Nordea pakottaa ostamaan älypuhelimen

kri4

Nordean verkkopankissa oli tieto, että ensi vuonna "mobiilisovellus" korvaa verkkopankin "tunnuslukulistan".

Lisäksi todettiin, että "ne, jotka eivät voi ottaa käyttöön mobiilisovellusta", voivat käyttää "päätelaitetta".

Mitähän tämä nyt tarkoittaa selkokielellä?

Mikä tämä "päätelaite" on, onko se jokin USB-liitännällä varustettu rasia, onko se maksullinen? Vai on siis käytännössä toimittava otsikkoni mukaisesta, ja ostaa tämä nk. "älypuhelin", jota mm. pitää ladata lähes joka päivä ja josta muutenkin olisi vain pelkkää harmia.

Olisikohan esim. vaihto Paikallisosuuspankkiin järkevää, jos haluaa käydä tälläista epätoivoisesta viivytystaistelua hulluutta vastaan?

31

1164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kundjanstinte

      Itse olen OP-asiakas. Mielestäni Mobiilisovellus on paaljon parempi kuin selainpankki. Siis kännykällä käytettäessä verkkopankki on myös paljon parempi kuin tabeltilla.
      Se kannattaa muistaa, että puhelinta tai tabua valittaessa ostaa sellaisen joka jossa on kamerassa autofocus, se mahdollistaa verkkopankin täyden käytön, myös viivakoodien lukemisen. Puhelimessa hinta voi olla sama... ainakin vanha lumia jo sisältää riittävän hyvän kameran, niin miksei uudetkin. Hyvä tabu on about sata-kaksi kalliimpi kuin tabu jossa sitä ominaisuutta ei ole.
      OP:n palveluneuvoja kyllä kertoi että OP:llakin on jotain uutta tulossa verkkopankkiin.
      Toivottavasti pankit nyt sit käynnistää kampanian laitemyyjien kanssa, että laitteita saadaan edullisemmin.

      • Rahat_pois_pankeista

        Vaihtakaa pankkia. Tämä on tätä agendaa tehdä asiakkaat riippuvaisiksi pankkipalveluista. Päätelaite varmaan tulee kuukausimaksun kera eli pankit alkavat oikein tosissaan LOISIKSI. Ennen rahat vietiin pankkiin kasvamaan korkoa, nykyään näistä pankkipalveluista ollaan jo hyvin pitkälle riippuvaisia ja seuraava askel on selvä: KUPATA ASIAKKAAT KUIVIIN RAHASTA


      • äLYPÄÄTOHOI

        Jos ei omista älypuhelinta, niin marssi kauppaan ja tule puhelin kädessä ulos. !!!
        YKSINKERTAISTA


    • lhku

      Nordea ei pakota vaihtamaan älypuhelimeen. Tällä hetkellä tunnuslukutaulukko toimii edelleen niin kuin ennenkin, joten kannattaa seurata ihan rauhassa mitä tuleman pitää.

      Itselle sopivan pankin valinnassa pitää aina katsoa sekä palvelun laatua ja sopivuutta itselle, että euroja. Jos uusi tunnistautumissysteemi tuo lisää kustannuksia ja/tai hankaluutta, niin totta kai se vaikuttaa siihen miten Nordea sijoittuu vertailussa muihin pankkeihin verrattuna.

      Nordean oma ohjeistus ja tiedotus tässä asiassa on kyllä kiitettävän surkeaa. "Me nyt otettiin tämmöinen sovellus käyttöön, katso videolta miten se toimii".

      • wwwwwwa

        Nordea on parantanut. Viikko sitten sieltä tosiaan löytyi vain video-ohje, mutta nyt on sanalliset ja kuvalliset ohjeet. Sellaiset, joista saa jopa melkein jotain selvää.


    • haistenimike

      Tuleeko kaikki vehkeet Sonerasta?

    • Xfeed8

      "Nordean verkkopankissa oli tieto, että ensi vuonna "mobiilisovellus" korvaa verkkopankin "tunnuslukulistan".
      ....
      Olisikohan esim. vaihto Paikallisosuuspankkiin järkevää, jos haluaa käydä tälläista epätoivoisesta viivytystaistelua hulluutta vastaan?"

      Kaikki pankit ovat vaitamassa wanhat paperiset/pahviset/muoviset OTP listansa lähitulevaisuudesta johonkin vastaavaan. Tähän pakottaa EU directiivit, se on nyt jokin OTP softa / OTP laite joka muistuttaa taskulaskinta tai on pelkkä näyttö. Monet matkustavat ulkomailla eivätkä tykkkää suomessa hakea paperisia listoja takaisin ulkomaille koska pankit ei ulkomaille niitä toimita.
      Jos etsit Nordealle vaihtoehtoja niin S-Pankki / Handelsbanken. Tosin kumpikin uusii systeeminsä myös, ehkä Handelsbanken hitaamin.

    • kundentjanst

      Kaikki vastustaa aina muutosta ja ei ole asioiden helppouden vuoksi valmiita mihinkään panostukseen, jos se vaatii rahaa ja vaikka sitä rahaa olisikin.
      Mobiili verkkopankki ainakin OP ja S-pankki ovat todella helpompia kuin tietokoneen selaimessa tehtävä. Aivan muutama asia on vielä jotka vaatii tietokonetta pankkiasioinnissa. Ainua asia johon kannattaa kiinnittää huomiota älypuhelimessa ja tabussa on kamera. Kamerassa pitää olla autofocus, sen jälkee ei tarvi enää räknätä IBAN TILINUMEROITTEN ja viitteiden kanssa laskuissa.
      Kyllähän se kipeetä tekee kun älypuhelin maksaa kuitenkin sen satasen tai reilut kaksi ja tabuun saa menee 400 ekua, mutta kun sen kokeilee niin tulee nopeasti joulu.

      Mä en ala suositteleen mitää pankin vaihtoa, vaikka itsellä on Nordeasta kyllä todella paska mielipide pankkina. Jos siirrät tilin johonkin ns. pienpankkiin, niin saattaa tulla susi vastaan karhulta karatessa. Mobilipankkien esiintulo on vasta alkanut..... ja miten sitten pienemmät pankit saavat järjestelmät toimimaan, niin... sitä odotetaan..... POP-pankista on jo alkanut liikkumaan takaisin sinne mistä on aikanaan karannut......

      • vaiVieläMobiiliPakko

        Kyllä pitää olla sairas puupää jos jotain apsia on kaytettävä.
        Jos ei pankin tietokonesivustolle pääse mobiililaitteella niin onhan appleHomojen hommaa.


    • kehitys_kehittyy

      Vaikka kehitys meneekin vääjäämättä mobiililaitteisiin, niin itse ole tietoturvasyistä erityisen skeptinen puhelimen käytön suhteen pankkiasioissa. Mieluummin _omalla_ tietoturvatulla ja päivitetyllä läppärillä.

      Liki kaikki puhelimen appsit koettavat ottaa käyttöön kaikki oikeudet ja skannaavat liki kaiken puhelimessa ja on haastavaa koettaa edes asetuksista niiden oikeusua rajoittaa.

      Monet asnetelevat mm. taskulamppusovelluksia ymv. edes tietämättä ja / tai tarkistamatta (siitä loputtoman pitkästä pikkupräntistä), että se ottaa liki kaikki oikeudet puhelimeen, klikkaavat vain suoraan "lataa".

      Lumioihin (uudempiin?) on saatavilla jokin Update2, joka mahdollistaa appsi appsilta määrittelemään ja rajoittamaan niiden oikeusia, joskin haastava homma käydä kaikki pitkät appsilistat kohta kohdalta lävitse asetuksia tehden.

      Ps. Pidän fyysisenkin turvallisuuden kannalta riskialttiina nykysuuntausta jossa ihmisillä on puhelimissaan suunnilleen kaikki yksityisyys mukanaan ja nyt sitten myös pankkiasiat asiakasnumeroineen ja PIN-koodeineen siihen syötettävissä, joka voisi pahimmillaan johtaa väkivalalla kiristämiseen "suoraan lennosta" ...

      Tarvitseekohan tuo myöhemmin paperitunnukset korvaava tunnuslukulaite pankkikortin toimiakseen, kuten joidenkin maiden vastaava?

      Itselläni on Nordean tili Suomen tilinä ilman yhtäkään pankkikorttia (ex pat).

      Alla osa Nordean ilmoitksesta kopioituna ja loput linkin pdf:ssä, eli jossakin vaiheessa ensi vuonan paperitunnukset jäävät historiaan.

      Ps. Ylempänä, joka sanoi ettei paperisia tunnuslistoja lähetetä asiakkaille heidän ulkomaan osoitteseen. Väärin, kyllä lähetetään.

      Sen sijaan asiakasnumeroaan / käyttäjätunnustaan ei kannat aunohtaa, sillä se aiheuttaa harmaita hiuksia jos asuu tai oleilee kauan ulkomailla juuri silloin kun unohdus iskee...

      - ->

      Heinäkuu 2015

      Pankkitunnukset uudistuvat. Tunnuslukukortin rinnalle uusi mobiilitunnistautuminen. Pankkitunnukset uudistuvat ja otamme käyttöön ensimmäisenä pankkina Suomessa uuden mobiilitunnistautumisen nykyisen tunnuslukukortin rinnalle. Uudentyyppinen tunnistautumistapa on syntynyt sähköisten palveluiden voimakkaan kasvun ja käytön myötä.

      Mobiilitunnistautuminen tapahtuu mobiililaitteeseen ladattavalla tunnuslukusovelluksella. Sovelluksen avulla voit tunnistautua sekä vahvistaa tapahtumia Nordean ja muiden palveluntarjoajien palveluissa.

      Myöhemmin ensi vuoden aikana tuomme asiakkaidemme käyttöön myös tunnuslukulaitteen. Tunnuslukulaite on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla ei ole tunnuslukusovelluksen käyttöön sopivaa mobiililaitetta. Tunnuslukulaitteen käyttöönotosta ja paperisen tunnuslukukortin poistumisesta tiedotamme erikseen ensi vuoden aikana.

      Miten mobiilitunnistautuminen vaikuttaa pankkiasiointiin

      Mobiililaitteeseen ladattavaa tunnuslukusovellusta on mahdollista käyttää kaikissa
      palveluissa, joissa käytetään nykyisiä pankkitunnuksia. Tunnuslukusovelluksella
      kirjaudutaan verkko- ja mobiilipankkiin, maksetaan turvallisesti verkko-ostoksia ja
      tunnistaudutaan sekä Nordea Asiakaspalveluun että muiden palvelutarjoajien palveluihin.

      Mobiililaitteeseesi liitettyä tunnuslukusovellusta käytät pankkitunnustesi nykyisellä käyttäjätunnuksella ja itse valitulla PIN-koodilla.

      Tunnuslukukorttisi on käytettävissä tunnuslukusovelluksen rinnalla, vaikka otat uuden sovelluksen käyttöösi. Voit käyttää valintasi mukaan kumpaa tahansa tunnistautumistapaa.

      Tunnuslukusovellus sisältyy pankkitunnusten hintaan ja voit halutessasi ladata
      sovelluksen useaan mobiililaitteeseen maksutta.

      Uudenaikainen ja turvallinen tunnistautumistapa

      Uuden tunnuslukusovelluksen myötä voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta, eivätkä tunnusluvut enää lopu kesken. Helppokäyttöinen tunnuslukusovellus kulkee kätevästi mukana mobiililaitteessasi.

      Tunnuslukusovellus takaa turvallisen pankkiasioinnin .... jne ...

      - https://wcms.nordea.com/sitemod/upload/root/content/nordea_fi_fi/henkiloasiakkaat/asiakastiedote/NF003_asiakastiedote_R1B_FI_2015.pdf

      • hoit_su

        No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.


      • TataliToria
        hoit_su kirjoitti:

        No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.

        Aikoinaan korttisysteemejäkin mainostettiin pankkien tahoilta käteviksi ja täysin turvallisiksi, mutta sittemmin nettipankkien yleistyttyä samat tahot ovat sanoneet päinvastaista. Nettipankkejakin mainostettiin täysin turvallisiksi ja käteviksi, ja että sellaista voi käyttää ihan missä vain, mistä löytyy pääte. Nyt sitten on tileiltäkin hävinnyt rahaa nettipankkien haittaohjelmien takia ja pankit sysäävät vastuuta pankkien käyttäjien niskoille sanomalla, että menetetyt rahat kyllä korvataan, mikäli asiakas itse on ollut huolellinen. Tarkoittanee ilmeisesti sitä, että koneessa on ollut tietoturvat kunnossa, vaikka pankkiasioinnin piti olla pankkien itsensä mukaan täysin turvallista millä tahansa päätteellä, eikä esim. julkisista koneista käyttäjä itse voi tietää, ovatko koneet kyllästetty haittaohjelmilla.

        Itseäni huolettaa suuresti se, kuinka kaikki siirretään nettiin, tämä kun mahdollistaa roimalle rahastukselle. Jotkut ovat väläytelleet käteisestä luopumistakin. Jos fyrkka olisi tästä eteenpäin vain ja ainoastaan virtuaalirahaa, voisi valtaapitävät iskeä täydet verotukset päälle ja pankit nostaa roimasti palvelumaksujaan, joista et mitään saa edes vastineeksi, kuten asia on jo nykyään. Jos mielii saada palkkaa, täytyy olla tili, ja jotta pääsee tiliin käsiksi täytyy olla tietokone. Tässä vaiheessa olisi sitten hyvä korottaa myös roimasti tietokoneiden hintaa, ja koska kaikki haluavat pitää fyrkkansa tilillä, täytyy olla ajantasalla olevat virusturvat, ja tässä vaiheessa loppuu ilmaisohjelmien jakelu, ja ne miedompihintaisetkin ohjelmat ovat historiaa. Koska rahaa ei enää käteisen muodossa ylös saisi, täytyisi kansan vain hyväksyä kiltisti moiset hienot uudistukset. Sanokaa mitä sanotte, mutta kaiken sähköistyminen on askel kohden totalitariaa, jossa kansalta evätään lievemmin sanottuna vaihtoehdot palvelujen ja niistä menevien maksujen suhteen. Tähän päälle vielä kaikennäköinen nettiseuranta ja siinä meni yksityisyyskin.


      • Aakeetalaakeeta

        Kirjoitat puhdasta totuutta eli täyttä asiaa.
        Tairanpa teroottaa kauhavalaasen valamihiksi, ku kerta rollarit katuaa.


      • kysynpähänvaan
        hoit_su kirjoitti:

        No mikä tuossa niin pelottaa, uudistuksia tulee kaikenaikaa. Aikoinaan pelättiin pankkikorttejakin ja vieläkin on niitä, jotka pelkää "seinästä ottamista" kun rosvot kyttää niskan takana. Nostetaan mieluummin pankin tiskiltä.

        Ei ainakaan viimeksi kun ostin jotain verkkokaupasta Nordean kautta, voinut millään mobiilitunnisteella maksaa. Ehdotti vain tunnuslukutaulukosta tunnusta. En muista mikä se oli, mutta tulipa mieleen miten tämäkin hoituu jos on vain mobiilitunniste. Minulla on molemmat. Onkohan pankit huomioineet verkkokauppoja ollenkaan. Miten maksaa mobiilitunnisteella kun ohjelma ei sitä pyydä?


    • pöytäkone

      Vaikuttaako uudistus vain mobiililaitteilla verkkopankkia käyttäviä? Jos käyttää verkkopankkia pöytäkoneella, niin tuleeko käyttöön jotakin muutoksia?

      • kehitys_kehittyy

        "Vaikuttaako uudistus vain mobiililaitteilla verkkopankkia käyttäviä? Jos käyttää verkkopankkia pöytäkoneella, niin tuleeko käyttöön jotakin muutoksia?"

        Miksi et edes lue yllä olevaa tekstiä ja virallista linkkiä ko. toedotukseen josta asia selviää?


    • joopjoo

      Käyttäkää käteistä rahaa pikkuostoihin tai kohta maksatte joka tilitapahtumasta. Vinguta vain ja kahvikupista maksat pari euroa ja päälle sen käsittelymaksun. Meneekö huomaamatta tilit nollille? Tuntuuko, että rahaa on mielin määrin, kun vingutat vain??? Ei pieniä ostoja pankkikortilla. Ei voi pakottaa sillä kännyköiden tietoturva taitaa olla aika olematon.

    • Mielestäni seuraava väittämä on erittäin tosi nortea=paska pankki. ja siitä kannattaa hankkiutua viipymättä eroon. itse onnistuin sen tekemään jo vuosia sitten ja niiltä osin olen onnellinen. en tässä käy mainostamaan mitään muuta pankkia koska en kuulu minkään rahalaitoksen palkkalistoille, joten en aio myöskään toimia heidän myynnin edistäjänään. josko pankki jota nykyisin käytän päättäisi tehdä saman "pakotteen" vaihtaisin pankkia. älypuhelinta en vähässä kummassa aio hankkia riesakseni.

    • yks-muija

      Älypuhelin on mutta en halua hoitaa pankkiasioita puhelimen kautta.

    • Ei_ummarra

      Paperitunnukset ovat siis lähdössä pois. Mutta miten pöytätietokoneelta maksaminen, saako siihenkin sovelluksen vai pitääkö ostaa kallis lisälaite ja miksi?

      • 1820

        Tällaista Nordea kertoo:
        "Myöhemmin ensi vuoden aikana tuomme asiakkaidemme
        käyttöön myös tunnuslukulaitteen. Tunnuslukulaite on tarkoitettu niille asiakkaille,
        joilla ei ole tunnuslukusovelluksen käyttöön sopivaa mobiililaitetta. Tunnuslukulaitteen
        käyttöönotosta ja paperisen tunnuslukukortin poistumisesta tiedotamme erikseen ensi
        vuoden aikana."

        https://wcms.nordea.com/sitemod/upload/root/content/nordea_fi_fi/henkiloasiakkaat/asiakastiedote/NF003_asiakastiedote_R1B_FI_2015.pdf

        Mitään tietoa ei ole siitä, onko tuo ilmainen vai ei. Missään tapauksessa Kiinasta peräisin olevan laitteen hinta ei ole monta euroa ainakaan valmistuskustannuksiltaan. Oiva keino tietysti Nordealle lisätä palvelumaksuja tuolla perusteella. Tuottaa ajan mittaan paremmin kuin kertamaksu laitteesta.

        Sopii tietysti tiedotteen henkeen, että itse laitteesta tai sen vaatimuksista tietokoneelle ei kerrota mitään.


    • vaihtaja

      Oikea aika vihdoinkin vaihtaa Nordeasta toiseen pankkiin.

    • talousvatupassissa

      Nordealla on kuitenkin vielä maksuautomaatit käytössään, ja maksupalvelukuori toimii edelleen. Ei kukaan pakota verkkopankkia käyttämään. Joistakin isoista marketeistakin löytyy Nordea maksuautomaatti, joten kaupassakäynnin yhteydessa hoituu laskutkin kätevästi.

      • Millionnaire

        Eli "kehitys" meneekin taaksepäin...


    • dfdsfdopfåa

      ja minä luulin että se uudistus koskee vbain niitä jotka noita älypuhelimia muutenkin käyttää. itse käytän vaan pöytäkoneelta verkkopankkia

    • fgfdgfdgfdg

      mutta otamme tunnuslukukortin rinnalle eikös se tarkoita et se on toinen vaihtoehto?

    • fdsafdsa

      Nordean verkkopankki toimii kuten aina ennenkin. Päätelaite on mikä tahansa tietokone (tai tabletti tai puhelin) jolla ollaan yhteydessä Nordean palvelimeen.

    • nordeaOnAppleSairas

      Nyt Nordea pakottaa väkisin mobiiliin kännykänkin vaikka asetuksissa on näytä tietokone sivusto selaimessa.
      Suomi on ainut totaalisen hullu kansakunta missä responsatiiviset sivut on kansakunnan pakko. Muualle maailmaan pääsee sivuille minne halua.

      Kun Nordea laittaa pakon mobiiliin verkkopankissakin niin välittömästi vaihtuu pankki. Vain apple Idiootit käyttää jotain apsia.

      • hoit_su

        En nyt oikein ymmärtänyt mitä yritit sanoa. Itse käytän pankkia ainoastaan pöytäkoneelta ja siksi piipahdinkin Nordeassa kyselemässä. Vielä toimii tunnuslukukortit niinkuin ennenkin ja joskus ensi vuonna on mahdollisuus saada jonku tunnuslukulaite. Joko maksaa tai ei maksa, otan kuitenkin, koska haluan ainakin alkuunsa käyttää pankkia vain pöytäkoneelta. En oikein ymmärrä, miksi tästäkin tällainen haloo nousi. Uudistuksia tulee ja niinhän se on aina ollut.


    • kehitys_kehittyy

      Mahtaneeko Nordea tuoda tuon mobiili-appsin rinnalle kerrotun laitteen vastaavana kuin vaikkapa alla olevien linkkien Belgian BNP Fortiksen kortinlukija jota käytetään nettipankin käyttöön. Se arpoo joka kerralla randomtunnuksia.

      - http://blog.webtito.be/2014/03/10/utiliser-un-lecteur-de-cartes-didentite-pour-se-connecter-au-pc-banking/

      - https://entreprises.bnpparibas.net/francais/html/lecteur01.htm

      Ongelma. Omalla kohdalla ex-patina en omaa Nordean yhtäkään pankkikorttia ja mobiililla en edes turvallisuussyistä pankkiasioita ole halukas suorittamaan (pitäisi puhelinkin vaihtaa) ja lisäksi se olisi suhteellisen hinnakasta ulkomailta käsin, sillä ko. mobiili-appsi ottaa joka kerta yhteyttä Nordean servereihin arpoakseen random-tunnuksia.

      Mitä nordea on suunnitellut ulkomailla paljon matkustaville tai asuville, sillä silloinhan mobiili-appsinkin valinneilla tulisi olla rinnalla pankin lanseeraama kakkosvaihto.

      Mikäli kortinlukija, niin se pakottaisi allekirjoittaneen maksamaan Nordean pankkikortista jolle ei muutoin edes ole tarvetta.

      • kehitys_kehittyy

        Edellä olevan vestin linkissä olevan insinööri-bloggaajan mukaan kortinlukijan tekniikassa on kyse 'EMV-CAP', Europay-Mastercard-Visa Chip Authentication Program' :ista… jota käyttää 99%:a nykykorteista, eli ko. kortinlukijat ovat käytännössä tekniikaltaan samoja eri pankeilla, vain logot ja mahdolliset ulkoiset muodot ovat erona.

        "DIGIPASS 810 reader combines VASCO Class 1 stand-alone smart card reader functions such as e-signature with the most current EMV-CAP E compliance (Europay-Mastercard-Visa Chip Authentication Program Enhancements.) The display screen has also been redesigned to accommodate more text, including Asian characters."

        * https://www.vasco.com/products/client_products/card_reader_digipass/digipass_810.aspx

        Bloggaaja oli hakenut netistä epävirallisen "suhteellisen turvallisen" softan, jolla oli laittanut läppärinsä kortinlukijan toimittamaan saman työn kuin pankin kortinlukija. Tosin PC:stä erillinen kortinlukija on turvallisempi jo senkin vuoksi ettei siinä ole malware-riskiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe