalaa seuraavat 18-23 vuotta. Aluksi et saa nukuttua, p-haisee ja buklua löydät, autosta, sohvalta, sängyltä ja vaatteistas. Rahaa palaa ihan h-tisti. Myöhemmin kuulet vaan huutoa ja parkunista kun et osta mitä halutaan rahaa palaa vielä v-sti enemmän. Teininä kuulet v-ttuilua ja rahaa palaa ihan v-sti enemmän kuin aiemmin. Kun räpäle on kasvanut aikuiseksi ja vihdoin muuttaa pois kotoa olet hermoraunio ja rahaa on palanut about miljoona. Olet valmis hautaan ja olet tehtäväsi tälle elämälle suorittanut...... eli en suosittele.

      • Asenneanuksesta

        Yeap, tältä kuulostaa sen vanhemman kommentti, jonka lapset syrjäytyvät, putoavat väliin, jäävät osattomiksi sekä aineellisesti että varsinkin henkisesti eli köyhiksi ajatuksenjuoksultaan koska heillä ei ole mistä ammentaa. "Kun on lusikalla saanut ei voi kauhalla vaatia" ja näin lienee käynyt myös omassa vanhempi- / lapsisuhteessasi.

        Vanhempi on se jonka kuuluu eväät elämään antaa eivätkä sinun evääsi kuulosta kaksisilta joten toivottavasti et lisäänny. Ns. aikuisista kärsiviä lapsia ja nuoria on aivan liikaa.


    • Digster79

      Hyvin se menee , usko pois. kyllä se opetuttaa tekemään asiat uusiksi. Varsinkin sen ns oman ajan poistuminen lähes kokonaan, jos siihen on valmis niin hyvin menee. Kuten jo monesti sanottu aiemmin tuossa, että vauva ja äiti kaipaa rakkautta myös isältä. Isänä joudut aluksi juoksemaan kaikki asiat mitä kodin ulkopuolella pitää tehdä. Mut nauti ajasta, nopeasti ne lapset kasvaa. Meidän eka oma poika on nyt 3.5v.

      Noista tulevaisuuden kauhukuvista . Lapsestahan tulee sellainen nuori/teini kun te hänestä kasvatatte. Vaikutteet ja tekemiset lapsi oppii hyvin pitkälti vanhemmiltaan.

    • VanhaPaappa

      Mielenkiintoisia kommentteja.

      Itse olen kahden lapsen isä ja lapset ovat jo aikuisia.
      Nyt olemme saamassa iltatähden.

      Isyys kuin myös äiteys on henkilöriippuvaista, osa sopeutuu nopeammin elämänmuutoksiin ja osa ei tiedä rooliaan lapsen vanhempana.
      Suurin juttu isyydessä on itsenäisyyden katoaminen, ei voi miettiä vain itseään ja sitä vaimoaan. Perheen pienin on perheen vaikutusvaltaisin, se määrää paljon asioita joihin et itse oikein voi suoraan vaikuttaa.

      Tärkein asia isyydessä on rauhallisuus ja tasapainoisuus.
      Ole rauhallinen jokaisessa tilanteessa ja opi lapselta asioita miten voit helpottaa lapsen oloa. Vauvalla kun on monta erilaista itkua eri tarpeisiin.

      Väsyttävää ja haasteellista aikaa ne ensimmäiset kuukaudet, monesta eri syystä. Uusi elämäntilanne tuo haasteita henkiselle kasvulle. Enää et ole vaimollesi se "tärkein", vauva menee miehen edelle. Uusien isien tulisikin ymmärtää ettei vauvan tuleminen ainakaan piristä seksuaalista elämää. Moni uusi isä onkin lähes mustasukkainen vauvalle, se kun vie sen huomion jota itse vaimoltaan on joskus saanut:)

    • käsipikkuinen

      Elämä opettaa...alussa on myös tuore äiti hukassa vaippameressä...vähitellen kaikki muuttuu normaaliksi, se on vain alkushokki, joka menee ohi...työtä on niin paljon, ettei siinä kohta kerkiä kovin syvällisiä miettimään. Pääasia, että tunnet vastuusi, minkä näköjään tunnet, joten....kyllähän se siitä .

    • äiti97poika

      Se rääkyminen on kamalinta. Hanki ajoissa korvatulppia ja kuulosuojamia, jotka saat asennettua heti kun huuto alkaa. Itselle tuli kuulovaurio kovista desibeleistä. Nukkuminen ei myöskään sitten onnistu...enää.... Vauva herättää tunnin välein vaatimaan jotain tutin laittamista suuhun ja maitoa yms. pientä. Elämän muutos on niin suuri, että et takuulla sitä vielä ymmärrä. Kaikesta kuitenkin selviää, tulee vielä aika jolloin tämä napero teitää kaikki asiat paremmin kuin sinä ja naureskelee sinulle.

      • Yxmutsi

        Vauva herää takuuvarmasti tunnein välein pelon, ahdistuksen ja kauhun takia, jos se on syntynyt vanhemmalle, jonka vaistoaa 'epäpäteväksi'. Meidän vauvamme nukkuivat alusta alkaen yhdellä yöherätyksellä.


    • Isämän6000

      Voi olla, että tulee niitä aikoja, kun raivostuttaa enemmän, kuin koskaan aiemmin, mutta pää on vain pidettävä kylmänä, koska se voi olla vaikka vain yksi ravistus, niin siinä on sitten ihmiselämää pilattu loppuelämäksi. Itse vedin leukoja ja join parit oluet silloin tällöin, kun en oikein muutakaan keksinyt.

    • Pontius

      Elämä muuttuu peruuttamattomasti ja lopullisesti. Toivottavasti lapsi oli molempien toivoma. Silloin sitä jaksaa yhdessä yrittää ja on toinen aina tukena ja apuna. Voimia ja tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe