Ahvena heitettiin bussista, kun ei puhunut suomea

eikukävelemään

Ahvenanmaalainen toimittaja Andre Karring yritti matkustaa vanhalla lipulla Helsingissä bussilla. Kuski sanoi, että lippu vanha. Karring ei ymmärtänyt ja kuski sanoi, että ulos.
Nyt Karring on vihainen, kun hänelle ei puhuttu ruotsia.

olisikohan kuski ollut ...kongolainen?

Svenska Yle:
"Talade inte finska - blev utslängd ur bussen
Publicerad för ungefär 3 timmar sedan.
Man står och väntar på bussen
Karring hoppas på bättre tur med nästa buss
Bild: yle/Nicole Hjelt
När redaktören André Karring skulle ta bussen till Helsingfors centrum fick resan ett snopet slut. Han är hemma från Åland och kan ingen finska, det kostade honom en bussresa.

- Jag hade inte märkt att min biljett inte längre var giltig då jag steg på bussen. När jag visade den åt busschauffören sade han något på finska som jag inte förstod. Jag sade "mitä" på finska men då skrek han bara att jag skulle stiga av bussen...."

41

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta_kai---

      Bussissa pitää sentään ymmärtää käyttäytyä eikä puhua rumia

    • HienoaToimintaa

      Affena ei tiennyt että Mannersuomi on KAKSIKIELINEN - joten affena joutuu nyt kielikouluun.

    • syyyy

      Kuski heitti ulos, kun hurri ei ymmärtänyt, että hänen pitää maksaa.

      • Ei_ymmärtänyt---

      • huusiann

        Aivan. Affena heitettiin ulos bussista koska ei maksanut. Ei sen takia että ei puhunut suomea. Suomessa ei ole pakko puhua suomea mutta Ahvenanmaalla suomalaisen on puhuttava ruotsia koska suomi on kielletty Ahvenanmaalla.


    • haerahaa

      Hei, Ahvena-Karring,
      Suomessa pitää maksaa bussissa, vaikka onkin ruotsinkielinen.
      tai voithan anoa jostain Rkp-fondista rahaa.

    • Vihtahousunen

      Jospa ryssä ottaa nuo ylimieliset elätikseen.

    • vähemmistövalt

      Ruotsalaisen Vale -Varatumarinainen on saatava oikeuteen (tasaarvovaltuutettu)seiskassa oli kuva homomarsilta oli maininta ent.vähemmvaltt.(mutta ei sanottu minkätakia joutu pois)tais jäädä kiinni kyllä se valelääkärikin joutui oikeuteen !

      • Mikä ihmeen valevaratuomarinainen? Nefe panee taas omiaan. Biaudet ei aikoinaan täyttänyt vähemmistövaltuutetun viralle asetettuja virkavaatimuksia mutta todettiin muiden meriittiensä ansiosta sopivimmaksi ja muodollisesti päteväksi.
        Että hlö todetaan muodollisesti päteväksi johonkin virkaan tai toimeen ei ole mitenkään tavatonta, niin tehdään jos esim päteviä hakijoita ei ole tarjolla.
        Vähemmistövaltuutetun virka on määräaikainen, 5 vuotta joten Biaudet teki virkakautensa loppuun, ei hän suinkaan "joutunut pois"!

        Viikon kysymys: Valehteleeko netti fenno tietoisesti vai onko hän vain niin kovin tyhmä ja asioista tietämätön ettei hän edes tiedosta puhuvansa silkkaa pazkaa?


    • Evakonpoika

      Minä kävin Tammisaaren torilla ostamassa jäätelöä. Myyjä ukko ei osannut suomea. Piti asioida englanniksi.

      • Sujui varmaan ihan hyvin? Onneksi tammisaarelaiset ovat mukavaa ja avuliasta porukkaa eikä sinulle käynyt samoin kun eräille jäätelönostajille viime kesänä Kaskisissa, jossa fennomyyjä heti kättelyssä ilmoitti ettei puhu ruotsia eikä huoli sururahaa.


    • IHRA-kansa

      Taas esimerkki feikkiruotsalaisen härskiydestä!?

      Omassa maakunnassa suomen kieli on pannassa, mutta tänne SUOMEEN tullaan vaatimaan ruotsinkielistä palvelua??

      Kun näitä lukee, niin INHO vain kasvaa! Jos suinkin enää on mahdollista?

      Ja aivan aiheesta. Edes kiihkosveko ei voi väittää muuta...

    • Yhym

      Tuo on joku lapsellinen provo. Lukeehan siinä bussilipussa molemmilla kielillä, kauanko se on voimassa.

    • kreikeina4trsei

      Kohta vaativat ahvenat omia linja-autoja anglo-saksien malliin.

      • Tehän täällä vaaditte että palvelisimme itseämme. emme me Seurauksena siitä on tietenkin että te vaaditte eri bussit/tiet/junat/sairaalat meille ja teille. Me taas katsomme että tavallisella inhimillisellä kohteliaisuudella voimme palvella toisiamme vaikka emme aina osaakaan toisen kielen täydellisesti tai jopa hyvin alkeellisesti. Jos kerran on palveluammatissa niin yritämme tietenkin myös palvella parhaamme mukaan. Ei ihmistä tarvitse bussista heittää jos lippu on vanhentunut vaan voi asiallisesti huomauttaa että se on vanha ja että uusi lippu vaaditaan. Asiakashan näytti lipun ja toimi kuten pitää.


      • 2112

        Myös asiakkaan tulee käyttäytyä kohteliaasti ja noudattaa hyviä tapoja. Kuinka oli tässä tapauksessa - sitä ei kerrota, syytellään vain toista osapuolta.


      • bask
        twervig kirjoitti:

        Tehän täällä vaaditte että palvelisimme itseämme. emme me Seurauksena siitä on tietenkin että te vaaditte eri bussit/tiet/junat/sairaalat meille ja teille. Me taas katsomme että tavallisella inhimillisellä kohteliaisuudella voimme palvella toisiamme vaikka emme aina osaakaan toisen kielen täydellisesti tai jopa hyvin alkeellisesti. Jos kerran on palveluammatissa niin yritämme tietenkin myös palvella parhaamme mukaan. Ei ihmistä tarvitse bussista heittää jos lippu on vanhentunut vaan voi asiallisesti huomauttaa että se on vanha ja että uusi lippu vaaditaan. Asiakashan näytti lipun ja toimi kuten pitää.

        Mitäpä busseja Ahvenanmaalla tarvitsee, varustamotuetkin hoiti rotuveljet mantereella. Ilmeisesti Sipilän uhattuna lakkauttaa matkustaja-alus tuen josta tuo turhake on riippuvainen, aiheutti sen että on pitänyt opetella liikkumaan alempirotuisten keskuudessa dösällä.


    • Bättrefolk

      Bussireissun epäonnistuminen johtuu siitä, että ruotsinkieliset pääsevät liian helposti opiskelemaan. He eivät ryhdy bussikuskeiksi.
      Toisaalta valhe, että ruotsia osaamalla saa työpikan ei PK seudulla toteudu.

      Karjaan junaan ei saada enää ruotsinkielistä Konduktööriä.
      Ruotsin kieli on alamäessä. Kohta se poistuu sinne minne kuuluukin.

      • välkommentillFinland

        Inte kunde chauffören ifråga engelska heller.


      • skandal
        välkommentillFinland kirjoitti:

        Inte kunde chauffören ifråga engelska heller.

        Hur är det möjligt ALLA talar ju engelska enligt neffenas nyhetsbyrå ?


    • Tapakouluttaja

      Eikä kuski osannut sanaakaan ruotsia tai englantia! Miksi fennot ylipäätään käyvät koulua? Eikö fennot voisi samantien vapauttaa oppivelvollisuudesta? Tulee kamalan kalliiksi kouluttaa umpiluuta. Ei vain ruotsin opetus maksa vaan kaikki opetus maksaa!! MALTAITA!

      Fennot voisivat peruskoulun sijaan suorittaa hyvien käytöstapojen kurssin.

      • HurripaskoilleOpiksi

        Svedarit ja Ålanderit voisivat peruskoulun sijaan suorittaa hyvien käytöstapojen kurssin. Jospa hurripaska oppisi maansa pääkieltä niin pärjäisi täällä Suomessa?


    • sammapåsvenskaaa

      Affena lensi ulos bussista kun ei ollut voimassa olevaa lippua. Voi olla, että ruotsinkielisille pitää erikseen muistuttaa, että etuoikeuksiin ei vielä kuulu ilmaiset bussimatkat.

      • säkertäktafenno

        Chauffören var nog sällsynt tåntig....Karring skulle ha betalt för ny biljett men chauffören var bara oförskämd.


    • Voisi_päivittää_nimensä

      .

      "Nimensäkin kuulostaa kiroilulta"

      .

    • åååååååååööö

      Nyt tuli taas niin huono omatunto ruotsinkielen asemasta. Hurreille kiintiöpaikat busseihin etupenkistä lähtien 20% paikoista ja oma sisäänkäynti. Tai ehkä olisi parempi oma bussi kun on omat koulutkin ja tietysti omalla ohituskaistalla.
      Ja vain sen takia, että ruotsin kieli on meille historiallisesti tärkeä asia.

      • sotaveteraanin----

        .

        Jatkossa sotaveteraanin on heti luovutettava paikka kiintiöläiselle

        .


      • huusiann

        Ruotsinkielinen pääsee helpommin yliopistoon kuin suomenkielinen.
        Ruotsinkielisistä yli 50% pääsee yliopistoon mutta suomenkielisistä vain 30% vaikka tutkitusti ruotsinkieliset lukevat vähemmän läksyjä ja juovat enemmän alkoholia kuin suomenkieliset.
        Ruotsinkielinen ei käy valmennuskurssia koska ei tarvitse. Eikä ruotsinkielisiä valmennuskursseja edes järjestetä koska sisäänpääsy on turvattu.

        Tsemppiä kaikille suomenkielisille pääsykokeisiin! Ruotsinkielinen ei tarvi tsemppiä, vaan oikean äidinkielen, ruotsin, niin pääsee korkeakouluun.

        Rosa Parks kieltäytyi joulukuussa 1955 luovuttamasta paikkaansa bussissa valkoiselle miehelle. Tuohon aikaan linja-autojen ensimmäiset paikkarivit oli varattu valkoisille, ja jos paikkoja ei ollut enää vapaina, mustien oli luovutettava omat paikkansa heille myös bussin keskiosassa. Parks pidätettiin ja hänelle langetettiin 14 dollarin sakko. Pidätys Parksin kotikaupungissa Montgomeryssa Alabamassa johti lähes vuoden kestäneeseen mustien bussilakkoon.

        Protestia johti pastori Martin Luther King. Lakko päättyi vasta, kun Yhdysvaltain korkein oikeus totesi rotusorron busseissa laittomaksi.

        HS

        http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Rotuerottelu murtui bussin penkill%C3%A4/1135219570183

        Älä luovuta ruotsalaiselle opiskelupaikkaasi. Ruotsinkielisillä on kauppakorkeakiintiöt 475%

        suuremmat kuin suomenkielisillä.

        Helsingissä kadun toisella puolella Hankenilla sitä vastoin on sisäänpääsyvaatimuksena ainoastaan oikea äidinkieli, ruotsi.

        Ruotsinkielisistä ylioppilaista joita valmistuu n. 1500 henkeä/vuosi pääsee n. 400 kauppakorkeaan. Tämä tarkoittaisi että suomenkielisistä 30000/v ylioppilaasta n. 10000 pääsisi kauppakorkeaan vuosittain jotta suhde olisi samanlainen kuin ruotsinkielisllä. Tällä hetkellä lukema on n. 2000 opiskelijaa. Ruotsalaisilla on siis 5-kertainen yliedustus kauppakorkean opiskelupaikoissa.

        Tämä laskelma ei ota huomioon että ruotsinkielisiä menee lukioihin suhteessa enemmän joka vääristäisi lukemia entisestään.

        Helsingin Kauppa Korkeaan on vaikea päästä opiskelemaan, koska ruotsinkieliselle pääsykokeet vuotavat kuin seula. Ruotsinkieliselle riitää että on oikea äidinkieli, mutta suomenkielinen joutuu opiskelemaan 5 pääsykoekirjaa paremmin kuin 80% hakijoista päästäkseen HKK:lle

        Suomenkielisiä on syrjitty aina Suomessa eikä edes 2000-luvulla olla päästy syrjinnästä eroon.

        Koska ruotsinkielisillä on suurempi osuus ja opiskelijamateriaali tunnetusti heikompi kuin suomenkielisillä, voidaan päätellä että ruotsinkielisen on käytännössä vielä tätäkin lukemaa suurempi mahdollisuus päästä opiskelmaan kauppakorkeaan. Eli ruotsinkielisellä on arviolta 600% - 900% helpompi päästä opiskelemaan ruotsinkieliseen kauppakorkeakouluun.

        Tämän kaiken lisäksi ruotsinkielisillä ovat kaikki suomenkieliset yliopistot ja korkeakoulut ulottuvilla ilman kielikoetta. Suomenkielisellä on aina (100%:sti) kielikoe ruotsinkieliseen koulutukseen hakiessaan.

        Onko oikein että suomenkielisen täytyy opiskella ruotsiksi jos hän ei pääse suomenkieliseen kouluun? Ruotsinkielinen pääsee helpommin opiskelemaan kuin suomenkielinen, ja vieläpä äidinkielellään. Suomessa on vain kaksikielisiä ja ruotsin kielisiä korkeakouluja. Missä ovat suomen kieliset Yliopistot ja korkeakoulut joihin vieläpä pääsisi yhtä helposti kuin ruotsin kielisiin kouluhin?


    • ufologi

      Särki lensi bussista... vai peräti uffo?

      Tältäkin ongelmalta olisi vältytty, jos suomi olisi virallisesti yksikielinen kuten se jo nyt lähes käytännössä onkin.

      • manundrar

        Konstigt att det oftast är äkta rasrena finska chaufförer som är sura och oförskämda (även om man talar finska )


      • ingasurpuppor
        manundrar kirjoitti:

        Konstigt att det oftast är äkta rasrena finska chaufförer som är sura och oförskämda (även om man talar finska )

        På vår ort är "invandrarchaufförerna " alltid vänliga.


    • Rkpenemy

      Affenanmaalainen luuli kai olevansa matkalla till umeå, munsalan soutuprikaatin kyytis.

    • TunnelmaMeniPois

      Ajoin tänään bussilla Porvoon kautta Helsinkiin. Mukaan tuli pari surutyttöä ja kälkätys oli sen mukainen. Miksi surut eivät osaa tai tahdo puhua hiljaa?

      Kuulostaa ihan mielenosoitukselta, kun surut kailottavat julkisilla paikoilla. "Mehän uskalletaan puhua ruotsia! Siinähän mokomat suomalaiset kuuntelette!".

      • Surutonhurri

        Kun järki loppuu käytetään järeämpää keinoa. Nollaaivoiset huutaa.


    • Hurritsucs

      Loistavaa, ylimielinen hurri kai oppii jotain ? Taitaa olla turha toivo. Menköön seuraavalla bussilla munsalaan, soutukerhoon.

    • Evakonpoika

      Mielenkiintoista tapauksessa on se, että YLE uutisoi asian.
      Mikäli venäläinen olisi lentänyt ulos bussista vanhalla lipulla, eikä osaisi suomea niin ei kiinnostaisi ketään.
      Pitää muistta, että suomi on kaksikielinen maa. Bussikuskeissa on paljon maahanmuuttajia, pitäisikö heidän jonkun kielitaidottoman toimittajan takia opiskella ruotsia?
      Järkyttävää tämä suomenruotsalaisten käytös.
      Eräs närpiöläinen ääliö ei saanut jäätelöä ostettua ruotsiksi ja sveko media nosti älämölön. Tammisaaren torilla on ulkomaalainen jäätelönmyyjä, joka ei osaa suomea. YLE lähettäkää heti uutistoimitus paikalle tekemään juttu pääuutisiin.

      • skorzeny

        Keltainen neste kilahtanut maalaisruotsalaisilla valtiaskansalaisilla hevosnaamaan.


    • Peruskansalainen

      Suomalaisten pitää ryhtyä yoimiin maan muuttamisesta ysikieliseksi.
      Työtä voidaan tehdä salaa niillä paikkakunnilla, missä ei ole ruotsinkielisiä-

    • leeko

      Eikö Suomessa tosiaan ole lakia joka oikeuttaa suomenruotsalaiset ja ahvenanmaalaiset matkustamaan vanhalla lipulla ?

    • A-Celle

      Ahvenanmaan tiedonvälityksen tasosta kertoo kaiken se, että toimittajat eivät edes tiedä mikä päivä on.

    • SylttytehtaatSuljettava

      Olisikohan jo aika lopettaa Suomesta kaikki ruotsinkielinen "media"-koulutus? Siitä ei tunnu syntyvän muuta kuin suomalaisille vittuilevia kielisoturi-"journalisteja".

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1960
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1517
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1330
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1235
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1037
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe