S-pankin varovainen

Oletkomukana

Todella mukava rahasto huonosti sijoittamista tuntevalle peruspalkansaajalle, tutustukaa. Helppo aloittaa kuukausittainen sijoittaminen vaikka 50 eurolla s-pankista, joka alentaa riskit verrattuna isoon kertasijoitukseen (voi tulla isompaa laskua pian). Kohtalaisen maltilliset kulutkin, joilla saa varmankin keskiverron ammattilaisen hoitaman salkun. Varovainen ei ole niin varovainen tai riskiton kuin nimi antaa olettaa, mutta valtavan suuria arvon heilahteluja tuskin on odotettavissa. Rahasto mukauttaa painotustaan osakkeissa ja koroissa markkinatilanteiden mukaan, mutta korkoja painotetaan. Vuodessa tai puolessa voi tulla pataankin, vaikka kuukausittain hajauttaisikin, mutta kaksi tai kolme vuotta tasaisesti kuukausittain ja nauttii varmasti jo kohtalaisesta tuotosta.

18

1355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öjlk

      S-varovainen sisältää enimmäkseen korkosijoituksia. Niiden tuotto-odotus on varsin surkea tällä hetkellä (korkotaso, maailmantilanne). Pitkien korkojen tuotto lisäksi heilahtaa nopeasti negatiiviseksi, kun korkotaso nousee - kuten tänä keväänä on tapahtunut. Siitä huolimatta korkosijoituksia markkinoidaan pieniriskisinä tai jopa "riskittöminä"...

      Ja lisäksi kun katsoo mitä S-varovainen sisältää = FIM:n kalliita rahastoja => rahaston ainut "etu" on tosiaan helppous. Mutta onhan se varmasti parempi, että sijoittaa edes tähän, kuin että pitäisi ne rahat vain S-tilillä 0-korolla.

    • Vaihda_parempaan

      Varmasta ja kohtalaisesta tuotosta nauttii tuollaisessa rahastossa vain sen ylläpitäjä, joka rahastaa palkkionsa tuloksista riippumatta. Asiakkaalle on tarjolla paljon edullisempiakin vaihtoehtoja. Joko samalla riskillä reilusti halvempia tai samalla palkkiolla paljon paremmin tuottavia.

    • Marguh

      Parempi on esim. Seligsonin Pharos? S-varovainen voinee romahtaa korkojen nousun mukana aika reilusti. Toisaalta laskussahan saa halvemmalla, jos jaksaa vaan katella miinuksia tarpeeks kauannn

      • jklkg

        Ei se Pharos mikään ihmeentekijä ole. Osakkeiden osuus on toki suurempi, joten korkojen nousu ei vaikuta niin paljon, mutta osakkeiden heilahtelu sitten enemmän. Pharoksessa on toki se hyvä puoli, että siinä korkojen ja osakkeiden osuuksia ei ole sidottu johonkin tiettyyn arvoon, niin kuin pankkien yhdistelmärahastoissa, vaan siellä voidaan vapaammin muutella sijoitusten allokaatiota.


    • Maalaisjarki

      S-varovainenkin parempi kuin makuuttaa rahoja vuosia pankissa. Kulut toki alentavat tuottoa jonkin verran. Toinen polttaa ja juo, toinen laittaa sijoituksiin.

    • Bonuksiatallessa

      Varovainen = keskivertoa pienempi? Onko riski olematon vaikka parin kolmen vuoden sijoituksessa kuukausittain? Jos aloitan nyt parilla satasella kuussa, olenko kahdessa kolmessa vuodessa kohtalaisesti plussalla jos maailma tai Eurooppa ei ihan mullin mallin ja jos salkunhoitaja ei ihan tumpelo? Yli kolmen vuoden aika tuntuu vaan niin isolta, voi tulla arvaamattomia suurempiakin menoja.

      • vaik

        Riski on olematon, jos olettaa että korkosijoitukset ovat riskittömiä. Käytännössähän tuo ei varsinkaan nykyisessä markkinatilanteessa pidä paikkaansa, joten ...

        No, siis varovaisen salkku on rakennettu niin, että arvonmuutokset ovat osakerahastoihin verrattuna pienempiä, kumpaankin suuntaan.


    • eiolesijoitus

      Tosi mukava joo kun mitään nettotuottoa inflaatio huomioon otettuna ei kerry. Käsittämätöntä miksi kukaan haluaa haaskata pääomiaan tuollaiseen roskaan. Huvinsa kullakin.

    • jklstaa

      Varovaisenkin riski voi olla aika korkea nyt vuoden tai parin aikana. Korkotilanne on aika poikkeuksellinen maailmassa, jenkkiosakkeet tulossa mahdollisesti vuoden kuluessa laskuun jne. Varaudu kolmeen vuoteen ainakin. S-rohkeaan laita, jos on aikaa viisi vuotta tai enempi. S-rahastoissa on reilusti kuluja suhteessa tuottoon, toki aina ok vaihtoehto verrattuna pankkitiliin. Seligsonin Global Top Brands olisi pienempi kuluiltaan ja tuotto mukavaa, kuitenkin minimi 4-5 vuotta kuukausittainkin laittaen sijoitusaikaa. Vuodessa parissa laskuriski todella suuri. Aika on kuukausisijoittajan paras kaveri.

    • amatöörisijoittaja

      Itse olen hajauttanut varojani useaan eri S-rahastoon. Varovainen: 10 000€, kohtuullinen: 16 000€, rohkea: 10 000€ ja S-asuntorahasto: 3900€. Sijoittamisen aloitin viime syksynä ja ainoastaan asuntorahasto on tuottanut jatkuvasti pientä tuottoa. Muut rahastot ovat varsinkin viimeaikoina olleet jonkin verran miinuksella mutta tällä hetkellä varmaankin Kreikan epävarma tilanne vaikuttaa markkinoihin ja Kiinassakin pörssikurssit ovat sahanneet voimakkaasti. Lyhytkestoisista markkinaheilahteluista ei pidä kuitenkaan hermostua vaan pitää malttaa odottaa koska yleensä tilanne jossakin vaiheessa taas korjaantuu. Itse toivon jonkinlaista ratkaisua Kreikan kriisiin jotta tämä epävarmuutta lisäävä tekijä poistuisi.

    • Hamstraaja

      S-bonukset vaan rahastoon ja odottelemaan, niin aika tekee tehtävänsä ja potti on muhkea! Kulut menee, mutta voittaa mennen tullen pankkitilin pikkukorot ja asiantuntija hoitaa asiat. Osta ja unohda vaan vähintään 10 vuodeksi säästämään kuukausittain ja sitten nauttimaan. Välillä voi toki varmistaa ja katsoa tilanteen, mutta myydä ei kannata parissa vuodessa vaikka nousisi mukavasti. Myynti kesken kaiken antaa toki rahaa, mutta katkaisee ainekset suureen pottiin.

    • Rohkeastimukaan

      S-varovaista ei kannata ottaa, jos aikaa on vaikka 5 vuotta tai enempi.
      Tuotto ei ole kovin suurta. S-rohkea vaan heti suoraan, jos on paljon aikaa ja rahoja ei tarvita parissa kolmessa vuodessa!

    • Höpö_höö

      Ei missään tapauksessa tällaisiin sijoitusrahastoihin rahaa. Kannattaa sijoittaa itse suoraan. Näitä elättävät tyhmät aloittelijat, jotka olettavat, että rahasto jakaa tuottoaan. Rahasto tilittää minimaalisesti voittoa ja tiedottaa siitä harvakseen. Sitten kun alamäki alkaa kuten 2 viikkoa sitten, kylläpä iloisesti näkyy 3, 5, 7 prosentin lasku joka päivä. Rahasto ei häviä, mutta sinä häviät. Tietysti aina kun on pennikin voittoa, niin voittojen siirto pois. Esim. S-pankissa kahden vuoden aikana näkyi sellaisia prosentin tai puolentoista voittoja. Kuinkas olikaan tämän viikon alussa? No, jos sijoittaa bonukset, niin onhan se plus miinus nolla. Eli voihan sitten kehua työkaverilleen sijoittaneensa.

      • hohjaa

        "Rahasto tilittää minimaalisesti voittoa"

        Sulla on nyt jäänyt joku oleellinen asia ymmärtämättä kasvu-tyyppisen rahaston toimintaperiaatteesta.


      • always_loser
        hohjaa kirjoitti:

        "Rahasto tilittää minimaalisesti voittoa"

        Sulla on nyt jäänyt joku oleellinen asia ymmärtämättä kasvu-tyyppisen rahaston toimintaperiaatteesta.

        Suomessa riittää kun ymmärtää sen että järjestelmä on viritetty siten että tavallinen kansalainen häviää aina!


      • Financial_Nero
        hohjaa kirjoitti:

        "Rahasto tilittää minimaalisesti voittoa"

        Sulla on nyt jäänyt joku oleellinen asia ymmärtämättä kasvu-tyyppisen rahaston toimintaperiaatteesta.

        He he hee. Rahasto ei häviä. Sinä häviät nyt seuraavat 5 vuotta. Inflaatio - 0.2. Rahat turvassa tilillä.


    • osuuskassalainen

      Taikka vaihtaa pankkia op-varovainen tai maltilliseen rahastoon, jos aikoo revitellä niin on op-rohkea.

    • spankkimokasny

      S-Pankki rohkea, kivat -11% miinuksella =) ihanaa ja lasku vaan kiihtyy!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe