Voiko joku tulkata? :-)

Hamillaanoleva91

Tiedän ettei ole mikään lääkäripalsta mutta sain papereita postista ja epilepsia diagnoosin 40,9(?) Papereissa luki näin: Temporaalisesti lievää paikallishäiriötä sekä vas. frontotemporaalisesti lievää/kohtalaista epileptistä toimintaa. Lisäksi kontrollissa ajoittaista bilateraalista rikkonaisuutta sekä theta-sarjoja frontotemporaalisesti, jotka erik.lääk. mukaan irritaatiota.Kolmas eeg, niukasti lyhyitä suspekteja rytmirikkoja frontaalisesti oikealla. Tulossa toinen MRI.

Mitään en itse tuosta tajua, sen vain tiedän, että epilepsia diagnoosi ois nyt.. Sekä lääkitys aloitettu hiljakselleen.. Lääkäri kirjoittanut myös että minulla olisi sekä paikallisia että yleistyneitä (?) kohtauksia. Mitään en ole koskaan kyllä kouristellut ja siksi vaivaa onko tämä ihan oikein?

Minulla on päivittäin outoa nykimistä, kylläkin olen sen ajatellut stressiä olevan. Tai voiko tuo minun ylempi selitykseni viitata siihen. Poissaolokohtauksia on ollut viime syksystä sarjoittain melkein 10 päivässä sekä sekavuutta, että kyllähän tämä tiesti siltä kuulostaa.. Autollakin pitäisi ajaa jne. Tuntuu että tämmöinen sairaus vaikuttaa elämään paljon kun olen ollut aina perusterve.

Onko jostain saatavilla lisätietoa.. sain vihkon, jossa aikuinen&epilepsia otsakkeena.

Suuri kiitos kaikille vastaajille.

4

935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ceda

      Minun suuntaa antava tulkkaukseni: (HUOM! lääkäri en tosiaankaan ole)

      ”Ohimolohkossa lievää paikallishäiriötä sekä vas. etuohimolohkoalkuisesti lievää / kohtalaista epileptistä toimintaa. Lisäksi kontrollissa ajoittain molemmissa aivolohkoissa lievää / kohtalaista epileptistä toimintaa sekä theta-aivoaaltoja etuohimolohkoalkuisesti, jotka erik. lääk. mukaan piikkejä (oletko nukahtanut?). Kolmas eeg, niukasti lyhyitä epäiltyjä rytmirikkoja oik. etuohimolohkossa. Tulossa toinen magneettikuvaus.”

      Paikallisalkuinen kohtaus alkaa tuntemuksella ja säilyy tietyllä pesäkealueella. Yleistynyt kohtaus tarkoittaa sitä, että alkaa tietystä pesäkkeestä aivoista ja leviää laajemmalle alueelle (molemmat aivopuoliskot). Yleistynyt kohtaus vaikuttaa enemmän tajunnan tasoon: ei esim. muista tapahtumia.

      Epilepsia ei suinkaan ole pelkkää kouristelua, vaan monimuotoinen aivoperäinen sairaus. Sen vuoksi on todella hyvä, että olet saanut diagnoosin ja nyt sairautta ryhdytään hoitamaan. Ymmärrän, että tuntemukset ovat nyt ikävät, sekavat ja hankalat – älä kuitenkaan masennu: epilepsian kanssa pystyy elämään ja voit edelleen tuntea itsesi terveeksi. Lääkityksiä ryhdytään kokeilemaan ja rakentamaan, eli epilepsia tuskin vaikuttaa elämääsi liikaa :) Lisäinfoa epilepsiasta saat esim. liittymällä Epilepsialiittoon, jonka myötä saat Epilepsialehden (itse ehdin sairastaa n. 5 vuotta ja vasta sitten ”uskalsin” ottaa tämän askeleen).

      Et ole yksin – meitä on muitakin ja ihan tavallisia ollaan :) Tsemppiä!

      • Kysyja

        Suuret kiitokset sinulle! Tuo auttoi jo kovasti - asia kun on niin onnettoman tuntematon, vain kaksi serkkua tiedän sitä sairastavan.
        Mutta täytyy vain mennä päivä kerrallaan eteenpäin.


      • Samanen

        Niin ja en ole nukahtanut ikinä noissa käyrissä. Neurologit aina kyselevät olinko väsynyt, ilmeisesti jotain häikkää siis todella on koska olen nukkunut yöunet normaalisti ja silti näkyy jotain hidaspurkausta kuulema.
        Lisäyksenä edelliseen. :)


      • episeläjä

        Googlettamalla löytää liiton sivuilta erään luentomateriaalin, jossa nuo diagnoosit on lueteltu :) Lisäksi sehän voi mennä niin, että tuo muuttuu, kun tutkimukset antavatkin tarkempaa tulosta. Minulla diagnoosi on G40.22, paikallisalkuinen. Tarkentui iän myötä tuosta paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe