Local Crew.. Onko hyvä firma ja mikä palkkaus?

töihinhaluava

Otsikko sen kertoo eli minkälaista palkkaa LC maksaa eli onko järkevää hakea töihin ja onko firmassa mikään muuttunut parempaan suuntaan muutaman vuoden takaisesta? Löysin jonkun vanhan ketjun ja sen perusteella ei taida olla kyseessä mitenkään älyttömän luotettava firma:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/10386918

Lähetin keväällä sinne sähköpostia tiedustellen firman palkkauksesta, mutta mitään vastausta ei ole kuulunut.

22

3023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alaa_nähnyt

      Firma on iso ja siellä ei kovinkaan paljoa työnantajia kiinnosta yksittäiset JV:t. Palkkaus vaihtelee 11-13€ riippuen keikasta. Pyhäkorvauksia makselevat vähän heikosti.

      Tauko pyörittävät aikas huonosti. Ainut hyvä mitä voin sanoa on se, että töitä heiltä löytyy, kunhan oman arvonsa näyttää. Jos ei saa näytettyä, niin olet vain heittopussi.

      Firmassa niin tiivis ydinporukka, että ei mahdollisuuttakaan päästä esimieheksi tai ns. parempiin hommiin.

      • uytre

        Juuri näin. Massakeikkoja, joissa jos jonkinnäköistä aidanvartioimista ja pukuhuonekäytävällä seisomista riittää.

        Tästä keskustelusta
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10386918
        ei oikeastaan muu ole muuttunut kuin se, että palkkalaskelmat ovat ruvenneet toimittamaan kuten kuuluukin.

        Ihan hyvää sivuduunia opiskelun yms. ohelle, mutta jos haluaa järjestyksenvalvontaa tehdä enemmän sen sanan varsinaisessa merkityksessä, niin ei noilla massafirmoilla sitä ole juurikaan tarjolla.


      • uteliasjv897
        uytre kirjoitti:

        Juuri näin. Massakeikkoja, joissa jos jonkinnäköistä aidanvartioimista ja pukuhuonekäytävällä seisomista riittää.

        Tästä keskustelusta
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10386918
        ei oikeastaan muu ole muuttunut kuin se, että palkkalaskelmat ovat ruvenneet toimittamaan kuten kuuluukin.

        Ihan hyvää sivuduunia opiskelun yms. ohelle, mutta jos haluaa järjestyksenvalvontaa tehdä enemmän sen sanan varsinaisessa merkityksessä, niin ei noilla massafirmoilla sitä ole juurikaan tarjolla.

        Mitä tarkoitat ilmauksella "järjestyksenvalvontaa tehdä enemmän sen sanan varsinaisessa merkityksessä"? Jonkinlaista hyökkäystä kännisten kimppuun ja rambo-otteita??


      • uytre
        uteliasjv897 kirjoitti:

        Mitä tarkoitat ilmauksella "järjestyksenvalvontaa tehdä enemmän sen sanan varsinaisessa merkityksessä"? Jonkinlaista hyökkäystä kännisten kimppuun ja rambo-otteita??

        En jaksa kopioida kaikkea tuonne toiseen ketjuun kirjoittamaani tänne uudestaan, varsinkin kun koko keskustelunavauksesi on noin luokaton.

        Katso tuolta aiemmasta ketjusta mitä siellä on asiasta kirjoitettu. Minä olen kirjoittanut siellä nimimerkillä jn5ht4bgr3fed (pahoittelut siitä, en jaksa joka kerta keksiä jotain järkevää ja asiaanliittyvää nimimerkkiä, kunhan lyön satunnaiset merkit ja kopsaan sen saman ketjun muihin viesteihini). Löydät mielipiteeni näiden massakeikkojen takakäytäväkyttäyksistä ja sen erosta "järjestyksenvalvontaan enemmän sanan varsinaisessa merkityksessä" sieltä.

        Sen jälkeen voi toki, jos aiheesta jotain muuta mieltä olet, laittaa hyvin argumentoitua mielipidettäsi vaikka tänne. Mikäli kuitenkin jatkat "hyökkäyksiä kännisten kimppuun ja rambo-otteita" -linjallasi, se keskustelu loppuu aika lyhyeen.


    • Fagu

      Noissa linkkien kautta avautuvissa keskusteluissa on kaikki tyhjentävästi. LC on vielä huonompi kuin Securitas Events. Ala-maailman mentaliteetilla mennään...

    • Hyväuskonen

      Keikkahommista ei ole palkkaa maksettu ollenkaan ja yhteyshenkilö Local Crewlta ei enää vastaa puheluihin tai viesteihin.

    • kiittimoro

      Maksaneet pitkään 10,09 €/t 9 % lomakorvaus (perusliksa), sunnuntailta 16,51 €/t 9 %; tätä et palkkalaskelmastasi näe, mutta pystyt päättelemään, jos pidät tarkkaa kirjaa tunneistasi. Alla kokemuksia yleistötapahtumista, pienistä isoihin, koskee esimiestoimintaa ja pitkään hommissa olleita rivijärkkäreitä.

      muutamia todella mukavia ja asiallisia esimiehiä, jotka osaavat arvostaa oma-aloitteisia alaisia, jotka raportoivat havaitsemistaan selkeistä turvallisuuspuutteista
      yllättäviin, selkeisiin turvallisuusriskeihin reagoidaan ja pystyvät lennosta muuttamaan toimintakaavoja ja vieläpä ohjeistamaan uudelleen -> on tunne, että on itelläkin turvallista työskennellä
      asiakaspalvelu ja tilannetaju paikoin timanttisen hyvä -> asiakkaiden ennakkosuhtautuminen suhunkin on paljon kivempi, kun sun kollegat ei pidä jokaista vastaantulijaa potentiaalisena puukottajana
      palkat tulleet ajallaan ainakin mulle, kun olen lähettänyt palkkailmoituksen ajallaan (herää kyllä kysymys, että mikähän helvetin järki tossa ilmoitusten lähettelyssä on, kun niillä kuitenkin on tehdyt tunnit ylhäällä ja maksavat sen mukaisesti...)

      - eivät maksa pyhäpäiviltä 100 %:n lisää (epäselvää, vaatiiko laki lisää työantajan ja työntekijän yhteisymmärryksestä riippumatta, koska jokainen keikka on oma työsopimuksensa); Securitas Events ja kuulemma ainakin Enjoy Turva maksavat aina
      - aivan turha tivata palkkalaskelmiin selvää laskukaavaa, mistä bruttoliksa muodostuu, kaava kun on niin simppeli kuin "tuntimäärä x tunnin liksa x 1,09 (lomakorvaus)"
      - rekry ajoittain ihan kaaosta, tulee samalle keikalle parhaimmillaan kolmelta henkilöstötyypiltä kysely, pääsetkö hommiin
      - muutamia epäasiallisia esimiehiä, jotka rivien välistä ovat asenteella, että mitä vitun tyhmiä sinäkin siinä kyselet (kyse perusasioista, joita rivijärkkäreille ei kukaan ole etukäteen tajunnut lyhyesti kertoa ja jota ei pysty kiinteän työpisteen takia selvittämään, mutta joita asiakkaat aina kyselevät, anniskelualueet, ruokapaikat jne.)
      - edelliseen liittyen asiakaspalvelu paikoin aika jäätävää (hiljaisina hetkinä ei voi tehdä mitään pientä ekstrapalvelua yksittäisen asiakkaan iloksi), ei siis osata asettua eri tilanteissa eri leveleille asiakkaiden kanssa -> tylyn esimiehen tai kollegan takia asiakas lähestyy suakin defenssit huipussaan
      - em. kaltaiset esimiehet eivät sano, kun teit duunis hyvin ja erittele mitä teit oikein, ja joskus negatiivinenkin palaute tulee epäsuorana vittuiluna -> JV ei ole koira vaan ihminen, joka ei voi oppia, jos ei suoraan, selkeästi ja asiallisesti sanota, miten meni
      - rivijärkkärivuoroja tehneistä osa, jotka on kohonneet esimiehiksi, on muuttuneet töykeiksi alaisia kohtaan
      - osa esimiehistä jupisee alaisille, ettei liivi päällä näprätä kännykkää tai vedetä röökiä (mikä on tosi hyvä, ei sellaiset hemmot nyt mitään turvallisuudentunnetta luo), mutta tekevät sitä itse asiakkaiden ja tapahtuman muun henkilökunnan nähden aivan jatkuvasti
      - porukasta löytyy ihan uskomattoman seksistisiä, homofobisia ja syrjiviä tyyppejä, kiva kuulla sitä läpänheittoo jos kuulut johonkin vähemmistöön

      Yleisarvio kallistuu negatiiviseen. Ehdin tehdä 5 vuotta, paljon ikimuistoisen kivoja festariviikonloppuja, pienempiä keikkoja ja tosi mukavia kollegoita (plussakohdat), mutta yleinen ilmapiiri muuttui loppuvaiheessa tunkkaiseksi (miinuskohdat), ja loppuvaiheessa keikoille piti lähteä mentaliteetilla, että älä luota, että sulle kerrotaan mitään vaan selvitä kaikki itse, jos haluat hyvillä mielin lähteä kotiin. Kaikista kollegoista ei tietenkään voi tykätä, mutta tollaset asiat pitäis siirtää sivuun ja yhteishengen pitää pelata, jotta töissä jaksaa olla. En siis tiedä, mihin suuntaan firman ilmapiiri on kehittynyt. Jos olet paksunahkainen ja jaksat jonkin aikaa treenata asiakaspalvelua, niin Local on tolla uralla varmasti hyvä harjoitteluvaihe, oli mulle ainakin. Tiimityöskentelijöiden laatu on vaan mahdottoman pitkä haitari, josta löytyy timantteja ja josta löytyy romumetallia.

      Jos et halua päästä huipulle nuoleskelemalla ylempiä kanssa vaan hoitamalla työsi esimerkillisesti, niin alkuvaiheen jälkeen hakeudu suosiolla Securitas Eventsille, Enjoy Turvalle jne. En sano, että Events tai Enjoy täydellisiä olisivat, olen siellä (joskin hyvin harvoin) törmännyt epäasialliseen toimintaan, mutta siellä olen kokenut, että esimiehiä ylempää johtoporrasta oikeasti kiinnostaa työilmapiiri ja siellä pääsee kehittymään. Perusliksa pyörii noillakin siinä 10~11 euron tuntumassa, joten palkka ei ole isoin syy jättää Local. Ne maksaa sen, mitä järjestäjä maksaa.

    • töhö

      Sellaisena lisäyksenä, että Enjoy Turva maksaa nykyään Vartijan TES taso 3 mukaista palkkaa festareista. Tietääpähän ainaki, että minkäverran sitä rahaa pitäisi tulla.

      • Kinkö

        Eli sunnuntaikorvauksetkin lain mukaisesti 100%?


      • töhö

        Juurikin niin.


      • Vittuuntunu

        Jos maksaa, meillä ainakin puuttui tuntia palkkalapusta ihan saatanasti ja kun asiasta huomautettiin niin sen jälkeen kukaan ei kyseisestä firmasta vastaa minkäänlaisiin yhteydenottopyyntöihin, et menkää vain kokeilleen jos per se kestää. Luvattiin kilometrikorvaukset ja päivärahat mut kumpiakaan ei tullu. Et sellainen enjoy kusetus.


      • 8908

        Koska Enjoyn palkkaus on muuttunut? Juttelin viimeksi loppukeväällä yhden Enjoyn JV:n kanssa, ja se kertoi saavansa samaa palkkaa viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta.

        Vartijoillahan on pyhälisien lisäksi ainakin ilta, yö ja lauantailisät, maksaako Enjoy nykyään niitäkin?


    • qrgdbgfzdsa

      HUH HUH, Localista on kuulunut että ne on viime aikoina kieltäny keikkailijoitaan tekemästä keikkaa muille firmoille! Huom tuollainen kielto on täysin laiton jos kiellon kohteella ei ole kiellon antajan kanssa työsopimusta missä nimenomaan kielletään kilpaileva toiminta muun yrityksen nimiin. Localissahan on työsopimuksella aivan muutama ihminen, lähes kaikki järkkärit tulevat keikoille pyydettäessä. Jos teet firmalle keikkaa ja saat tuollaisen viestin, ilmoitapa viranomaisille samantien ja nosta asiasta mahdollisimman iso haloo. Todella törkeää ja ihan Suomen perustuslainkin vastaista.

      • valitse.nimimerkki

        Tuollainen työntekijöiden kontrolloiminen on sairasta, kun kyse on pelkistä TR:läisistä eikä mistään korkeassa johtoasemassa olevista avainhenkilöistä. Etenkin kun ottaa huomioon, ettei Local tarjoa rajoitusten vastapainoksi mitään 40 h/vko -sopimuksia, joilla toimeentulo olisi turvattu.

        Onneksi moni on tämänkin jupakan seurauksena jättänyt Localin ja puskaradio huolehtii siitä, että tieto firman toimista leviää muidenkin keskuuteen. Huono mainehan Localilla oli jo ennestään, mutta nyt se on vielä huonompi kuin ennen.


      • 74113104

        Mikä laki muka kieltää Localia päättämästä, ettei se anna jatkossa keikkaa kenellekään joka tekee töitä muille? Ei mikään. Mutta vaikka lakia ei rikota, kyse on härskistä tempusta jota en hyväksy. Jälleen kerran yksi osoitus siitä, että Local on huono firma jolle en tahdo tehdä töitä päivääkään.


    • Jontteri90

      Local on edelleen yhtä huono kuin 2010-luvun alussa. Edes palkkoja ei ole opittu maksamaan oikein, vaikka palkkailmoitus olisi täytetty kuinka huolella.

      • Jontteri90

        Lisätään vielä, etten tarkoita mitään yksittäisiä kömmähdyksiä palkanmaksun suhteen. Palkasta jää tosi usein puuttumaan osa, ainakin jos työvuoroja on tehnyt palkanmaksukauden aikana enemmän kuin muutaman ja/tai työvuorot on venynyt alkuperäistä suunnitelmaa pidemmiksi. Ja käytännössä aina tosiaan niin päin, että osa palkasta jää puuttumaan, eikä koskaan niin että maksettaisiin vahingossa liikaa. Kyllä se pistää miettimään, koittaako Local huijata palkoissa tarkoituksella... Palkkailmoitusten vaatiminenkin on epäilyttävää, kun luulisi että niiden täyttämisestä ja lukemisesta aiheutuu vaan turhaa työtä kaikille.


    • zingo

      Juttelin viime viikolla yhden tutun JV:n kanssa, joka tekee paljon töitä esimiehenä, välillä myös Localille. Kuulemma Localin riveissä on ollut viime aikoina paljon tyytymättömyyttä firman toimintaan. Tyytymättömyys ei rajoitu pelkästään uusiin kasvoihin, vaan moni niistäkin jotka on kuulunut jo vuosia vakiokalustoon miettii vakavissaan muita vaihtoehtoja. Niin moni asia on pielessä eikä muutosta parempaan näy eikä kuulu.

    • Kokemusta.on

      Local on yksi alan mätäpaiseista, firma jossa mihinkään ei voi luottaa. Jos tuore jv-kortti polttaa taskussa eikä keikkaa löydy paremmista firmoista, työkokemusta kannattaa hankkia ennemmin vaikka talkoilemalla. Mutta älkää uskoko tällaista anonyymiä nettikirjoittelua vaan hankkikaa kontakteja ja kyselkää muilta jv:iltä kokemuksia. Local on niin iso firma, että tosi moni on ollut sen kautta töissä - ja useimpien kokemukset on negatiivisia.

      Jos menet Localille töihin, vaadi palkasta mustaa valkoisella joka keikan kohdalla, varmista työvuoron päätteeksi että tunnit kirjattiin oikein, pidä kellonajat itselläsi hyvässä tallessa, tee palkkailmoitus ajoissa ja palkan saatusi tarkista vielä kahteen kertaan, että palkka maksettiin varmasti viimeistä senttiä myöten. Ja jos jotain puuttuu, vaadi puuttuvaa palkaa viivästyskorkoineen, koska sinulla on siihen oikeus.

      Kaikkien firmojen kanssa kannattaa olla tarkkana, mutta Localin kohdalla kannattaa olla erityisen tarkkana. Muuten tulee helposti huijatuksi.

    • meitsi2

      Aloitin jv:n työt tänä kesänä ja ensimmäiseksi firmakseni tuli Local Crew. Tässä kokemuksiani:

      Ekalla keikalla istuin ensin akkrella reilun tunnin liivit päällä odottamassa käskyjä. No mikäs siinä kännykkää räplätessä kun palkka juoksi koko ajan, mutta vähän tuli sellainen olo että eikö mulle oikeesti keksitä mitään tekemistä... Sitten esimies tuli vihdoin paikalle hirveellä kiireellä, tyrkkäsi radiopuhelimen käteeni, kertoi mihin mun pitäisi mennä ja kuvaili suullisesti millaisilla passeilla ja rannekkeilla tulevat ihmiset saan päästää kulkemaan. Kirjoitin ohjeita paperille parhaani mukaan ja kun esimies teki lähtöä, sanoin etten osaa käyttää radiopuhelinta, ja esimies lupasi tulla näyttämään miten se toimii heti kun saa yhden tärkeän jutun hoidettua. No niinhän siinä kävi, ettei esimiestä näkynyt enää koko 9-tuntisen työvuoron aikana - kuten ei tauottajaa tai ketään muutakaan joka olisi osannut neuvoa. Keikan loppuessa sain vielä haukut siitä, kun mua oli huudeltu radiossa enkä ollut vastannut. Sanoin etten saanut radiota edes kuulumaan kun kukaan ei tullut opettamaan vaikka oli luvattu, mutta anteeksipyyntöä tai edes ymmärrystä oli turha odottaa.

      Seuraavaa keikkaa ei olisi varmasti tullut, ellen olisi jo ilmoittautunut siihen ennen kuin ensimmäinen oli ohi. Mutta se meni yllätyksekseni tosi hyvin. Aluksi toinen, supermukava esimies opetti mua käyttämään radiopuhelinta, pahoitteli kovasti edellisellä keikalla tapahtunutta kun kerroin siitä, ja piti musta koko ajan hyvää huolta: Varmisti että olin saanut tarpeeksi taukoja, kyseli fiiliksiäni, antoi paljon hyviä neuvoja ja toi mulle kahvia jota esimiehet sai ilmaiseksi mutta rivijärkkärit ei. Päivän päätteeksi se antoi mulle vielä hyvää palautetta työstäni ym. ja mulle jäi sellainen olo, että se todella välitti musta. Päätin sittenkin antaa firmalle vielä uuden mahdollisuuden.

      Tein Local Crew:lle vielä muutaman keikan ja niistä jäi ristiriitaiset fiilikset. Yhteistä kaikille oli vaikutelma siitä, ettei koko paketti ollut kunnolla kenenkään hallussa. Esim. kerran meillä oli 2 kiertävää tauottajaa, joille kukaan ei ilmeisesti ollut antanut kunnollisia ohjeita. Lopputuloksena useimmat jv:t sai kummankin taukonsa melkein peräjälkeen ja joutui muuten olemaan koko pitkään päivän ilman taukoja. Ja ainakin yksi jv jäi kokonaan tauottamatta, kun kumpikaan tauottaja ei tiennyt että sekin oli olemassa.

      Toisen kerran mut määrättiin parin kanssa tietylle alueelle eikä saatu muita ohjeita, kuin että tauotetaan toisiamme tarpeen mukaan niin että vähintään toinen on koko ajan liivit päällä paikalla. Meille ei annettu tapahtuma-alueen karttaa tai ohjelmaa tai oikein muutakaan tietoa mistään, ei edes radiopuhelinta vaan pelkkä tiken puhelinnumero johon sai soittaa vain hätätilanteessa. Toisaalta aika kului mukavan rennoissa merkeissä parin kanssa rupatellen ja taukoillen, mutta toisaalta tuntui tosi typerältä kun ei osattu ohjata kysyjiä edes vessaan tai infopisteeseen mistään muusta puhumattakaan.

      Niin ja sitten ne palkat... Kumpanakin palkkapäivänä osa palkasta jäi saamatta, vaikka olin täyttänyt palkkailmoituksen huolella. Sain onneksi puuttuvat rahat pyytämällä, mutta kyllä siitä jäi silti paska maku suuhun. Enää ei tee mieli mennä Local Crew:lle töihin, ja onneksi olenkin löytänyt paremman firman jolla keikkaa riittää.

    • varmaatietoa

      Local korotti palkkojaan kesällä. Nykyään ne maksaa arkisin 10,09 €/h ( 9 % lomakorvaus) ja pyhinä 9,00 €/h ( 100 % pyhäkorotus ja 9 % lomakorvaus). Omassa viestinnässään ne käyttää tietysti lukuja 11,12 €/h ja 19,62 €/h, jotta palkat vaikuttaisi todellista suuremmilta ja niiden vertaileminen muihin palkkoihin olisi vaikeampaa... ja jättää yleensä kertomatta, että niiden mainitsemiin summiin sisältyy kaikki lisät.

      • varmaatietoa

        Korjaan edellisessä viestissäni tapahtuneen lipsahduksen: Local maksoi aiemmin arkipäiviltä sen mainitsemani 10,09 €/h, mutta nykyään summa on 10,20 €/h. Ja tuo on siis se todellinen tuntipalkka, jonka päälle tulevan 9 % lomakorvauksen Local ujuttaa salaa itse ilmoittamaansa tuntipalkkaan, jotta saisi summan näyttämään todellista korkeammalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe