Monniset ja haarniskamonni

Hedi

Olisin kiinnostunut hankkimaan kohta perustettavaan 325l:seen akvaani lisää pohjakaloja, kuten monnisia ja monneja. Uuteen akvaani siirtyy entisestä partamonnipariskunta ja poikasia n.10kpl (myynnissä/haettavissa halukkaille Joensuussa) sekä 2 täplämonnista. Olen selannut netistä kaloja läpi ja lukenut tietoa, mutta tuo kalojen kokonaismäärä arveluttaa.

Täplämonnisia otan jokatapauksessa lisää, mutta monta? Haluaisin myös toisia monnisia, ehkä helmi-, leopardi- tai pantterimonnisia. Monta mahtuisi noita monnisia yhteensä, jos vielä ottaisin esim. haarniskamonneja? Kokemuksia haarniskoista, mahtuuko noin pieneen ja monta? Vievätkö pohjatilaa paljonkin muilta? Luonne, syökö pienempiään, tappeleeko? Olisiko ehkä parempi ottaa vaikka piikkisilmiä ja montako muodostaisi sopivan parven?

Akvan tarkat mitat on 130-50-50 ja muina kaloina neontetroja 7, kääpiörihmoja 3, kiilakylkiä 6 ja leväbarbeja 3. Näitä parvia täydennän myös (neonit ja kiilat) ja sitten kiinnostaisi myös helmirihmat. Tulisivatkohan toimeen kääpöiden kanssa ja montako helmeä mahtuisi? Sama sääntö kuin kääpiöilläkin, että uros ja pari naarasta?

7

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko

      Kasvaa 16-18cm pituiseksi lähteestä riippuen ja mahtuu tosi hyvin sun akvaarioosi. Säyseä kala eikä hätyyttele muita kaloja ja ei syö pienempiä kaloja, paitsi ehkä pieniä poikasia. Jos otat niitä niin ota ainakin kaksi tai mielellään kolme neljäkin kappaletta. Monniset ovat parvikaloja ja kaksi on siis valitettavasti liian vähän, eli jos ostat niitä lisää osta ainakin neljä lisää. jos ostat muitakin monnisia niin et atrvitse välttämätt ostaa kuin 2-3 lisää täpliksiä.

    • -H-

      mahtuu hyvin, säyseä kala - tosin suht ahne syömään muilta kaloilta kudun mikäli sellaista ilmaantuu. Tuo koko mitä täälä kaikki ilmoittelee 16 - 18 cm on minun mielestä täyttä p... oma mielipide on tuollaiset 12-14 cm. Isompia en ole nähnyt, vaikkakin kaverillani on eräs mun vanha haarniska (>10v). Osta 4-5 kappaletta niin luulisi viihtyvän, itselläni on vain 2 kappaletta jotka kutevat suht usein kuhan vain vähän jelppailee. Kutevat mielenkiintoisesti - uros rakentaa vaahtopesän.

      • Satutyttö

        Ei ole täyttä paskaa, omat pieneni eivät ole vielä kuin 11cm, mutta olen kyllä nähnyt niitä isoja jötkäleitäkin aika monta. Ja 15-senttiset eivät ole yhtään tavattomia. Se koko on kyllä kiinni monesta asiasta ja varmasti suurin osa haarniskoista oleilevat liian pienissä altaissa eivätkä näin pääse kasvamaan "oikeaan" kokoonsa.


      • Mikko

        Jos ilmoitan että kirjoissa muissa lähteissä sanotaan että haarniska monni kasvaa 16-18cm, niin ei ole minun vika, jos se on potaskaa. Itselläni tosi yksi haarniskamonni on 17cm, että revi siitä itsellesi huumoria.


    • Satutyttö

      Minulla on kaksi 300-litraisessa ja olen hankkiutumassa niistä eroon.
      Ovat periaatteessa kilttejä, mutta ne syö toisten ruoat ja touhottavat koko ajan. Eli aroimpien kalojen kanssa ei sovi.

      Neontetroja 15, kiilakylkiä 10 (tai toisinpäin), täplämonnisia 6, helmimonnisia 6, 3 helmirihmaa, haarniskamonnien tilalle ottaisin minä piikkisilmiä joku 5 kipaletta, siihen vielä ne kääpiörihmat, partamonnit(2 kpl) ja leväbarbit(jotka minä vaihtaisin kyllä vaikka nuolimonneihin), niin allas alkaa jo olla aika täysi.

      Helmirihmat saattaisivat kiusata kääpiörihmoja. Jos helmirihmoja et ota, niin voisit ottaa vaikka neoneita ja kiilakylkiä vähän lisää.

      Tässä nopeat ehdotukseni.

      • Hedi

        Kyllä varmaan nyt noilla vinkeillä selviän. Sain akvaarion eilen kämpilleni, että kalojen hankkiminen menee ainakin ensi viikkoon. Mutta harkitsen nyt noita haarniskoja, jos ovat ilkeitä muille. Näyttivät vaan kaupassa niin hauskoilta ja eläväisiltä, että rupesi laji kiinnostamaan. Monnisia täplisten (6)lisäksi toista lajia juuri ehkä 6 niin eiköhän tuossa jo ole uusia ihan tarpeeksi. Ja parvien täydennystä on luvassa myös.


    • Aki Holm

      haarnismonniahan esiintyy liki pohjoisesta etelään koko etelä-amerikassa, eikä tänäpäiväkään tiedetä varmuudella onko M.thoracata yksi ja ainoa laji. Itselläni ollut kolmisenkymmentä vuotta haarniskoja joiden väritys, koko jopa luonne vaihdellut kovastikin..,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe