Nyt jo Siionin kevväässäkin ehkäisystä...

Siionia

Reps :-D

http://siioninkevat.blogspot.fi/2015/06/yhtymia-eli-pieni-kirjoitus-siita.html?m=1

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 41115

      Tässä kirjoituksessa tuotiin esille se, että pariskunta, joka ei jonakin iltana halua tai jaksa harrastaa lissääntymiseen tähtäävää yhdyntää on epäuskoinen,

      koska he sillä hetkellä, kun tuntevat haluttomuutta seksiin, eivät usko Jumalaa Luojaksi.

      Tällä perusteella he ovat epäuskoisia.

      Kirjoitus pilkkaa katolista uskontoa, koska katoliset voivat valita yhdyntäajankohtansa itse. He voivat esimerkiksi valita yhdyntäajankohtia niin, että raskaus on vähemmän todennäköinen.

      Tästä tulee sitten mieleen kysyä: Nuo katoliset siis uskovat, että jos Jumala siis sittenkin johtaa aiat niin, että raskaus alkaa ja he iloiten ottavat lapsen vastaan, niin miten se on tulkittavissa epäuskoksi. Hehän uskovat, että kaikki mikä tapahtuu, niin tapahtuu Jumalan johdatuksesta.

      Huomattavaa on, että tuota yhdyntähetken valintaa ei käytetä ehkäisymielessä silloin, kun pariskunta nimenomaan haluaa lapsen. He jopa rukoilevat sellaisen saavansa.

      • etsivä-xx

        eihän se blogi ollut srk:n julkaisu siionin kevät. Kyseessä on sarkasmin tyylilajissa tehty kirjoitus, jonka kirjoittajalla on varmankin vanhoillislestadiolainen lapsuudenkoti.


      • kysynpä

        Olen lukenut mielenkiinnolla kommenttejasi, etsivä-xx, ja ajatellut, että lukeudet vanhoillislestadiolaisiin ja Sinulle ovat uskon asiat oikeasti tärkeitä. Mukava, kun tällä palstalla löytyy vakavasti otettaviakin kirjoituksia.

        Olen lukenut myös siioninkevat-blogia ja hulluinhuonelainen-blogia. Molemmat koen uskovaisten aidoiksi kirjoituksiksi enkä sarkasmin tyylilajissa tehdyksi, vaikka siioninkevat-blogin nimi onkin harhaanjohtava.

        Perustelisitko tarkemmin siioninkevat-blogin arvostelusi.


      • Etsivä-xx

        Hulluinhoneenlainen on tuttu ja Joona kirjoituksia olen lukenut, Roosan aloitti myöhemmin ja hänen tekstejään en ole ehtinyt seuraamaan kuten ihan viimaikoina Joonaakaan.

        Siionin kevät. Pidät sitä vakavastiotettavana. Minulle tuli siitä kirjoituksesta mihin tässä viitataan niin fundamentalistinen olo ja toisaalta aika yksioikoinen sisältö että se muistuttaa paljon enemmän oho siionin tekstejä kuin sitä että olisi vakavasti otettava kirjoitus. Kenties sitten on vakavissaan kirjoitettu.

        Siihen on kuin kliseenä poimittu Raamatusta vähän sitä sun tätä, joka ei ehkäisyyn liity ollenkaan.

        Jeesuksan sanoilla
        "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä

        Tarkoitetaan että olemassa olevien lasten tulee kuulla Kristuksesta ja Jumalan rakkaudesta
        Miten voi lestadiolainen vääristellä raamattua vääntää jakeen muotoon älkää ehkäiskö heitä. Minuta sellainen vääristely on omalla tavallaan Raamatun halventamista, tarkoitushakuista mutta inhimillistä, niinhän ihmiset tekevät, minäkin varmasti osaltani.

        Eikä tässäkään ole kysessä ehkäisyn kielto vaan kehoitus pitää edessään Kristuksen risti, elämän puu, evankeliumin sanoma.
        25 Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.

        Psalmi
        13 Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,
        äitini kohdussa olet minut punonut.
        14 Minä olen ihme, suuri ihme,
        ja kiitän sinua siitä.
        Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
        minä tiedän sen.
        15 Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä,
        muotoni kuin syvällä maan alla,
        mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.
        16 Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani,
        sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu.
        Ennen kuin olin elänyt päivääkään,
        olivat kaikki päiväni jo luodut.
        17 Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi,
        Jumala,
        kuinka valtava onkaan niiden määrä!


        Ei sekään puhu ehkäistyistä ihmistä vaan kertoo jo hedelmöityneestä ihmisestä. Pitää luke tunnustuskirjojen yksimielisyyden ohjeesta Solida declaratio, täydellinen selitys luku 11, jotta ymmärtäisi, että Jumala on aikojen alussa tiennyt ketkä tänne syntyvät. Ei ole ainoatakaan, joka puuttuisi, ei puutu yhden yhtäkään syntymätöntä koko maailmasta, kaikki ovat tallella oli siten äiti ja isä tavallisia ehkäiseviä suomalaisia vaikkapa ateisteja.
        Job on tähän jatkoa nimittäin kaikki ne jotka ovat maanpäällä ovat kaikkea tätä Jumalan luomaa:
        8 Sinun kätesi ovat punoneet minut kokoon.
        Oletko nyt muuttanut mielesi, aiotko tuhota minut?
        9 Muista, että olet itse minut tehnyt maan savesta!
        Nytkö teet minut maan tomuksi jälleen?
        10 Sinä vuodatit minut kuin maidon astiaan,
        sinä kiinteytit minut muotooni kuin juuston,
        11 olet pukenut minut lihaan ja nahkaan,
        liittänyt luilla ja jänteillä minut kokoon.
        12 Sinä annoit minulle elämän, olit uskollinen,
        sinun huolenpitosi oli suojanani.

        Luterilainen usko on että Jumala luo koko ajan uutta, että luomistyö ei pysähtynyt mutta samaan aikaan se pitää sisällään sen että Jumala on tiennyt jo aikojen alussa kuka tänne syntyy. Ihmisillä on miiljoonia siittiötä ja huikea maäärä munasoluja jotka eivät koskaan hedelmöity.

        Kristin uskossa ei ole kyse hedelmöittymisen palvomisesta se on pakanallista hedelmällisyyden kulttia. Lutherin lähestymiskulma tähän asiaan on kokonaan toinen. Luther osoitti kritiikkinsä siihen että katolinen kirkko katsoi Jumalan palvelemiseksi luostarielämän ja naimattomuuden. Luther nosti esiin Jumalan palvelemisen perhe-elän kautta, lapsia kasvattamalla. Tiedän mitä Luther on kirjoittanut Oonanista. Se ei kuitenkaan ole luterilaisuuden ydin.
        Samuelin kirjaakaan kirjoittaja ei osaa lukea. Se on hedelmättömän Hannan rukous Jumalle. Hedelmättömän naisen rukous Jumalan puoleen on Jumalan kaikkivoipisuuden tunnustamista ja rukousta. Hannan paikalla rukoilijaksi asetettu tietää mikä ero on Hannan rukouksella ja vanhoillislestadiolaisella ehkäisyopilla. Nimittäin se Hannan paikalla rukoileva joutuu elämän koulussa hyväksymään myös ehkäisyn, esim silloin jos jokainen alkava raskaus on tuomittu johtamaan keskenmenoon tai lapsen kuolemaan. Hanna rukouksen käyttäjä ei tunne rukousta eikä tiedä mistä puhuu.

        Mooseksen kirjan tapauksessa on elävien vastasyntyneiden tappamisesta ja sen rinnastaminen ehkäisyyn missä ei ole ketään elävää ontuu pahasti.

        Aviolittoa koskevat pykälät voi yhtä hyvin tulkita ortodoksisen tulkinnan mukaisesti.

        Mikä on luovuttamatonta ensimmisessä uskonkappaleessa, se mitä siinä sanasta sanaan sanotaan: "Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan,"

        Kristitty uskoo, että vaikka Jumala olisi käyttänyt luomisessaan kosmista alkurähdystä, on kaiken takan kuitenkin Jumala.
        Ateisti ei näin usko.
        Usko siihen, että kaikki luotu on Jumalan luomaa, ei sisällä tässä lausessa ehkäisystä mitään.
        Luominen ja lapsi ovat siinä Hanna rukouksessa. Jumala on ihmisen luodessaan luonut ihmiselle halun saada lapsia, ei käskynä, ei armon ehtona, ei oppina, siksi Luther sanoo enemmän kuin käsky.


      • Kysynpä

        Kiitos vastauksesta, etsivä-xx! Täytyy myöntää, että itse en ole ehtinyt perehtyä tarkasti siioninkevat-blogin viittauksiin raamatunkohdista, joten tarkempi mielipiteeni ko. blogista on vielä muodostamatta. Näin ensituntumalla olen kuitenkin iloinen, että ko. blogi aloitettiin, koska uskon, että siellä tulee kuitenkin oikeaa keskustelua uskomisen asioista. Itse etsin netistä aitoa uskon asioista keskustelua, mutta enpä ole paljon löytänyt.

        Tämä suomi24-palsta tahtoo täyttyä asiattomuuksista. Toivon, että tänne kirjoittaisi enemmänkin asiallisesti kirjoittavia kuten sinä, etsivä-xx! (Mitä muuten vielä etsit? :)


      • etsivä-xx

        Etsivä ei takoita sitä mihin moni sen tulkitsee, se ei tule näistä jakeista suinkaan Matt. 7:7 Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Matt. 7:8 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Luuk. 11:9 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Luuk. 11:10 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

        Kyse ei ole vanhoillislestadiolaisuuden oven kolkuttamisesta.

        Ef. 4:15
        Silloin me noudatamme totuutta ja rakkautta ja kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, häneen, joka on pää.
        Kol. 1:28
        Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi- ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. [Ef. 4:13]

        Mistä se nimimerkki tulee tarkaan ottaen, sen pidän itselläni enkä tällä palstalla.


      • Kysynpä

        Vastasit juuri siihen, mikä mieltäni toisinaan askarrutti nimimerkissäsi, se riittää, kiitos. Olinkin ehkä liian tungetteleva kysymyksineni.. Vaikka luen tätä palstaa, en usein tänne kirjoittele, joten itselläni ei ole rekisteröityä nimimerkkiä.


      • Sittenhän_asia
        etsivä-xx kirjoitti:

        Etsivä ei takoita sitä mihin moni sen tulkitsee, se ei tule näistä jakeista suinkaan Matt. 7:7 Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Matt. 7:8 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Luuk. 11:9 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Luuk. 11:10 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

        Kyse ei ole vanhoillislestadiolaisuuden oven kolkuttamisesta.

        Ef. 4:15
        Silloin me noudatamme totuutta ja rakkautta ja kasvamme kaikin tavoin kiinni Kristukseen, häneen, joka on pää.
        Kol. 1:28
        Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi- ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. [Ef. 4:13]

        Mistä se nimimerkki tulee tarkaan ottaen, sen pidän itselläni enkä tällä palstalla.

        on kunnossa.


    • hastala_vista

      Raamatun arvovalta
      Raamatun arvovallasta meillä on aina opetettu, että oikea oppi pohjautuu aina yksin Raamattuun. Oppi ei siis koskaan voi perustua esimerkiksi perinteeseen, fiilikseen tai seurakunnan yksimieliseenkään päätökseen. Oppi ei muuten myöskään synny siten, että ohi ja irrallaan Raamatusta "usko avaisi silmämme näkemään, mikä on Jumalan tahto". Olemme aina ymmärtäneet, että "uskomme, opetamme ja tunnustamme ainoaksi säännöksi ja ohjeeksi, jonka mukaan niin kaikki opit kuin opettajatkin on tutkittava ja arvosteltava, yksinomaan Vanhan ja Uuden testamentin profeetalliset ja apostoliset kirjat". Tämä on vanhoillislestadiolaisuudessa aina ollut periaatteessa aivan vastaansanomaton perusasia.

      ---
      Jotta joku käsitys on oppia, sen täytyy siis milloin vain olla perusteltavissa Raamatulla oikeaksi opiksi. Oikea oppi löytyy Raamatusta useimmiten helposti ja siten, että yksinkertainenkin sen ymmärtää. Oppia vääräksi väittävä ei ole aivan syvimmällä vakavuudella velvollinen perustelemaan "oppia" vääräksi, koska varsinainen perusteluvelvollisuus on aina tietenkin opin muotoilijalla.

      --
      Linkin blokin lukee niin VL-johtajat on IHAN HUKASSA: ehkäisy on opillinen :D ei ole raamatun perusteita.....ei sitten mitään:) Teksi mieli haastaa SRK johto oikeuteen!!

      • äläviiti

        Hölömö!
        Pakkoko sun oli sitten ottaa itelles johtajia!!!? Eikö nämä asiat ratkaista ihan siten miten raamattu ja oma povi käskee!?


      • Asiaavälillä

        Hastalavista puhuu juuri asian ytimeen. Kaikki tulisi olla suoraan raamatulla perusteltavissa. Kaikki pitkät perustelut ja aasinsillat ja lentoreitit vievät todella pitkälle ja uskottavuus kärsii maallisessa asioissakin...
        Eikö lastaatiolaiset eli me mieti todella onko meitä johdettu harhaan kun kaikkia opillisia asioita ei löydy raamatusta ....esin tämä pakkosynnyttäminen ja ehkäisy....televisio on myös....nyt telkusta ei kukaan puhu sanaakaan mutta ei myöskään uskalla hankkia....no mutta historiassa kymmenien vuosien ajan heitettiin helvetin tuleen kirjeimellisesti sanasta sanaan ihmisiä jotka hankki television....on se sellainen usko...usko oikeen....tai pitää puhua kuten fakta on niin yksi herätysliike....


    • nykyinenVL-harvakseltaan
    • eiköjaksajoviisastua

      Kyllä pitää olla typerää juttua, kuka hiivatti tällaisia viitsii sekuntia enempää ajatella!

      eikö siellä ole yhtään täysjärkistä joka laittais pisteen noille älyttömille kiemuroille huh!

      • Sinäihanite

        Missä ? Kuka noista päättää täh?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe