Suomi joutuu sotaan vuonna 2017

sodanlietsoja

Onko Suomi joutumassa sotaan? – Suomen kohtalo nykykehityksellä on joutua sotaan ja miehitetyksi!!
”Suomen tilanne on se, että geopoliittisten ennusteiden ja laskelmien mukaan seuraavia EK-vaaleja ei välttämättä voida pitää sotilaallisen kriisin vuoksi. Näin ollen Suomen pelastamiselle joutumasta sodan jalkoihin ei löydy nykyisen kehityksen jatkuessa tietä parlamentaarisen demokratian keinoin. Maailma ja me menemme kohti sotaa, aivan kuten 1930-luvun lopulla.”

Ottaa tällaiseen tutkimukseen sitten millaisen kannan tahansa, niin pakostahan jokaisen on pitänyt huomata, että tilanne on kärjistynyt viime vuosina lähialueilla, joista Ukrainan kriisi kaikkein näkyvimpänä. Huomaamatta ei ole voinut jäädä myöskään se, että Suomen ja Venäjän välinen vuoropuhelu on saanut hyytäviä piirteitä viime aikoina.

Invasion

Kortelaisen vuonna 2011 suorittaminen laskujen mukaan suurvaltojen välit alkaisivat tulehtua vuonna 2015, mutta laskennallisten epävarmuuksien vuoksi näin tapahtuikin todellisuudessa jo vuonna 2013 ja sitä vauhdittaa entisestään jo edellä mainitut Ukrainan tapahtumat.

Nykyisillä laskelmilla ja poliittisella kehityksellä Kortelainen ennustaa, että suursodan ikkuna aukeaa vuoden 2017 aikana ja laskelmat osoittavat sille 90% todennäköisyyttä.

Todennäköisyyteen Suomen sotaan joutumiselle jo ennen sitä, vaikuttavat Suomen poliittiset päätökset, joista merkittävimpänä on Kortelaisen mukaan Suomen mahdollinen NATO- jäsenyys, jolloin todennäköisyys Venäjän suorittamalle operaatiolle kasvaa huomattavasti. Suomi on siis puun ja kuoren välissä.

Venäjän uhka on kasvanut, jolloin NATO- vaihtoehto kuulostaisi houkuttelevalta turvasatamalta, mutta Kortelaisen laskelmien mukaan se taas vain lisää Venäjän uhkaa.

Miten Suomi on joutunut tähän tilanteeseen?
Onko Suomi jälleen kerran joutumassa syyttömänä suoraan suden suuhun, kuten kävi talvisodassa? Jos Kortelaista on uskominen, niin vastaus tähän kysymykseen on valitettavasti kieltävä. Kortelaisen mukaan Suomen päättäjät ovat tehneet vakavia virhearviointeja viimevuosina mm. tekemällä omaehtoisia muutoksia Pariisin rauhasopimukseen, hyväksyttämättä niitä muilla sopimuksen allekirjoittaneilla mailla ja YK:ssa.

Tällainen toiminta on laitonta myös Suomen perustuslain, sotilaslain ja puolueettomuusmääräysten perusteella. Nyt Suomi on solminut myös NATO:n kanssa isäntämaasopimuksen, joka myös rikkoo törkeällä tavalla Pariisin rauhansopimusta, koska Suomi on luovuttanut alueensa sodan tullen hyökkäyskäytäväksi Venäjää vastaan.

Sen lisäksi allekirjoitettu isäntämaasopimus rikkoo räikeästi myös v. -92 Venäjän kanssa tehtyä naapuruussopimusta, joka on toiminut myös hyökkäämättömyyssopimuksena, ja jossa Suomi myös sitoutui olemaan antamatta aluettaan minkään kolmannen osapuolen käytäväksi hyökkäyksessä Venäjää vastaan.

Sekä Pariisin rauhansopimus että naapuruussopimus ovat kansainvälis-oikeudellisesti korkean tason sitovia valtiosopimuksia, mitä yhteisymmärrysluonteinen isäntämaasopimus ei ole. Sillä ei ole mitään merkitystä juridisesti, että sopimuksissa mainittua Neuvostoliittoa ei enää ole, vaan sopimuskumppanin nimi on muuttunut Venäjäksi.

19

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen_lietsojA

      Eli, jos Venäjä veisi asian nyt YK:n kansainväliseen tuomioistuimeen, Suomi olisi hyvin heikoilla. Suomen kun voidaan katsoa yksipuolisesti rikkoneen tekemänsä rauhansopimuksen ja Venäjän kanssa tekemänsä valtiosopimuksen.

      Venäjä voi siis oikeutetusti katsoa, että sopimukset eivät ole enää voimassa, eivätkä ne siten sido enää myöskään Venäjää. Venäjä voisi siis laillisesti katsoa, että kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Suomi ja Venäjä ovat palanneet tilaan ennen rauhansopimusta, eli vuoden -44 aselepoon. Siitä ei ole enää pitkä hyppy avoimeen sotaan.

      Tähän liittyen Kortelainen esittää kysymyksen, että eivätkö päättäjämme todellakaan ymmärrä miten vakava tilanne on? Tähän on meidän jokaisen helppo vastata. Eivät ymmärrä. Heille on paljon tärkeämpää puida uutta avioliittolakia, kaksikielisyyskysymystä ja jätevesiasetusta.

      Mitkä ovat sitten Suomen vaihtoehdot? Vaikka Suomi ei joutuisikaan sotaan Venäjää vastaan, niin Kortelaisen mukaan joku seuraavista vaihtoehdoista toteutuu joka tapauksessa, jos sodan uhka Venäjällä koetaan liian suureksi esimerkiksi NATO-maiden taholta. Ainoastaan yksi vaihtoehto ei tuo Kortelaisen mukaan Suomelle merkittäviä sotilaallisia ja siviilipuolen tappioita.

      1. Tämän hetkinen tilanne on se, että Suomi ei ole NATO- maa. Suomella on myös puolustusvoimat heikossa hapessa, joten Venäjä ei luota Suomeen NATO:n kanssa solmitun isäntämaasopimuksen ja huonon puolustusvalmiuden vuoksi. Tämä tarkoittaa Kortealaisen mukaan sitä, että Venäjä miehittäisi Suomen alueista Pohjois-Suomen, Ahvenanmaan ja etelärannikon, jotta pystyisi turvaamaan oman selustansa, jos välit NATO- maihin entisestään kärjistyvät. Suomi kokisi sotilaallisia tappioita, mutta myös siviilipuolella energia- ja tietoliikenneinfrastruktuurit tuhottaisiin.


      2. Suomi hakee NATO- jäsenyyttä, jolloin Venäjä tuhoaisi ykkösvaihtoehtoa rankemmilla pommituksilla energia-, tietoliikenne-, hallinto- ja sotilasinfrastruktuuria, sekä liikenneinfrastruktuuria ja miehittäisi Pohjois-Suomen, Ahvenanmaan ja etelärannikon lisäksi myös sisämaan ja länsirannikon liikennekeskukset ja tärkeimmät alueet kovemmalla voimalla. Suomen vastarinta tuottaisi kymmeniä tuhansia kuolleina ja haavoittuneina, myös siviilejä.


      3. Suomi yrittää NATO-maaksi ja nostaa puolustuskykyään kovin satsauksin, jolloin Venäjä aloittaa täysimittaisen hyökkäyksen. Maamme julkinen infrastruktuuri tuhotaan lähes täydellisesti. Vastarinta tuottaa satojatuhansia kuolleita, niin sotilaita kuin siviilejäkin. Laajat alueet maasta varsinkin kaupunkialueilla Kaakkois- ja Etelä-Suomessa tuhoutuisivat kokonaan.


      4. Suomi irtisanoo isäntämaasopimuksen, ilmoittaa estävänsä NATO:n sotajoukkoja käyttämästä omaa aluettaan ja nostaa puolustuskykyään kovin satsauksin. Tällöin Venäjä katsoo, että Suomi hoitaa oman tonttinsa eikä toimi sille enää uhkana. Myös puolustuskyvyn nostaminen aiheuttaisi sen, että Venäjä ei olisi halukas tuhlaamaan sotilaallista voimaansa Suomen valloittamiseksi. Rauha maiden välillä säilyy. Ei infrastruktuuri- tai miestappioita. Kauppa Venäjälle kulkee kriisin aikana ainakin jossain määrin, mikä helpottaisi Suomen vilja- ja energiapulaa.

    • kolomas_lietsoja

      Vaikka vaihtoehto neljä on suomalaisten kannalta houkuttelevin, niin sekään ei tule olemaan täysin kivuton tapahtuma.
      Kaikissa näissä vaihtoehdoissa Suomen kauppamerenkulku lakkaa, tulee vakava tai erittäin vakava pula elintarvikkeista ja polttoaineista, mutta nelosvaihtoehto säästäisi meidät kuitenkin sodalta ja miehitykseltä. Lisäksi tällaisessa tilantessa Suomen maatalouden ylläpito nykyisin tukitoimin maksaa meille itsensä moninkerroin takaisin.

      Suomi sijaitsee Venäjän kahden taloudellisesti ja sotilaallisesti tärkeimmän alueen, Pietarin ja Kuolan niemimaan välissä, joten Kortelaisen mukaan Suomen alueen varmistaminen on Venäjälle elintärkeä strateginen intressi sodan tullen.

      Esimerkiksi Saksa toimi samoin toisen maailmansodan aikaan Tanskan ja Norjan suhteen. Tuolloin Saksa miehitti molemmat maat varmistaakseen sivustansa.

      Kortelainen esittää meille vielä yhden kuvaavan kysymyksen:
      Jos Venäjä oli valmis Krimin operaatioon NATO-uhan takia, niin mikä estää sitä toimimasta samoin myös Suomen suhteen, sillä Suomen alue on sille Krimiä tärkeämpi geostrateginen intressi.

      Milloin päättäjämme havahtuvat todellisuuteen?
      Olisiko vihdoin päättäjien aika ryhtyä ajattelemaan tätä katajaista kansaa maamme rajojen sisällä ja unohtaa kaikki muu epäoleellinen?

      Tapahtuuko herääminen vasta silloin, kun on jo liian myöhäistä? Tällä hetkellä näyttää siltä, että valitettavasti näin on.

      Lähde: http://takapiru.omablogi.fi/onko-suomi-joutumassa-sotaan-suomen-kohtalo-nykykehityksella-on-joutua-sotaan-ja-miehitetyksi/

      Lopuksi kannattaa miettiä että ketkä ajavat Suomea sotaan? VALTAMEDIA. Jos he onnistuvat pyrkimyksissään liittää Suomi NATOon, niin sota on lähempänä kuin voitkaan kuvitella.

      • rebekka1234

        Tämä on just samaa tekstiä kuin itse olisin kirjoittanut.

        Uskon, että tapahtuu ykkös-vaihtoehto, mutta nelonen olisi minusta parempi PAITSI, että Venäjä tarvitsee varsinkin Pohjois-Suomea ja etelärannikkoa "alustakseen"joka tapauksessa, muita Nato-maita vastaan.
        Katsokaapas vaan.
        Siinä vaiheessa unohtuu hinkuminen sukupuolineutraaliin "avioliittoon" ja jäteasetukset.
        Täällä tulee kahdenlaisen leivän nälkä silloin.


    • RaamattuPuhuu

      Jeesuksen luo tuli fariseuksia ja saddukeuksia, jotka halusivat panna hänet koetukselle ja pyysivät häntä näyttämään merkin taivaasta. Mutta Jeesus vastasi heille: "Illalla te sanotte: 'Tulee kaunis ilma, kun taivas ruskottaa', ja aamulla: 'Tänään tulee ruma ilma, sillä taivas on synkän ruskottava.' Taivasta te kyllä osaatte lukea, mutta ette aikojen merkkejä.

    • Noniin___

      Hihhulit taas vauhdissa.

    • Heinänekuu2017

      Vielä on kesää jäljellä.

    • HistorianHavinaa

      Kesä 1939 oli kuuma. Eikä kukaan uskonut, että Neuvostoliitto hyökkäisi.

      • tmewemktwekmt

        Kesä 2017 on kylmä. Nyt on eri olosuhteet eli Venäjä ei hyökkää näin sateiseen maahan.


      • Kukkeliskuuppa

        Entäs Kiina? Heillä on mielettömästi enemmän sotilaita.


    • Per-kel

      Noh, pihalle jos tulevat ,kyllä pateja riittää :D

    • eikiitosewr

      Hyökätäköön mutta mua on turha hakea sotimaan. Jos tämän maailman johtajat eivät pysty muuta kuin tappeleen ja tappaan toisiaan kun haluavat olla maapallon kuningas niin saa tehdä sen ilman mua.

      Miettikää kuinka lapsellista tämä ihmiskunnan touhu on. Suurvaltiot leikkii keskenään kenellä on isompia sotalaivoja ja kellä on hienoimmat aseet ja pommit. Ihan samaa kuin pikkulapsena leikittiin hiekkalaatikolla mutta he ovat aikuisia miehiä.

    • tietotuusjaelämä

      Jos Suomi pysyy puolueettomana maana ja hoitaa diplomatiansa hyvin, niin se ei joudu sotaan. Pitää ottaa mallia Ruotsista joka osaa hoitaa asiansa hyvin. Rauhan puolesta sotaan vastaan.

    • Juonijoutaa

      Joutuuko Suomi sotaan sittenkään tämän vuoden aikana?

      • iitin

        Vielä on noin 10 vuorokautta aikaa.

        Katotaan mitä tapahtuu.


    • tietotuusjaelämä

      Ei joutunut sotaan, mikä on seuraava pieleen menevä höpötys?

    • Tapiolainen123

      Äl ee äs äs uu tee lessut huutaa jeejee!

    • o-o-

      ._.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe