Omena vai päärynä?

Sloveeni

Hei kaikki!

Olen 18-vuotias tyttö, tai nainen, ja BMI: n mukaan olen vaikeasti ylipainoinen.
Pituus 169 cm.
Paino n. 109 kg.
Lantio 124 cm.
Vyötärö 119 cm.
Minusta itsestä kyllä näyttää, että vyötärö on paljon paksumpi, kuin lantio.
Olen kuitenkin ymmärtänyt, että omaan omenavatsan. Eikö tämä ole yleisempi miehillä? Kaljamaha ym.? Itse en kaljaa juo, kuin harvoin. Rinnat kasvavat ihan normaaliin nähden, kuitenkin siitä alaspäin, vatsa on pyöreä / paksu, juuri siitä keskikohdilta, lihavuus jatkuu vatsan sivuille, aina vaan selkään päin, ja reidet ovat myös aika paksut. Ja vatsa on nimenomaan "kovan" tuntuinen, (seisoessa tuntuu, että vatsa olisi kuin iso jalkapallo), kyllä niitä makkaroita on, mutta enemmän vatsa on kova, kuin sellainen löllyvä. Maatessa ja istuessa tämä löysä vatsa tulee eniten selkeästi esiin. Olen ollut pienestä asti, n. 3-vuotiaasta, ylipainoinen / lihava. 5 lk. painoin n. reilut 80 kg. 7 vuodessa painoa siis tullut 30 kg lisää. Sinällänsä paino / iso vatsa ei haittaa, muuta kuin tietysti vaatteiden etsinnässä, ja liikkuessa, varsinkin ylämäissä ja rappusissa hengästyy helposti. Lihavuuteni ei ole roskaruoan syy. Paitsi alle 12-vuotiaana, kun en tiennyt, tai ymmärtänyt vielä tilanteen vakavuutta, niin söin ja join mitä sattuu. Ja vaikka laihtuisinkin painoltani, niin silti vyötärönympärys kasvaa entisestään. Mistä johtuu? Samoin, jos lihon, paino lisääntyy hitaammin, mutta vyötärön mitta kasvaa nopeasti.

Toinen asia, tykkäisin kovasti mennä uimaan, siis tällä tavalla liikkumaan, mutta kokouimapuvussakin (en ole ikinä bikineitä käyttänyt), pelkään, mitä ihmiset sanovat. Mutta eihän muiden ihmisten mielipiteillä ole mitään väliä, kunhan itse hyväksyn oman kroppani. Helposti voi vaan tulla kommentteja, että: "Miten noin lihava kehtaa tulla rannalle?"

Miten teillä muilla ilmenevät nämä asiat? Onko muita naisia, joilla on omenavatsa? Mistä se johtuu? Jos lihoisin vielä vähintään 6 kg, joka varmasti tulee toteutumaan pian, koska minulla on luonnostaan taipumus lihoa, (en tiedä, johtuuko tämä niistä lapsuuden asioista, vai monista lääkkeistä), niin eikö se tarkoittaisi sairaalloista ylipainoa? Koska minun pituudellani 115 kg on BMI 40, joka merkitsee sairaalloista ylipainoa.

Tiedän, että olen monta kertaa painavampi / lihavampi, kuin muut minun ikäiseni. Olen kuitenkin sinut vatsani / painoni kanssa.

15

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omppus

      "Monista lääkkeistä..." Mitä ja kuinka paljon käytät jo 18 vuotiaana lääkkeitä? Olet kyllä ihan selvä omena.

      • No siinä on ollut monia välikäsiä, ja tapahtumia, mutta mulle määrättiin 12-vuotiaana Risperdal, ja sen jälkeen paino alkoi nousemaan. Sittemmin sain syödä jos monenmoista masennuslääkettä, ja sitten jouduttiin aloittamaan diabeteslääkitys, ja insuliini, koska vs-arvot olivat korkealla, mutta tällä hetkellä muita menee Kerlon ja Ketipinor. Ketipinorin myötä lihoin vain entisestään. Masennusläkkeitä on parhaimmillaan kokeiltu varmaankin 8 eri kappaletta.


    • Omena_täälläkin

      Saisiko pyöreästä vatsastasi kenties kuvaa? =) Olisi helpompi arvioida. Täällä toinen pallomahan kanssa painiva pullukka...

      • En kyllä tänne kuvaa laita, mutta onko sulla jotakin chat-palvelua?



    • udas

      Naisilla lihominen aiheuttaa testosteronin kohoamista, mikä alkaa näkyä miesmäisenä lihomisena. Eli alkaa kertyä vatsaa. Miehillä taas nousee estrogeeni, joka aiheuttaa rintojen, reisien ja takapuolen rasvoittumista.
      Olet kyllä itsesi aika kuoppaan hommannut, kaikki ssri-ja neuroleptilääkkeet sotkevat mm.hormonitasapainon joka osallistuu normaalin painon ylläpitoon.
      On sinulla muuten aika leveä vyötärö, itse 94kg/185cm ja vyötärö 104cm.

      • Otettava huomioon, etten ole itse lääkkeitä edes halunnut. ns. lääkkeiden pakkosyöttöä on ollut, ja usein mitä isompina annoksina. Huomasin jo silloin, että paino alkaa nousta, mutta eivät ne psykiatrit mitään painoa, tai ihmisen lihavuutta ajattele, vaan mieltä. Yks psykiatri mulle sanoi, kun kerroin, että paino nousee, niin se sanoi, että se on väliaikaista, ja loppuu, ja lähtee taas laskuun. Mutta milloin? Olen joo (alaikäisenä) yrittänyt laihduttaa, mutta ei ole onnistunut. Paino vain pysyy samassa, ja sitten taas hetken päästä tulee lisää. Ja jos lihon, painoa tulee paljon kerralla.


      • udas

        Lopeta ne lääkkeet, paino tippuu 2-3vuodessa sinne missä se sinulla pitääkin olla.
        Sano lääkärille että haitat ylittävät edut etkä enää tahdo noita mömmöjä syödä.
        Ja varoituksen sanana, mitä pitempään noita syöt sen vaikeampaa ja vaarallisempaa niitä on sitten lopettaa.


      • Oon ollu ilman Ketipinoria kuukauden päivät. Oon eri unilääkkeitä syöny tarpeeks paljon, että se tuntuu vieläki, ei saa nukahdettua. Mitä mieltä Kerlonista? Toissapäivänä otin Ketipinorin kokeillakseni, ja sen jälkeen nukuin koko eilisen päivän, ja vielä suku haukkuu laiskaksi... Kun ei tiedä, että se lääke väsyttää oikeesti. Ei ne sitä usko. Koulussakin mua jouduttiin vähän väliä herätteleen.


      • udas

        Hei, älä missään nimessä pompi neuroleptin kanssa! Aivojen reseptorit rapautuvat todella nopeasti, jos ne joutuvat koko ajan sulkeutumaan ja avautumaan kun käyttäjä aloittaa ja lopettaa. Neuroleptit voi aloittaa ja lopettaa vain kerran.
        Ei kuukaudessa vielä tapahdu mitään. Aivojen pelkistä lääkkeistä palautumiseen voi mennä vuosia, kehon hormonien ja muun toiminnan palautumiseen jopa vuosikymmeniä.
        Oletko saanut muuten ketipinorista anhedoniaa?


      • Jos tää nyt sitä tarkottaa, mitä epäilen, niin viime aikoina en tosiaankaan ole nauttinut oikein mistään. Ainoa asia, josta sain mielihyvää, oli yhden tietyn opettajan antamat halaukset. Jos halit liittyvät siihen mielihyvähormoniin, jota erittyy kivan ihmisen kosketuksesta, niin se on totta. Siis tämä henkilö on saanut minut hymyilemään enemmän, kuin kukaan muu.


    • Mielestäni näytät oikein hyvältä :)

      • Heh, kiitos :) Eikä tarkoitukseni ole millään päästä mihinkään alipainoon. Jos saisin mittani edes lievään ylipainoon, olisi hyvä.


    • ajoissakuriin

      On hyvä että olet sinut itsesi kanssa, mutta jos haluat elää terveenä ja välttää sairastumista, niin kannustan sinnittelemään painon alentamiseksi. Onko sitten iloa elää, jos sydän ja elimet pettävät, raajoja joudutaan poistamaan, ym.

      • Tarkoitin vaan sitä, että kun monilla se laihduttaminen päättyykin anokreksiaan, siis niillä, jotka ei oo tyytyväisiä sittenkään, kun normipaino on saavutettu. Koira olis hyvä syy lähteä lenkille. Siis ei itseni takia, rakastan koiria yli kaiken, mutta vielä pitäis kuukausi jaksaa, ennenku saa oman kämpän. Ainaki sitä vois halia aina, ku on sellanen tunne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe