Kissanpennulle ruokamerkkejä vailla!

Kohta3kissanpalvelija

Meille muuttaa elokuun loppupuolella tyttökisuvauva. Ajattelin ruveta pikkuhiljaa etsimään tytölle ruokaa kaappiin valmiiks, jotta on valmiina kun neiti saapuu kotiin.

Mitkä on hyviä ruokamerkkejä?
2 vanhempaa kissaa söivät ennen latzia, whiskasia ym, mutta nyt oon alkanut ostamaan Lidlistä sitä Coshida-ruokaa. Huomaa kyllä kissoissa eron että on nyt parempaa ruokaa saatavilla. :) Mutta Lidlissä ei ainakaan oo tuota Coshidaa penturuokana, joten mistä löytää jonkun hyvän penturuuan? Edullinen hintakin olis plussaa. :)

13

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bozita

      Suosittelisin ostamaan ruuan eläinkaupasta, kaikissa merkeissä ei ole paha hintakaan. Tiesit varmaan kissan olevan 100 % lihansyöjä, esim. whiskasissa lihapitoisuus on 4 %. Kuivaruuaksi suosittelisin Bozitaa, Applawsia tai Feline finest porta 21. Kaikista löytyy pentuversio ja lihgapitoisuus on kohdallaan ym. Meidän kissalle Applaws aiheutti ilmavaivoja, mutta ei välttämättä sinun tulevalle kissallesi. Kannattaa kokeilla mikä on paras. Meidän kissa syö märkäruokaa vähän vähemmän, kuivaruokaa eniten, 2 kg kuivaruokaa kuussa. Mustissa ja Mirrissä Applawsin 2 kg hinta 19,90 €, Bozita 2 kg 17,90 € ja Porta 21 2 kg 12,90 €. Näitä kaikkia saa esim. myös Zooplussasta pikkusen halvemmalla.

      • pieleenmeni

        Älä valahtele!

        Kissa EI OLE 100% lihan syöjä!!!
        Kissa on syönyt kalaa Suomessa jo useita tuhansia vuosia, joten se siitä.


      • lihansyöjäse

        Mitäs se kala on ellei myöskin lihaa? Toki kala ei kuulu kissan luontaiseen saaliseläinkantaan, kissahan on lähtöisin aavikolta jossa ei kaloja ole. Onhan kalaa syötetty kissoille, mutta ei se siitä luontaista kissanruokaa tee. osa kissoista on jopa kala-allergikkoja.

        Kun joku on lihansyöjä, tarkoittaa se ettei kyseinen eläin ole kasvissyöjä, sekasyöjä jne. vaan sillä on petoeläimen hammaskalusto joka on lihansyöjälle ominainen.

        Siis kissa on puhdas lihansyöjä jonka ruoassa ei tule olla vehnää tai muita viljoja tai kasviksia vaan puhdasta proteiinia eri muodoissaan sekä luita joista saadaan mm. kalkkia. Viljan tai kasvisten osuus on vain saaliseläimen vastassa oleva, valmiiksi sulaneessa muodossa. Joten se siitä :)


    • Canam12

      Meillä on ollut 30 vuoden ajan kissoja. Olen ruokkinut niitä erilaisilla ruuilla. Misu-kissamme eli 23 -vuotiaaksi ja hän sai alkuun purkkiruokaa, mutta siirryin melko pian raakaruokaan. Tällä hetkellä meillä on 3 kissaa ja ruokin niitä vain raakaruualla. Ne eivät edes syö purkkiruokaa! Lihaa (jauhelihaa, naudan sydäntä ja maksaa) ja kalaa (muikkuja, haukea, norjan seitä ja kuha tekee ne hupsuiksi :) juomaksi on aina tarjolla vettä ja laktoositon kevytkerma jossa puolet on vettä on parasta juomaa. Näiden kissojen suolisto ja virtsatiet eivät ole oireilleet kuten aiempien kissojen suolistot ja virtsaongelmat. Kokemukseni mukaan ainoa oikea ruokavalio kissoille ja koirille on RAAKARUOKA. Ihania hetkiä tyttökisuvauvan kanssa. Muista suukotella sitä usein otsalle ja päälaelle, niin kuulut samaan heimoon tyttökisun kanssa <3

      • pieleenmenitaas

        Oletko sekaisin päästä?

        Ei kissaa pidä ihmisen suukotella!

        Ihminen ei kuulu samaan heimoon kissan kanssa! Onko lintsattu koulusta?


    • noillaalkuun

      kananmuna (valkuainen kypsennettynä, jos maistuu). Broilerin siivet raakana luineen. Homogenoimatoin täysmaito.Noilla pääsee alkuu.

    • alkupe

      Onko cittarissa/prismassa mitään kissanruokaa, joka olis oikeesti hyvä ruoka kissoille? Aina kun ei ole mahdollista päästä eläinkauppaan kissanruokaa ostamaan, joten olis hyvä jos sitä löytyis normi kaupasta. Käsittääkseni se mjau-merkki on ihan hyvä?

      Tai sit vaan alettava netistä tilaamaan kissoille ruuat. :)

      • peeääpee

        Kaupoista löytyy kalaa aina.


    • noillaalkuun

      kyllä sittarissakin on broilerin siipiä ja koipia, ihan siellä ihmislihatiskillä. Sieltä löytyy myös sydäntä ja kieltä (jotka on lihaksia) , ja sisäselimiä, joiden syötössä pitää olla järkipäässä, eli antaa rajoitetusti ei pääruokalähteenä

    • Bozita

      Kaikki kissat ei vaan syö raakaruokaa, esim. meiän kisu. Jauhelihakuutioita olen antanut, kuutiona (jäisenä ja sulatettuna), muussattuna sekä pieninä paloina, ei kelvannut. Kaupan jauheliha kelpaa.

      Mjau kuivaruoka tuoteseloste menee näin:
      Viljaa, lihaa ja eläinperäisiä sivutuotteita (tuoretta ruotsalaista kananpoikaa 4%), öljyjä ja rasvoja, kasviperäistä proteiiniuutetta, kalaa ja kalatuotteita, mineraaleja, hiivaa.
      Eli siinä on kaikista eniten viljaa, en susoittele ostamaan. Myös märkäruuissa on 4 % lihaa.

      Cittarissa/prismassa on myynnissä Almo nature ruokaa, suosittelen sitä. Siitä löytyy pentu- kuin aikuisversio, lihapitoisuus kuivaruuassa 56 %. Meiän kissalle maistui erittäin hyvin, märkäruoka ei. Märkäruoka kuitenkin vaikuttaa laadukkaalta.
      Myös Prima Cat vaikuttaa hyvältä, meidän kissa söi vähän aikaa sen merkin kuivaruokaa, märkäruoka on kelvannut todella hyvin, kuppi syödään aina tyhjäksi.

      • Kattiakanssa

        no ei kai ne syö kun niiden makuhermot on pilattu kissanruokateollisuuden lisäaineilla, ne ekee kissasta riippuvaisia vain teolliseen ruokaan


      • Bozita

        Almo naturessa ei ole ainakaan lisäaineita.


    • 7kisua

      Meillä kissa ei suostu syömään mitään mikä ei ole kypsennetty, ainakaan lihaa. Ei se oikein tahdo syödä pyydystämiään hiiriäkään (joita se ei aiemmin osannut edes ottaa hengiltä, kantoi elävänä sisälle, nyt kun sillä on pennut, niin nyt hiiret on kyllä otettu hengiltä, mutta itse ei niitä edelleenkään syö). On vähän sellainen "prinsessa".
      Mustin ja Mirrin lohikuutioita kyllä sitten syö, silakkaa maistelee, mutta tosiaan raa't lihat jää auttamatta kuppiin. Kaloista maistuu siis parhaiten lohi, siihen se on ihan hulluna, myös pennut tuntuvat pitävän siitä, eli kallis maku ;).
      Kieli maistuu sitten erinomaisesti kypsennettynä. Sydän ei raakana, eikä missään muussakaan muodossa.
      Maitotuotteisiin se on ihan hulluna, ollut ihan pienestä pitäen. Kermaviili ja raejuusto uppoaa alta aikayksikön. Myöskin kananmuna maistuu.
      Almo nature ei maistu ollenkaan, eivätkä kaikki eläinkaupan pöperöt..
      Applawsista tykkää. Myöskin tonnikalasta (etenkin kana-tonnikala).
      Kaupan ruoista menee jotkut, mm. Latz ja Pirkkatuotteet ja Sheba, mutta esim. Whiskas ei oikein ollenkaan.
      Teen ruokia myös aika paljon itse. Pennut syövät mielellään mössöjä, joissa keitettyä kanaa, joskus seitiä, sika-nautaa, keitettyä kananmunaa, joskus ehkä ripaus kaurahiutaleita mukana ja Multicat-tablettia sekaan murskattuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe