Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Dementia geriatria muistisairaudet

vaativaomainen

Omaisen alettua käyttäytyä kummallisesti - Heti muistikinikalle
http://www.tohtori.fi/muistiklinikka/ eli nk palikkatesti
alkoholi-dementia =delirium http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00357
Geriatria palvelee ikääntyvää väestöä. Geriatrin erikoisalaat ovat muistisairauksien diagnostiikka ja hoito sekä ikääntymiseen liittyvät erityiskysymykset, kuten lääkitysten kokonaisarviointi monisairailla potilailla
Onko alkava tms Alzheimer selviää nk geeniverikoe eli apoE-genotyyppi
josta selviää onko NPH ja Alzheimer sekamuoto ja AINA kannattaa aloittaa lääkitys!
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lewyn_kappale_-tauti
ja kaiken A ja O on ravitsemus http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01086

7

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaativa_omainen
    • paraneekose

      No auttaakohan tuo enää liki 90-vuotiasta,jolla muisti on alkanut heikentyä kovaa vauhtia?Itse ajattelen sen olevan iän tuomaa vaivaa,enkä katso tarpeelliseksi lähteä viemään kauas rasittavalle lääkärireissulle vanhusta!Lisää vain lääkkeitä,joiden haittavaikutuksia ei tunneta???

    • Serkkupoika
    • ennaltaehkäise

      Lyhyesti ennaltaehkäisystä:

      Kalan Omega-3 -rasvahappoja (EPA ja DHA) sekä B-, C- D- ja E-vitamiineja sisältävät ruoat suojelevat aivoverisuonia ja auttavat aivoja voimaan hyvin. Tärkeintä on syödä monipuolisesti kasviksia, vihanneksia, juureksia, marjoja, hedelmiä, kylmäpuristettuja kasviöljyjä (oliiviöljy, kookosöljy, vehnänalkioöljy), pähkinöitä ja kalaa.

      Aikuinen tarvitsee perusruokavaliossa n. 80 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää, niin perunaa, riisiä tai viljaa.

      Ja lisäravinteena pitää syödä D-vitamiinia (EFSA:n suositus alle 10-vuotiaalle on 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä) sekä kalaöljyä.

      Kun perusruokavalio on kunnossa, niin herkkuja voi syödä hyvällä omalla tunnolla 1-2 kertaa viikossa painon tai terveyden siitä heilahtamatta suuntaan taikka toiseen.

      Liiku kohtuudella ja vietä sosiaalista elämää.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm

    • vaipatvex

      Aivan, mutta enää en veisi omaistani kunnan muistiklinikalle. Diagnoosia voi silloin tarkastella hoitohenkilöt esim. sairaalaan joutumisen yhteydessä ja tehdä omat johtopäätöksensä.

      Meillä oli karmea kokemus, kun patarauhallinen omaisemme oli sidottu yöksi sänkyyn ja lääkityksenä oli annettu skitsofrenia potilaille tarkoitettua lääkettä joka sivuvaikutuksena lisää lihasjäykkyyttä ja omaisemme oli nimenomaa joutunut sairaalaan
      alaraaja jäykkyyden ja huimauksen takia.

      Omainen oli todella huonokuntoinen palatessaan vaipat housuissa sairaalasta, mutta tehokkaan "elvytyshoidon" ansiosta piristyi kotona suht.koht hyvään kuntoon.

    • totuushukassa

      Muistilääkkeitä tyrkytetään suorastaan väkipakolla. Nämä lääkeaineet eivät millään muotoa paranna muistia. Muisti heikkenee kuten ennenkin, tosin omaisten mielestä vielä aikaisempaa nopeammin. Asiaa ihmetellessä terveydenhoitohenkilökunta vakuuttaa, ettei muistilääkkeillä ole tarkoituskaan edistää potilaan muistin paranemista, vaan virkistää yleistä vointia. Sivuvaikutuksista ei haluta kuulla saatikka keskustella, sillä jos yksi pettää, niin muistilääkkeistä löytyy vielä valtaisa kirjo lisäkokeiltavaa kärsittäväksi. Aina löytyy uusi vaihtoehto, eikä entisten kokeilujen karmeuksia yksikään lääkäri tahdo muistella. Näin luodaan positiivista mielikuvaa lääkeaineista, joiden vaikutuksista tosiasiassa kukaan ei tiedä yhtään mitään. Kunhan nyt kokeillaan kaikenlaista tällä vailla lainsuojaa olevalla aineistolla.

      Väki dementoituu ja heikkenee yhä nuorempana. Lääkeaineiden aivoja muokkaavaan vaikutukseen vastataan uusilla lääkeaineilla. Koska negatiivista palautetta ei terveydenhoidossamme kestetä kuulla, ongelmat kasaantuvat vauhdilla. Muistilääkkeitä testataan potilailla, joita tulisi kiireesti auttaa, eikä suinkaan vahingoittaa lisää. Lääketieteellistä tutkimustyötä tulisi tehdä eettisesti oikeista lähtökohdista siten, että kantti kestää kuulla myös äärimmäisen vakavat ja tuskalliset tosiasiat, joita potilaiden omaiset nyt viestittävät ja joita todella riittää.

    • TotuuttaEiMyönnetä

      Olemme tilanteessa jossa 'sairaanhoitajat' lääkärit ja muu terveydenhoitohenkilökunta on ammatissa jossa on töistä. Työ ei lopu ja siihen väsyminen on samaan potilaaseen väsymistä. Samat ulosteet samt jutut ja kaikki samaan vaihdosta saa vain hoidettavien vaihtuessa. Yleisin kuolinsyy vanhuksilla on keuhkokuume jokaisella vainajalla on oma pieni piirinsä eikä luuta ja nahkaa olevaa vanhusta ihmetellä ja hoitohenkilökunta sanoo se ei suostunut syömään. JA nälkä ei nyky Suomessa ole kuolin syy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe