Ei ollut Suomessa näin huonosti 1980-luvulla

fgdfgdffg

Seuraavat 4 vuotta mennään suu säkkiä myöten. Tämä koskee siis köyhiä. Niin on menty tähänkin asti, mutta leipää on sentään saatu köyhimpienkin pöytään. Tosin väärällä tavalla. On ruokittu pääomaa, kun olisi pitänyt panna ne maksamaan, joilla on varaa sekä myös ne, jotka eivät maksa veroja ollenkaan. Se, että tätä vajetta korjataan ottamalla pääomalta lisää lainaa on todella hölmöläisten touhua: lainata nyt niiltä, jotka eivät maksa verojaan, vaan kiertävät ne. Sitten maksetaan korkeat korot vielä näistä vipeistä - se on kuin tuplavoitto pääomalle. Kukahan mahtaa ymmärtää tämän systeemin? Ns. talolousasiantuntijat eivät tätä koskaan tuo esille. Joko he eivät ymmärrä, miten taloutta pyöritetään tai sitten heillä on oma lehmä ojassa.

Lainaus alla:

"Miksi samaan aikaan on otettu lainaa valtiolle ja laskettu veroja. Ei tunnu järkevältä! 25:een vuoteen valtio on velkaantunut noin 0:sta jo yli 60:een prosenttiin kansantuotteesta. Tämä on tietoisesti harjoitetun politiikan syytä. On haluttu samaan aikaan elättää pankkeja ja pääomaa julkisilla varoilla. Sehän elää nykyisin pelkillä koroilla ottamatta pienintäkään riskiä! Nämä lainathan ovat riskittömiä lainaajille, koska veronmaksajat ovat takuumiehinä. Tämä toiminta on ollut hyvin tarkoituksellista ja harkittua.

Tämä on eräs syy niin Suomen kuin Euroopankin investointilamaan ja sen myötä talouteen. Miksi lähteä investoimaan ja sijoittamaan riskikohteisiin, kun tällä tavoin saadaan kunnon tuotto ja lisäksi ilman riskejä. Talous ei elä eikä kasva, koska pääoma saa rahaa koko ajan valtioiden budjeteista ottamatta riskejä.

Pääomaa on yllämainittujen lisäksi ruokittu Suomessa monin eri tavoin: mm. Kela-maksun poistolla , yhteisöveron alennuksella EU:n pohjalukemiin ym. muilla yritystuilla.

Sanoisin, että ottava käsi on niin kauan ojennettuna, kun löytyy poliitikkoja, jotka tuota kättä ruokkivat. En usko, että nytkään päästään irti tästä pysähtyneisyyden tilasta, koska hallituksessa on 2 puoluetta, jotka tätä politiikkaa ovat ajaneet ja haluavat nyt vain voimainsa tunnossa vahvistaa sitä.

Suomi ei lähde nousuun köyhien tukien leikkauksilla. Valtion velkaa ei olisi pitänyt päästää syntymään veronalennuksilla. Veroissakin on ammottavatottavat erot. Joku maksaa (palkansaajat ja eläkeläiset), joku saa helpotuksia (pääoma) sekä suuryritykset jotka kiertävät veronsa eli eivät maksa mitään."

1

71

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eromolemmistaEU

   http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/09/25/eurokriitikko-tornqvist-mita-vikaa-kansallisissa-valuutoissa-on/201238542/12

   Tasan kaksi

   vaihtoehtoa

   Eurokriisin ratkaisemiseen on kaksi vaihtoehtoa, Törnqvist sanoo. Ensimmäinen on velkojen yhteisvastuullistaminen ja pankkiunionin luominen.

   – Silloin vastaisimme muiden veloista hamaan loppuun asti. En ymmärrä minkä takia suostuisimme siihen, koska vaihtoehto on se, että euro hajoaa.

   Kukaan ei ole vielä onnistunut perustelemaan Törnqvistille, mitä vikaa kansallisissa valuutoissa on. Ruotsi on pärjännyt hienosti omallaan, ja heikko valuutta elvyttäisi Etelä-Euroopan maita.

   Hänen mielestään Suomen pitäisikin ottaa oppia Ruotsista, joka on onnistunut tekemään isot asiat hyvin. Ruotsi jäi pois sekä toisesta maailmansodasta että eurosta.

   – Tällä hetkellä on parempi olla ulkopuolella.

   Onnistutaanko eurosta sitten eroamaan siististi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   182
   3992
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   192
   1940
  3. 131
   1597
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1263
  5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   52
   956
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   74
   951
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   54
   922
  8. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   156
   895
  9. Tule mukaan

   Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
   Ikävä
   39
   884
  10. Mies, tunnistatko minut tästä

   🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
   Ikävä
   75
   875
  Aihe