Aikuislukio kokemuksia?

jeejeeemies

Kun ammattikoulusta päästyäni pääsin työeläämääni, jäi myöskin opiskelut siihen paikkaan. Koulutodistuksieni arvosanat ovat aina olleet huonot, johtuen siistä, että opiskelu ei ole kiinnostanut. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis! Nyt kuitenkin 10.v työkokemusta takana ja opiskelu työn ohessa kiinnostaisi kovasti.

Opiskelu aikuislukiossa kiinnostaisi erityisesti. Mietityttää vain eniten se, että miltä tasolta siellä lähdetään liikkeelle esim. Englannin ja Ruotsin kursseilta? Kielitaitoni on aivan surkea, edes perusteet eivät ole kunnolla kunnossa. Ruotsin kielestä puhumattakaan.

Olen yrittänyt löytää netistä Englannikielen peruskielioppia, mutta ei oikein tunnu löytyvän.

Kertokaahan kokemuksia, miltä tasolta olette lähteneet ja mikä on ollut lopputulos?

6

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyckatillja

      Kun syksyllä aloitat aikuislukion, silloin yleensä alkaa myös ns. 0-kurssit englannissa, ruotsissa, äidinkielessä ja matematiikassa. Niillä kerrataan peruskoulun asiat. Voisi olla sopivaa ja erittäin hyödyllistä sinulle.

      Ahkeruudella ja kovalla työllä pääsee hyviin tuloksiin, minäkin pääsin, vaikka olin alussa aivan surkea. Lopulta kirjoitin yo-kokeet oikein hyvin ja jatkoin heti opiskelua yliopistossa. Valmistuin viime vuonna farmaseutiksi 38-vuotiaana. Alan töissä olen.

      Aika aikuislukiossa oli tosi mukavaa, opettajat rohkaisevia ja työrauha tunneilla hyvä. Suosittelen sinullekin!

    • Lääket.yo

      Minä valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi aikuislukiosta rivillä: LLLLLEE.

      Peruskoulusta oli aikaa noin 30 vuotta, mutta silloin aikanani olin ollut luokan priimus. Pelkäsin aluksi, että olenkohan kovasti tyhmentynyt tai onko peruskoulusta liikaa aikaa, niin että olen helisemässä, kun en muista enää mitään. Turha pelko, opiskelu jatkuin kuin 30 vuoden väliä ei olisi ollutkaan. Pitkässä matematiikassa minulla oli jopa parempi lähtötaso kuin nuorilla opiskelukavereilla, koska silloin kun minä olin peruskoulussa, oli matematiikassa käytössä tasokurssit ja minä olin suorittanut laajan oppimäärän.

      Nyt syksyllä aloitan lääketieteen opiskelun yliopistossa.

      Suosittelen lämpimästi opintoja aikuislukiossa. Aikuislukiot ovat tärkeitä paikkoja, sinne ovat kaikki tervetulleita aikaisemmista oppimistuloksista riippumatta. Opiskelun voi suunnitella hyvin joustavasti ja omista lähtökohdista. Varmasti tulet pärjäämään myös kielissä, varsinkin jos suoritat ensin nuo aiemman vastaajan mainitsemat 0-kurssit. Aikuisena ei opiskelu-uupumus vaivaa, kun on saanut työelämässä "levätä" :o)

      • aikuislukion.ope

        Onneksi olkoon harvinaisen hieno rivi LLLLLEE aikuislukiossa! Hiukan kyllä nyt epäilen. Tuollaisia ei juuri aikuislukiossa näe. Mistä lukiosta valmistuit?

        Onnea myös lääketieteen opintoihin. Aika vanhana (yli 50 v.) tosin valmistut. Mutta mikäs siinä, elinikäistä opiskelua.

        Aloittajalle myös menestystä opintoihin. Aloita ainakin, siinä näet, miten alkaa sujua. Ahkeruudella saa paljon aikaan. Tutkintotavoitteinen opiskelu aikuislukiossa on maksutonta. Lopputuloksena myös rivi CCCC on aikuislukiossa ihan hyvä.


      • Lääket.yo

        Turhaan epäilet :o) Kyllä rivi on ihan aito (eximiat tosin harmittavat vieläkin). Valmistuin Kokkolan aikuislukiosta. Tosin kävin suurimman osan kursseista nuorten kanssa ammattilukion puolella ja Kokkolan yhteislyseossa, koska iltapuolella ei ollut tarjolla kaikkia haluamiani pitkän matematiikan ja luonnontieteiden kursseja.

        Olen toki yli 50-vuotias valmistuessani lääkäriksi, mutta en aio pitää kiirettä eläkkeelle, enkä myöskään suunnittele erikoistuvani. Toivon toimivani terveyskeskuslääkärinä jollain pienellä paikkakunnalla ainakin 70-vuotiaaksi asti. Tällaiset työpaikat eivät käsittääkseni ole kovin haluttuja nuorten lääkärien keskuudessa, minulle kyllä kelpaavat :o)


    • Manaatti1

      Täällä myös jännitetän aikuis- eli iltalukion alkamista. Menin peruskoulun jälkeen suoraan lukioon, mutta motivaation puute ja psyykinen sairastuminen jätivät homman kesken. Olisin varmaan ollut ihan keskitason oppilas, jos olisi ollut motivaatiota tehdä asiat kunnolla.

      Kävin tässä välissä ammattikoulun ja korotin siellä lukionaikaisia matikannumeroita: lukion vitosesta amiksen kolmoseen. Silti vähän jännittää juurikin tuo matematiikka, ruotsi ja englanti miten lähtee rullaamaan. Nyt onneksi motivaatio on korkeammalla kuin silloin teininä ja uskon tuloksienkin olevan parempia. Tsemppiä aloittajalle opiskeluun, pitkäjänteisyydellä ja ahkeruudella pärjää pitkälle!

      Niin ja tosiaan mainittakoon että ruotsi ja englanti olivat viimeksi lukiossa osaksi hylättyjä. Ruotsinkursseista 2/3 ja englannista 2/5, joten ei täälläkään mikään hyvä lähtötaso ole.

    • hetul4

      Kannattaa niitä kieliä käyttää aktiivisesti ihan joka päivä. Ilmainensanakirja.org on maksuton ja sieltä on helppo katsoa sanoja, jotka ovat unohtuneet. Netissä on myös paljon tekstejä, joita voi alkaa suomentaa.

      8sidor.se on helppolukuinen nettilehti, joka on tarkoitettu ulkomaalaisille ja selkokieltä tarvitseville. Sitä kun lukee joka päivä ja tarkistaa joka päivä esimerkiksi 2-3 sanaa sanakirjan avulla, niin kyllä se kielitaito alkaa kehittyä.

      Telkkariinkin saa palkin tekstitysten kohdalle, joten esim. Kauniit ja Rohkeat -tyyppiset sarjat on hyvää kielenharjoitusta. Radiosta tulee ruotsinkielistä ohjelmaa, kuten myös Yle Femmalta. Yle Mondosta tulee engl.kielisiä uutisia jne.

      Kyse on omalle epämukavuusalueelle astumisesta. Pitää nähdä vähän vaivaa.

      Aloita rohkeasti aikuislukiossa ja ole valmis tekemään töitä. Eka kurssi on tosiaan peruskoulun kertausta, joten siitä saat hyvän käsityksen tämän hetken tasostasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      2999
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      867
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      822
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      784
    5. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      780
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      60
      705
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      235
      697
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      34
      646
    10. Jos nainen haluaa oikeasti tutustua

      Niin tämä tekee jotakin konkreettista sen eteen. Luotan siihen. Jos ei tee, mielenkiintoa ei vaan ole riittävästi.
      Ikävä
      43
      604
    Aihe