Vinkkejä veneen vaihdosta?

downgreidaaja

Onko teillä kokemuksia viime vuosilta kalliimpien laatupursien myynnistä ulkomaille?

Aikomuksenani on luopua suomalaisesta 2000 -luvun purresta ja ostaa tilalle joku halpa matkavene Etelä-Euroopasta. Sillä on tarkoitus lähteä pidemmälle reissulle maailmalle osin venekauppojen välirahan turvin

Käyttämänne brokerit ja niiden kyky kaupanvääntöön kiinnostavat, samoin markkina-alueet. Kannattaako vene ajaa esim. Englantiin myyntiin, vai peräti Välimerelle? Suomessa, saati suomalaiselle en usko veneen menevän kaupaksi kaiken lamahomman takia.

Pitkäkään myyntiinvienti ei ole pulma, reissuja on tehty aina itäistä Välimerta myöten.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SiirtojaHoitannut

      En ole kuullut yhtään venettä vietävän suomesta ulkomaille myytäväksi vaan päin vastoin n.16 vuoden kokemuksella ja kymmenien veneiden siirtoja hoitaneena ulkomailta on ostettu paljon veneitä suomeen koska ne on muualla olleet paljon halvempia.

      • 10-14

        Muistisi on sitten lyhyenlainen. 90-luvun lamassa Suomesta myytiin kymmenittäin ellei sadoittain uudenkarheita veneitä Keski-Eurooppaan.
        Mutta kieltämättä tilanne lienee nyt aika tavalla toinen, koska lama on globaalimpi ja toisaalta venetarjonta Euroopassa on ihan toisennäköinen kuin oli silloin.


    • kysymuualta

      Samaa lamahommaa on joka puolella eikä suomalaiselle laatupurrelle ole muutenkaan maailmalla kysyntää, ellei ole Swan tai Baltic. Mutta kysy ihmeessä välittäjiltä niin saat heti paljon parempia vastauksia.

    • osöö

      Epäilen että Suomalaisen ns. laatupurren myyntihinta voi pudota oleellisesti jo siksi, että ko. veneiden valmistajat ovat aika vaatimattomassa taloudellisessa tilanteessa ja toiminnan jatko on suuri kysymysmerkki. Tämä johtaa siihen että merkin arvostus heikkenee oleellisesti entisestään. Balticilla ja Swanilla on oletettavasti jatkumoa ja brändi on erittäin vahva maailman laajuisesti, joten ongelma ei todennäköisesti koske näitä.
      Jos kyseessä on esim. FG, saa siitä todennäköisesti parhaan hinnan Suomesta, edellyttäen että vene ja hinnoittelu on kohdallaan, vaikka epämiellyttävää hintasuihkua on odotettavissa joka tapauksessa.

    • ariel37

      Ruotsi ja Englanti ovat todennäköisimpiä ostajamaita nyt euron kurssin heikennyttyä. Viime lamassa kauppa kävi Saksaan ja miksei nytkin. Suomalaisveneitä arvostetaan noissa maissa.
      Suomeen ei taidettu myydä ainuttakaan uutta Swania ja Balticia edes talouden kuumina vuosina? Nauticateja meni uusina kaupaksi Suomessa ehkä kymmenkunta, jos sitäkään.
      Tapasin Lissabonissa saksalaiskaverin joka ostaa Euroopasta veneitä ja seilaa niitä omissa nimissään Uuteen Seelantiin ja muualle myyntiin. Nyt alla oli uusi Ovni. Sanoi elävänsä sillä touhulla, tiedä sitten. Mutta jos kauppa Euroopassa ei käy, lähde itse sillä nykyisellä reissuun ja katso jos saat sen veneen menemään jossain muualla kaupaksi. Osta sitten veroton paatti itsellesi jostain Adrialta ja jatkat matkantekoa massit povessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      232
      2046
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1787
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1095
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe