Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suoraan KTK -> oikeustieteen maisteriksi /Tallinna

KTKtallinnaan

Kuinka moni on törmännyt tähän?

http://www.ttu.ee/faculty-of-social-sciences/tls-fin/opiskelijaksi/

"Vaatimukset opetussuunnitelman suhteen (vain maisteriopinnot)
Maisteriopintoihin hakiessa on olemassa lisävaatimuksia niille, jotka eivät ole suorittaneet alempaa korkeakoulututkintoa oikeustieteistä tai vastaavasta alasta. Opiskelijan on oltava suorittanut seuraavat opinnot ennen maisteriopintojen aloittamista:

Oikeustieteen perusteet
Ihmisoikeusjuridiikka
Eurooppa-oikeus
Kansainvälinen julkisoikeus
Valtiosääntöoikeus
Sopimusoikeus
Rikosoikeus
Esineoikeus

Yhteensä lakiopintoja on oltava kasassa vähintään 30 opintopisteen edestä (1 opintopiste vastaa 26 tuntia opiskelua). Voit suorittaa edellä mainitut tai niitä vastaavat kurssit osana alempaa korkeakoulututkintoasi tai avoimen yliopiston kautta. Pyydä tarvittaessa lisäinfoa."

Ja tässä tutkintorakenne:

http://www.ttu.ee/public/s/sotsiaalteaduskond/Instituudid/oiguse-instituut/vastuvott/HAJM15_EU.pdf

Ilmeisesti siis voin pätevöityä lakimieheksi, jos haen KTK (yritysjuridiikka) tuonne? Ainakin luetun mukaan nuo opinnot voisi suorittaa käymällä muutamia kertoja Helsingistä lautalla Tallinnassa... Mielipiteitä?

7

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtewq

      Vielä helpommalla pääset ostamalla Pietarista oikeustieteen maisterin paperit. Kertakäynti riittää.

      • ON_ja_OTM_puuttuu

        Ongelma yllä mainetetussa suunitelmassa on se, että häneltä puuttuu ON-paperit. Ilman niitä OPH ei voi rinnastaa tutkintoa suomalaiseen OTM tutkintoon, johon vaditaan suoritettu ON tai vastaava ulkomaalaista tutkintoa.


      • Tärkeä_osa_puutuu

        Sinun ns. tutkinnosta myös puuttuu kokonaan prosessi- ja rikosoikeus. Hupsista!


    • järkikäteen

      Tää on kyllä aika härö kuvio. Meinaat siis vetäistä leikkipaperit muutamalla lauttamatkalla. Luuletko, että työnantajat arvostavat tutkintoa sinua enemmän ja tietävät sen vaatimuksista vähemmän? Paperi on vain paperia ja Serla on sentää edullista.

    • Eimaksavaivaa

      Lakimieheksi voit "pätevöityä" aivan kuten kuka tahansa vaikka ammattikoulun käynyt. Oikeaa juristia noilla papereilla sinusta ei Suomessa tule.

    • Oigusburoo

      eestissä Õigusbüroo:n perustamiseen kyllä riittää master of arts in law-tutkinto. googlella löytyy monta esimerkkiä. kaiken järjen mukaan tuolla kombol pitäis siis virossa pätevöityy. eiks ammattipätevyysdirektiivin nojal pitäis saada täällä suomessaki pätevyys, kuka tääl tietää noi ammattipätevyysasiat?

    • 1918

      Muutama fakta:

      -OPH arvioi opintokokonaisuutta joten spekulaatiot pois paremman tiedon puuttuessa. Päätökset on tehtävä lakiin perustuen joten mielivaltaisia ne eivät ole.

      -Virossa (ei Eesti vaan Viro!) õigusbüroon voi laittaa pystyyn kuka vaan eikä se edellyttä minkäänlaista lupaa sivistystasosta puhumattakaan. Advokaadibüroo on sitten aivan toinen juttu eikä siihen riitä pelkkä maisterintutkinto.

      -Rikosoikeus oli jo mainittu vaadittavissa opintosuoritteissa. Prosessia ei vaadita. Virossa muuten siviili- ja rikosprosessi ovat erillisiä aineita. Myös insolvenssioikeus on erikseen.

      -Ammattipätevyysdirektiivin toitotus on tallinnassa opiskelleiden suomalaisten päähän jäänyt pinttymä jota kukaan ei tunnu joko a) ymmärtävän tai b) lukeneen loppuun. Se ei ole oikeasti kovin pitkä teksti.

      Laki on tässä: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20071093 ja lukekaa sieltä 2. luku 8 § "Korvaavat toimenpiteet". Homma muuttuu ensi vuonna jolloin nähtävästi ETA-kokeet jäävät pois ja tilalle tulee pakollisia lisäopintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe