sonera viihde vai elisa viihde

fjdifodjfiodsfds9o

onko jollain kkemusta molemmista? kumpi parempi?

15

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukamistäkin

      Kummastakin on kokemusta ja mielestäni Elisa on hinta/laatusuhteeltaan parempi.
      Elisan peruskanaviin kuuluu mm. urheilukanavat Eurosport ja fanseat 1 ja 2.

    • ElisaViihdeParas

      Elisasta on kokemusta, Sonerasta ei. Speksien mukaan Elisa Viihde on huomattavasti parempi, itselleni ainakin. Ei Sonera kuuluisi edes vaihtoehtoihin, jos nyt olisin valitsemassa. Mieluummin sitten tavallinen kovalevylle tallentava boksi, joka tulee halvemmaksi. Ks. esim. http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/87489-Sonera-Viihdepaketti-vs-Elisa-Viihde

      Osittain riippuu omista tarpeista. Maksukanavia jos haluaa tilata useampia ja niitä myös tallentaa, niin Elisa on huono vaihtoehto. Itse olen tallentanut Elisa Viihteeseen kymmeniä sarjoja, useista ihan kaikki jaksot. Niitä voi katsoa sitten maratonina vaikka vuosien päästä. Määräaikaisen jakson uusimalla tallennustila kasvoi yli 5000 tuntiin. Eli pelkkiä tunnin pituisia TV-sarjoja mahtuisi vaikka 50, jos jokaisessa km. 100 jaksoa. Millään ei ehdi kaikkea katsoa, mutta aikarajoitus olisi minulle todella stressaavaa. Soneran tallennukset katoavat 3 kk kuluttua ja ilmeisesti sarjoja ei voi laittaa nimen perusteella jatkuvasti tallennettavaksi edes.

      • ElisaViihdeParas

        Tallentavan digiboksin kanssa? Mitäs hyötyä Viihteestä sitten on?

        Aika turhaa on valittaa Viihde-palveluiden puutteista, jos ne johtuvat tekijänoikeuksiin liittyvistä rajoituksista yms. Eihän nettipalvelun salasanasuojaus voi mitenkään edes teoriassa korvata maksukorttisalausta tai digiboksin MAC-osoitteeseen perustuvaa yksilöintiä. Itse pystyn kyllä tallentamaan Eurosport HD ja AlfaTV kanavia digiboksilla.


      • töllöttäjä

        Hmm...jollekkin tärkeintä on ohjelmien tallentaminen, jollekkin ohjelmien katsominen.


      • Nauhoittaminen---
        töllöttäjä kirjoitti:

        Hmm...jollekkin tärkeintä on ohjelmien tallentaminen, jollekkin ohjelmien katsominen.

        .

        "Kaikkein tärkeintä on * NAUHOITTAMINEN *"

        .


      • vanhassaonvaraparempi
        Nauhoittaminen--- kirjoitti:

        .

        "Kaikkein tärkeintä on * NAUHOITTAMINEN *"

        .

        Niinpä;) Olen ollut Elisan sekä Soneran asiakkaana. Kummankin firman digiboksista voi nauhoittaa kaikkia kanavia, vanhalla VHS nauhurilla:))
        Digikuvaa nauhalle, kuvanlaatu on ihan kelvollinen.


    • dffdsfdsf

      eikö elisan boksissa ohjelmat katoa sitten 90 pv kuluttua tallennuksesta? soneralla ainakin tallennettu ohjelma säilyy digiboxilla vain 90 pv katsottavissa.

      • ElisaViihdeParas

        Ei ole Elisalla mitään aikarajoitusta tallenteiden säilymisen suhteen. Sinne voi siis kerätä arkistoa. Kun käytössäni oli Netflix ja huomasin jonkin kiinnostavan elokuvan poistuvan sieltä viikon sisällä, niin usein totesin sen olevan myös digiboksillani katsottavissa. Katsoin sitten sen sijaan jonkin vielä kiinnostavamman leffan tai annoin olla telkun kiinni.

        Mulla ainakin vaihtelee ajan mittaan aika paljonkin ohjelmat, mitä katson ja kuinka aktiivisesti. Siksi Elisa Viihteeseen on kiva tallentaa "varalle" ohjelmia, joista saatan myöhemmin innostua. Muutama vuosi sitten tuli katsottua mm. Foxin Lentoturmatutkintaa, Huutokaupan metsästäjiä, Vankilassa ulkomailla, Supertehtaat yms. muutakin "vähemmän älykästä" tosi-TV viihdettä. Sitten kuvaan tuli rikossarjat CSI, NCIS, Criminal Minds. Kun kyllästyin niihin, niin Netflixiltä tuli katsottua maratonina Dexter, Breaking Bad, Shield, 24 pari kautta ja monta muuta. Välillä jokapäiväiset sarjat on ollu Simpsonit, Rillit huurussa ja Miehen puolikkaat Subilta. Elokuvissa tavoitteena on ollut nähdä IMDb Top 250 listalle yltäneet ja joitakin olen lainannut myös kirjastosta Blu-rayna. Vaihteeksi viim. 1-2 kk aikana TV tai digiboksi ei ole ollut välttämättä moneen päivään edes sähköissä.

        Mutta TV:n tarjontaa seuraan aktiivisesti edelleen netin kautta. Erityisen mieluisia mutta vielä katsomattomia bongauksia ovat olleet mm. Citizen Cane ja Pianisti. Nelonen HD:n elokuvia tallennan toisinaan myös TV:llä ulkoiselle kovalevylle, koska Elisa Viihteeseen sitä ei voi tallentaa. Tällä hetkellä tallennustilasta on käytössä 78% ja jäljellä 1222 tuntia. Elokuvat on laitettava tärkeyden mukaan eri hakemistoihin. Muuten turhempien poistaminen jälkeen päin on tosi työlästä. Sarjat on helppoa poistaa.


    • miukumaukubb

      Sonera viihde digiboxille voi tallentaa suurinta osaa tavallisten kanavien ohjelmista. ei esim. MTV ja frii kanavia ellei osta jotain erikois boksia. Tallennettavat ohjelmat näkyvät viikon päähän tai oikeastaa hiukan vähemmän. eli tänään en voi ohjelmoida nauhoitettavksi vaikka ensi tiistaina vaikkapa tv 1 kanavalta tulevaa dokumenttia. olisi hyvä jos se aika olisi yli viikon niin voisi laittaa heti katsottuaan yhden jakson jotrain sarjaa nauhoitukseen seuraavan jakson sitä samaa sarjaa.

      tallennukset säilyy katsottavana 90 päivää boxilla. tallennustila on sen verran suuri että en ole sitä täyteen koskaan saanut eli en osaa koosta sanoa. mutta aika paljon ohjelmia mahtuu. lisäksi paketissa on tietysti nettiyhteys joka aika moitteettomasti toiminut tässä kodissamme. muutamia pätkimisiä ja hetkittäistä toimimattomuutta lukuunottamatta.

      eka vuosi maksoi 29,90 e/kk ja toinen maksaa 39,90 e/kk. jatkotarjousta tarjoaisivat joka olisi olisi 39,90 e kk 24 kk sopimuksella.

      elisasta en sano mitään kun ei ole kokemusta.

      • tyytyväinen_asiakas

        Ihan samasta syystä itsekin päätin jatkaa sonera-viihteessä kun nyt katkolla taas sopimus oli. Kovasti tuli pohdittua Elisan ja Soneran ym. (paikallisen operaattorin) välillä. Mulle riittää hyvin esim.tuo 90pv tallennusaika, jos sinä aikana ei jotain kerkee katsoa niin saapi mennäkin sit pois. Pysyviä tallennuksia varten on kuitenkin oma tallentava hd-boxi. Muutenkin niin vähän tulee kateltua ohjelmia et oikeestaan hyvä homma tuo automaattinen ohjelmien poisto. Ei tarvii ees siitä huolehtia voi tallennella päivittäin lisää tavaraa eikä tila täyty koskaan.


    • Ituli

      Nyt Sonerasta Elisa Viihteeseen vaihdettuani, olen ollut muuten ihan tyytyväinen, paitsi tallenteiden katsominen Elisasta mättää. Soneralla tallennetta voi alkaa katsomaan, vaikka se olisi vielä tallentamassa. Elisa on tässä jäänyt aika Aatamin aikaiseksi. Tylsää...

    • melukylä

      ymmärinkö oikein että elisan boxiin voi suoraan laittaa tallennukseen jonkun tietyn sarjan koko tv:stä tulevan tuokkarin? soneran boxissa nimittäin vain hiukan alle viikon päähän voi laittaa tallennuksia eri sarjoitsa?

      • ElisaViihdeParas

        "...tallennukseen jonkun tietyn sarjan koko tv:stä tulevan tuokkarin?"

        No ei ny ihan tuotantokausien tarkkuudella pysty ohjelmoimaan. :) Boksille lisätään netin kautta tallennussääntöjä, joissa on ohjelman nimessä esiintyvä tekstinpätkä. Esim. tekstillä *007* tallentuu tietyltä kanavalta lähes kaikki James Bond -elokuvat hamaan tulevaisuuteen. * (tähti) toimii perinteiseen tapaan jokerimerkkinä. Säännöt ovat vain kanavakohtaisia eli tallennusajankohtaa ei pysty määrittämään. Jos sama ohjelma tulee samalta kanavalta monta kertaa viikossa, niin kaikki tallentuu, vaikka haluaisi talteen vain uusimmat JA yhden kerran. Esim. Simpsoneita tulee äkkiä monta sataa jaksoa, jos sääntö unohtuu päälle uuden tuotantokauden jaksojen loputtua. Saman säännön tallennukset menevät myös samaan kansioon. Jos sama ohjelma tulee useammalta kanavalta, niin ne voi laittaa eri kansioihin, joten eri tuotantokausien jaksot pysyvät aikajärjestyksessä. Jos haluaa tuotantokaudet viimesen päälle järjestykseen, niin sekin on mahdollista. Ohjelman sijainti voi periaatteessa olla esim. Sarjat -> Komediat -> Rillit huurussa > Kausi 7


    • liskomies

      Sonera viihde on toiminut ihan hyvin. Maksaa tosin sen 39,90 kk ja on 24 kk sopimus. netti harvoin pätkii ja ei ainaskaan pitkiä aikoja.

      Boxilla on aika paljon tallenustilaa ohjelmille. tosin ohjelmat säilyy vain 90 pv katsottavana boxilla ja sitten joka viikko on ohjelmoitava kaikki sarjat tallennukseen koska tallennuksia voi ojelmoida muuta kuin vain alle viikon päähän. en siis voi laittaa nauhoitukseen tänään ens ke tulevaa ohjelmaa. vain peruskanavia voi tallentaa, johtuen kait tekijänoikeussyistä. tallennettua ohjelmaa voi aloittaa katsomaan vaikka tallennetun ohjelman tallennus olis vielä kesken, siten mainoskatkon voi kelata ja aloittaa vaikka seiskauutisten kattomisen vaikka kol 19.06.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe