Oho yli 40 prosenttia irtaantuu vl liikkestä

Massiivinen_koneisto

https://freepathways.wordpress.com/2012/10/02/40-pros-irtaantuu/

...
Rauhanyhdistyksen massiivinen lapsi- ja nuorisotyö
Tuo kannattaa lukea!
....
– Vanhoillislestadiolaiseen perheeseen syntyvä lapsi saa seitsemän ja kahdeksantoista ikävuoden välillä todennäköisesti enemmän liikkeen virallista, organisoitua opetusta kuin esimerkiksi matematiikan opetusta peruskoulussa ja lukiossa samana aikana, arvioi Jaakko Antila blogissaan.

Hengellinen opetus käynnistetäänkin jo paljon ennen peruskoulun aloittamista. SRK:n oman suosituksen mukaan lapsi aloittaa pyhäkoulun jo kolmen vuoden iässä. Sitä käydään noin kymmenen vuoden ikään. Lisäksi rauhanyhdistyksen päiväkerhossa käydään 4-6-vuotiaina.

Uskonnollinen kasvatus koostuu osallistumisesta (1) liikkeen omiin pyhäkouluihin, (2) päiväkerhoihin, (3) raamattuluokkiin ja (4) rippikoululeirille sekä oman paikkakunnan (5) rauhanyhdistyksen viikottaisista (ehkä useammankin kerran viikossa) seuratilaisuuksista. Raamattuluokka on tarkoitettu kouluikäisille ja se kokoontuu opiskelemaan Raamattua miespuolisen aikuisen johdolla 2-4 kertaa kuukaudessa, usein perjantai-iltaisin.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvinsanottu

      Ei siis ole yllätys, että liikkeen jättäneelle nuorelle avautuu aukkoja kalenteriin, mikä saattaa herättää ahdistusta. Elämä ei olekaan enää rauhanyhdistyksen valmiiksi aikatauluttamaa ja ohjelmoimaa. Tilanne vaatii totuttelua ja suunnittelua, jotta vapaa-ajalle löytää mieluista ja mielekästä käyttöä uusien harrastusten parissa.

      • Taivastiellä

        Jokainen vl ja ex vl ymmärtää että ei ole helppoa... jäädä yksin ja ulkopuolelle! Sitä on tottunut siihen että rauhanyhdistyksellä on ollut aina kaikenlaista tekemistä ja kaverien kanssa menemistä kuten nyt kesällä varsinkin, kaikki maakunnalliset ja muut. jos luopuu siitä kaikesta, mitä saa tilalle? Sitä moni harkitsee eikä halua uskoa jättää.


    • Kiva_kiva_juu

      Ei oo ihme, että lukenut nuoriso ei oikeen ymmärrä niin yltiöpäistä uskontoa. Niin kiimassa pieniä lapsia ja nuoria aivopestään ainoaan oikeaan uskoon...mitään muuta opetusta ei sallita eikä toivota lapsen ja nuoren saavan mistään. Kaikki tiedot ympäröivästä maailmasta pimitetään...ei telkkua eikä radiota kuunnella...on ollut ennenvanhaan vaan sanomalehti....MUTTA nykyään nuoret saa tietoa joka paikasta...ja vanhat VL-ihmiset jankkaa omia sääntäjä hamaan tappiin asti vaikka niille ei löydy mitään perustetta raamatusta...niin se on.

    • Ihan_normaalia

      No, ainahan vanhemmat kasvattavat lapsensa omiin katsomuksiinsa. Eikö ole näin? Ei lapsella ole itsellään tietenkään taitoa eikä tietoa vielä.

    • Onkojärkee

      "SRK:n oman suosituksen mukaan lapsi aloittaa pyhäkoulun jo kolmen vuoden iässä. "

      Kolmivuotiaille synnit anteeksi??

      • Huhhuijakkaa

        Kolme vuotiaalle synti käsite on aivan ihmeellinen...katso vaikka mll sivuilta mitä kolme vuotias vaatii...syntikäsitteen tuominen kolmevuotiaalle on aika aikaisessa vaiheessa jotta siitä muodostuisi mitään selkeää kuvaa..sen ymmärtää kun koululaisille puhutaan mikä on oikeen ja mikä väärin mutta uskonnollisessa mielessä syntiä tai muuta


      • SaakoOllaLapsi
        Huhhuijakkaa kirjoitti:

        Kolme vuotiaalle synti käsite on aivan ihmeellinen...katso vaikka mll sivuilta mitä kolme vuotias vaatii...syntikäsitteen tuominen kolmevuotiaalle on aika aikaisessa vaiheessa jotta siitä muodostuisi mitään selkeää kuvaa..sen ymmärtää kun koululaisille puhutaan mikä on oikeen ja mikä väärin mutta uskonnollisessa mielessä syntiä tai muuta

        "Kolmivuotias istuu pöntöllä ja lukee isän kanssa iltarukousta. Isä saarnaa pikkupojan pikkusynnit anteeksi, mutta isän pyytäessä evankeliumia hätäinen poika säntääkin kovalla kiireellä lastenhuoneen suuntaan." - No, osasihan se kolmivuotias lapsi mantran sanat kun monta kertaa oli jo pitänyt toistella... http://freepathways.wordpress.com/2010/02/22/nelivuotiaan-synnit/


      • Hyvääsuomea

        Meillä isä opetti saarnaamaan synnit anteeksi lapsille, jotka eivät osanneet kunnolla puhua. "Jeesuksen nimessä ja veressä" = "veressä". Sanoimme "veessä" tai jotain sinne päin. Ässät olivat joskus jotain hoota(=veehhä).

        Isäni olikin vl-poikkeusyksilö, eläkkeellekin pääsi jo vähän yli 50-vuotiaana mielenterveysongelmien takia. Hän ei ollut tietääkseni hyväksikäyttäjä mutta kurittamisen(piiska) hän heti pyysi anteeksi. Ja siihen vastattiin edelleen "veessä", isompanakin. Lukiessaan jotain SRK:n julkaisua hänelle tuli synnintunto, mistä hän teki parannusta. Isälleni erehtyminen sanoissa on valehtelua, mikä pitää saarnata anteeksi "Jeesuksen nimessä ja veressä". Tai hiljaa sinne päin, kuitenkin ainakin: "veessä".

        Hän pyysi synnit anteeksi niin, ettei siitä saanut mitään selvää. Ei itkenyt tms. Hän on vieläkin elossa ja pyytelee syntejä anteeksi hiljaa ja "soperrellen savikielin" vl-läheisiltään.


      • Hyvääsuomea

        Vl-isälläni ei ole puheen tuottamisessa mitään vaikeuksia yleisesti. Häneen on vain juurtunut tietty tapa toimia malliin: shpphh shpphh ..saanko mä anteeksi? Jos vl-siskoni lukisi tämän, hän tietäsi kenestä on kyse. Ehkä hän lukeekin.


    • Konttorilta

      VL-liikkeellä on sdp:n ongelma ja tulevaisuus.

      Pakkosynnytyssoppi autuuden ehtona alkaa olla kaluttu luu.

    • 40 % kuulostaa kovasti vähältä, kun otetaan huomioon perheiden suuret lapsilaumat ja suviseurojen alati sama osanottajamäärä.

      • Liioittelua

        Tunnen varmaan ainakin kymmenen vl-suurperhettä joissa kaikki lapset ovat pysytelleet liikkeessä. Pidän 40 %:n suuruista irtaantumislukua liioitteluna.


      • Liioittelua kirjoitti:

        Tunnen varmaan ainakin kymmenen vl-suurperhettä joissa kaikki lapset ovat pysytelleet liikkeessä. Pidän 40 %:n suuruista irtaantumislukua liioitteluna.

        Miksi suviseurojen väkimäärä ei sitten kasva?


      • Realismia
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Miksi suviseurojen väkimäärä ei sitten kasva?

        Suviseurojen osallistujamäärä ei kyllä kerro uskovaisten määrää. Siellä on paljon epäuskoisia ja toisaalta läheskään kaikki vl:t eivät pysty matkustamaan paikalle.


    • erttkkl

      Jos otat löysiä, niin älä pane uskoa pois, pane vain syntejä pois!

    • Aikalailla

      Paikkaansa pitäv tod.näk.

    • holy-shit

      Linkistä ilmeni, että valtio tukee vl-aivopesua.
      "Esimerkiksi vuonna 2011 valtion tuki em. opistojen toimintamenoihin oli yli 3,5 miljoonaa euroa (opetushallituksen tilasto). Verovaroista tuetaan myös opistojen investointeja, kuten rakentamiskustannuksia."

    • ttkkl

      Viimeisellä Tuomiolla on ilmeisesti yhtä paljon vuohia kuin lampaita! Matteuksen Evankeliumin 25. luvussa mainittu tuo!.

    • Täysin_ymmärrettävää

      Erityisesti nuoret vanhoillislestadiolaiset eivät jaksa innostua vl-herätysliikkeen Raamatun vastaisista valheopeista ja suuresta pedofiliasta.

      He nostavat kytkintä ja siirtyvät normaalien ihmisten pariin.

      • 188

        Niin minäkin tein ja olin jo yli 30 vuotias perheellinen mies...
        Alkoi tökkimään se näytteleminen....rauhanyhdistyksellä ihmiset on niin pulmusia mutta takanapäin puhutaan mitä sattuu...sellaisia on paljon heidän piireissä...ei oikeen uskovat niin tee...mutta ei voi vuosikausia katsoa sitä menoa...sydän sanoo että olla poissa tuollaisesta menosta josta saastaa tulee


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3161
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1652
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1446
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      983
    Aihe