Aihe

Paikan hylkääminen ja Aaltoon 2016

Mietteliäs12345

Mitä mieltä olette tästä ensivuoden muutoksesta haun suhteen? Onko järkeä ottaa huonompaa paikkaa vastaan ja vuoden päästä uudelleen haettaessa kärsiä tästä?
Henk.koht taidan jättää paikan ottamatta ja vuoden päästä hakua Aaltoon. Aika absurdia ajatella, että jos tänävuonna rajat olivat 37,25 ja jos vielä antaisi jotain seuraavana vuonna eteen niin paikan voisi suoraan unohtaa. Valintojen maailma ottaako paskan paikan vastaan vaiko panostaa vuoden päästä tosissaan uudella höyryllä.

42

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aallonkylteri

   Ei todellakaan kannata ottaa edes vähän epämieluista paikkaa vastaan, kumminkin siihen sitoutuisi sitten seuraavat viisi vuotta. On ne Aallon paperit paljon arvostetummat kuin jonkun böndelipaston. Ensi vuonna osaa asiat jo valmiiksi kun alkaa lukemaan niin tulee helppo kakku. Ei järkeä menettää ensisijaisuuspongojakaan.

   • aaltolainen

    Voi hyvät ihmiset. Elämässä pitää olla tavoitteita! Siis ensi vuonna Aaltoon. Menet heittämällä sisään ensi vuonna. Kannattaa mennä syksyllä avoimeen ja lukea sitten keväällä pääsykokeisiin, jotka ovat silloin aivan sinulle helppo nakki. Lähipiirissäni on useita Aallon käyneitä ja heidän työllistymisensä on ollut todella hienoa. Lisäksi Aallossa on mahtavat ulkomaan vaihtoehdot!


   • näinteinminäkinjo

    Todellakin. Kannattaa ottaa mieluinen paikkavastaan. Ensi vuonna ensikertalaiskiintiöt


  • Aina.Aalto

   Ei missään tapauksessa kannata ottaa sitä huonoa paikkaa ja kärsiä siitä koko elämä. Aaltoon on yritettävä uudestaan niin monta kertaa, että pääsee. Siitä se hieno ura urkenee. Mun serkkukin pääsi sinne viidennellä yrityksellä ja opiskeli sitte sydämensä pohjasta 7 vuotta. Sellainen ura, mutta onpahan Aallon paperit. Se on tyytyväinen. Saa nähdä, kuinka kauan se hakee töitä, että saa tasoisensa työpaikan.

  • SFGRew

   Ööh, "huonoa" paikkaa? Sellaisia ei Suomessa ole. Okei, jos joku työnantaja vertailee kahta työnhakijaa, joista toinen on valmistunut Aallosta ja toinen esim. Itä-Suomen yliopistosta, ja molemmat vaikuttavat yhtä päteviltä ja sopivilta firmaan, tässä tapauksessa hän voi katsoa, että Aalto on yleisesti arvostetuin kauppakorkea Suomessa ja täten valita Aaltolaisen töihin. Mutta loppupeleissä vain työkokemus, persoona ja osaaminen määrittävät työllistymisen. Toki ulkomailla asia on toisin, esim. Britanniassa on todella paljon väliä, mistä koulusta olet valmistunut.

   Mutta jos Aalto on sulle se unelma, voit ihan hyvin jättää paikan ottamatta vastaan, käydä syksyllä Aallon avoimia kursseja ja hakea ensi vuonna viisaampana. Onhan siellä valttikorttina kuitenkin helpompi verkostoituminen PK-seudun yrityksien kanssa.

  • AaltoTaiEiMitään

   Aalto on kultakimpale kauppisten joukossa, mikään määrä yrityksiä ei ole liikaa, vaikka sisäänpääsyyn menisi koko elinikä niin se on silti suositeltavampaa kuin joku landepaukkukauppis jossain Suomen periferiassa. Aaalto tai mitään, tämä on ainoa järkevä asenne.

  • Cixoxoox

   Jos nyt pääsit muualle, pääset myös lähes varmasti ens vuonna. Ethän voi edes hakea Aaltoon ens vuonna, jos olet toisessa koulussa. Eikös se pidä ensin lopettaa?

   • sunshinereggae

    "Eikö se ensin pidä lopettaa"
    Tämä kuuluu sarjaan väärinluulemia. Voi hakea Aaltoon tai vaikka Aaltomaljakkoon, mutta ei vain ole enää mukana ensikertalaisten kiintiössä.


  • meesinneaaltoos

   joojoo hae nyt vaan sinne aaltoon ensivuonna. En sua jaksa ainakaan omassa yliopistossa kattella jos asennekin on tuollainen.

  • kusetanoikeesti

   En tiedä miksi luen Suomi24, mutta opiskelen Vaasassa ja aion menestyä Sinua paremmin työelämässä. Minua tullaan arvostamaan enemmän. Tiedän sen jo pelkästään siitä, että asenteesi on "muut ovat huonompia". Sulle tulee ongelmia ton asenteesi kanssa. Btw, olen työharjoittelussa kotikaupungissani Turussa ja kyseltiin nyt jo ensi talveksi työharjoitteluun Helsinkiin. Ja ei ollut kyseessä ihan mikään pikkutoimija.

   • Kusetankominäkin

    Kusetatko oikeasti? :O


   • lutimursu2015

    Onko työharjoittelusi esimies talvella peräti Aallon ykkösproffa eli rahiksen Vesa Puttonen? Puttonen on valmistunut Vaasasta ja mietin jos hän siksi (alitajuisesti) suosii Vaasan kauppislaisia.


  • Mietteliäs12335

   Nää on aina valintojen maailmoja. Ensvuonna tosiaan se kiintiöhaku astuu voimaan niin täytyy tarkkaan miettiä mitä tekee.

  • helppookunheinänteko

   Idiootit miksi te kuvittelette että tänä vuonna oli jotenkin vaikeampi päästä kuin aikaisempina? Pisterajat ei kerro muusta kuin että koe oli helvetin helppo! Vittu te olette tyhmiä :D

   T. Aalto 40p

   • Idiota

    Höpöhöpö. Apinan hommaahan tuo pääsykokeisiin pänttääminen on, kun koe on noin helppo. Koe mittaa tässä tapauksessa vain lukutuntien määrää, jos aikaisempaa osaamista ei ole. Ei siellä tietoa soveltaa tarvinnut osata. T: opiskelupaikka


   • wfewfeswfes
    Idiota kirjoitti:

    Höpöhöpö. Apinan hommaahan tuo pääsykokeisiin pänttääminen on, kun koe on noin helppo. Koe mittaa tässä tapauksessa vain lukutuntien määrää, jos aikaisempaa osaamista ei ole. Ei siellä tietoa soveltaa tarvinnut osata. T: opiskelupaikka

    Te silti itkisitte vaikka Aallon rajat olisi 25p. Itkisitte vaan päinvastaiseen suuntaan.

    "YHYY MIKS NÄIN VAIKEE KOE EI ME OPISKELLA VIELÄ EES MISSÄÄ MITEN ME VOIDAA TÄLLASII OSATA, AALTOON PÄÄS VAAN JOTKU VALMIIT PROFFA YHYY".

    Tyhmiä nää ulisijat on jos jotain.


   • Idiota

    Mitä sää oot vetäny. :D Pari keppanaa liikaa perjantain kunniaksi?

    Kiitos kuitenkin nauruista. :) Itse en kritisoinut pisterajojen korkeutta Aaltoon, vaan kokeen vaikeustasoa. Ymmärrän kyllä Aallon arvostuksen ja suosion. Itse en henkilökohtaisista syistä kyseiseen kouluun hakenut ja menin muualle. Onhan siinä toki puolensa, että koe on helppo. Jokainen voi päästä ainakin johonkin kauppikseen, kun vaan tekee riittävästi duunia.


   • hohohi
    wfewfeswfes kirjoitti:

    Te silti itkisitte vaikka Aallon rajat olisi 25p. Itkisitte vaan päinvastaiseen suuntaan.

    "YHYY MIKS NÄIN VAIKEE KOE EI ME OPISKELLA VIELÄ EES MISSÄÄ MITEN ME VOIDAA TÄLLASII OSATA, AALTOON PÄÄS VAAN JOTKU VALMIIT PROFFA YHYY".

    Tyhmiä nää ulisijat on jos jotain.

    TAIS MENNÄ TUNTEISIIN : D


  • Rekrytoija

   Nimimerkki paljon rekrytoinut: työnantaja ei kyllä enisisjaisesti katso mistä yliopistosta tutkinto on suoritettu. Ihminen itse on ratkaiseva ja millaisen sydämen sivistyksen on muutenkin saanut elämässään. Ja näitä muutamia kommentteja lukiessa ei voi muuta kuin opastaa teitä nuorukaisia, että kasvattakaa sitä sydämen sivistystä. Elämää on todellakin Aalto -yliopiston ulkopuolellakin ja ihan kehäkolmosen toisella puolellakin ja sieltä voi saada vähintäänkin samat eväät työelämään kuin tuosta sinällään erinomaisesta opinahjosta. On siis kahta sivistystä: oppikirjaviisaus ja ihmisenä olemisen viisaus.

  • Grussgott

   En ottaisi kumpaakaan. On niitä Yliopistoja ulkomaillakin ja EU:ssa on vapaa liikkuvuus. Ne on ne viisaammat jotka saavat parempaa helpommin.

   terv,
   Viennan Yliopiston tuleva arkkitehti

  • välivuosikidutus

   Jospa vaan menet minne pääsit etkä kiduta itseäsi välivuosilla? Kolmannen välivuoden kohdalla olet jo niin raunio ettet pääse mihinkään.

  • Nordaanius

   Ihmisestähän se on kiinni, Aalto on selvästi arvostetuin yliopisto, joten itse lähtisin vain ja ainoastaan sinne. Varsinkin nyt kun on kokemusta työelämästä huomaa, että sillä on oikeasti väliä mistä yliopistosta olet valmistunut

   • apinatoppikaa

    mikä ihmeen väli sillä arvostuksella on yksityisille firmoille!? Se ”arvostus” kun lähinnä johtuu laitoksen tekemän tutkimuksen laajuudesta ja globaaliudesta. Jokainen urvelo sen nyt tajuaa että suomessa nyt vaan suurin tutkimus tehdään pk-seudulla koska ei ole muita merkittäviä kaupunkeja.

    Suomessa erot opetuksen laadussa taas ovat mitättömät koska niitä ei ole. Toinen on tilanne ulkomailla joissa rankingeilla on väliä koska opetuksen laaduissa on eroja.


   • pähäpäh

    Enpä tiedä, mistä yliopistosta nimimerkki Nordaanius on valmistunut, mutta on hän tosi huono "mainos" yliopistolleen. Ei osaa edes suomea kirjoittaa kunnolla.


   • Aallossaopiskeleva

    Jos tähtäät korkealle työelämässä, niin menet ehdottomasti aaltoon


   • kamuthei

    Luulisi aallossa opiskelevilla olevan parempaa tekemistä, kuin hengailla suomi24 palstalla, just saying :)


   • Nordaanius

    Pahoittelut oikeinkirjoituksesta, kiireellä kommentoitu. Olen siis itse valmistunut Tampereen yliopistosta 2013. Varsinkin työuran alussa kun työkokemusta on kaikilla rajatusti on sillä vaikutusta, mistä olet valmistunut. Iän ja työkokemuksen karttuessa, sillä tuskin on enään niin paljoa väliä. Tällaisen olen vain itse laittanut merkille kun olen pyrkinyt sopivaa ja haasteellista työpaikkaa löytämään!


  • järkeväpäätös

   Ensi vuonna on hyvät mahikset päästä haluamaansa yliopistoon, koska tulee noin ensikertalaisuuskiintiöt esim. Turkuun 50 % ensikertalaisia otetaan ja kuullut samaa myös muista yliopistoista. Kannattaa mennä sinne mihin todella haluaa. Viisi vuotta on pitkäaika opiskella.

  • EnsiVuonnaUusiksi

   Kyllä tässä taitaa niin käydä, että hylkään itse ainakin paikan ja yritän ensi vuonna uudestaan. Kiintiöt vaikuttavat sen verran paljon, että turha riskeerata mieluista opiskelupaikkaa

  • Aaltokylterii

   Tuntuu hyvältä lukea näitä koska "Onnea, sinut on valittu opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun!"-viesti komeilee sähköpostissa. Olisitte lukeneet. Ja ensi vuonna luette vielä kovemmin! Turha edes hakea jos luulette että ensi vuonna teidän ei tarvitse lukea.

   • richardrichie95

    itselläni 100 000 euron sijoitussalkku ja paikka oulussa. eipä paljoa vituta vaikka en muualle pääsyt. kerääppä itse samanlainen sijoitussalkku ja tule sitten puhumaan pärjäämisestä. Booyaa ääliö


   • Nooooooooob
    richardrichie95 kirjoitti:

    itselläni 100 000 euron sijoitussalkku ja paikka oulussa. eipä paljoa vituta vaikka en muualle pääsyt. kerääppä itse samanlainen sijoitussalkku ja tule sitten puhumaan pärjäämisestä. Booyaa ääliö

    100 000 sijoitussalkku joista faija antanu 99 000? :Dddd wow


   • Aaltokylterii
    richardrichie95 kirjoitti:

    itselläni 100 000 euron sijoitussalkku ja paikka oulussa. eipä paljoa vituta vaikka en muualle pääsyt. kerääppä itse samanlainen sijoitussalkku ja tule sitten puhumaan pärjäämisestä. Booyaa ääliö

    Eipä tarvi kovin kateellinen olla koska tulee faijan vuokrakämpistä joka kuukausi 5100 euroa. Vain Oulussa opiskeleva voi olla niin typerä että luulee 100000 euron omaisuuden olevan suuri. Köyhä sä olet jos jotain.

    t. Aallon kylteri jolla 3 miljoonan edestä kiinteistöomistuksia ja 900000e sijoitussalkku


   • richardrichie95
    Aaltokylterii kirjoitti:

    Eipä tarvi kovin kateellinen olla koska tulee faijan vuokrakämpistä joka kuukausi 5100 euroa. Vain Oulussa opiskeleva voi olla niin typerä että luulee 100000 euron omaisuuden olevan suuri. Köyhä sä olet jos jotain.

    t. Aallon kylteri jolla 3 miljoonan edestä kiinteistöomistuksia ja 900000e sijoitussalkku

    faijan eli isän eli ei sinun. omani omalla työllä ja nerokkailla liikkeillä hankittu. sijoiteettua pääomaa vain 25 000e, ei velkaa, sharpen luku yli 3,0. voi teitä reppanoita joille tulee yllätyksenä miten sijoitussalkkua hoidetaan. toivottavasti luette markkinointia. lisähuomiona se että ka. suomalaisen salkun koko ei ole edes 10 000 euroa.


   • Aallonkylterii
    richardrichie95 kirjoitti:

    faijan eli isän eli ei sinun. omani omalla työllä ja nerokkailla liikkeillä hankittu. sijoiteettua pääomaa vain 25 000e, ei velkaa, sharpen luku yli 3,0. voi teitä reppanoita joille tulee yllätyksenä miten sijoitussalkkua hoidetaan. toivottavasti luette markkinointia. lisähuomiona se että ka. suomalaisen salkun koko ei ole edes 10 000 euroa.

    Sano nyt vielä että sijoitat pelkästään betojen perusteella vain hajauttamisen ilosta. Mun puolesta voit nauttia keskinkertaisista modernin rahoitusteorian tarjoamista osaketuotoista, eihän tuo teoria muuhun pysty.

    terveisin 31% viime vuodelta


   • ouvooixx
    Aallonkylterii kirjoitti:

    Sano nyt vielä että sijoitat pelkästään betojen perusteella vain hajauttamisen ilosta. Mun puolesta voit nauttia keskinkertaisista modernin rahoitusteorian tarjoamista osaketuotoista, eihän tuo teoria muuhun pysty.

    terveisin 31% viime vuodelta

    Hauska lukea näitä.

    T. Ei edes kylteri ja 48% (107k€) viime vuonna. :)


   • Hahhaaköyhät
    ouvooixx kirjoitti:

    Hauska lukea näitä.

    T. Ei edes kylteri ja 48% (107k€) viime vuonna. :)

    Vivutin 246% viime vuonna. Imekää siitä. Vitun luuserit. Ja opiskelen oulussa joten aalto ei ole mitään. Salkku kohta 1,2 miljoonaa.


  • fsdfdsvdx

   Aika moni uhkaili täällä jättävänsä mm. LUT paikkansa ottamatta, mutta lehtijutun haastattelun mukaan perjantaina LUTin oli vain yksi henkilö perunut. Hyvää uhoamista täällä jälleen ;)

   • Nöhjl

    Oho, mikäs lehtijuttu kyseessä?


  • jyjyjyjyjyjyjyjy

   Moi. Itse lähden Vaasaan opiskelemaan. En päässyt Aaltoon ja en keksi mitään syytä hakea uudelleen. Tulen kuitenkin saamaan paremman elintason ja työpaikan kuin suurin osa Aallosta valmistuneista, meinaan olen perimässä hyvät hommat.
   Lällällää Aaltolaiset! Nami nami! Vituttaako!? :D

   • aaldokylder

    Ei oikeestaan kyllä vituta.

    t. 15 miljoonan osakeperinnöt ja kämppä Ulliksessa


   • hahahahah9994
    aaldokylder kirjoitti:

    Ei oikeestaan kyllä vituta.

    t. 15 miljoonan osakeperinnöt ja kämppä Ulliksessa

    "osakeperinnöt".


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19672
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   377
   7332
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2458