Elisa ja Sonera ym ihmetyttää

4rtgf

Kumma pk-seudulla kerrostalossa asun ja aina ollut Elisan asiakas mutta kun koko ajan tarvitsisi ties mihin video- ja leffajuttuihin nopeampaa kaistaa niin Elisa on jäämässä pahasti jälkeen. Korkein mitä tähän luukkuun saa Elisalta 20/1 laajakaista. Ehdottivat 50M 4G:tä, mutta joku... mokkulahomma?!?! :I Kaista ulospäin sentään isompi.

Miten ja miksi Soneralta saa tähän sitten 100M kuidun? On tosin kallis, 50M kuitu on mielestäni kohtuullisempi, sekin kalliimpi kuin tuo Elisan 4G, mutta varmasti toimii varmemmin ja vaihteluvälit pienempiä.

Tulikohan tämä nyt kahteen kertaan kun lähetin, niin huomasin että olin tuossa Laajakaista-alueen etusivulla ja sitten viesti muka on kadonnut ja ei löytynyt mistään ala-alueelta ja nyt vinku että aihetta on käsitelty aiemmin. No sama se.

3

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 4rtgf

   Ilmeistyivätkin sitten kivalla viiveellä :D

  • Talojakamoonne on ilmeisesti vedetty Soneran valokuitu, josta sitten kukin halukas voi tilata nopean laajakaistaliittymän, oletettavasti VDSL, jos huoneistossa ei ole verkkoliittimiä, vaan pelkkä puhelinvastake. Elisa on jätetty rannalle ruikuttamaan vanhentuneen ADSL:n kanssa.

   Meidän taloyhtiössä meni juuri toisin päin. ;)

   50 Mb/s hakkaa 50 Mb/s G4:n sata-nolla, joten ei ole epäselvää kumpi kannattaa kiinteään käyttöpaikkaan hankkia.

  • ei_tarvi

   En kyllä keksi mihin tarvitaan yli 2 mbit/s yhteysnopeutta. Jotkin HD-videot käyttää kaistaa jopa 3.5 mbit/s, mutta ei sekään ole lähelläkään 50mb/s, joka on siis 480mbit/s.
   Jotkin hifistely videot ovat luokkaa 10mbit/s, mutta niiden katsomiseen tarvitaan jo niin järeää kalustoa, ettei palveluntuottaja käytännössä pysty sellaista tarjoamaan. Gigan yhteydellä pystyy palvelemaan teoriassa 100 käyttäjää, mutta kokeilepa käytännössä..

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   315
   2487
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   30
   2119
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   217
   833
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   312
   751
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   41
   735
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   690
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   44
   657
  Aihe