Toppilan huono maine

RGRET

Moi! Olen muuttamassa Helsingistä Ouluun opintojen perässä syksyllä. Sain kämpän Toppilasta Paalikadulta PSOASin kautta, mutta hieman epäilyttää kun olen lukenut kauhutarinoita, esim. kuinka katutasolta on kerran viikossa yritetty murtautua sisään, puukotuksista sun muista paskahommista. Onko paikka maineensa arvoinen, vai tykkäävätkö ihmiset vain maustaa asumiskokemuksiaan hyvänolon tunteen toivossa?

39

5803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sellu

      On täällä rauhallisiaki taloja. Esim. Sellukatu 15 vvo:n talo Kiskuri vuokra mutta suurempia ongelmia ei ole ollu meidän rapussa. Isännöitsiä on toki hivenen saamaton. Monta kertaa saa asioista sanoa eikä oikeen tuu valmista.

    • Oululainen_nainen

      Minä asuin Toppilassa yli 10 vuotta sitten ja tykkäsin todella paljon. Alue oli jo silloin huonossa maineessa, minusta ihan turhaan. Eli, tervetuloa ja tule avoimin mielin Ouluun ja Toppilaan. Varvovainen toki kannattaa liikkuessa, iltasella varsinkin olla, mutta näinhän se on joka paikassa nykyisin.

    • Elsa-Pekka

      Toppilan läpi on tullut mentyä kävelyretkillä. R-kioski on lopettanut toiminnan.

      • KukkoPakki

        ....mutta sitä varten on Toppilan Kymppäri - super hyvä kauppa!!!


      • Toppis1

        Ärrän paikalla Toppilan Majakka. Ilmaista kahvia ja pullaa.


      • hellgvi

        täynnä mamuja jotka raiskaavat ...en suosittele!


      • jepTietenki

        indeed.


      • Anonyymi
        hellgvi kirjoitti:

        täynnä mamuja jotka raiskaavat ...en suosittele!

        Sinua näköjään päivittäin, kun edelleenkin asut siinä. Oma mies/vaimo ei anna? Vai tykkäätkö niin kovasti perspanosta, rasistinen sisäsiittoinen paska?


    • terveystark
    • Keväänyo

      Kuinka aikaisin olit hakenut asuntoa Psoasilta? Itse hain pääsykoetulosten tultua 30.6, ja nyt jännittää ehdinkö saamaan asunnon Psoasilta ennen koulun alkua.

      • RGRET

        Hain 1.7 asuntoa ja 2.7 aamulla oli jo asuntotarjous s-postissa. Tosin asiaan voi vaikuttaa, että soitin sinne.


      • Keväänyo

        Minä mokoma rajasin hakua alueille keskusta, Raksila, Peltola. Olisi pitänyt merkitä, että ihan kaikki käy. Minun opinnot alkavat jo 10.8.

        Minäkin soitin Psoasin toimistolle, sanoivat etteivät voi luvata mitään...


      • teeekkari

        Kyllä sieltä löytyy, yrittävät vain älläyttää sinut ottamaan Meri-Toppilan kämppää, joka ei kelpaa muille.


      • Keväänyo

        Sain soluasunnon Raksilasta, kun pystyin ottamaan sen vastaan jo nyt. Olen todella tyytyväinen. Puolen kuukauden "ylimääräinen" vuokra on pieni hinta opiskeluihin nähden täydelliseltä alueelta saadusta asunnosta. Huone oli myös erikoisen tilava, voin hyvin kuvilla asuvani siinä vaikka koko opiskeluajan (6 vuotta). Nyt jää Ouluun muuttoonkin paremmin aikaa.


    • Mieti.ennen.kuin

      "Sain kämpän Toppilasta.." = aivan varmasti, koska kenellekään muulle se kämppäsi ei kelpaa.

      Jos sinulla on luottotiedot edes jotenkin kunnossa, älä muuta tai ota vastaan asuntoa Toppilasta äläkä etenkään Oulun kaupungilta, nykyään yhtiö nimeltään Sivakka Oy.

      Asunnot ovat halpoja Toppilassa, koska kaikki muuttavat pois ja talot ovat liki tyhjillään. Ulkomaalaiset muuttavat peloteltuaan, tavalliset kansalaiset koska samalla rahalla saa (Tuira esim.) turvallisempaa. Tilalle tuodaan Toppilaan mustalaisia suoraan linnasta vapautuneina, Pirrakadun Kingi Allu, narkomaaneja perheineen (sossu maksaa) sama talo yms. yms.

      Asuin Toppilassa 3 vuotta. Nyt muutan pois. Suurin syy on se että näistä taloista ei välitä edes niiden omistajat paskaakaan. Odottavat että asukkaat soittavat poliiseja sun muita. Tänä yönä on taas täällä Sellukadulla valvottu. Soitto 112 ja vittuillaan jo: "Ei me voida mitään Oulun poliiisille!" Ja Oulun poliisilla on muita hommia, mm. ABC-huoltamoiden ilmaiset kahvit ja lounaat ja yöpalat (Pateniemi).

      Älä tuhraa nuoruuttasi ja rahojasi, muuta muualle ennen kuin on liian myöhäistä; siis Oulussa. Itse tulen Tampereelta ja kaduttaa ylipäätään, että tähän paskanhajuiseen kaupunkiin ja sen Toppilaan koskaan muutin.

      • oulun_rinkeby

        Toppilasta on tullut ruotsin/tukholman mallin mukaan rinkebyn kaltainen lähiö.
        Valtaosa maahanmuuttajia ja syrjäytyneitä vankilasta vapautuneita jne...


      • tuiralainen

        Siis Meri-Toppilasta! Ns. vanha Toppila on rauhallista omakotialuetta. Meri-Toppila, siis se kerrostalojen muodostama alue, on Oulun pahisaluetta.


      • asuntomessua
        tuiralainen kirjoitti:

        Siis Meri-Toppilasta! Ns. vanha Toppila on rauhallista omakotialuetta. Meri-Toppila, siis se kerrostalojen muodostama alue, on Oulun pahisaluetta.

        Eikös meri-Toppilaa ole se asuntomessualuekin? Miten on sen laita?


      • tuiralainen
        asuntomessua kirjoitti:

        Eikös meri-Toppilaa ole se asuntomessualuekin? Miten on sen laita?

        Asuntomessualue (oikeastaan Toppilansaari) on varsinaista juppialuetta. Meri-Toppila on kieltämättä laaja alue, monenlaista asutusta. Niinhän on esmes Rajakyläkin: keskellä oleva kerrostaloalue on levoton kaupungin vuokrakämppien takia, laidoilla olevat ok-taloalueet rauhallisia.

        Meri-Toppilan ongelma-aluetta on kerrostaloslummi, siis alue jossa on erilaisia paperin- ja selluntekoon viittaavia kadunnimiä.


    • Melkein_valmis

      Vaihda äkkiä pois tai peru hyväksyntä! Kun eivät vähänkin Oulua tunteville kelpaa, Possaus yrittää epätoivosesti tuputtaa näita Meri-Toppilan asuntoja asioista tietämättömille. Se on nykyään Oulun huonomaineisin kaupunginosa. Muun muassa naiset eivät uskalla liikkua talven pimeän aikaan yksin. Psoasilla on satoja kämppiä kertaluokkaa paremmilla paikoilla, tietysti Linnanmaalla mutta myös Syynimaalla ja Alppilassa.

    • vuokralainen2

      Meri-Toppilassa asutaan, ollaan tavallisia työssä kulkevia. Oulussa on joka paikassa huumeiden käyttäjiä, maahanmuuttajia, rikollisia. Jotkut täällä haukkuu tiettyjä asuinalueita, jottei omien asuntojen arvo laske tai ne kännääjät jotka joutuu jokapaikassa vaikeuksiin. Kuljen ihan rauhassa Toppilassa myös illalla, jolloin täällä on hiiren hiljaista. Turha on etsiä paikkaa nykyaikana, jossa ei jotakin tapahtuis. Valitse oikea seura missä kuljet niin saat olla rauhassa.

      • ex-vuokralainen

        ... kirjoittaa VVO:n työntekijä.


      • rauhapalas
        ex-vuokralainen kirjoitti:

        ... kirjoittaa VVO:n työntekijä.

        Ootko juuri se häädön saanu paskapää joka terorisoi koko rappua.


      • VVVOO
        rauhapalas kirjoitti:

        Ootko juuri se häädön saanu paskapää joka terorisoi koko rappua.

        VVO:n työntekijä sai häädön oman firman kämpästä? :-D


    • Vuokra-asuntosijoittaja

      Älä sinne muuta. PSOASlla saattaa olla suht asiallisia vuokralaisia, mutta moniasunnot jne asutavat jos jonkinlaista hörhörinkiä seudulla. Säätiöltä löytyy varmasti kämppiä asiallisemmiltakin alueilta ja vapailla markkinoilla on hyvin Oulussa tarjontaa melko säädyllisellä hinnalla.

    • Heikkipaavali

      On siellä ihan tavallistakin väkeä, jopa perheitä viihtyy. Usein on niin, että muutama tapaus vaikuttaa maineeseen.

    • TeeTeeTee

      Älä usko ihan kaikkea, mitä täällä kirjoitetaan :) PSOASin talot ovat ok ja aluekin on kohtuullinen ns. terveellä kaupunkilaisjärjellä varustetulle ihmiselle.

    • verhotkiinniaina

      Älkää vaan kaukovainiolle muutako ainakaan. Hulluja narkkareita ja juoppoja koko alue täynnään.

    • 9472764

      Asuin Paalikadulla muutaman vuoden juurikin PSOASin asunnossa, ja ihan rauhallinen paikka oli. Yksittäisissä Meri-Toppilan taloissa voi varmasti olla ongelmia, mutta itse sain asua ja kulkea alueella kyllä ihan rauhassa ihan mihin aikaan vuorokaudesta vain. Oudoimmat jutut ja tyypit, mitä siellä näin olivat oikeastaan enemmän viihdyttäviä kuin pelottavia.

      Ei ehkä Oulun mukavinta/siisteintä/rauhallisinta aluetta, mutta ei läheskään niin paha, kuin jotkut - yleensä ne, jotka eivät asu Meri-Toppilassa - väittävät. Lähistöltä löytyy mukavia ulkoilualueita ja yliopistolle on helppo kulkea pyörällä. Bussitkin kulkee kaupunkiin päin melko usein.

      Eli siis...Ehkä kivempiakin alueita löytyy, mutta en ottaisi kovin vakavasti suurinta osaa tähänkin ketjuun tulleista kommenteista alueen "vaarallisuuteen" liittyen :D

    • tietäjä2002

      Meri-toppilan alue on rauhoittunut paljon viime vuosina, koska levottomuus on siirtynyt kaakkuriin pesätielle.

    • Meri--Toppila

      Grynderit rakensivat Toppilasta järkyttävän slummin. Alue pykättiin liian täyteen ja ahtaaksi, ettei siellä kukaan täyspäinen halua asua. Vielä parkkihallit kadunkulmiin pimentämään ja rumentamaan näkymlä. Niinpä valtavasti mainostetut markkinoidut asunto-osakkeet on nytten jokaikki viokralla ja sakki valikoitui sen mukaa. Alue on Oulun pahinta slummia mokutus-asukkaineen. Tuira ja Rajakylä ei ole mitään Toppilaan verrattuna. Ei ikinä sinne!

      • TeeTeeTee

        En usko, että tuolla tiiviillä rakentamisella on mitään merkitystä "slummiutumisen" suhteen. Syy mielenkiintoiseen asukasprofiiliin on siinä, että lama-aikaan ei ollut kysyntää kovan rahan asunnoille ja suurin osa Toppilasta toteutettiin aravavuokrataloiksi. Vaikka joitain vuokrataloja on muutettukin osaketaloiksi, vieläkin melkein 80 % Meri-Toppilan taloista on vuokrataloina.


    • eitoppila

      Ei kannata muuttaa Toppilaan, asunnoissa jatkuvaa metelöintiä keskellä yötä. Yksin ei iltaisin kannata liikkua. Myös Pinkelikadun asunnot rauhattomia.

      • oma_velaton

        Sellaista se on vuokrataloissa.


    • RGRET

      Nyt ollaan kuukausi asuttu täällä "pahamaineisessa" Meri-Toppilassa, Paalikadulla. Okei, ei mitään kovin kaunista aluetta, ja lähikerrostaloissa paljon mamuja ja manneja, joista lähinnä jälkimmäiset pitävät silloin tällöin mekkalaa Salen lähistöllä. Näistä huolimatta hyvin olen pärjännyt, öisin ei kuulu mitään häiriöitä ja olen saanut ihan rauhassa kävellä aamuyöstäkin (kännissä) kotiin. Yliopistolle pääsee fillarilla kymmenessä minuutissa ja busseja kulkee lähipysäkiltä jatkuvasti keskustaan päin ja takaisin, ja tosiaan kauppakin ihan vieressä. Terveellä kaupunkilaisjärjellä pärjää ihan hyvin.

      • Tämäasiaonpihvi

        No sanompahan vaan, että siellä asuu kriminaaleja, pitkin koillismaata ja Oulua.

        Vieläkö siellä Taivalkosken pojat myy varastettua tavaraa ja huumetta. Entä Koskelan pojat?

        Oulun pojat taitaa olla nykyään "arvostettuja" kansalaisia! Perintö rahoilla ja rekka miehen tuloilla, taitavat kuulua eliittiin.

        Kivaa ajaa isoa autoa, kun ennen piti myydä varastettua kamaa.

        Perintö elviksiä ja rosvoja siellä ennen on asunut. Tunnistaa ne siitä, että asuvat nykyään kaupungin laitamilla,vanhassa talossa.

        Ajetaan vanhalla maasturilla, venäläinen akka kyydissä;)


      • Anonyymi

        Hyvä tietää että yliopisto on täynnä rasisteja. Toivottavasti et valmistu koskaan.


    • Ääshmies

      Elä muuta. Antin kaverit käy sun kotoa pöllii kamat, ku oot töissä. Antin kamut käy pöllii sun autosta mankan!

      Antti on automies. Antti välittää pöllittyä kamaa! Antti tekee vakuutus petoksia! Ai miksikö? Antti on nisti!!! Antti tarvitsee rahaa.

      Ei Antti siellä asu. On asunut lähellä, mutta Antin kaverit asuu siellä vielä. Ne toimittaa Antille tavaraa ja Antti myy sitä eteenpäin.

      Antti on kaikkien kaveri! Antti saa tavaran myytyä!! Antti on äijjä, joka saa turpaan, mutta ei jää koskaan kiinni!? Ei jää kiinni, koska omistaa suuren hovin! Hovi palvelee Anttia, koska ei ymmärrä tämän olevan narsisti!!!

      Antin hovi on joukko luusereita. Heille Antin hyväksyntä on tärkeää.
      Älä muuta Toppilaan, Antti vie rahat vaan!

    • Pelekääkkönääpolliisia

      Vai pelottaa hesalaista tulla Ouluun! Nooh, tiedämme, että Hesa on käpykylä ja rauhan tyyssija Ouluun verrattuna. Tulepa tänne, niin puserran.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe