Nordea pakottaa ostamaan älypuhelimen

kri4

Nordean verkkopankissa oli tieto, että ensi vuonna "mobiilisovellus" korvaa verkkopankin "tunnuslukulistan".

Lisäksi todettiin, että "ne, jotka eivät voi ottaa käyttöön mobiilisovellusta", voivat käyttää "päätelaitetta".

Mitähän tämä nyt tarkoittaa selkokielellä?

Mikä tämä "päätelaite" on, onko se jokin USB-liitännällä varustettu rasia, onko se maksullinen? Vai on siis käytännössä toimittava otsikkoni mukaisesta, ja ostaa tämä nk. "älypuhelin", jota mm. pitää ladata lähes joka päivä ja josta muutenkin olisi vain pelkkää harmia.

Olisikohan esim. vaihto Paikallisosuuspankkiin järkevää, jos haluaa käydä tälläista epätoivoisesta viivytystaistelua hulluutta vastaan?

31

798

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kundjanstinte

   Itse olen OP-asiakas. Mielestäni Mobiilisovellus on paaljon parempi kuin selainpankki. Siis kännykällä käytettäessä verkkopankki on myös paljon parempi kuin tabeltilla.
   Se kannattaa muistaa, että puhelinta tai tabua valittaessa ostaa sellaisen joka jossa on kamerassa autofocus, se mahdollistaa verkkopankin täyden käytön, myös viivakoodien lukemisen. Puhelimessa hinta voi olla sama... ainakin vanha lumia jo sisältää riittävän hyvän kameran, niin miksei uudetkin. Hyvä tabu on about sata-kaksi kalliimpi kuin tabu jossa sitä ominaisuutta ei ole.
   OP:n palveluneuvoja kyllä kertoi että OP:llakin on jotain uutta tulossa verkkopankkiin.
   Toivottavasti pankit nyt sit käynnistää kampanian laitemyyjien kanssa, että laitteita saadaan edullisemmin.

   • Rahat_pois_pankeista

    Vaihtakaa pankkia. Tämä on tätä agendaa tehdä asiakkaat riippuvaisiksi pankkipalveluista. Päätelaite varmaan tulee kuukausimaksun kera eli pankit alkavat oikein tosissaan LOISIKSI. Ennen rahat vietiin pankkiin kasvamaan korkoa, nykyään näistä pankkipalveluista ollaan jo hyvin pitkälle riippuvaisia ja seuraava askel on selvä: KUPATA ASIAKKAAT KUIVIIN RAHASTA


   • äLYPÄÄTOHOI

    Jos ei omista älypuhelinta, niin marssi kauppaan ja tule puhelin kädessä ulos. !!!
    YKSINKERTAISTA


  • lhku

   Nordea ei pakota vaihtamaan älypuhelimeen. Tällä hetkellä tunnuslukutaulukko toimii edelleen niin kuin ennenkin, joten kannattaa seurata ihan rauhassa mitä tuleman pitää.

   Itselle sopivan pankin valinnassa pitää aina katsoa sekä palvelun laatua ja sopivuutta itselle, että euroja. Jos uusi tunnistautumissysteemi tuo lisää kustannuksia ja/tai hankaluutta, niin totta kai se vaikuttaa siihen miten Nordea sijoittuu vertailussa muihin pankkeihin verrattuna.

   Nordean oma ohjeistus ja tiedotus tässä asiassa on kyllä kiitettävän surkeaa. "Me nyt otettiin tämmöinen sovellus käyttöön, katso videolta miten se toimii".

   • wwwwwwa

    Nordea on parantanut. Viikko sitten sieltä tosiaan löytyi vain video-ohje, mutta nyt on sanalliset ja kuvalliset ohjeet. Sellaiset, joista saa jopa melkein jotain selvää.


  • haistenimike

   Tuleeko kaikki vehkeet Sonerasta?

  • Xfeed8

   "Nordean verkkopankissa oli tieto, että ensi vuonna "mobiilisovellus" korvaa verkkopankin "tunnuslukulistan".
   ....
   Olisikohan esim. vaihto Paikallisosuuspankkiin järkevää, jos haluaa käydä tälläista epätoivoisesta viivytystaistelua hulluutta vastaan?"

   Kaikki pankit ovat vaitamassa wanhat paperiset/pahviset/muoviset OTP listansa lähitulevaisuudesta johonkin vastaavaan. Tähän pakottaa EU directiivit, se on nyt jokin OTP softa / OTP laite joka muistuttaa taskulaskinta tai on pelkkä näyttö. Monet matkustavat ulkomailla eivätkä tykkkää suomessa hakea paperisia listoja takaisin ulkomaille koska pankit ei ulkomaille niitä toimita.
   Jos etsit Nordealle vaihtoehtoja niin S-Pankki / Handelsbanken. Tosin kumpikin uusii systeeminsä myös, ehkä Handelsbanken hitaamin.

  • kundentjanst

   Kaikki vastustaa aina muutosta ja ei ole asioiden helppouden vuoksi valmiita mihinkään panostukseen, jos se vaatii rahaa ja vaikka sitä rahaa olisikin.
   Mobiili verkkopankki ainakin OP ja S-pankki ovat todella helpompia kuin tietokoneen selaimessa tehtävä. Aivan muutama asia on vielä jotka vaatii tietokonetta pankkiasioinnissa. Ainua asia johon kannattaa kiinnittää huomiota älypuhelimessa ja tabussa on kamera. Kamerassa pitää olla autofocus, sen jälkee ei tarvi enää räknätä IBAN TILINUMEROITTEN ja viitteiden kanssa laskuissa.
   Kyllähän se kipeetä tekee kun älypuhelin maksaa kuitenkin sen satasen tai reilut kaksi ja tabuun saa menee 400 ekua, mutta kun sen kokeilee niin tulee nopeasti joulu.

   Mä en ala suositteleen mitää pankin vaihtoa, vaikka itsellä on Nordeasta kyllä todella paska mielipide pankkina. Jos siirrät tilin johonkin ns. pienpankkiin, niin saattaa tulla susi vastaan karhulta karatessa. Mobilipankkien esiintulo on vasta alkanut..... ja miten sitten pienemmät pankit saavat järjestelmät toimimaan, niin... sitä odotetaan..... POP-pankista on jo alkanut liikkumaan takaisin sinne mistä on aikanaan karannut......

   • vaiVieläMobiiliPakko

    Kyllä pitää olla sairas puupää jos jotain apsia on kaytettävä.
    Jos ei pankin tietokonesivustolle pääse mobiililaitteella niin onhan appleHomojen hommaa.


  • kehitys_kehittyy

   Vaikka kehitys meneekin vääjäämättä mobiililaitteisiin, niin itse ole tietoturvasyistä erityisen skeptinen puhelimen käytön suhteen pankkiasioissa. Mieluummin _omalla_ tietoturvatulla ja päivitetyllä läppärillä.

   Liki kaikki puhelimen appsit koettavat ottaa käyttöön kaikki oikeudet ja skannaavat liki kaiken puhelimessa ja on haastavaa koettaa edes asetuksista niiden oikeusua rajoittaa.

   Monet asnetelevat mm. taskulamppusovelluksia ymv. edes tietämättä ja / tai tarkistamatta (siitä loputtoman pitkästä pikkupräntistä), että se ottaa liki kaikki oikeudet puhelimeen, klikkaavat vain suoraan "lataa".

   Lumioihin (uudempiin?) on saatavilla jokin Update2, joka mahdollistaa appsi appsilta määrittelemään ja rajoittamaan niiden oikeusia, joskin haastava homma käydä kaikki pitkät appsilistat kohta kohdalta lävitse asetuksia tehden.

   Ps. Pidän fyysisenkin turvallisuuden kannalta riskialttiina nykysuuntausta jossa ihmisillä on puhelimissaan suunnilleen kaikki yksityisyys mukanaan ja nyt sitten myös pankkiasiat asiakasnumeroineen ja PIN-koodeineen siihen syötettävissä, joka voisi pahimmillaan johtaa väkivalalla kiristämiseen "suoraan lennosta" ...

   Tarvitseekohan tuo myöhemmin paperitunnukset korvaava tunnuslukulaite pankkikortin toimiakseen, kuten joidenkin maiden vastaava?

   Itselläni on Nordean tili Suomen tilinä ilman yhtäkään pankkikorttia (ex pat).

   Alla osa Nordean ilmoitksesta kopioituna ja loput linkin pdf:ssä, eli jossakin vaiheessa ensi vuonan paperitunnukset jäävät historiaan.

   Ps. Ylempänä, joka sanoi ettei paperisia tunnuslistoja lähetetä asiakkaille heidän ulkomaan osoitteseen. Väärin, kyllä lähetetään.

   Sen sijaan asiakasnumeroaan / käyttäjätunnustaan ei kannat aunohtaa, sillä se aiheuttaa harmaita hiuksia jos asuu tai oleilee kauan ulkomailla juuri silloin kun unohdus iskee...

   - ->

   Heinäkuu 2015

   Pankkitunnukset uudistuvat. Tunnuslukukortin rinnalle uusi mobiilitunnistautuminen. Pankkitunnukset uudistuvat ja otamme käyttöön ensimmäisenä pankkina Suomessa uuden mobiilitunnistautumisen nykyisen tunnuslukukortin rinnalle. Uudentyyppinen tunnistautumistapa on syntynyt sähköisten palveluiden voimakkaan kasvun ja käytön myötä.

   Mobiilitunnistautuminen tapahtuu mobiililaitteeseen ladattavalla tunnuslukusovelluksella. Sovelluksen avulla voit tunnistautua sekä vahvistaa tapahtumia Nordean ja muiden palveluntarjoajien palveluissa.

   Myöhemmin ensi vuoden aikana tuomme asiakkaidemme käyttöön myös tunnuslukulaitteen. Tunnuslukulaite on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla ei ole tunnuslukusovelluksen käyttöön sopivaa mobiililaitetta. Tunnuslukulaitteen käyttöönotosta ja paperisen tunnuslukukortin poistumisesta tiedotamme erikseen ensi vuoden aikana.

   Miten mobiilitunnistautuminen vaikuttaa pankkiasiointiin

   Mobiililaitteeseen ladattavaa tunnuslukusovellusta on mahdollista käyttää kaikissa
   palveluissa, joissa käytetään nykyisiä pankkitunnuksia. Tunnuslukusovelluksella
   kirjaudutaan verkko- ja mobiilipankkiin, maksetaan turvallisesti verkko-ostoksia ja
   tunnistaudutaan sekä Nordea Asiakaspalveluun että muiden palvelutarjoajien palveluihin.

   Mobiililaitteeseesi liitettyä tunnuslukusovellusta käytät pankkitunnustesi nykyisellä käyttäjätunnuksella ja itse valitulla PIN-koodilla.

   Tunnuslukukorttisi on käytettävissä tunnuslukusovelluksen rinnalla, vaikka otat uuden sovelluksen käyttöösi. Voit käyttää valintasi mukaan kumpaa tahansa tunnistautumistapaa.

   Tunnuslukusovellus sisältyy pankkitunnusten hintaan ja voit halutessasi ladata
   sovelluksen useaan mobiililaitteeseen maksutta.

   Uudenaikainen ja turvallinen tunnistautumistapa

   Uuden tunnuslukusovelluksen myötä voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta, eivätkä tunnusluvut enää lopu kesken. Helppokäyttöinen tunnuslukusovellus kulkee kätevästi mukana mobiililaitteessasi.

   Tunnuslukusovellus takaa turvallisen pankkiasioinnin .... jne ...

   - https://wcms.nordea.com/sitemod/upload/root/content/nordea_fi_fi/henkiloasiakkaat/asiakastiedote/NF003_asiakastiedote_R1B_FI_2015.pdf

   • hoit_su

    No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.


   • TataliToria
    hoit_su kirjoitti:

    No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.

    Aikoinaan korttisysteemejäkin mainostettiin pankkien tahoilta käteviksi ja täysin turvallisiksi, mutta sittemmin nettipankkien yleistyttyä samat tahot ovat sanoneet päinvastaista. Nettipankkejakin mainostettiin täysin turvallisiksi ja käteviksi, ja että sellaista voi käyttää ihan missä vain, mistä löytyy pääte. Nyt sitten on tileiltäkin hävinnyt rahaa nettipankkien haittaohjelmien takia ja pankit sysäävät vastuuta pankkien käyttäjien niskoille sanomalla, että menetetyt rahat kyllä korvataan, mikäli asiakas itse on ollut huolellinen. Tarkoittanee ilmeisesti sitä, että koneessa on ollut tietoturvat kunnossa, vaikka pankkiasioinnin piti olla pankkien itsensä mukaan täysin turvallista millä tahansa päätteellä, eikä esim. julkisista koneista käyttäjä itse voi tietää, ovatko koneet kyllästetty haittaohjelmilla.

    Itseäni huolettaa suuresti se, kuinka kaikki siirretään nettiin, tämä kun mahdollistaa roimalle rahastukselle. Jotkut ovat väläytelleet käteisestä luopumistakin. Jos fyrkka olisi tästä eteenpäin vain ja ainoastaan virtuaalirahaa, voisi valtaapitävät iskeä täydet verotukset päälle ja pankit nostaa roimasti palvelumaksujaan, joista et mitään saa edes vastineeksi, kuten asia on jo nykyään. Jos mielii saada palkkaa, täytyy olla tili, ja jotta pääsee tiliin käsiksi täytyy olla tietokone. Tässä vaiheessa olisi sitten hyvä korottaa myös roimasti tietokoneiden hintaa, ja koska kaikki haluavat pitää fyrkkansa tilillä, täytyy olla ajantasalla olevat virusturvat, ja tässä vaiheessa loppuu ilmaisohjelmien jakelu, ja ne miedompihintaisetkin ohjelmat ovat historiaa. Koska rahaa ei enää käteisen muodossa ylös saisi, täytyisi kansan vain hyväksyä kiltisti moiset hienot uudistukset. Sanokaa mitä sanotte, mutta kaiken sähköistyminen on askel kohden totalitariaa, jossa kansalta evätään lievemmin sanottuna vaihtoehdot palvelujen ja niistä menevien maksujen suhteen. Tähän päälle vielä kaikennäköinen nettiseuranta ja siinä meni yksityisyyskin.


   • Aakeetalaakeeta

    Kirjoitat puhdasta totuutta eli täyttä asiaa.
    Tairanpa teroottaa kauhavalaasen valamihiksi, ku kerta rollarit katuaa.


   • kysynpähänvaan
    hoit_su kirjoitti:

    No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.

    Ei ainakaan viimeksi kun ostin jotain verkkokaupasta Nordean kautta, voinut millään mobiilitunnisteella maksaa. Ehdotti vain tunnuslukutaulukosta tunnusta. En muista mikä se oli, mutta tulipa mieleen miten tämäkin hoituu jos on vain mobiilitunniste. Minulla on molemmat. Onkohan pankit huomioineet verkkokauppoja ollenkaan. Miten maksaa mobiilitunnisteella kun ohjelma ei sitä pyydä?


  • pöytäkone

   Vaikuttaako uudistus vain mobiililaitteilla verkkopankkia käyttäviä? Jos käyttää verkkopankkia pöytäkoneella, niin tuleeko käyttöön jotakin muutoksia?

   • kehitys_kehittyy

    "Vaikuttaako uudistus vain mobiililaitteilla verkkopankkia käyttäviä? Jos käyttää verkkopankkia pöytäkoneella, niin tuleeko käyttöön jotakin muutoksia?"

    Miksi et edes lue yllä olevaa tekstiä ja virallista linkkiä ko. toedotukseen josta asia selviää?


  • joopjoo

   Käyttäkää käteistä rahaa pikkuostoihin tai kohta maksatte joka tilitapahtumasta. Vinguta vain ja kahvikupista maksat pari euroa ja päälle sen käsittelymaksun. Meneekö huomaamatta tilit nollille? Tuntuuko, että rahaa on mielin määrin, kun vingutat vain??? Ei pieniä ostoja pankkikortilla. Ei voi pakottaa sillä kännyköiden tietoturva taitaa olla aika olematon.

  • Mielestäni seuraava väittämä on erittäin tosi nortea=paska pankki. ja siitä kannattaa hankkiutua viipymättä eroon. itse onnistuin sen tekemään jo vuosia sitten ja niiltä osin olen onnellinen. en tässä käy mainostamaan mitään muuta pankkia koska en kuulu minkään rahalaitoksen palkkalistoille, joten en aio myöskään toimia heidän myynnin edistäjänään. josko pankki jota nykyisin käytän päättäisi tehdä saman "pakotteen" vaihtaisin pankkia. älypuhelinta en vähässä kummassa aio hankkia riesakseni.

  • yks-muija

   Älypuhelin on mutta en halua hoitaa pankkiasioita puhelimen kautta.

  • Ei_ummarra

   Paperitunnukset ovat siis lähdössä pois. Mutta miten pöytätietokoneelta maksaminen, saako siihenkin sovelluksen vai pitääkö ostaa kallis lisälaite ja miksi?

   • 1820

    Tällaista Nordea kertoo:
    "Myöhemmin ensi vuoden aikana tuomme asiakkaidemme
    käyttöön myös tunnuslukulaitteen. Tunnuslukulaite on tarkoitettu niille asiakkaille,
    joilla ei ole tunnuslukusovelluksen käyttöön sopivaa mobiililaitetta. Tunnuslukulaitteen
    käyttöönotosta ja paperisen tunnuslukukortin poistumisesta tiedotamme erikseen ensi
    vuoden aikana."

    https://wcms.nordea.com/sitemod/upload/root/content/nordea_fi_fi/henkiloasiakkaat/asiakastiedote/NF003_asiakastiedote_R1B_FI_2015.pdf

    Mitään tietoa ei ole siitä, onko tuo ilmainen vai ei. Missään tapauksessa Kiinasta peräisin olevan laitteen hinta ei ole monta euroa ainakaan valmistuskustannuksiltaan. Oiva keino tietysti Nordealle lisätä palvelumaksuja tuolla perusteella. Tuottaa ajan mittaan paremmin kuin kertamaksu laitteesta.

    Sopii tietysti tiedotteen henkeen, että itse laitteesta tai sen vaatimuksista tietokoneelle ei kerrota mitään.


  • vaihtaja

   Oikea aika vihdoinkin vaihtaa Nordeasta toiseen pankkiin.

  • talousvatupassissa

   Nordealla on kuitenkin vielä maksuautomaatit käytössään, ja maksupalvelukuori toimii edelleen. Ei kukaan pakota verkkopankkia käyttämään. Joistakin isoista marketeistakin löytyy Nordea maksuautomaatti, joten kaupassakäynnin yhteydessa hoituu laskutkin kätevästi.

   • Millionnaire

    Eli "kehitys" meneekin taaksepäin...


  • dfdsfdopfåa

   ja minä luulin että se uudistus koskee vbain niitä jotka noita älypuhelimia muutenkin käyttää. itse käytän vaan pöytäkoneelta verkkopankkia

  • fgfdgfdgfdg

   mutta otamme tunnuslukukortin rinnalle eikös se tarkoita et se on toinen vaihtoehto?

  • fdsafdsa

   Nordean verkkopankki toimii kuten aina ennenkin. Päätelaite on mikä tahansa tietokone (tai tabletti tai puhelin) jolla ollaan yhteydessä Nordean palvelimeen.

  • nordeaOnAppleSairas

   Nyt Nordea pakottaa väkisin mobiiliin kännykänkin vaikka asetuksissa on näytä tietokone sivusto selaimessa.
   Suomi on ainut totaalisen hullu kansakunta missä responsatiiviset sivut on kansakunnan pakko. Muualle maailmaan pääsee sivuille minne halua.

   Kun Nordea laittaa pakon mobiiliin verkkopankissakin niin välittömästi vaihtuu pankki. Vain apple Idiootit käyttää jotain apsia.

   • hoit_su

    En nyt oikein ymmärtänyt mitä yritit sanoa. Itse käytän pankkia ainoastaan pöytäkoneelta ja siksi piipahdinkin Nordeassa kyselemässä. Vielä toimii tunnuslukukortit niinkuin ennenkin ja joskus ensi vuonna on mahdollisuus saada jonku tunnuslukulaite. Joko maksaa tai ei maksa, otan kuitenkin, koska haluan ainakin alkuunsa käyttää pankkia vain pöytäkoneelta. En oikein ymmärrä, miksi tästäkin tällainen haloo nousi. Uudistuksia tulee ja niinhän se on aina ollut.


  • kehitys_kehittyy

   Mahtaneeko Nordea tuoda tuon mobiili-appsin rinnalle kerrotun laitteen vastaavana kuin vaikkapa alla olevien linkkien Belgian BNP Fortiksen kortinlukija jota käytetään nettipankin käyttöön. Se arpoo joka kerralla randomtunnuksia.

   - http://blog.webtito.be/2014/03/10/utiliser-un-lecteur-de-cartes-didentite-pour-se-connecter-au-pc-banking/

   - https://entreprises.bnpparibas.net/francais/html/lecteur01.htm

   Ongelma. Omalla kohdalla ex-patina en omaa Nordean yhtäkään pankkikorttia ja mobiililla en edes turvallisuussyistä pankkiasioita ole halukas suorittamaan (pitäisi puhelinkin vaihtaa) ja lisäksi se olisi suhteellisen hinnakasta ulkomailta käsin, sillä ko. mobiili-appsi ottaa joka kerta yhteyttä Nordean servereihin arpoakseen random-tunnuksia.

   Mitä nordea on suunnitellut ulkomailla paljon matkustaville tai asuville, sillä silloinhan mobiili-appsinkin valinneilla tulisi olla rinnalla pankin lanseeraama kakkosvaihto.

   Mikäli kortinlukija, niin se pakottaisi allekirjoittaneen maksamaan Nordean pankkikortista jolle ei muutoin edes ole tarvetta.

   • kehitys_kehittyy

    Edellä olevan vestin linkissä olevan insinööri-bloggaajan mukaan kortinlukijan tekniikassa on kyse 'EMV-CAP', Europay-Mastercard-Visa Chip Authentication Program' :ista… jota käyttää 99%:a nykykorteista, eli ko. kortinlukijat ovat käytännössä tekniikaltaan samoja eri pankeilla, vain logot ja mahdolliset ulkoiset muodot ovat erona.

    "DIGIPASS 810 reader combines VASCO Class 1 stand-alone smart card reader functions such as e-signature with the most current EMV-CAP E compliance (Europay-Mastercard-Visa Chip Authentication Program Enhancements.) The display screen has also been redesigned to accommodate more text, including Asian characters."

    * https://www.vasco.com/products/client_products/card_reader_digipass/digipass_810.aspx

    Bloggaaja oli hakenut netistä epävirallisen "suhteellisen turvallisen" softan, jolla oli laittanut läppärinsä kortinlukijan toimittamaan saman työn kuin pankin kortinlukija. Tosin PC:stä erillinen kortinlukija on turvallisempi jo senkin vuoksi ettei siinä ole malware-riskiä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   390
   3770
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   65
   1710
  3. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   78
   1447
  4. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1226
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   71
   1164
  6. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   338
   1059
  7. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   1025
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   950
  9. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   43
   900
  10. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   898
  Aihe